Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alegere sistem GPS ptr offroad

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Alegere sistem GPS ptr offroad

Am cateva zile de cand sunt in teste cu "GPS kit" http://gpskit.garafa.com/GPS_Kit/Overview.html de la garafa. Am instalat aplicatia pe iPhon acum cateva zile si sunt foarte incantat de cum merge. Ceea ce mi se pare foarte interesant poate folosi o sumedenie de hrati (de la Google, pana la street). Face trakuri, le gestioneaza, le trimite pe email. Pina acum este super ! Sunt curios daca a mai utilizeaza cineva aceasta aplicatie ?

poti pune si harti bitmap calibrate (ex. hartile militare)?

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 131
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In plus, nici nu stiu daca ai nevoie. Uite acum am incarcat hartile de la Open Cycling/Topo. Pana si potecile sunt marcate aici (si sunt actualizate !). nu am indee daca prin locuri mai putin "umblate" sunt aceste detalii. Asta ar putea sa ne confirme colegii care au fost pe acolo si au trakuri.

Editat de danutzf
Jeep Liberty, 2,5 diesel :lr
Link spre comentariu

In plus, nici nu stiu daca ai nevoie. Uite acum am incarcat hartile de la Open Cycling/Topo. Pana si potecile sunt marcate aici (si sunt actualizate !). nu am indee daca prin locuri mai putin "umblate" sunt aceste detalii. Asta ar putea sa ne confirme colegii care au fost pe acolo si au trakuri.

Nu mi se par foarte detaliate hartile de pe open cycling. Ar trebui sa se vada mai detaliat decat am postat eu mai jos? Iata si niste comparatii pe zona Pucioasa:

Harta militara

http://img149.imageshack.us/img149/7430/puciasamil.jpg

Open Cycling

http://img190.imageshack.us/img190/1093/puciasacyc.jpg

Google Maps

http://img585.imageshack.us/img585/5408/puciasagog.jpg

La google maps daca comuti pe Satellite poti vedea detalii foarte importante, insa ele pot fi interpretate doar pe display-ul unui laptop nu pe un handheld.

Va salut !

Link spre comentariu

Parerea mea este ca depinde si de cat de veche este harta aceea militara. Pe iphone hartile google maps, imagine de satelit, se vede destul de bine si marge si destul de repede. Consider ca in unele cazuri este de ajuns de detaliat si topo. Daca acest soft are posibilitatea sa incarce si harti de utilizator atunci chiar este util. Inca nu am avut timp sa vad asta.

Link spre comentariu

Teoretic harta aia militara e productie 1996

pot fi si mai vechi chiar, dar ce conteaza, terenul nu s-a schimbat. le folosim la offroad doar, pentru sosele exista igo:h5

Va salut !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

pot fi si mai vechi chiar, dar ce conteaza, terenul nu s-a schimbat. le folosim la offroad doar, pentru sosele exista igo:h5

Intrebai la un moment dat ce este iGo Primo.

Igo 8 este versiunea 8.3xx.xxx

Igo Primo este versiunea 8.5xx.xxx

Eu folosesc un Mio A501 , luat acum 200 de ani.

Am fost destul de multumit de el. S-a bulit o singura data, l-am trimis in garantie si mi-au facut update la ROM. De atunci merge brici.

Pentru ca iGo 2006 a incetat sa mai updateze harti din decembrie 2008, ma tot chinui sa instalez o varianta de Igo8 de mi-au sarit dracii. Intr-un final, acum o luna, in disperare de cauza am inceput sa caut sa fac ROM update la WM 6.x de la actualul 5.3 parca. Dar pt ca rasnita are doar 200mhz, nimeni nu-si bate capul.

Am fost si sunt f multumit de el. Are procesor GPS SirfIII, este mic ca si dimensiune, touchscreen, SD card pana la 2GB, GSM (f bun in caz ca ti-ai scapat telefonul in balta si ai ramas doar cu sim-ul si te uiti ca prostu'). Ecran mic ce favorizeaza economia bateriei si de asemenea destul de mic pentru a puta fi luat in buzunar pentru incursiuni perpedes.

Igo2006 - iGo 8 nu au functie de offroad, deci, pana acu 10 min. am fost off-topic :grin:

Acu 10 min. am reusit sa-mi instalez Primo pe WM5 si inca il butonez. Spre surprinderea mea am gasit meniu Off-Road. Insa de pe site-ul de unde l-am descarcat nu spune nimic despre utilizarea lui in astfel de conditii, de altfel functia nu este mentionata deloc.

Foloseste cineva, este bun de ceva in off?

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Un articol interesant am gasit pe alpinet.org

Dig in!:

http://alpinet.org/main/articole/show_ro_t_ghid-pentru-gps-si-pentru-google-maps_id_3143.html

Ghid pentru GPS si pentru Google Maps

Acum ceva vreme mi-am pus problema sa gasesc o cale de a lua trasee / coordonate facute pe Google Maps si a le pune pe GPS, cat si pentru calea inversa, de a lua trackuri / coordonate de pe GPS si a le pune pe Google Maps.

Exista tot felul de programe si programele care te ajuta sa faci asa ceva, dar mai toate au nevoie de bani sa mearga sau de vreun crack. Eu am cautat o metoda care sa fie free, sa fie utilizabila pe orice computer din lumea asta conectat la net si sa nu fie nevoie sa ai cunostinte tehnice deosebite ori de operare a PCului :)

Ceea ce am gasit pana acum, au fost rezolvari la fiecare problema in parte, dar nicidecum descrierea unei metode de la un capat la altul; metoda mea poate parea stufoasa, dar pana la urma sistemul este flexibil si abordabil de toti in varii configuratii.

Randurile urmatoare raspund la intrebari de genul: cum imi culeg datele, cum le incarc in GPS, cum le fac vizibile pe net, cum le modific etc.

Sunt cateva lucruri / notiuni care trebuie intelese / explicate pentru a putea intelege metoda aceasta de lucru. Asadar explicatiile sunt simpliste si sunt (aproape) intotdeauna adevarate. De aceea, sa le consideram ca fiind adevarate de acum in colo.

Eu folosesc Mozilla Firefox ca si browser, Windows XP ca si sistem de operare, receiver GPS (Garmin eTrex, 60CSx etc); pe langa asta, mai e nevoie de:

*acces la Internet

*cont pe Google (pt a putea salva / creea harti pe Google Maps maps.google.com)

*EasyGPS instalat (interfata intre GPS si computer pentru a putea incarca / descarca puncte, trasee pe/de pe GPS unit) www.easygps.com

*acces la www.gpsvisualizer.com pt a converti fisierele cu coordonate in alte formate

*acces la www.elsewhere.org/journal/gmaptogpx pt a extrage puncte, harti de pe Google Maps; citeste acolo cum se foloseste

Background

-Google foloseste fisiere tip KMZ/KML in care memoreaza coordonate, trackuri, imagini etc

-EasyGPS foloseste fisiere tip GPX

Situatia 1.Vrei sa faci un traseu pe Google Maps, apoi sa il salvezi pe GPS unit sa il folosesti in teren

Scop: trebuie scos de pe Google Maps fisierul KML, pentru aceasta folosim un script, apoi convertim fisierul KML in fisier GPX si il incarcam pe GPSul din dotare

a. intri Google Maps, te loghezi pe contul tau de Google, te duci la "My Maps", acolo dai "Create New" (sau deschizi o harta deja facuta), te joci cu punctele, faci linii (adica trasee) etc, la sfarsit salvezi harta ("Save" si "Done")

b. mergi la www.elsewhere.org/journal/gmaptogpx si acolo urmezi intructiunile de instalare a scriptului care salveaza fisierul KML de pe Google Maps

c. intri din nou pe Google Maps, "My Maps" si ajungi la harti, vizualizezi harta creata anterior si utilizezi scriptul instalat de pe elsewhere.org conform instructiunilor (se poate sa iti dea o eroare, dar o ignori)

d. in fereastra cu eroarea vei vedea textul "Please download the KML file (using this link, not the one provided by Google) and convert it using GPSVisualizer." si dai un click dreapta pe "download the KML file" si apoi "Save link as"

e. asa vei avea un minunat fisier KML salvat pe computerul personal (tine minte unde l-ai salvat)

f. mergi la gpsvisualizer.com, acolo cauta zona unde scrie "Get started now" si apoi "Browse", alege fisierul tau KML salvat mai inainte

g. apoi alege la "Output Format" sa fie "GPX file" si click pe "Go!"

h. urmatorul ecran te anunta ca "Your data has been converted to GPX.", acolo vei vedea mai jos un nume ciudat de fisier GPX, click dreapta pe el, "Save link as" si asa ai salvat fisierul GPX pe computer

i. deschizi EasyGPS (instalat de la adresa indicata anterior) si cu el deschizi fisierul GPX (poti face modificari la nume, vezi tu ce anume)

j. din meniul "GPS" selecteaza "Send to GPS" si trimite la GPS unit ceea ce ai selectat dintre traseele / coordonatele din fisierul GPX (in prealabil tre. sa setezi coneciunea PC - GPS unit)

k. acum pe GPS trebuie sa fie ceea ce se vede in fisierul GPX

Situatia 2. Vrei sa dai jos de pe GPS coordonate / trasee si sa le pui pe Google Maps

Scop: trebuie sa dai jos de pe GPS trackuri / coordonate, le vei salva ca fisier GPX, apoi fisierul GPX il convertesti in fisier KML, apoi il incarci pe Google Maps si il faci harta

a. deschizi EasyGPS, mergi la meniul "GPS" si optiunea "Receive from GPS" va da jos de pe GPS ceea ce ai selectat tu in fereastra de dialog (waypoints, tracks, routes) (in prealabil leaga GPSul la computer:) )

b. salvezi in EasyGPS ce ai dat jos de pe GPS (vei salva un fisier tip GPX)

c. mergi la gpsvisualizer.com, mergi la "Get started now", acolo dai "Browse" si alegi fisierul tau tip GPX creat anterior

d. apoi alegi ca "Output Format" sa fie "Google Earth" (adica vrei sa faci un fisier KMZ) si click "Go!"

e. urmatorul ecran te anunta ca "Your GPS data has been processed. Here\'s your KML or KMZ file:", acolo vei vedea mai jos un nume ciudat de fisier KMZ, click dreapta pe el, "Save link as" si asa ai salvat fisierul KMZ pe computer (nu uita unde l-ai salvat)

f. intra pe Google Maps, logheaza-te la contul personal, mergi la "My Maps" -> "Create new Map" (sau deschide una existenta) si in dreapta butonului "Done", e un link "Import", click acolo si incarca fisierul KMZ creat anterior

g. trebuie sa apara traseul, coordonatele din fisierul KMZ etc.

Hartile pe Google Maps sunt publice ori private, daca alegi sa fie publice, poti face sharing la harta trimitind linkul pe care ti-l genereaza Google. (in coltul dreapta sus al hartii e "Link", poti sa faci si embeeded intr-o pagina, blog etc tot din acelasi loc)

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Buna informatia. Totusi se refera doar la track-uri.

Are cineva idee de un soft care poate salva imaginile de pe google earth pentru a le folosi offline ca pe niste harti topo, adica neavand conexiune la net? :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Are cineva idee de un soft care poate salva imaginile de pe google earth pentru a le folosi offline ca pe niste harti topo, adica neavand conexiune la net? :h5

Google Maps Viewer. cauta pe goagal "googlemv2". eu l-am luat de aici.

dureaza putin sa setezi corect programul da functioneaza. :h5

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Google Maps Viewer. cauta pe goagal "googlemv2". eu l-am luat de aici.

dureaza putin sa setezi corect programul da functioneaza. :h5

E foarte util programul daca reusesti.Detaliaza putin "setezi".

Am descarcat de pe saitul rusesc MV1 si n-a functionat.

Faci link la GpsPassionForum,sectiunea franceza(numai pentru cunoscatori).

Am descarcat si versiunea 2.4... si tot nu merge.Nu se incarca imaginile.

Sa fie memoria virtuala a computerului meu low de vina?

Link spre comentariu

E foarte util programul daca reusesti.Detaliaza putin "setezi".

Am descarcat de pe saitul rusesc MV1 si n-a functionat.

Faci link la GpsPassionForum,sectiunea franceza(numai pentru cunoscatori).

Am descarcat si versiunea 2.4... si tot nu merge.Nu se incarca imaginile.

Sa fie memoria virtuala a computerului meu low de vina?

intri intai in settings si-l treci in engleza, apoi verifici serverele de goagal.

atunci cind functioneaza se incrementeaza contuarul de transfer din dreapta jos.

googlemv4.jpg.d5ab16d2c82147bcd5bc88d76869ec81.jpg

lasa-l pe scala de 8-10 o vreme sa incarce pozele si apoi treci la un zoom mai mare cu cite un pas.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Multumesc pentru captura.Am schimbat linkurile serverelor si incarca, da greu de tot.Zona Bucurestiului, nu vrea neam.

Am salvat o zona si am verificat cu Ozi cu un track pe ea.

E OK dar intervine alta. Daca vrei poza de rezolutie mai mare iar ai de asteptat. Cred ca e PC-ul meu de vina.Am sa incerc si pe altul.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Nu stiu daca am mai spus GPSKIT face asta. Atunci cand ai semnal sau cand te conectezi la o retea prin wifi poti descarca hartile pe locatiile care te intereseaza si la ce nivel de detalii vrei sa le ai. apoi in teren chiar daca nu ai conexiune de date le ai pe ecran. uite un tutorial pentru asta:

Asadar, ca sa fim on topic: Iphon cu GPS Kit este foarte bun ca si sistem GPS.

Link spre comentariu

Re: iPhone- se poate folosi sau nu, ca sistem GPS pt. offroad ?

cel putin asa cum este el, naturel, nu prea il poti folosi.

sau il poti folosi pentru putin timp :grin:

off-road inseamna noroi (sau in caz de expeditie, plimbare de duminica, cel putin praf...) - cum o fi sa dai cu degetul murdar de noroi pe ecranul ala?

sistem IT pe care l-as recomanda eu ar fi un laptop Panasonic Toughbook pe care pui ce soft vrei tu, pus cu sistem de prindere special pe bord in fata copilotului.

KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

Alegere sistem GPS pentru Offroad

off-road inseamna noroi (sau in caz de expeditie, plimbare de duminica, cel putin praf...) - cum o fi sa dai cu degetul murdar de noroi pe ecranul ala?

Scuze Schultz ca am mutat postul tau aici, ca mi se pare mai potrivit locul.

Offroad, dupa parerea mea inseamna a iesi din asfalt, chiar daca e prima oara, chiar daca esti intr-un SUV, duminica.

Daca ai noroi pe maini, te stergi intai pe o carpa.

Daca e praf, inchizi geamurile.

Sunt de acord ca OZI sau TTQV sau multe altele puse pe Panasonic Toughbook "e ultimate" dar pana acolo... e ca aia cand asculti muzica de pe telefon prin handsfree. Pe urma iti iei casti bune. Apoi un sistem audio ca lumea.

Ma gandeam sa studiem toate posibilitatile de a naviga si va propun sa "spargem" acest topic, in care s-a ingramadit multa informatie greu de urmarit.

Nu ezitati sa descrieti in topicuri separate in detaliu fiecare soft in parte, daca l-ati instalat si considerati ca are avantaje.

Vedeti cum arata cel mai tare forum GPS:

http://www.gpspassion.com/forumsen/default.asp

Editat de stane
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Mi-a picat in mana un Gamin Nuvi 1450T cu care m-am jucat cateva zile (display 5 inci). Am constatat dupa incarcarea hartilor pe el (ROAD2008) ca stie si ceva offroad precum si faptul ca stie sa scrie si trakuri ... interesant!:grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

In sfarsit cei de la Garmin au scos un GPS care se apropie cel mai mult de cerintele noastre.

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=145&pID=75227

Montana 600/650...are ecran de 4 inch , rezistent la apa, socuri, touchscreen, vizibil in soare, primeste 200 de trackuri,optional se poate achizitiona si incarcator cu difuzor pt ghidare vocala.

Cred ca in momentul de fata este singurul GPS de la Garmin care include toate optiunile pt drumetii de toate tipurile.

Am testat modelul 650 si nu m-a dezamagit in nici-o privinta iar la semnal sta surprinzator de bine...insa pretul este putin prea piperat.

Link spre comentariu

Salut,

Performantele sunt asemanatoare la ambele modele

Colorado sta o idee mai bine la semnal, ecranul este mai vizibil in pozitie fixa si trebuie sa te obisnuiesti cu acea rotita cu care migrezi in meniu ( nu-ti va fi greu )

Oregon - se manevreaza mai usor decat Colorado avand touchscren,este putin mai compact, accepta 200 de trackuri

Modelele din seria Oregon este mai scumpe.

Succes

Link spre comentariu

Faptu-i consumat, ca omul e rezolvat...dar, pentru doritori...

A aparut deja seria Montana (Garmin).

Avantajul maxim:

conector MCX pt antena exterioara

acumulator intern + lacas de baterii R6.

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

La GPS-urile din zilele noastre conectorii MCX sunt in plus...receptia este buna...chiar mai buna decat o antena externa pusa pe plafon ( asta daca nu ai parbriz cu incalzire sau alte balarii )

La Montana acumulatorul intra in lacasul celor 3 baterii R6 ( ori acumulator ori 3 x R6 )...nu consider asta un mare avantaj...

Avantajele lui sunt: ecranul mare si vizibil in soare, receptia foarte buna, procesorul ( harta se misca ultra rapid...nu am vazut asta la nici un GPS ), usurinta de utilizare + ca suporta ghidare vocala pt navigare pe sosea.

Pretul este singurul dezavantaj....

Link spre comentariu

Stane, Garmin.ro nu exista, nu stiu ce draq mai vand ca nu au pe stoc nimic.

Eu am adus pt cineva Montana 600 cu 1900 lei si Montana 650 cu 2150 lei.

Sunt scumpe si asa dar or sa mai scada preturile dupa 8-10 luni...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare