Vizitator ionak88 Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Salutare la toti tovarasii...Sa va zic ce am patit cu motorul meu:Aveam o mica pierdere de ulei pe la capacul culbutorilor.Iam dat fratelui masina vreo 2 zile si nu stiu ce naiba a facut ,ca a doua zi dimineata dupa ce mia aduso cand am verificat uleiul am avut surpriza sa constat ca nu mai am ulei in motor(nimic pe joja).Acum va intrerb pe voi ce fel de ulei ar fi mai indicat sa completez pentru ca nu ias mai face schimbul fiindca uleiul era in stare fresh de cand am aduso in tara. Acum am ramas co nelamurire:pe unde sau pierdut cele cam 3 litri de ulei care sunt lipsa,fiindca pe la capacul culbutorilor nu avea cum sa curga asa de mult in asa scurt timp.Mam uitat un pic pe la motor si am vazut ulei improscat prin mai multe locuri.Sigur ceva tot este fiindca am gasit si pata de ulei sub masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niros05 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Eu zic ca mai intii sa scanezi pe unde curge uleiul si dupa aceea mai vezi ce si cum. La aceste masini foarte usor curge ulei iar ca sa-ti dai seama cam cum sta treaba eu cam in doi ani de bibilit pe la ea am reusit sa ajung la performanta de a nu mai lasa urme pe jos. Totusi daca te incapatinezi sa mergi asa ar cam trebui sa pui ulei de care a avut, daca nu, vezi ca in comert exista un ulei universal care nu face spuma si este bun. Eu am folosit odata cind eram in concurs, in padure si a inceput sa se aprinda avertizorul de ulei iar ca sa fiu impacat cu gindul am bagat ulei universal si am mai mers cam 1000 de km pina i-am facut schimbul. www.mitsubishi.org.ro T 44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ionak88 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Pierderi de ulei la motor,pe la capacul de la distributie Pajero 2.5 Iam pus si eu ulei universal,asta pana ao dibui si eu pe unde curge. Din cate am vazut,imi improasca ulei pe la capacul de la distributie.Ce poate sa fie?Vreoun semering de la axul cu came? sau ce?Rog poate ma ajuta cineva cu un raspuns... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Poti sa completezi tu si sa mergi in veselie ca tot nu-ti dai seama asa.:old Prima oara completezi ulei dupa care speli tot compartimentul motor si incepi sa o turezi sa vezi pe unde ar putea iesi(de pref la mecanic)..si poate dibui problema asa. Daca nu se vede...te sui in ea si faci vreo 100-200metri si verifici din nou sa vezi daca se vede. Cauta unde am scris eu despre problema asta..am venit din Anglia pana in Romania cu vreo 40l ulei:hl...am primit spe de pareri ca e turbo ca e aia aia..si pana la urma era...epuratorul infundat.. dar aceleasi simptome...ulei borat peste tot..scuipa tot afara pe la galeria de admisie unde rupsese garnitura... Asa ca spala si apoi verifica bine de unde curge. Bafta:2dr Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ionak88 Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 mersi mult. problema-i rezolvata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Am si eu o intrebare, la mine pe cartea de anglia scria la rubrica ulei: Heavy-Oil, ce inseamna asta? M-i s-a recomandat Urania turbo ld Heavy Duty Engine Oil oare asta sa fie ulei Heavy ? Multumesc Alex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mae pajero Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 eu unu i am bagat la al meu 15w40 Mobil1 si merge de rupe nu am avut nici o problema , si chestia asta cu uleiul recomandat de producator mi se pare o aberatie , ulei sa fie nu conteaaza marca ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unlimited Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 io am gasit asa ceva si iti arata si cantitatile http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/select.asp http://ew5.earlweb.com/search.php?site=6 http://www.datateck.com.au/lube/mobil_au/ :h5 Pajero 3.2 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
balacenoiu Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Salut Ulei mineral de care o fi ,subscriu la Mobil 1 -15w40 ,am facut schimbul ,am mers 1500 km ,viteza de croaziera 100-120 pe alocuri 140 km/h si nu sa clintit nivelul E foarte ok uleiul ,recomand schimb la 10.000 Km Cu bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 (editat) Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Salut Ulei mineral de care o fi ,subscriu la Mobil 1 -15w40 ,am facut schimbul ,am mers 1500 km ,viteza de croaziera 100-120 pe alocuri 140 km/h si nu sa clintit nivelul E foarte ok uleiul ,recomand schimb la 10.000 Km Cu bine! Eu iti recomand sa-l schimbi la 5-6000km daca e mineral. Si-ti mai recomand sa folosesti doar 10W-40 SemiSyntethic,e cel mai bun ulei pentru motorul tau. Nu sunt prosti japonezii aia,stiu ei ceva. Editat Martie 22, 2011 de Sefulik Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
balacenoiu Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 5-6000 daca folosesti masina in acesti km numai in teren ,oricum uleiul se schimba anual ,asa ca daca mergi numai in teren nu cred ca ajungi sa-i faci nici pe aceia 5-6000. Cu stima! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Uleiul se schimba la numarul de km recomandat de producator sau nu mai mult de 6 luni. Daca il schimbi mai des, nu strici motorul. Poate doar pe la buzunar sa ai ceva damage. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Nu prea stiu de ce baga unii ulei mineral in motoare... Intradevar, e mai ieftin, producatorul recomanda la acea vreme mineralul, pt ca altceva nu prea era. Eu bag in al meu sintetic, Valvoline 10W-40, si il schimb de 2 ori pe an, cam la 3000-5000 km, si totusi, e un motor fabricat in 83. Diferenta de ulei la schimburi e de maxim 50-100 grame din 7 litri. Vreau sa-l trec pe Motul la urmatorul schimb sa vad daca e ceva diferenta. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
balacenoiu Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Nu prea stiu de ce baga unii ulei mineral in motoare... Intradevar, e mai ieftin, producatorul recomanda la acea vreme mineralul, pt ca altceva nu prea era. Eu bag in al meu sintetic, Valvoline 10W-40, si il schimb de 2 ori pe an, cam la 3000-5000 km, si totusi, e un motor fabricat in 83. Diferenta de ulei la schimburi e de maxim 50-100 grame din 7 litri. Vreau sa-l trec pe Motul la urmatorul schimb sa vad daca e ceva diferenta. De aceea e de doar 100 grame ca deja bagi cu 300 g mai mult ,cantitatea optima pt 2,5 Td este 6,7 litri. Referitor la sfaturile colegului vis a vis de schimbarea uleilui la 6 luni ,as vrea sa vad si eu unde a citit el asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 cantitatea optima pt 2,5 Td este 6,7 litri. Si pentru 2.3 Td ? La aia 6,7 litri mai pui si uleiul din filtru, care nu e mentionat in manualul de service. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Si pentru 2.3 Td ? La aia 6,7 litri mai pui si uleiul din filtru, care nu e mentionat in manualul de service. Adica intra in motorul tau 7.2 litri de ulei? Sigur nu e 2.8 ? La fostul meu 2.3 intra 6.5L fix (cu tot cu filtru) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radubal77 Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Practic orice ulei mineral sau semi-sintetic 15W-40 e bun,iar ca sa raspund unui user mai sus heavy oil in cartea de uk insemana diesel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cippy10 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Pt un randament mai bun / viatza mai lunga... eu recomand cu foarte mare seriozitate, produsele METABOND!! - prin inobilarea stratului metalic in contact cu produsul metabond, frecarea dintre metale/uzura, scade foarte mult si ai numai beneficii! E bine de vazut o prezentare live.. eu am aparat si pot testa `viatza` oricarui ulei. Chiar e uimitor ce poate face acest produs. Aici s poate vedea o prezentare... METABOND: http://www.metabond-technology.ro/ >> WestBikeShop.ro vanzari MOTO -> Resita http://westbikeshop.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Cred ca cel mai bun, este samponul :h5: http://www.youtube.com/watch?v=q5WXbj5jbN8 Asta reiese din testele de laborator! Toata povestea asta cu substantele minune o gasiti aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45343-Metabond-sau-duralube Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 De fapt in filmulet e vorba de nerelevanta testarii cu o masinarie ca aia......a demonstrat ca atat pt uleiuri , cat si pt sampon, rezultatele sunt identice...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cippy10 Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Se pare ca au omis METABOND/DURALUBE din test(filmuletz), cel mai simplu e de facut acest test >individual fiecare cu manatza lui... si p urma a se tragem concluzii! ;) >> WestBikeShop.ro vanzari MOTO -> Resita http://westbikeshop.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miu Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Salut La mine ,din experienta ,pot spune ca cel mai bun ulei pt 2,5 Td ,este 15w40 ulei mineral daca nu vreti sa cheltuiti mult si sa faceti schimbul pe la 7000 ,sau 10w40 semisintetic ,pt sezonul mai rece . Cu stima , Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutt daniel Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 Si eu sustin 10W40 pentru ungere mai buna la rece, sau chiar 5W40 pentru motor fara pierderi si consum. Vascozitatea la cald este identica, la rece fiind diferenta mare(mai ales pe ger). Ca marca nu prea cred ca e relevant, atata vreme cat se incadreaza unor norme identice si nu e contrafacut. Hyundai Terracan 2.9crdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bitapopescu Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 15w40 Mobil1 este perfect pt pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Re: Ulei recomandat pentru Pajero diesel 2.5 92 15w40 Mobil1 este perfect pt pajero Este perfect doar vara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate