mackie Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Buna seara, acum tocmai vin din oras unde am parcat pe o aleie neincurcand pe nimeni , ok era oprirea interzisa, dar era ora 24.00 deci nu am creat probleme de circulatie, bun.... vin dupa 30 min la masina.... roata fatza blocata, in parbriz 2 harti, una de la RADP (baietii care au blocat masina) si una de la primarie in valoare de 100 lei fiecare. bun... pun mana pe telefon sun... vine un echipaj radp si unu de la primarie, baietii de la radp imi spun ca nu imi deblocheaza masina daca nu le platesc pe loc (chestie care nu mi se pare normala deloc). intrebarile mele sunt doua: dece am primit 2 amenzi? pt acelasi lucru... si daca as taia eu blocajul data viitoare sa nu le mai platesc nimic? ce se intampla.??? pe procesu verval de la Radp nu srie nimic de foto sau asa ceva, ar putea avea consecinte grave daca as debloca roata singur???? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Normal ar fi ca cei ce fac treaba asta sa fie in zona sau in trecere cu o masina de la firma sau cu ceva oficial,dar de un timp am vazut ca baietii de la firmele de ridicare sau de la primarie stau la panda cu masini personale in care au sculele,intr-o zona unde s-a shimbat ceva la circulatie sau stiu ca acolo poate opri cineva,chiar si pt putin timp. Au fost si cazuri cand oamenii au avut posibilitatea sa desfaca roata cu tot cu caracatita sau sa le-o taie. bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ ... si daca as taia eu blocajul data viitoare sa nu le mai platesc nimic? r???? destul de interesanta dilema ta nu pot sa nu vad o criza crasa de ceva elementar adica tocmai ai fost sanctionat pentru ceva neregulamentar si tu nu iti pui probloema ca ai gresit si sa incerci pe viitor sa respecti legea si prin ea pe ceilalti, ci cum ai putea sa nu mai platesti (intelegand ca de acum ai intentia sa mai te pishi pe restul) si sa tai dispozitivul nu ma mir ca merge asa tara asta de cacat cand nesimtirea e asa mare si mai au si tupeu sa intrebe pe forum asa ceva partea buna...macar de acum te cunoastem si am inteles ce fel de om esti forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Darius Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Excelent spus, soimu! Mai clar de atat nici ca se putea... Astia suntem, noi, romanii... De fapt, nu, doar unii dintre noi(e drept, destui)... In loc sa ne gandim cum naiba am parcat aiurea fara sa ma gandesc unde o fac, nuuuu, noi ne gandim cum sa taiem dispozitivul. Cum sa nu mai platim o amenda, cum sa mai ciupim putin, cum sa ne bagam in fata... etc!Fiecare... in legea lui! Exact de asta nu suntem ca occidentalii: nu avem respect pentru nimic! Nici fata de ceilalti, dar nici fata de noi insine! O zi buna!:uameni PS: sigur, pasul urmator ar fi sa ne intrebi daca e ok sa le dai cu spray paralizant in ochi si doi pumni in gura celor care te-au prins ca tai dispozitivul, nu?:hw:hw:hw "Umblati cu bine!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ +1 pt soimu!! ai gresit - trebuie sa platesti. Daca in bucuresti s-ar parca civilizat s-ar putea circula decent. Exista parcari cu plata in care gasesti locuri la orice ora; dar romanu trebuie sa nu mearga deloc pe jos si nu i se pare normal sa plateasca pt parcare. Nu-ti permiti - circuli cu metroul sau te muti in provincie unde e mai ieftin. Asa e peste tot. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Februarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2010 (editat) Re: Blocarea rotilor - CLUJ destul de interesanta dilema ta nu pot sa nu vad o criza crasa de ceva elementar adica tocmai ai fost sanctionat pentru ceva neregulamentar si tu nu iti pui probloema ca ai gresit si sa incerci pe viitor sa respecti legea si prin ea pe ceilalti, ci cum ai putea sa nu mai platesti (intelegand ca de acum ai intentia sa mai te pishi pe restul) si sa tai dispozitivul nu ma mir ca merge asa tara asta de cacat cand nesimtirea e asa mare si mai au si tupeu sa intrebe pe forum asa ceva partea buna...macar de acum te cunoastem si am inteles ce fel de om esti ok bun poate m am exprimat gresit, am platit de platit, nu e problema , dar ce nu inteleg dece trebuie platit cash... 1 la mana si dai dece am luat amenda de 2 ori pt acelasi lucru. adica vin baieti imi blocheaza roata pun amenda lor si in spate is aia de la primarie ca imi mai pun o amenda tot pt acelasi lucru. treaba asta nu mi se pare corecta . si in plus normal ca sunt revoltat si vreau sa ma pis pe ei pt asa se numeste jegmaneala. e foarte simplu sa vb din spatele unui PC, eu aveam de dus ceva marfa la un club si am mers seara pt ca stiam ca acolo pot parca sa nu incurc pe nimeni , nu puteam cara 150kg de la 700m cat erau de la parking pana la club, asa ca am tras masina cat mai aproape posibil. nu e asa cum crezi , nu sunt deloc genu de om care sa ma bag in fata sau sa parchez neregulamentar , in plus am si abonament pe tot anu pt parcare , sunt un tip care isi plateste la zi tot ce are de platit, eu am cerut un sfat ce se poate intampla daca as fi dat jos chestia de pe roata , nu am dat cu bota-n balta Editat Februarie 12, 2010 de mackie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Sa pandesti pe unu' la ora 24.00 (cand nu blocheaza, nu stanjeneste nici o masina sau trecator, si care nici nu-si lasa mult timp masina in acel loc), , se numeste exces de zel, atat din partea 'autoritatilor vigilente ale statului ieuropean', cat si din partea unor colegi de forum; iar sa-i 'aplici in spiritul legii' de 2 ori amenda pt aceeasi 'infractiune' s.n. 'jecmaneala institutionalizata' sau japca (ce se mai intalneste si pe la politia rutiera). Tinand cont de criza locurilor de parcare in general, "europenismul asta al vostru"(adik al celor care-l condamnati pe 'romanul' asta) e bine a se aplica ZIUA cu aceeia care chiar sunt nesimtiti prin felul cum parcheaza (cu curul masinii lasat in strada, cand au loc destul s-o alinieze la bordura) si locul ales (exact acolo unde se ingusteaza un drum, intr-o curba, in treptele unei scari de bloc de n-au oamenii pe unde sa mai iasa sau sa treaca, blocand accesul la o alee al trecatorilor, in spatele/fata altor masini blocandu-le plecarea). ..parerea mea. S-auzim de bine. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Sa nu exageram, totusi.. Sa presupunem ca s-ar fi intamplat asa ceva unei femei la ora aia si in drum spre casa sau o statie de taxi ar fi atacat-o cineva... Sunt de acord cu faptul ca multa lume parcheaza aiurea si trebuie facut ceva - amenda, de pilda. Dar nu ma convinge nimeni ca o oarecare firma ar avea dreptul sa-mi imobilizeze masina - deci oricum problema parcarii nu s-a rezolvat - sau sa mi-o fure "temporar", putand sa mi-o deterioreze in timpul transportului. Pentru acesti "teroristi urbani" nu am nici o simpatie; am patit si eu in Sibiu, stateau la panda pe vremuri in piata Cibin, unde aveau si dispeceratul, si puteau parca doar "clientii" lor care le dadeau spaga, probabil. Am oprit in parcare - nu stiu pentru ce era sau pentru cine era rezervata si nici nu ma interesa din moment ce nu scria nimic nicaieri sau nu era vizibil - pentru un minut, cred, am coborat sa intreb ceva la un chiosc din piata care era cu spatele la parcare si cand m-am intors "baietii" isi etalau sculele sa imi blocheze roata. Le-am spus sa renunte ca oricum plecam si nimic. Atunci le-am zis hai sa vedem cine e mai iute, eu plecand sau ei punand blocantul. Am plecat imprastiindu-i cu tot cu echipament... Eu consider ca legile trebuie aplicate cu discernamant, nu cu brutalitate sau cu dorinta de a usura de bani cetateanul, sicanandu-l. Pentru ca la urma urmei, un flex de mana putem sa ne cumparam toti, sau sa ne legam dobermanii intr-un anume fel de masini pana ne intoarcem... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ In orice caz... in Romania nu se urmareste ca lucrurile sa mearga bine... se urmareste la 24 masinile care nu parcheaza regulamentar pentru cateva minute, doar pentru a da amenzi. Nu zic leagea e lege...dar daca chiar suntem nevoiti mai facem mici exceptii... oare ei respecta legea? ca blocheaza roti, fapt despre care nu scrie nici unde in lege Politistii... dimineata la 8 cand este foarte aglomerat, stau la panda pentru centura, in loc sa faca ordine intr-o intersectie etc. Toti urmaresc sa le fie lor bine nu la tot poporul... nu multi lucreaza la ordinea din tara asta...si asta in orice domeniu:ang2 Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Darius Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Daaa, siiigur... Tot timpul gasim o scuza... Cand parcam aiurea... dom'le nu stateam decat de un minut... Cand trecem pe rosu... da' era galben. Cand depasim pe linie continua... da' am intrat repede inapoi, ma grabeam. Cand taiem fata cuiva in trafic... paaai... mergea prea nu stiu cum... Cand parcam ca cizmele in fata unei porti, pe o linie de tramvai sau mai stiu eu unde... tot asa... nu stateam, oricum, mult! Da' cum ar fi sa nu stai deloc?!:care Cand avem ambulanta in spate... nu m-am dat mai repede la o parte fiindca n-am auzit sirenele. :ang2 Nu va suparati, nu fac pe moralistul si nici pe aparatorul legii, dar hai sa mai si gandim putin si sa avem un minim de bun simt in trafic si nu numai. Intri pe un forum si pui intrebarea cum sa fac sa tai un dispozitiv de blocaj si daca patesti ceva...:uameni Sigur, daca ar fi fost un abuz in adevaratul sens al cuvantului, ar fi mers un topic cum sa te aperi de el, cum sa ataci decizia, etc.... dar atat timp cat tu stii ca ai parcat aiurea... "Umblati cu bine!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ sa mai vii sa spui ca X e tare ca e in spatele unui PC...mai ...vezi ca sari calul stau pe o strada in centrul aradului, strada cu sens unic, cu o banda de mers si una de parcare...sensul de intrare in bulevard la intersectia strazii cu bulevardul e o portiune de cam 30 metrii unde e stationarea interzisa pentru ca la fiecare semafor sa treaca masini de pe 2 benzi.... ei mai baieti, cand e coada de 50-60 masini GARANTAT un NESIMTIT, PORC ORDINAR, GUNOI UMAN , ne fute in gura pe toti ca a parcat in zona de stationare interzisa...probabil ca nu sta mult sau are ceva greutati mari de dus...si nu incurca pe nimeni...ca e banda libera in continuarea benzii de parcare oficiala si cand pleaca acel NESIMTIT, PORC ORDINAR, GUNOI UMAN, in 5 ture de semafor, se goleste strada si se fluidizeaza traficull adica daca eu nu am loc de parcare fac 5 ture in jurul casei, pe 4 strazi, pana gasesc, dar altii, fie ca e NESIMTIT, PORC ORDINAR, GUNOI UMAN SAU PUTOARE ORDINARA, nu pot face asta, si e de obicei unul si se pisa pe 50-60 de soferi cu a lor pasageri cand datorita caracterului lui de NESIMTIT, PORC ORDINAR, GUNOI UMAN, parcheaza unde ii caonvine lui si nu ii pasa de ce era acolo stationare interzisa si nici de ce se intampla datorita porcariei sale e de 2 ori aplicabila la cei care pun avarile si blocheaza banda 1 ca "nu sta mult" sau "nu are loc de parcare si numai intra si iese" la cei care se si intreaba cum sa taie blocajul pentru ca sa nu plateasca amenda... e dincolo de cuvinte si eu sunt suparat pe guvern, pe basescu, pe lolitica si politicieni, dar unele lucruri nu tin de asta si cel care face asemenea nesimtiri...e un NESIMTIT, PORC ORDINAR, GUNOI UMAN care nu fute sistemul sau presedintele sau guvernul, sau oamenii politici..nici macar primaria sau primarul, ne fute pe noi, cei care circulam pe aceleasi strazi si care incercam sa nu incurcam pe altii si sa ii respectam forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Soimule, fenomenul care are loc pe strada aia ar fi trebuit observat de cine trebuie si luate nite masuri de fluidizare a traficului. La Sibiu s-au pus sensuri unice in jurul spitalului, pentru ca sa aiba loc de parcare facultatea de medicina care si-a inaugurat nu de mult sediul nou!!!! Nu pot patrunde cateodata cu ambulanta SMURD din cauza istetilor care decid cum trebuie sa circulam... Te-ai gandit vreodata ca romanii sunt asa cum sunt pentru ca autoritatile i-au invatat sa fie nesimtiti prin exemplu personal? Eu ma intreb de multe ori... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jidanu Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ mda,se pare ca unii au voie sa vb. urat pe aici altii nu...veniti si cautati un loc de parcare in bucuresti dupa ora 16.00,ai toate sansele sa parchezi in alt cartier fata de locul unde stai:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin: Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB Soricar 4x4 LWB ''Lache" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Makie dragul meu. Daca e asa cum spui, vezi ca in cluj napoca, avem o hotarire de consiliu local, conform careia, aprovizionarea este permisa doar intre orele 21-07am. Daca ai un aviz de insotire al marfii sau ceva cu care poti demonstra veridicitatea spuselor tale, du-te si fa o reclamatie impotriva celor care te-au amendat la seful lor din primarie. Apoi, vezi ce iese. Pe de alta parte, mie mi se pare ca a bloca rotile la 12 noaptea e o hotie mascata. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Makie dragul meu. Daca e asa cum spui, vezi ca in cluj napoca, avem o hotarire de consiliu local, conform careia, aprovizionarea este permisa doar intre orele 21-07am. Daca ai un aviz de insotire al marfii sau ceva cu care poti demonstra veridicitatea spuselor tale, du-te si fa o reclamatie impotriva celor care te-au amendat la seful lor din primarie. Apoi, vezi ce iese. Pe de alta parte, mie mi se pare ca a bloca rotile la 12 noaptea e o hotie mascata. trebuie luat-a in calcul varianta asta...de ce nu poti sa pleci cu masina pana nu platesti?presupun ca blocajele alea se pun pentru a nu pleca soferul fara a plati...de ce la 24 noaptea? cei care pun blocajele la roti stau ziua si pun la cei care nu platesc in parcarile cu plata... la parcarile cu plata se plateste cam pana la 22 maxim...dupa aceea sta cineva sa vada daca se opreste careva la 24 noaptea in loc nepermis? Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Problema este alta domnilor,cel putin din eu am inteles eu de la machie. Treaba asta cu panda este deranjanta,ca si politia,si astia cu parcarile stau la fel,da,daca ai gresit trebuie sa platesti,dar nu in toate situatiile-daca este oprirea interzisa si chiar nu stanjenesti pe nimeni la orele 22-23 sau la ora 3 dim. Poate si mie mi s-a intamplat sa gresesc si la oricine,dar daca gresesti involuntar sau fara repercursiuni fata de ceilalti,se mai poate ierta,sau avertiza. In schimb cum a zis soimu ca unii o fac intentionat,aia nu trebuie iertati. Spre exemplu,mie mi-au pus caracatita,facand o gresala involuntara:In spatele sucursalei CEC din Craiova la piata veche,s-a facut sens unic(acum cativa ani),am intrat pe interzis,nefiind atent la indicatot,eu stiam str aia de mult timp,am mers cam 25-30m,si am oprit pt max 10 min,m-am dus la ATM de la banca tiriac. In zona nu era trafic,chiar era sambata sau duminica,si,cand am ajuns la masina,am vazut ca era blocata,dar,nici urma de masina de ridicari,asa cum era normal. Sub stergator am gasit un biletel,scos la imprimanta,cu nr de telefon. Am sunat,si de la nici 50 de metri de mine a venit o dacie cu 3 haidamaci,s-au legitimat,si,am cazut cu ei la pace pt suma de 30 lei. Este corect? bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Cred ca pe toate drumurile publice din tara intalnim NESIMTITI care parcheaza masina astfel incat produc inconveniente majore celorlalti participanti la trafic sau pietonilor. TOTUSI... inainte de a arunca cu piatra trebuie sa recunoastem ca multe semne cu "oprirea/stationarea interzisa" sunt amplasate total aiurea adica in locuri in care s-ar putea opri/stationa fara probleme. Sa fim seriosi, cati dintre noi, de-a lungul timpului nu am oprit macar o data chiar sub semnul cu pricina? Poate nici macar macar nu l-am vazut:uameni, atat de evident era ca in acel loc se poate parca fara sa deranjezi pe nimeni. Cat despre astia care blocheaza masina... ce sa zic? Parerea mea e ca fac parte din mafia politica locala si e o metoda buna si usoara sa scoti un ban bun. Blocarea masinii fluidizeaza traficul:ang3? Nu prea cred... ba dimpotriva. Mai cred despre ei ca li se rupe in paispe de lege...banu tata, banu, asta e important. Pentru o contraventie de genul asta e suficienta o amenda. Blocarea masinii nu ajuta pe nimeni. Si ca sa termin cu polemica... Omul a intrebat care sunt consecintele daca taie sistemul de blocare. Poate sa-i raspunda cineva la aceasta intrebare dpdv juridic? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Februarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Makie dragul meu. Daca e asa cum spui, vezi ca in cluj napoca, avem o hotarire de consiliu local, conform careia, aprovizionarea este permisa doar intre orele 21-07am. Daca ai un aviz de insotire al marfii sau ceva cu care poti demonstra veridicitatea spuselor tale, du-te si fa o reclamatie impotriva celor care te-au amendat la seful lor din primarie. Apoi, vezi ce iese. Pe de alta parte, mie mi se pare ca a bloca rotile la 12 noaptea e o hotie mascata. SAlut, nu aveam aviz de insotire a marfi pt ca l am avutat pe un prieten s a duca ceva marfa, masina lui fiind in service, eu defapt am parcat pe o alee pietonala lata de vreo 40 m , eu parcand langa gard , pe margine, evitand sa incurc pe cineva ( pt cei din cluj , este vb de str POtaisa, prina la dreapta de pe Napoca) loc pietonal care la ora 24 nu circula nici p..a, deci nu am parcat pe stada sa perturb circulatia , nici in mijlocul intersectiei. Tot ce cred e ca nu meritam sa primesc 2 amenzi (200 ron) pt acelasi lucru. Daca cresdeti ca am vresit dechizand acest topic.. se poate inchide... si eu imi cer scuze pt ca am incercat sa detaliez ce marlani se intampla in oras nostru. Numa bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ nu ai gresit deloc sa ne impartasesti asa experiente; in felul asta se observa cum niste 'autoritati ieuropene' care in loc sa actioneze in teren atunci cand trebuie si cu profesionalism (cuvant a carui semnificatie putin o inteleg, si fara sa aibe legatura cu experienta asta nocturna), se comporta ca niste 'pandari' care, proaspat iesiti din comunism, au cazut in capcana excesului de zel, a prostului care s-a trezit cu puterea pe mana. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Blocarea rotilor - CLUJ Juridic, firma poate sa te dea in judecata pentru distrugere de bunuri care ii apartin. Problema este ca trebuie sa aduca probe ca tu ai fost cel care a taiat dispozitivul. Cu un avocat bun, cam razi de ei, pentru ca in general, nici politia si nici astfel de institutii nu respecta "by the book" procedurile; de aceea amenzile sunt contestate deseori cu succes in instanta. Vorbind ne-juridic in jungla geto-daca, s-ar putea sa te trezesti caftit de cineva din partea firmei sau sa-ti gasesti masina avariata... C-asa-i in tenis... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate