Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema mare Samurache

yety

Postări Recomandate

Salut!

De curand , am luat hotararea sa-mi mai iau un rand de roti de strada pentru Sami.

Zis si facut ! Am luat niste jenti de tabla de Samurai exact ca cele pe care le aveam pe masina , si pe ele niste cauciucuri de 205/70/15 cu profil de vara.

Masina trage muuuuuuult mai usor , dar beleaua abia acum vine : la peste 40 km/h daca iau o groapa cu vreo roata , incepe sa-mi tremure volanul , ca in aprox. 2 secunde , tremuratul sa se transforme in smucituri stanga-dreapta , asa de puternice incat ma sileste sa opresc masina pentru ca nu o mai pot controla.

Cu cauciucurile anterioare ( TZ Gomme 195/80/15) nu avea nici o problema .

Ce i-am facut deja , fara sa aiba nici un efect :

- echilibrat roti

- Strans caseta de directie

- Schimbat 3 randuri de jenti si 3 randuri de cauciucuri atat pe fata cat si pe spate

- scos flanse roti ..... pus inapoi flanse roti ....

- schimbat caseta de directie

- schimbat cerceii fata ( cu cauciucurile TZ Gomme , aveam cercei lungi ) cu cei originali

- pus inapoi bara stabilizatoare

- schimbat capete de bara ... si cam tot de la directie in afara de volan si axul sau

- schimbat toata puntea fata cu tot ce e in ea ( diferential , planetare, discuri frana .....)

- facut unghiuri

Dupa toate aceste reparatii , masina cand ia o groapa , devine de necontrolat .

Mentionez ca am pe fata arcuri Trailmaster si amortizoare ProComp , desi nu cred sa aiba ele vreo vina.

Eu tocmai ce m-am mutat inapoi in Brasov si fiind somer , am ceva timp la dispozitie sa incerc s-o repar .

Daca aveti vreo idee de la ce ar putea fi , va rog nu va rusinati !!!

Multam fain !

Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher "
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema mare Samurache

Desfa si verifica amortizorul de directie, nu conteaza ca-i nou. Poate s-a dus naibii, am mai vazut lucruri noi care s-au stricat. E ff usor de verificat. Al meu facea fix asa (era sa-mi sara volanul din mana si sa intru in sant) si de vina a fost acel amortizor. Altfel, vezi eventuale jocuri la directie, capete de bara, rulmentii-pivot de pe fata. Multa bafta!

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Angler , crede-ma ca m-am uitat peste tot .

Piesele le-am luat de pe aia alba a lui Dan , deci sunt super ok si caseta si amortizorul de directie si puntea ....

Cauciucuri am schimbat 3 randuri ... jenti tot 3 randuri ...amortizorul de directie si ala vechi si ala nou nu au avut nici cel mai mic efect ...

Tot ce e pe fata e schimbat ... adica am luat puntea toata , cu tot cu directie ( caseta, pivoti ....) de pe alta masina si am pus-o pe a mea . Dupa care am fost si i-am facut unghiurile ....si nimic ......

Link spre comentariu

toyota mea avea un death woblle de te arunca de pe drum

aparea la 40-50 la ora dupa care incet incet disparea

insa cand franam si ajungea la 40 km/h asa smucea si trepidau rotile sub ea ca se opreau masinile care veneau pe contrasens

nu am avut niciodata si nu am amortizor de directie fenomenul nu e cauzat de un singur factor ci mai multi factori corelati

asa ca am reglat jocul casetei de directie ,am echilibrat rotile , am redus jocurile in capete de bara si pivotii barei de la caseta la bara de directie am avut noroc ca rulmentii nu trebuie schimbati sunt ok

dansul a disparut abia dupa ce toate jocurile de la tot ansamblu directie rulare a disparut

trebuie verificate absolut toate jocurile si reduse la minim, sigur acolo este cauza cu sau fara amortizor nu trebuie sa apara fenomenul amortizorul doar il reduce nu il combate

pe forumuri am citit si despre reglarea unghiului de cadere a rotii insa la mine a disparut fara sa umblu acolo asa ca nu cred ca afecteaza

pt cei care nu cunosc fenomenul incercati sa privit rotile unui carucior de la supermarket cum intra intr-o miscare ritmica laterala la o anumita viteza

sau aici se vede ,nu f bine dar va faceti o idee

Link spre comentariu

zep , la mine daca incetinesc sub 40 km/h , dispare fenomenul ...

dar oricum , smuciturile alea sunt asa cum zici ... se opresc masinile in trafic

ca se sperie toti cei de langa mine !!!

Nu stiu daca e exact ca in filmulet , dar sigur asa se simte !!!!!

E cineva in Brasov care ma poate ajuta sa mai reduc din jocurile de la directie ?

Link spre comentariu

Vezi sa fie bune bucsele de la foile de arc,pentru ca foile de arc tin puntea sa nu joace stanga-dreapta,ceea ce la masinile cu arcuri elicoidale fac barele panhard.

Daca sunt duse bucsele si mai ai si alte jocuri in directie..pivoti apare acest fenomen.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Din cate stiu la masinile cu tractiune fata/sau si pe fata (genul 4x4) convergenta rotilor se regleaza deschise la partea din fata cu 1-3 mm pentru ca atunci cand se afla in tractiune convergenta sa ajunga la zero preluand jocurile existente (care de altfel nu ar trebui sa existe) si la fel sa preia comprimarea diverselor bucse din cauciuc existente ... poti incerca si cu convergenta zero.

O alta cauza ar fi deportul care tine de ET-ul jentilor folosite ... normal, axa imaginara a punctelor sus-jos in care fuzeta este prinsa (punctele in care roata vireaza ... la autoturisme pivotii inferior si superior) trebuie sa cada in mijlocul petei de contact a rotii cu asfaltul (se cheama deport nul) ... cu cat ET-ul este mai mare (roti scoase mai in afara) directia devine mai instabila deoarece se mareste parghia care are tendinta sa-ti ia volanul din mana ...

Ar trebui sa incerci si cu alt tip de jenti cu alt ET...

Spor la treaba !!!

Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994

Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003

Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003

De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză

Link spre comentariu

Acest efect apare la masinile modificate pentru ca se schimba pozitia pivotilor fata de orizontala si rotile cind vireaza tind sa nu revina in pozitia initiala...

Samurai metis Pajero 2.8 scurt KQ Spider CAN_AM Discovery 3
Link spre comentariu

din ce am citit io am dedus urmatoarele

este adevarat ca sunt mai favorizate la fenomen cele cu flanse si/sau gume mari .insa fenomenul apare si la masini stock fara modificari odata cu uzura si jocurile in articulatii, am citit despre asta ca o pb frecventa la wrangler ,modelele mai noi

fenomenul apare doar la masinile cu punte rigide si cu o singura articulatie la directie,jeep,toyota samurai, cele cu care au si semi caseta se pare ca scapa de aceasta problema pt ca piesele nu intra in aceasta ''rezonanta'' lantul trepidatiei se rupe la aceasta articulatie in plus

Link spre comentariu

am patit la fel,si la sam si la nissan...si de fiecare data au fost rotile.la sam aveam jocuri peste tot,nu aveam amortizor directie si cu toate astea dupa ce am echilibrat cum trebuie rotile s-a rezolvat treaba si am lasat si presiunea in roti un pic mai mica.rotile la samurai se centreaza in prezoane nu in centrul jantei!!!!!!mare atentie!! iar la nissan cu cauciucurii pe 33 se echilibreaza fffgreu.dar de fiecare data a fost din roti. am mai patit-o si dupa o intrare in teren dupa ce am pierdut ceva plumbi,si cand aveam gheata sau noroi pe jante....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare