Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LC 80 cu motor 4500 cc benzina

razvanutza

Postări Recomandate

Salut,

Sunt foarte aproape de a achizitiona un astfel de "monstru". Dupa ce am folosit timp de 4 luni LC din semnatura am decis sa renunt la X-trail (am si cumparator) si sa raman numai cu big league.

Asa ca am gasit aceasta masinuta care ar trebui sa completeze parcul auto actual (nu-mi dau seama inca daca va deveni masina de noroi sau ramane masina de familie). Ce ma intereseaza este daca acest motor este la fel de fiabil ca motorul pe motorina si care sunt problemele care pot aparea. Precizez ca masina are cutie automata, de aceea m-ar interesa o opinie legata si de aceasta.

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: LC 80 cu motor 4500 cc benzina

Daca este pentru familie si plimbari este ok cutia automata. In off-road o prefer pe cea manuala, mai ales la coborari.

Sa stii ca are un consum cam mare motorul de 4.5 benzina.

Este foarte fiabil si motorul pe benzina insa are injectie electronica, nu e mecanic cum e cel de HZJ/HDJ.

Link spre comentariu

si eu vroiam sa cumpar una d'asta .....inscrisa in Ro( parcata fara numere,la str principala....inmatriculata pe firma cum iti place tie:wink:)!!! dar n am auzit sa fi ajuns vre un mot pe benz la 1mil km:grin:

toyo 80 e consacrata dat fiabilitatii generale dar mai ales a motorului!( vb de diesel)

este postata si pe Autovit! l am sunat azi de curios si mi a zis ca a dat o!asa ca felicitari @Razvanutza!:h5 sper ca tu esti cel care a luat o...:br

Editat de ALPINA
NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

si eu vroiam sa cumpar una d'asta .....inscrisa in Ro( parcata fara numere,la str principala....inmatriculata pe firma cum iti place tie:wink:)!!! dar n am auzit sa fi ajuns vre un mot pe benz la 1mil km:grin:

toyo 80 e consacrata dat fiabilitatii generale dar mai ales a motorului!( vb de diesel)

este postata si pe Autovit! l am sunat azi de curios si mi a zis ca a dat o!asa ca felicitari @Razvanutza!:h5 sper ca tu esti cel care a luat o...:br

Intr-adevar, nu mi-a luat mult sa ma decid, mai ales ca am vazut ca e o masina destul de 'vanata' : am identificat deja 3 forumisti care erau cu ochii pe masina...

De vreo cateva zile citesc de motorul asta si lucrul care m-a impresionat cel mai mult este cuplul fenomenal pe care-l dezvolta: 387 NM la 3600rpm. In plus, are cateva elemente pe care eu le consider plusuri fata de ce am acum: 3 blocanti, cutie automata, discuri de frana si pe spate. Un plus semnificativ si la confort

si siguranta: ABS, airbaguri, climatronic.

Minusul cel mai mare e legat de consum, dar este un minus asumat, nu poti avea si capra si varza. In plus, faptul ca are GPL (omologat) imi va permite sa o folosesc si pe drumuri ceva mai lungi...

Link spre comentariu

De vreo cateva zile citesc de motorul asta si lucrul care m-a impresionat cel mai mult este cuplul fenomenal pe care-l dezvolta: 387 NM la 3600rpm.

razvan, felicitari pt. achizitie, sa va poarte sanatosi...:br

te-ai infectat rau vad...

te rog nu mi-o lua in nume de rau, dar poate nu te-ai informat destul si...ai ales acest motor.

personal, nu vad nimic fenomenal la 387 Nm/3600rpm...la 4,5 litri benzina...

sa te vad cum o s-o duci la fiecare schimbare de treapta in 4000 rpm... sa fii in cuplu...

ca info:

BKD-ul de 2 litri turbodiesel pompa-diuza de la VW dezvolta 340 Nm/1800 rpm...DSG-ul acolo schimba...

CRDI-ul de 2.2 litri turbodiesel de la hyundai dezvolta tot cam asa...A/T-ul acolo schimba...

si ca sa fiu sincer pana la capat, habar-n-am ce cuplu are ZD30-ul de pe patrolul meu... are destul pt. teren...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

razvan, felicitari pt. achizitie, sa va poarte sanatosi...:br

te-ai infectat rau vad...

te rog nu mi-o lua in nume de rau, dar poate nu te-ai informat destul si...ai ales acest motor.

personal, nu vad nimic fenomenal la 387 Nm/3600rpm...la 4,5 litri benzina...

sa te vad cum o s-o duci la fiecare schimbare de treapta in 4000 rpm... sa fii in cuplu...

ca info:

BKD-ul de 2 litri turbodiesel pompa-diuza de la VW dezvolta 340 Nm/1800 rpm...DSG-ul acolo schimba...

CRDI-ul de 2.2 litri turbodiesel de la hyundai dezvolta tot cam asa...A/T-ul acolo schimba...

si ca sa fiu sincer pana la capat, habar-n-am ce cuplu are ZD30-ul de pe patrolul meu... are destul pt. teren...

Poate nu am fost eu suficient de expliciti. Are cuplu mare, inclusiv la turatie joasa. Uite aici curba de cuplu, are peste 300 Nm inca de la 1000 rpm:

http://www.brian894x4.com/ExpeditionLandCruiserFZJ80engine.html

In plus, cei 215 caluti ar trebui sa se simta cumva... Cel putin fata de cei 130 de cai ai HDJ-ului meu...

Link spre comentariu

Poate nu am fost eu suficient de expliciti. Are cuplu mare, inclusiv la turatie joasa. Uite aici curba de cuplu, are peste 300 Nm inca de la 1000 rpm:

http://www.brian894x4.com/ExpeditionLandCruiserFZJ80engine.html

In plus, cei 215 caluti ar trebui sa se simta cumva... Cel putin fata de cei 130 de cai ai HDJ-ului meu...

pai m-am gandit si eu aseara, dar era destul de tarziu, scrisesem deja, ca matahala aia de motor trebuie sa poata impinge mai de jos... oricum, cred ca are un "sound" grozav cand urca in ture...

in mod sigur vei simti cei 85 de cai (inca o masina:wink:) in plus...

ai mai avut masini cu cutie automata? eu sunt incantat, nu as mai cumpara altceva, pt. strada...

felicitari inca odata, si mie imi plac motoarele mari...:h5

daca nu ar fi taxele astea prohibitive...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Sa renunti la un SUV modern pentru un astfel de monstru ... este o mare evolutie! Este o alegere pe care foarte multi oameni nu o pot intelege! Bravo!

Sa o stapanesti sanatos! Sa te bucuri de ea! Astept primul film pe youtube!

Si acum intrebari:

- cat este impozitul?

- cat este RCA-ul?

- cat consuma?

- cum se comporta motorul pe benzina?

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

pai m-am gandit si eu aseara, dar era destul de tarziu, scrisesem deja, ca matahala aia de motor trebuie sa poata impinge mai de jos... oricum, cred ca are un "sound" grozav cand urca in ture...

in mod sigur vei simti cei 85 de cai (inca o masina:wink:) in plus...

ai mai avut masini cu cutie automata? eu sunt incantat, nu as mai cumpara altceva, pt. strada...

felicitari inca odata, si mie imi plac motoarele mari...:h5

daca nu ar fi taxele astea prohibitive...

Da, am avut cutie automata pe VelSatis si intradevar e o incantare... In ceea ce priveste taxele, mi-am facut urmatorul calcul: la 30 000 km/an pe care-i estimez ca-i voi face cu masina asta, taxa inseamna undeva la 10 lei/suta de km. La cat consuma masina :wink:, cei 10 lei in plus sunt bonus :ha:

O sa para ciudat ce spun, dar HDJ-ul mi se pare chiar o masina ieftina daca nu o raportezi la matiz sau logan. De ex. la Xtrail am consum 8% dar revizia la fiecare 20 000 km e vreo 20 milioane, casco vreo 1000 euro pe an, etc.etc. Nu mai pun devalorizarea masinii, minim 10% pe an mai adauga 2000 euro...

Stiu ca discutia nu era despre cost (e cam ciudat sa vorbesti de 'eficienta' la 4x4), dar gandeste-te la urmatorul lucru: HDJ-ul pe motorina are 400 000 de km fara reparatii majore. Iar motorul merge extraordinar. Piese gasesti relativ usor (am luat caroserie completa cu 500 eur, punte fata 300 euro, etc) si la gropile care sunt acum in Bucuresti avantajul este clar in favoarea HDJ-ului...

Link spre comentariu

Sa renunti la un SUV modern pentru un astfel de monstru ... este o mare evolutie! Este o alegere pe care foarte multi oameni nu o pot intelege! Bravo!

Sa o stapanesti sanatos! Sa te bucuri de ea! Astept primul film pe youtube!

Si acum intrebari:

- cat este impozitul?

- cat este RCA-ul?

- cat consuma?

- cum se comporta motorul pe benzina?

Impozitul 30 milioane pe an.

RCA-ul e 10 milioane pe an (pe persoana fizica era 6 milioane pe an)

Consumul si comportamentul motorului o sa vi le descriu dupa ce ma dau cu ea... Deocamdata sunt inca la partea de hartogaraie...

Link spre comentariu

Intrebarile mele sunt nascute din vesnicele discutii: motorina vs benzina si Bulgaria vs Romania! Cea mai ieftina solutie este motorina/Bulgaria si cea mai scumpa benzina/Romania!

Ii faci casco? GPL? Urasc asa ceva ... dar se pare ca este o solutie!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Intrebarile mele sunt nascute din vesnicele discutii: motorina vs benzina si Bulgaria vs Romania! Cea mai ieftina solutie este motorina/Bulgaria si cea mai scumpa benzina/Romania!

Ii faci casco? GPL? Urasc asa ceva ... dar se pare ca este o solutie!

Nu ii fac casco. GPL are deja, o sa ma decid daca i-l las sau nu.

Cea mai ieftina varianta e motorina/utilitara Ro asa cum e CNX-ul... Gandeste-te insa ca numai faptul ca o inalti si mergi cu Simexuri iti creste consumul cu 2-3 l la suta, ceea ce face mai mult decat orice impozit...

Link spre comentariu

abia astept sa ma dai cu ea.....:tk

poate accepti chiar sa facem o liniutza sa stim care i mai capabil.... td ul sau benzinarul:y

Nu sunt fan 'liniute'. Pe hartie asta a mea accelereaza la 100 de km/h in 12 secunde, deci si un logan cu 16V e mai rapid. Oricum, la cat de agresive arata tancurile astea, nu mi s-a intamplat sa-mi taie multi fata la semafor nici macar la puturosenia de aspirat... Iar sunetul motorului tine loc de sirena :wink:

Link spre comentariu

Daca ai si o bara impunatoare ... cred ca esti lasat sa treci mai repede decat ambulanta!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Eu zic ca turatiile de la benzinar vor ajuta mai mult decat orice altceva :-)

Depinde mult de etajarea cutiei, dar in general benzinarele se potrivesc mai bine la liniute, tocmai datorita turatiilor si curbei mai 'lente' de cuplu, ceea ce inseamna ca ai o plaja mai larga de 'mai multi cai' ...

Link spre comentariu

eu am condus cateva LC80 cu 4,5 benzinika, ce sa zic, pe cutia manuala masina mi se pare cam lesinata, se simte grav cuplul mic la turatie joasa. La masina automata, se sch treaba, cutia stie sa schimbe treptele pe curba de urcare in cuplu ( depinde si de modul de conducere si de "informatiile" date din talpa acceleratiei) si masina pare mult mai vivace. Sa o stapanesti sanatos, e o masina pe cinste!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Razvane, :br! Ai pus mana pe o supermasina! :grin: E masina de pus in vitrina de cristal ... Si motiv de ... :2dr

Vedem noi cat de super masina e la noroi!

Acum o ora am condus-o prima oara si iata impresiile la cald:

1. Nu o simt atat de nervoasa pe cat ma asteptam (cel putin in oras :wink:). Cutia automata schimba foarte lin asa ca nu ai feelingul de kick-down ca la cutia manuala.

2. E mult mai silentioasa decat cea pe motorina. De asemenea e mai placuta la interior (butoane, capitonaj, etc).

3. GPL-ul da in nas, probabil ar trebui vazut ce are. Deocamdata ardem benzina la greu...

Link spre comentariu

exact ce spuneam..pierde din performante! direct schimb de bujii,filtre,ulei...k mosu era cam zgarca:grin:....

curatat injectoarele cu metabond chiar daca crezi ca nu i cazul!

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare