ucenica Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 (editat) In acest week-end am facut si eu o iesire care initial nu avea nici o legatura cu offroad-ul, insa ninsoarea si-a cam varat coada. Tinta finala: cabana Cozia. Am mers cu masinile (Loganashul meu + Nissan X-Trail) pana unde nu am mai putut urca (de fapt pana unde mi s-a rupt mie un lant si X-trailul a alunecat in sant); dupa 4 ore de chin am reusit sa le tragem pe dreapta intr-o mica parcare cu vreo 200 de metri inainte de Manastirea Stanisoara si am continuat pe poteca pana la cabana. Duminica am coborat pe viscol cu gandul numai la masini. Chiar cand sa incepem coborarea, ajung pana la noi un G, o Prado si un Atv, pline cu oameni, saniute, tuica si voie buna. Parcheaza masinile langa noi pt ca nu mai pot urca si se duc pana la manastire. Pentru noi insa incepe cosmarul: Nissan-ul pleaca primul, patineaza o data, ia o curba de-o parte, intr-un final se opreste si ma asteapta. Cu dintii stransi, fara lanturi si cu anvelope allseason tocite de 3 ani jumate, incerc sa cobor. Primii 3 metri taras, masina se duce ca pe o partie de gheata. Recapitulez tot ce trebuie sa fac in caz ca nu se opreste, si incerc sa mai cobor o data. Surpriza, frana de motor nu merge, frana de picior inexistenta, opresc motorul si bag viteza 1, iau de pe ambreaj… masina se duce in continuare la vale. Nissan-ul fuge sa nu intru in el, vreo 5 baieti se chinuiau sa tina masina de geamuri sau sa o impinga de bot (va dati seama ce spectacol aveam eu de la volan, vazandu-le ochii bulbucati in timp ce masina venea peste ei :ha:), aplic ultima solutie: virat maxim stanga si dreapta ca sa o proptesc in zapada de pe marginea drumului. Ginion, si cu rotile virate, masina se ducea tot la vale, tot inainte. In fine, dupa cateva secunde (cred) care ne-au parut tuturor ore, se opreste (nu stiu cum). Ma dau jos cu picioarele tremurande, imi vine sa plang, sa urlu, sa las masina acolo (ce naiba, am trecut eu si prin situatii mai rele… da, dar acum e masina mea si nu e un 4x4 preparat…). Solutii: ma duc pana la cei pe care ii lasasem in parcare sa-i rog sa ma traga de fund inapoi ca sa las masina acolo. Lumea insa nu se intorsese la masini, asa ca o sun pe Alina Redscarlet disperata dupa ajutor. Red se pune pe dat telefoane, intre timp vin si oamenii pe sanii si Atv-ul incepe sa ma coboare usor tinandu-ma de fund. Totul merge ok, Alina ma suna ca vin catre mine un IMS si un Samurache verde; ii spun ca e totul ok si ca ne coboara Atv-ul insa in cateva minute vin din sensul opus in viteza nu 2, ci 7 masini “ca la carte”. Gasca din Valcea era la o tura prin apropiere si mi-au sarit toti in ajutor; eu am ramas fara cuvinte cand i-am vazut pe toti coborand veseli din masini si bucurosi ca suntem ok. Si, ca tot offroaderu’ care se respecta, au scos bidoanele de vin rosu, intre timp ne-au ajuns cei cu Prado si au scos si ei tuica, eu am primit un praz si o acadea… ce mai, s-a incins o sezatoare a la Valcea in jurul Loganului salvat de tractorase. Pe aceasta cale vreau sa le multumesc inca o data celor care mi-au sarit in ajutor (Alina Red, trupa din Valcea pe care din pacate nu o cunosc si pe care o rog sa se prezinte si mai ales celor care m-au coborat cu Atv-ul – dl. Malu). :tk:tk:tk:tk:tk:tk:tk:tk:tk:tk Sa vaza tot romanu ce inseamna team spirit!!! :tk Ucenica Editat Februarie 10, 2010 de ucenica ARO 11.4, motor 1.9D Logan 1.5 dCI one happy family lots of dreams and hopes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ucenica Postat Februarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2010 Re: Rescue Team din Valcea si pozeeeee... ARO 11.4, motor 1.9D Logan 1.5 dCI one happy family lots of dreams and hopes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Re: Rescue Team din Valcea He he he !!! Gand la gand cu bucurie ! Postam amandoi in acelasi timp.:h5 Ma bucur ca ai ajuns cu bine si ma bucur ca ai ales manastirea Stanisoara ca destinatie a calatoriei tale ... e un loc minunat. Iar daca vei vrea vreodata sa vizitezi Valcea la bordul unei masini 4X4, esti invitata noastra. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Re: Rescue Team din Valcea Draga Ucenica, Felicitari pentru curajul de a lua drumul catre Stanisoara in toiul iernii (eu l-am facut de nenumarate ori primavara si toamna si tot mi s-a parut interesant :grin: vezi topic http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=43414&highlight=Tractojacques+Cousteau&page=11 ) si felicitari inimoasei echipe din Valcea! :1 Totusi pentru a ajunge cu masina pana la cabana Cozia, se poate cu masina direct, dar pe un alt traseu http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=43414&highlight=Tractojacques+Cousteau&page=7 , ai si un mic road-book in acest topic, drumul catre Stanisoara nu te duce decat pana la poalele Masivului Cozia, unde se afla si manastirea mai sus mentionata si de unde ai o panorama de jos superba cu Varful Cozia, pentru a ajunge pana la Cabana Cozia fiind nevoit sa ocolesti, intr-un fel, tot muntele... Sper ca topicul meu sa te inspire in viitoarele expeditii pe care vrei sa le intreprinzi... :grin: P.S. Am si eu o intrebare..., cum `reaku ai pus tu atatia maimutoi cu Thank You, ca mie dupa 4 bucati imi spune ca am depasit norma per raspuns... :ha: Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Re: Rescue Team din Valcea @ucenica .... Pe aceasta cale vreau sa le multumesc inca o data celor care mi-au sarit in ajutor (Alina Red, trupa din Valcea pe care din pacate nu o cunosc si pe care o rog sa se prezinte si mai ales celor care m-au coborat cu Atv-ul – dl. Malu). Si noi iti multumim pt aprecieri ... numele nostru e x3m Offroad Club Valcea :h5 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Re: Rescue Team din Valcea ucenica a reusit se pare sa cusereasca vf. cozia mergind pe jos in conditii de iarna...BRAVO ! ; asta a fost si destinatia noastra pina vinerea trecuta cu masinile alea care le veveti in unele poze...NICI MACAR NU AM INCERCAT deoarece drumul este blocat la circa 6 km. de cabana . (aviz oricarui doritor : intrebati mai intii cabanierul sau statia meteo despre starea drumului ) titlul unor poze : prieteni, Maria ," offroadadventure ", razul si oltenii ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate