Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Land Rover Freelander vs Suzuki Samurai

dita_bogdan94

Postări Recomandate

Salut impatimiti ai off-roadului.Am si eu o mica nelamurire.Am un buget limitat la 3000 de euro si doresc sa cumpar o masina de terren pentru vanatoare.Am de ales intre Land Rover Freelander 1 cu volan pe dreapta din 2000-2001 cu multe dotari, sau un Suzuki Samurai cu volan pe stanga din 1996-1998.Ce imi recomandati?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover Freelander vs Suzuki Samurai

Daca vrei sa ai si putin confort iti recomand freelander dar cu motorul de 2000 td4 , daca vrei ceva mai spartan unde iti vei trata rinichi , i-ati un samurai .

In offroad e mult mai bun samuraiul , insa trebuie sa te gandesti cat ai de parcurs pana la domeniul de vanatoare , daca ai nevoie si de ceva spatiu interior ca s anu iti pui mistretul pe capota findca in portbagaj nu iti intra :)

Never stop exploring
Link spre comentariu

Sau poti opta pentru o Niva, juma' de mistretz iti incape-n portbagaj! :y Samuraiul e mai in regula in offroad, poate mai fiabil...asa zice lumea. Freelanderul nu cred ca poate sa-ti indeplineasca asa de multe pretentzii..... Si cum la vanatoare nu ai nevoie nici de offroad extrem, si nici de confort sporit ..cea mai buna alegere ar fi o niva. Intre cele doua masini propuse de tine nu exista nici o asemnare, ai propus din start o alegere gresita punand in lista freelanderul. In samurai ai loc daca folosesti doar 2 scaune. la fel si la Niva, ai si mai mult daca rabatezi bancheta.Sunt sigur ca se gasesc atatea niva in banii ce esti dispus sa-i investesti, plus ca ai reprezentantza in Slatina parca. Daca nu e acolo, cu sigurantza ai in Pitesti, la o zvarlitura de batz.Avantajul pieselor ieftine este de necontestat, vorbesc de niva... Freelander sa nu iei, ca ai sa te plimbi cu el doar pe liziera padurii, pe drumuri deja facute. Cum dai de greu, tre' sa pui mana pe-un telefon sa suni un nene cu tractor. Daca nu cunosti pe nimeni cu tractor, ia altceva!! :grin:Succes in alegere !! :h5

Editat de maiden
Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

Salut impatimiti ai off-roadului.Am si eu o mica nelamurire.Am un buget limitat la 3000 de euro si doresc sa cumpar o masina de terren pentru vanatoare.Am de ales intre Land Rover Freelander 1 cu volan pe dreapta din 2000-2001 cu multe dotari, sau un Suzuki Samurai cu volan pe stanga din 1996-1998.Ce imi recomandati?

daca esti vanator si esti din Slatina intreaba pe MARIUAS POPESCU ce face un samurai la vanatoare iar spatiu e destul si de mistret ,daca vrei un samurai bun ,ieftin si inmatriculat suna ma la 0766538852 si sunt si aproape de tine la CRAIOVA

:cl
Link spre comentariu

La pretul la care ai tu de gand sa-ti iei samurai din 96-98 presupun ca il iei neinmatriculat. In samurai incap multe...credema :D...dar daca ai de gand sa impusti multi mistreti... ia-ti IMS:wink: si-ti ajung banii sa-l pui la punct si sai bagi un motor de peugeot

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

Va multumesc pentru pareri.Acum ramane sa ma gandesc serios la alegerea pe care urmeaza sa o fac.Nu e vorba doar daca incape sau nu mistretul in porbagaj, e vorba ca masina sa nu ma lase atunci cand imi e lumea mai draga, adica sa nu am probleme grave la ea, dar mai ales sa se descurce acceptabil in off-road.De aceea va cer parerea, pentru ca sunt nou in acest domeniu.Inca am un atv Linhai 300 4x4 pe care urmeaza sa il dau.Si pe Marius Popescu il stiu.Este prieten bun cu tata.M-am gandit si la o Niva, dar nu stiu prea multe despre aceasta masina.Am auzit numai vorbe bune despre aceasta masina si multi o lauda.

Link spre comentariu

Iti recomand altceva, ia cauta tu frumusel cate un posesor de samurai si unul de freelander si date cu amandoua si vei vedea imediat care anume iti va satisface cererea. Eu zic ca freelanderul e mai bun findca sunt subiectiv , nu am schimbat nimic la el de cand l-am luat , am si confort insa ma deranjeaza lipsa reductorului, samuraiul e mai barbar , e genul de masina care te arunca in toate partile si iti fac rinichii ca si intr-un mixer , dar te duce. Un defender nu ai cautat , scurt.?

Never stop exploring
Link spre comentariu

Performante:

Offroad- 1. Samurai 2. LR Freelander

Onroad- 1. LR Freelander 2. Samurai

Confort:

Offroad- 1. LR Freelander 2. Samurai

Onroad- 1. LR Freelander 2. Samurai

Fiabilitate:

Offroad- 1. Samurai 2. LR Freelander

Onroad- 1. Samurai 2. LR Freelander

Tip masina:

Categoria Masini de teren: Samurai (dedicat "de teren")

Categoria SUV: Freelander (dedicat "de asfalt")

Ia in calcul aceasta parere ca fiind una personala si subiectiva.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Iti recomand altceva, ia cauta tu frumusel cate un posesor de samurai si unul de freelander si date cu amandoua si vei vedea imediat care anume iti va satisface cererea. Eu zic ca freelanderul e mai bun findca sunt subiectiv , nu am schimbat nimic la el de cand l-am luat , am si confort insa ma deranjeaza lipsa reductorului, samuraiul e mai barbar , e genul de masina care te arunca in toate partile si iti fac rinichii ca si intr-un mixer , dar te duce. Un defender nu ai cautat , scurt.?

La Defender nu m-am gandit deoarece am cautat pe internet si mi se par cam scumpe.Acum nu stiu ce sa zic.Ramane sa ma gandesc serios :)) oricum va multumesc tuturor pentru pareri !! :tk

Link spre comentariu

Depinde... intre 3 min si 6 luni, zic eu...

Daca stii ca esti genul ambreiaj-killer puteai sa iei in calcul si Freelander automat ca de Samurai automat nu am auzit. Depinde de tine si te starea masinii pe care o iei. Am avut ambele masini in paralel (Freelander automat si Samurai manual) dar asa cum zicea si zolameister e ca si cum compari merele cu ciocanele, fac parte din categorii total diferite. Pt tine insa cred ca e mai potrivit Samuraiul....

Link spre comentariu

Am revenit si cu niste poze.Astazi am avut prima experienta cu ea pe deal, si nu a fost una prea placuta pentru ca a plouat ieri si pe deal a fost teroare, iar samuraiul meu nu prea s-a descurcat cu cauciucurile pe care le are:)) ce cauciucuri imi recomandati sa ii pun pentru namol? si un bullbar cu proiectoare unde as putea gasii si eu?:D

Link spre comentariu

pt noroiala iti trebuie niste cauciucuri agresive.... gen Simex sau si mai bine BOGGER sau TSL

incearca sa gasesti dimensiuni apropiate aici ( din pacate BOGGER-ul nu se face pe dimensiuni mici pt Samurai )

http://www.superswamper.ro

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

M-am hotarat in sfarsit !!! Imi iau Samurai.Vineri o sa fie a mea :ypu . O intrebare am si eu.Daca este folosit suprasolicitat sa zicem odata la o luna cam cat ma tine ambreiaju?:D

Sami are si reductor. Nu e nevoie sa patinezi ambreiajul :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

chiar frumoasa masina.cat ai dat pe ea?eu zic ca e o alegere buna.chiar daca scutura,fara nici o modificare,cu niste gume adecvate o sa vezi ca face minuni in teren!!!mi-am luat si eu unul ieri din 1995.ma apuc de lucru maine la el.inaltare,telescoape Pro comp,roti,cauciucuri Ziarelli,etc.

Link spre comentariu

Multumesc !!! Pe el am dat 2000 de euro. Este din 93 si are 70.000 de km:) momentan este la reconditionat ca mai are niste rugina si trebuie sa scap de ea:P intre timp am cumparat si cauciucuri, dar momentan nu le pot proba:(

Link spre comentariu

Multumesc !!! Pe el am dat 2000 de euro. Este din 93 si are 70.000 de km:) momentan este la reconditionat ca mai are niste rugina si trebuie sa scap de ea:P intre timp am cumparat si cauciucuri, dar momentan nu le pot proba:(

Marfa Sami , sa il stapanesti sanatos .... daca ai nevoie de Bullbar il am pe cel original cu suport de prindere ,tot, in stare perfecta fara rugina ... 0748 545 110 .

:br

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Marfa Sami , sa il stapanesti sanatos .... daca ai nevoie de Bullbar il am pe cel original cu suport de prindere ,tot, in stare perfecta fara rugina ... 0748 545 110 .

:br

la ce pret?

Link spre comentariu

Poti sa atasezi o poza cu el? ca mi se pare un pret convenabil:D

Am pus o poza cu modelul care este .... daca e nevoie o sa fac poze la Bullbar ul meu si ti le trimit ....

Numai bine ....

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare