Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alegere sistem GPS ptr offroad

Yonutz

Postări Recomandate

Cum zice si titlul intentionez ca achizitionez un Garmin 550t. Este TOP de la Garmin in materie de navigatie. Are cineva asa ceva? Stie cum se comporta in teren?

Un link:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 131
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Are cineva Oregon 550t?

Iti recomand Colorado. In afara de camera si touch-screen, sta mai bine in toate privintele cu adevarat importante:

Antena quad-helix cu sensibilitate superioara

Conector de antena externa

Ecran transreflexiv adevarat (se vede ziua foarte bine - mult mai bine decat Oregon-ul)

Card SD - spre deosebire de microSD la Oregon

Conectorul USB/alimentare in partea superioara, langa antena - poti folosi practic orice suport de parbriz pt telefoane mobile, sau chiar un suport de pahar pentru gura de ventilatie, fara sa te incurce cablul.

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

Am comparat in alegerea acestui GPS:

Garmin 276C

De ce nu asta?

Pret mult prea mare ptr un aparat invechit 500E (inclus antena externa, card de 512)

Garmin Oregon 200

De ce nu asta? In ciuda pretului mai mic (900 RON) are touchscreen.

Garmin Oregon 300

De ce nu asta? Desi face parte dintr-o generatie mai noua decat Colorado, pretul este mai mare (1300RON) si are touchscreen.

Garmin Oregon 550t

De ce nu asta? Pret mare 500E doar ptr o camera de 3.2MP si busola "instant" (arata nordul fara sa misti), touchscreen.

Garmin 60CSX

De ce nu asta? Dispay mic si sensibilitate senzor GPS mai mica decat a celor din clasa Oregon sau Colorado

Garmin Colorado 300

De ce am ales Garmin Colorado 300? Pretul de achizitie interesant 1050 RON, iar ptr navigare foloseste un joystick si nu touchscreen ca si celelalte.

Asta este un Garmin Colorado 300.

GjtQMxJDMkk

Imaginile in ordine: 60CSX, Colorado300, Oregon200, Oregon300, Oregon550t

Link spre comentariu

Ramane sa vad dupa niste probe in teren, cum sa comporta acest aparat si daca intradevar aceasta investitie este justificata.

Ce nu am spus este ca acest aparat are instalat Road2008 si este in lb. engleza. Pe piata romaneasca acest aparat se gaseste la preturi intre 1700-2200 RON.

Link spre comentariu

Re: Alegere sistem GPS ptr offroad

Daca ti-as fi spus din prima ca dupa 8 dispozitive de la Garmin (detinute si testate) si eu tot la Colorado300 m-am oprit, poate ai fi zis ca vreau sa te influentez.

Spor la achizitie si sa-l folosesti sanatos!!!

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

Eu folosesc de vreo 2 ani Garmin 60 CSx, rezistent la socuri/vibratii,apa,ecran color, acuratete 3 m, te duce,te aduce inapoi foarte corect.

Satisfacut 100%

Suzuki Jimny , Ironman suspension
Link spre comentariu

Am si eu o intrebare de profan.

Banuiesc ca hartile din Garmin, oricare varianta ar fi el, nu sunt la un nivel de detaliere cum sunt acele hartil militare atat de vehiculate peste tot.

Si cand zic asta ma gandesc ca acele harti militare au figurate pe ele o multime de repere atat de utile in offroad: drumuri pana la nivel de poteci, stalpi de tensiune, mlastini, cabane, canale de irigatii, paduri, etc

<Nu stiu, hartile din Garmini sunt asa la un detaliu si ele?>

Si atunci intrebarea mea: facand abstractie de costuri, de ce ar fi mai bun un Garmin decat un PDA cu softul adecvat (OZI sau GPS Tuner) si hartile militare?

Intreb asta pentru ca daca as sti ca o solutie integrata de la Garmin mi-ar putea oferi un asa nivel de detaliere cum imi ofera hartile militare l-as cumpara fara sa stau prea mult pe ganduri. Daca in schimb nu ar fi asa de bun, nu i-as vedea rostul.

Mersi de raspuns:h5

Va salut !

Link spre comentariu

ROAD 2008 care ruleaza pe Garmin are hartile la nivel de detaliu militar,cum zici tu.

Basca ca aparatul memoreaza trackul,il treci pe calculator ,il incarci iar daca vrei sa-l faci cu alta ocazie,memorezi traseul facut off road si te aduce inapoi pe aceeasi ruta, schimb de trackuri cu alti colegi,ce mai ,e profi pentru off road

Parerea mea...

Suzuki Jimny , Ironman suspension
Link spre comentariu

@revo: tracking si logging face si GPS Tuner sau Ozi... defapt functionalitatea asta o are cam orice GPS.

Daca insa Garmin imi ofera niveliul de detaliu pe care mi-l ofera hartile militare iar in plus solutia integrata + calitatea si precizia binecunoscuta, ma gandesc si eu serios la el.

La cine as putea vedea si eu un Colorado?

Va salut !

Link spre comentariu

In unele zone este mai detaliat Road, in altele hartile militare. Eu am un Eten X500 pe care am pus si Garmin si Pathaway. Asa il a cu mine pe oricare. Pe alt card am si IGo.

Hartile alea militare nu sunt chiar atat de bune la scare 1 : 100.000; mai bune sunt cele 1:25.000, dar alea-s marfa tare rara, cine le are le tine bine...

Pe Ozi sau Pathaway poti pune ce harti vrei tu, chiar si pe care le-ai scanat si calibrat inainte. Nu stiu pe Garmin daca poti veni cu harti custom - drept e ca nici n-am cautat prea mult, Road este o harta buna.

Link spre comentariu

La cine as putea vedea si eu un Colorado?

La mine ... Joia asta mai luam unul! :grin:

Doua baterii alcaline au tinut GPS-ul live vreo 7 ore si cred ca mai tineau (indicatorul bateriei arata cam 80%) dar am descoperit ca se poate alimenta si cu un incarcator de masina de telefon mobil! :wink:

Link spre comentariu

La mine ... Joia asta mai luam unul! :grin:

Doua baterii alcaline au tinut GPS-ul live vreo 7 ore si cred ca mai tineau (indicatorul bateriei arata cam 80%) dar am descoperit ca se poate alimenta si cu un incarcator de masina de telefon mobil! :wink:

ooo, daca merge si cu baterii normale este un avantaj in plus. iar 7 ore e foarte bine avand in vedere display-ul mare pe care il are. PDA-ul meu nu ma tine mai mult de 4 ore.

poti sa-mi lasi un nr de tel pe pm sa te sun joi? si stabilim cand iti fac o vizita sa-l vad si eu

mersi mult yonutz :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Din experienta, pot spune ca Ro.A.D. are si erori, iar la detalii nu sta asa bine ca hartile militare. Este intocmita dupa cea la 100k. E foarte folositoare pe sosele (cu niscaiva lipsuri - in special poduri), are multe drumuri de exploatare relativ bine cartate (versiunea 2009) insa nu are potecile din hartile militare, care, in multe cazuri, sunt drumuri de tractor sau caruta, practicabile offroad.

Combinatia cea mai buna, dupa parerea mea, este Ro.A.D. in paralel cu Ozi. O folosesc de vreun an si e foarte practica.

Din pacate, pe dispozitivele dedicate Garmin, nu se poate instala Ozi. Ori pe un PDA, ori pe laptop. Si una peste alta, o harta pe suport clasic asigura si o imagine de ansamblu.

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Eu am folosit si 60csx si Oregon550. N-au fost ale mele, deci pot fi obiectiv.

La Oregon am observat o incetineala la schimbarea nivelelor de zumare iar cand vrei sa baleiezi harta, e nenorocire. Trec secunde bune. Apoi, cand se zgaltaie masina,n-ai controlul comenzilor pe touch screen. Poate d-aia ar fi mai bun Colorado cu joystick al lui Ionutz. Oricum eu am fost mai multumit de 60csx.

In ce priveste ROAD, eu am deschis un topic unde speram s-o criticam.

In offroad e varza daca iesi din drumul judetean.

Dau un exemplu de drum important care lipseste: drumul pe valea Ranjeu intre Voineasa si valea Sadului. Si mai stiu zeci.

Nu se vrea detaliere pentru offroad ci pentru rutier. Sunt mult mai multi cumparatori de Nuvi.

In orasele mari e uimitoare. Stie toate giratoriile si sensurile unice.

Solutia mea, PDA cu GarminXT in paralel cu Ozi si harti topo.

Ai 25.000-bati Road-ul de 16x.(o harta la 100.000 = 16 la 25000)

Link spre comentariu

Garmin Colorado 300

(+)

Undeva langa Bucuresti a vazut TOATE cararile si drumurile inclusiv cele din camp.

La manevrabilitate in mers ma declar multumit. Joystickul face asta usor. Delayul la zoom este de 2-3 secunde (acceptabil).

Avand partea posterioara din cauciuc se muleaza foarte bine pe bord.

Semnal 100%

(-)

Display mic (ptr pretentiosi)

Iluminat destul de slabut (la 100% lumina) dar totusi cred ca e chestie de obisnuita prin comparatie cu alte scule de acest gen (cele de strada)

Meniu destul de complex si intortocheat ptr prima experienta (probabil odata cu invatarea lui lucrurile devin mai simple)

Lipsa de accesorii pe piata romaneasca

A plecat din Bucuresti acum cineva si i l-am dat sa-l probeze atat onroad cat si offroad. La intoarcerea din trip vom vedea rezultatele si voi pune feedbackul.

Link spre comentariu

Oricum ,secretul este harta ROAD 2008,care face totul(functioneaza numai pe Garmin)

de ce induci lumea in eroare ? road merge pe orice pda cu wm5.

prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti.
Link spre comentariu

CSX-ul are display-ul mai mic decat clasele Colorado si Oregon.

De fapt ele din cate am inteles au aparut asa: intai 60-urile, dupa aia Colorado (variantele cu Joystick) si ultimul Oregon (variantele cu touchscreen).

In aplicatia noastra (mersul in teren cu masinile) cel mai potrivit calitate-fiabilitate-pret ar fi Colorado. Din punctul meu de vedere.

Mai exista o clasa profi de la Garmin mult prea scumpa cum ar fi 378, 478 ...dar atentie performatele sunt relativ aceleasi cu cele de mai sus si sunt cautate mai mult de navigatori.

Importatorul de la care am cumparat spunea ca 276c este deja invechit ca si aparat si algoritm de lucru si mult prea scump in raport cu celelalte aparute. Nu stiu ce sa zic ...

Link spre comentariu

Garmin Colorado 300

A plecat din Bucuresti acum cineva si i l-am dat sa-l probeze atat onroad cat si offroad. La intoarcerea din trip vom vedea rezultatele si voi pune feedbackul.

S-a intors omul de la drum? Ceva impresii despre Colorado?

Radu Mitroi

Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995

Link spre comentariu

Vizitator fender

S-a obosit careva sa puna o harta topo militara sau oricare alta in format raster pe un Colorado sau altul din gama lui si sa ne dea un feedback?

Link spre comentariu

Fender, inca nu ...Dar o sa ajungem si la experienta asta!

Harta asta pe care o are "inside" se pare ca e aproape suficienta!

A venit omul ... Onroad - 10! Deci eu zic ca merita incercat aparatul! O sa fac si alte experimente (:ha: se butoneza in apa - adica e impermeabil nu solubil, am dat cu el de pamant si inca merge o sa-l dam prin noroi sa vedem cum lucreaza joystickul) ...si o sa va tin la curent cu noutatile.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare