suvi Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Cand merg peste 50 - 60 km /ora incepe sa vibreze toata masina de zici ca e cutremur(volanul joaca scurt stanga-dreapta), am fost la un mecanic din Dorolt (SM) dupa verificare bucsi,telescop directie m-a trimis sa echilibrez toate rotile, le-am echilibrat dar degeaba. Are cineva habar ce poate avea? Stiti cine il repara in zona Maramures,Sm,SJ,Cj,BN. Sunt de langa Baia Mare. Multumesc. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 ptr un sfat la obiect suna-l pe Max....si el e din Baia Mare....si stie cu ce se mananca astea :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Ce gume ai pe masina? E o boala la Patroale pe la 50-60 sa vibreze ... verifica capetele de bara si caseta de directie! NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 ai jantele sau gumele descentrate .....dezechilibrate sau deformate .... urmareste roata pe aparatul de echilibrat ...nu treb sa aibe abateri radiale sau axiale .... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Am avut si eu la fel, mai ales daca dadeam intr-o groapa. Am schimbat capetele de bara si s-a rezolvat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalinrs4 Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 am avut si eu aceasi problema! la mine au fost capetii de bara!!:tr PatrolGR Y60 & MV Agusta F4 1000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Capetele de bara le-am reconditionat,si tot face figuri, tot asa cand dau de o groapa sau o deniveleare de drum atunci intra in trepidatii, sapt. viitoare merg iar la mecanic daca nu-l face dupa aia merg in Ungaria la ceva service. Oare sa fie caseta de directie? Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Capetele de bara le-am reconditionat,si tot face figuri, tot asa cand dau de o groapa sau o deniveleare de drum atunci intra in trepidatii, sapt. viitoare merg iar la mecanic daca nu-l face dupa aia merg in Ungaria la ceva service. Oare sa fie caseta de directie? Amortizorul de directie 100%! Si al meu facea la fel ..."tangaj" se numeste efectul asta! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Martie 1, 2010 Autor Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Am gasit la Samurai un raspuns care cred ca mi se potriveste: toyota mea avea un death woblle de te arunca de pe drum aparea la 40-50 la ora dupa care incet incet disparea insa cand franam si ajungea la 40 km/h asa smucea si trepidau rotile sub ea ca se opreau masinile care veneau pe contrasens nu am avut niciodata si nu am amortizor de directie fenomenul nu e cauzat de un singur factor ci mai multi factori corelati asa ca am reglat jocul casetei de directie ,am echilibrat rotile , am redus jocurile in capete de bara si pivotii barei de la caseta la bara de directie am avut noroc ca rulmentii nu trebuie schimbati sunt ok dansul a disparut abia dupa ce toate jocurile de la tot ansamblu directie rulare a disparut trebuie verificate absolut toate jocurile si reduse la minim, sigur acolo este cauza cu sau fara amortizor nu trebuie sa apara fenomenul amortizorul doar il reduce nu il combate pe forumuri am citit si despre reglarea unghiului de cadere a rotii insa la mine a disparut fara sa umblu acolo asa ca nu cred ca afecteaza pt cei care nu cunosc fenomenul incercati sa privit rotile unui carucior de la supermarket cum intra intr-o miscare ritmica laterala la o anumita viteza sau aici se vede ,nu f bine dar va faceti o idee Ce parere aveti? maine il duc in service , is tare curios. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Opinie: in capete de bare de directie, bare transversale etc, etc nu cred ca trebuie sa existe joc. Asamblarea este de tip cu strangere. Orice mecanism are un joc. Acesta este dat de fabricant, si poate fi reglabil sau nu. Pt cel reglabil trebuie respectat jocul indicat de fabricant si care de cele mai multe ori nu este cel minim posibil si este necesar pt ungerea angrenajelor. Pt cele nereglabile jocul este dat de uzura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Masoara cu atentie diametru interior a gaurii centrale a jantei, dupa care compara cu diametru exterior a locului de centrare(MRL, planetara ce-o fi) Multe jante au interioru de 108mm(de la ceva americane) cand de fapt(pt nissan) ar trebui sa aiba 110, diferenta trece usor neobservata, fiind de doar 1mm pe raza. Din cauza acelui mm pe raza, janta nu se aseaza bine pe butuc si desi rotile sunt echilibrate si rasechilibrate, fuleaza din cauza prinderii neadecvate. Asteptam rezolvarea. "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Masoara cu atentie diametru interior a gaurii centrale a jantei, dupa care compara cu diametru exterior a locului de centrare(MRL, planetara ce-o fi) Multe jante au interioru de 108mm(de la ceva americane) cand de fapt(pt nissan) ar trebui sa aiba 110, diferenta trece usor neobservata, fiind de doar 1mm pe raza. Din cauza acelui mm pe raza, janta nu se aseaza bine pe butuc si desi rotile sunt echilibrate si rasechilibrate, fuleaza din cauza prinderii neadecvate. Asteptam rezolvarea. Janta se centreza pe prezoane si nu pe butuc.Poate fi cu un milimetru,doi sau 10 mai mare gaura janta trebuie sa se centreze pe prezoane.Cel putin la cele de tabla sigur asa este,la aliaj nu mai sunt asa de sigur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Fals! Janta se centreaza pe butuc, cel putin la NISSAN. Cand ne punem flanse p roti se duce naibii centrarea pe butuc si ne multumim cu centrarea pe prezoane care au si ele conicitati. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Inseamna ca atunci cand puneti flanse distantiere deveniti un pericol pe strada?Daca jeanta se centreaza pe butuc de ce mai au si prezoanele conicitati? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Martie 2, 2010 Autor Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 L-am dus si l-am lasat la service, aveti cumva idee cat costa un amortizor de directie si unde gasesc? Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 L-am dus si l-am lasat la service, aveti cumva idee cat costa un amortizor de directie si unde gasesc? Costa intre 3 si 6 mil.Ia legatura cu @Max,te poate ajuta cu sfaturi si te poate indruma sa cumperi amortizor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Normal ca putem deveni un pericol daca ne punem cine stie ce flanse pe masini. Conicitatile suruburilor sunt pentru un contact mai bun intre janta si surub => o solicitare mai uniforma a surubului/piulitei. Sper ca nu am deviat prea mult de la subiect! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Uita-te atent la bucsile de la bara panhard. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Au schimbat rotile, au verificat telescopul,au verificat caseta,capete de bara etc maine schimba bucsile din bara panhard..........sper sa fie aia. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Fals! Janta se centreaza pe butuc, cel putin la NISSAN. Cand ne punem flanse p roti se duce naibii centrarea pe butuc si ne multumim cu centrarea pe prezoane care au si ele conicitati. ...... numai la formula 1 .... cand are o singura piulita .... la auto standard centrarea se face in conurile piulitelor sau suruburilor, dupa caz .... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 1-te asigur ca se poate strange o janta, descentrat, cu toata conicitatea piulitelor. 2-proiectantul auto, prin centrarea pe butuc, se asigura ca oricat de uzate ar fi piulitele, si oricat de incorect ar fi stranse acestea, centrarea are loc. 3-conicitatea piulitelor/prezoanelor distribuie fortele taietoare pe o suprafata mai mare => eforturi unitare mai mici. Eu cred ca principalul rol al conicitatii piulitelor/prezoanelor nu este acela de centrare. Daca centrarea pe prezoane ar fi fost suficienta cu siguranta nici nu s-ar fi conceput un alt sistem de centrare. Nu stiu cum e la formula 1, dar oricum acolo sunt alte socoteli. Oricum e doar o parere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 1-te asigur ca se poate strange o janta, descentrat, cu toata conicitatea piulitelor. 2-proiectantul auto, prin centrarea pe butuc, se asigura ca oricat de uzate ar fi piulitele, si oricat de incorect ar fi stranse acestea, centrarea are loc. 3-conicitatea piulitelor/prezoanelor distribuie fortele taietoare pe o suprafata mai mare => eforturi unitare mai mici. Eu cred ca principalul rol al conicitatii piulitelor/prezoanelor nu este acela de centrare. Daca centrarea pe prezoane ar fi fost suficienta cu siguranta nici nu s-ar fi conceput un alt sistem de centrare. Nu stiu cum e la formula 1, dar oricum acolo sunt alte socoteli. Oricum e doar o parere. La mine la toyota janta are un mic joc pe butuc aproximativ 1-1,5 mm.Se poate observa atunci cand se pune roata fara a se strange prezoanele,masina fiind pe cric se vede ca in partea de sus janta este lipita pe butuc iar jos este un mic luft care dispare dupa strangerea corecta a prezoanelor.Tot la fel este si la alte masini cu jante de tabla.Am spus ca la jantele de aliaj este altceva pentru ca acolo prezoanele nu sunt conice. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Atentie! si butucul poate avea conicitate. Aceasta conicitate pt butuc cred ca apare mai ales acolo unde roata este ceva mai grea si ajuta la montat/demontat. La jantele de Al prezoanele nu sunt conice?... ar insemna ca la schimbarea jentii tre' sa aduci prezoane de acasa! Nu cred, dar or fi si fara conicitate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Daca treci de la janta de tabla la janta de aluminiu sau invers este necesar sa schimbi si prezoanele.Si am cam terminat ca am stricat topicul omului.:off Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: Probleme directie Patrol gr din 1995 Ok ai dreptate, ne-am aprins cam tare, da totusi la firma am mai multe masini care au atat pneuri de vara cu jante de Al cat si pneuri de iarna cu jante de otel Si nu am schimbat nicicand prezoanele.:ha: Hai ca n-o fi cu suparare, din vorba in vorba se afla adevarul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate