alibotean Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Salutare, Am remarcat un joc puternic in volan la frane puternice. Daca apas pedala incet si franez pe distanta mare nu este sesizabil. Aveti idee de la ce ar putea fi? Mersi. Nissan Patrol Y61 GR 2.8 TDi - modelul intreg :grin: Plimbăreală prin lume: 2.in-jurul-lumii.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
columbianu Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Problema poate sa fie din echilibrarea rotilor, ovalizarea discurilor sau jocul in articulatii. Am patit la un Y60, am schimbat discurile si s-a rezolvat problema.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alibotean Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Tocmai ce am facut echilibrarea rotilor si a cauciucurilor. Problema era si inainte dar acum se simte foarte tare. Acum 6-8 luni am fost cu ea la Luigi si articulatiile au fost in regula - am schimbat doar un cap bara dreapta. S-ar putea sa rezolve problema o simpla aerisier a franelor? Nissan Patrol Y61 GR 2.8 TDi - modelul intreg :grin: Plimbăreală prin lume: 2.in-jurul-lumii.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shy4x4 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Sa nu fie din telescopul de directie, trebuie verificat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice verifica ferodourile de pe fata... Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice verifica ferodourile de pe fata... Ce ferodou bre, pe fatza!??! @alibotean Si eu cred ca ai un disc ovalizat..sau mai multe. Raspunsul la intrebarea cu trepidatia la frana mai puternica, ar fi ca atunci intra si spatele mai mult. Deci poti avea ceva in neregula si/doar pe spate. La fel de bine poti sa ai si o janta stramba...dar daca zici ca le-ai echilibrat...cred ca le-ai verificat in prealabil. Poti sa ne spui cam cand a aparut acea trepidatzie?! S-a intamplat ceva cu masina, ai intervenit cu vreo piesa second la punti?! N-are nici o legatura cu aerisirea franelor....asta ca sa-ti raspund si la intrebarea cu "aerisirea". A, si am omis sa intreb...acel "joc" de care zici, e trepidatzie, nu?! :grin: Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alibotean Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice @greby93: am discuri fata si spate @maiden: incerc o explicatie a fenomenului :) Trepidatia se manifesta in felul urmator: volanul joaca stanga-dreapta iar masina franeaza sacadat, ai impresia ca franeaza in salturi, sau ca "trepideaza" pe directia fata-spate. Aceasta trepidatie o am de cand am cumparat masina doar ca se simtea foarte slab. In weekendul trecut insa am remarcat ca trepidatia e foarte puternica - am fost nevoit sa franez brusc de cateva ori - lucru care in mod normal mi se intampla foarte rar. Am avut vineri o pana - spate dreapta - si ii banui pe cei de la vulcanizare ca mi-au "lucrat" si la plumbii de echilibrare. Dar gandidu-ma ca trepidatia era si inainte m-am gandit ca poate fi o problema mai veche ce s-a agravat. Nissan Patrol Y61 GR 2.8 TDi - modelul intreg :grin: Plimbăreală prin lume: 2.in-jurul-lumii.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice cred ca dupa frinari ai trecut prin apa (daca sint fierbinti discurile se ovalizeaza) -Verifica si piulitie de la planetare !(posibil slabe) Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Cand vei fi sigur ca rotile sunt echilibrate, iar jantele sunt perfecte, atunci poti face urmatorul pas...pana atunci, nu shtiu ca sa-ti zic. Ai ceva stramb/excentric/slabit in trenul de rulare. Trepidatia e mai pronuntzata din cauza ca in timp, defectul se accentueaza....adica iti provoaca uzura neuniforma in discuri, placute frana, poate rulmenti(asta mai putin)....si cu cat placutele de frana se uzeaza mai mult din cauza utilizarii, cu atat ai sa simti trepidatia mai accentuat. Deformari ale discului pot aparea daca dupa utilizari indelungate ale franei, se intervine cu apa asupra lor (la spalatorie, treci printr-o apa/rau frecvent in drum spre casa). Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alibotean Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Mersi de ajutor si informatii. Eu franez foarte rar brusc/puternic, de cele mai multe ori folosesc frana de motor. Iar in trafic apas fin frana si pentru scurta durata - in cazul in care nu ajunge frana de motor. Daca intr-adevar sunt ovalizate discurile inseamna ca asa am cumparat masina. Gentile sunt de aluminiu - din cate stiu astea nu se prea indoaie - ci mai degraba crapa la lovituri. Indata se apropie revizia si am sa verific si discurile+placutele. Planuiesc sa imi iau si un rand de jenti de tabla pe 15" cu cauciucuri de vara si am sa am ocazia sa testez frana cu alt set de jenti. Nissan Patrol Y61 GR 2.8 TDi - modelul intreg :grin: Plimbăreală prin lume: 2.in-jurul-lumii.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice s-au le schimbi intre ele (fata -spare) trebuie sa fie o mica diferenta Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Eu cred ca trebuie sa schimbi discurile de frana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Mersi de ajutor si informatii. Cu placere, speram sa-ti fie folositoare! Daca intr-adevar sunt ovalizate discurile inseamna ca asa am cumparat masina. Se poate sa fi luat masina in starea asta, si din cauza uzurii, trepidatziile sa se amplifice. Ai sansa ca la un schimb de discuri si placute noi, problema sa se remedieze si sa scapi de aceasta chestie sacaitoare ! Gentile sunt de aluminiu - din cate stiu astea nu se prea indoaie - ci mai degraba crapa la lovituri. De-ai shtii ce se mai indoaieee..... :grin: Intr-o vizita la o vulcanizare unde ma duc eu cand am treburi de genul...am vazut la un nene cum arata o janta de aluminiu indoita... Indata se apropie revizia si am sa verific si discurile+placutele. Treaba asta e mai greu de verificat....din cate informatzii am eu. Discurile se pot rectifica, dar eu unul nu cred ca un disc rectificat iese asa cum ar trebui sa iasa.... Planuiesc sa imi iau si un rand de jenti de tabla pe 15" cu cauciucuri de vara si am sa am ocazia sa testez frana cu alt set de jenti. Sa dea Domnu' sa scapi de trepidatii, dar eu ma indoiesc.. Dar...ramane sa vedem, sa ne tzii la curent cu evolutia problemei! Succes !:h5 Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Ce ferodou bre, pe fatza!??! :grin: Bre...tie ti se pare ca trebuie sa ghicesc ce are? discuri sau ferodouri??? trebuie sa ma gandesc si sa studiez semnatura sa ma uit la postari mai vechi sa vad ce masina are?Eu cred ca nu...bre:uameni Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Stai langa masina si misca volanul stanga-dreapta. Daca masina se bataie intr-o parte si-n alta, schimba bucsile din bara panhard fata! 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shy4x4 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Jocul volanului apare si la rularea normala pe asfalt? Intreb deoarece am aceeasi problema ca tine dar am si un joc de rotatie a volanului destul de accentuat intre 80-100km/h. Am echilibrat rotile fata (au necesitat foarte putin plumb), si am mai schimbat si telescopul de directie cu unul OME si problemele nu au disparut. I-mi mai ramane sa verific directia dar asta dupa ce schimb cauciucurile cu unele noi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice am avut la fel la mine la ford bronco, am pus discuri noi si placute noi si gata a disparut, deci sigur este din discuri mai ales la astea de teren unde le tot bagi prin baltoace. Daca rectifici discul o sa ai probleme, nu o sa mai fie uniform in grosime si exista un risc mare sa se sparga, depinde si de uzura pe care o au acum. Am un prieten care a patit asa si pur si simplu sa dat peste cap. Sa spart discul si placutele au intrat in el pur si simplu, e ca atunci cand mergi pe bicicleta si iti baga unul un batz intre spitze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Corect si ce zice gonzo !! shy4x4, la tine sigur e din echilibrarea rotilor sau din janta stramba. Schimba vulcanizarea!! Mai poate fi din cauza amortizoarelor fatza, sau a unui amortizor....atunci cand mergi pe drumuri mai prostutze, vibratzia rotzii in gropi, se transmite in directie, si de aici trepideaza volanul, asta daca ai amortizoarele proaste, sau poate unul din ele. Dar mai curand de la echilibrat. Nu dispare dupa ce treci de o anume viteza, sau sub ea?! Daca dispare, e vorba de echilibrare proasta, daca nu dispare, si face mai tot timpul, e din cauza unei jante strambe .:old Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice 1. discuri + placute 2. amortizor de directie 3. eventual joc la rulmenti consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shy4x4 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Jocul dispare undeva dupa 100km/h, dar ce este curios, dupa echilibrarea rotilor, a inceput sa joace putin volanul dupa 40km/h, ceea ce nu am simtit inainte. Mentionez ca masina, un y61 din 2000 cu 123000 la bord, am cumparat-o cu discurile fata rectificate. Intre 80-100km/h apare o trepidatie stanga dreapta a botului masini odata cu jocul volanului ceea ce se intampla si la franarea brusca la viteza mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Pentru siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic ar fi bine sa schimbi discurile de frana.Frana si directia nu sunt lucruri cu care sa te joci mai ales cand ai o masina asa grea precum Y61.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice am cumparat-o cu discurile fata rectificate. Un disc de frana la Y61 nu e scump ...nu merita riscurile si tigania cu rectificatu Verifica totusi si amortizorul de directie si rulmentii la rotile fata! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shy4x4 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Amortizorul de directie l-am schimbat, cu un OME nou, ma voi concentra pe discuri. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice Amortizorul de directie l-am schimbat, cu un OME nou, ma voi concentra pe discuri. :tk Cere-i de control un pret lui Japan Parts ptr discurile de frana (in stanga ecranului)...ptr linistea ta si ptr a compara cu altele! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alibotean Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Joc volan (directie?) la frane mai puternice @shy4x4 Nu mai am probleme la rularea normala de cand am refacut geometria si am re-echilibrat rotile. @Yonutz mersi. Am cumparat masina la 165.000 km (270.000 reali - asta am aflat dupa :x) si de atunci - 2 ani jumate - nu am schimbat placutele si am facut circa 50.000k km, s-ar putea sa fie pe final de viata. Daca intr-adevar preturile nu sunt mari pt discuri am sa schimb si discurile si placutele in primavara. Amortizoarele au fost schimbate cu putin timp inainte de vanzare, asta din ce stiu de la fostul proprietar. Daca cumva sunt duse vreau sa ma orientez pe ceva mai profi OME sau similar cu kit de inaltare 5cm. Sa vad cum reusesc sa ma descurc cu banii pt. ca momentan are si vascocuplajul dus si are un pret neprietenos. Nissan Patrol Y61 GR 2.8 TDi - modelul intreg :grin: Plimbăreală prin lume: 2.in-jurul-lumii.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate