Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum intretin soft-top-ul de la Vitara??

Sclipici

Postări Recomandate

Am o Vitara JLX cu soft top. Cred ca-i cel original, din `92 de cand e masina, ca nu arata prea bine. fermoarul din spate a cedat, "geamul" din spate a devenit casant si a crapat in 2 locuri, si, in general, e plin de crapaturi si se umezeste unde se infiltreaza apa. Mi-e teama sa-l dau jos ca se strica si nu mai am cu ce acoperi masina.

Stie cineva o metoda de a "muia" acel material (un fel de vinilin) si de a repara fisurile? Dar cu gemurile din acel plastic, care ar trebui sa fie elastic, se poate face ceva?

Cat ar fi unul nou?

Problema e ca am vazut masini cu soft-top nou, cred ca-i facut home, ptr ca stau aiurea, au cute, nu se intind bine, materialul pare prea moale....

Catalin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum intretin soft-top-ul de la Vitara??

:h5Cauta la firme care se ocupa de confectionarea prelatelor de camioane si remorci acolo ai putea gasi meserias care sa-ti repare geamul spate cu material transparent oricum alta varianta nu ai decat sa-l repari sau sa-l schimbi(cu nou sau second este alagera ta)Succesuri http://cgi.ebay.co.uk/suzuki-vitara-soft-top-roof-white-with-clear-windows_W0QQitemZ250579971643QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3a57baee3b

http://www.convertibletopguys.com/index.php/category/view/666

Suzuki Vitara 94,1.6,8v cabrio
Link spre comentariu

Ideea este ca nu prea mai ai ce sa-i faci. Daca s-a copt deja este dus.

Vezi ca avea Scaraoscky de vanzare unul nou dar este la vre-o 300 euro

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=47644

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

daca fermuarul din spate nu este dus de tot il mai poti readuce la viata cu un sprei special pentru fermoare,este un fel de ceara care unge dintii si face o pelicula pe el si merge super usor dupa aceea

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

La rubrica "vanzari diverse" are Roly un soft top nou, excelent, cu geamuri fumuri, made in USA. La banii la care il vinde e super ok.:wink:

OFF ROAD: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS, 2007 :fh :cort

ON ROAD: Renault Megane 1,5 dCi 2007 :j

Link spre comentariu

fermoarul e mort, geamul din spate e crapat...!

Mai am pana ma apuc de reparat sau skimbat soft-topul...!

Azi am gaurit aripa ...!

eu m-am gindit sa aplic pe plasticul ce crapa folie pentru geamuri; in ceea ce priveste fermoarul, cum e mort?, s-a blocat, s-a rupt?

In rest we are the best!
Link spre comentariu

eu m-am gindit sa aplic pe plasticul ce crapa folie pentru geamuri; in ceea ce priveste fermoarul, cum e mort?, s-a blocat, s-a rupt?

Am incercat cu folie, nu sta, pica incepand cu marginile si se vede urat.

Fermoarul e stricat de tot...!

Link spre comentariu

Daca apreciezi o treaba de calitate, cauta altul nou.

Nu de alta, am un prieten care confectioneaza prelate pt camioane si el mi-a facut recomandarea...dezavantajul e ca unul nou e cam 300 euro...

Ca si intretinere e bine sa-l speli din cand in cand cu apa, iar fermoarele sa le dai cu WD40 cand iti amintesti.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Am incercat cu folie, nu sta, pica incepand cu marginile si se vede urat.

Fermoarul e stricat de tot...!

Acolo unde s-a crapat eu am pus scotch ( sau cum draq se scrie) pe ambele parti si pina acum tine... deoarece nu-mi plac improvizatiile m-am gindit sa aplic folie tot pe ambele parti ( am cumparat folie autorizata RAR pentru geamuri fata), aceasta fiind o solutie provizorie pina cind o sa cumpar o prelata noua... dupa cum spunea si Farfarello daca tii la masina ta si iti place sa arate OK, fa un efort si ia o prelata noua. Fermoarul meu l-am reparat (tot provizoriu) stringindu-l putin cu patentul de partea unde aduna dintii. Bafta

In rest we are the best!
Link spre comentariu

Am de gand sa sckimb tot gemul spate, sa-i fac un sistem de prindere rezistent ptr a putea sta fix si a se intinde, si un alt sistem etans.

In paralel, caut o solutie ptr a reda elasticitatea initiala a materialului (un fel de vinilin mai dur).

Cand ma apuc de treaba vin cu poze ptr fiecare etapa! :grin:

Link spre comentariu

Eu cred ca ce-a mai buna solutie e sa faci unul nou din prelata de tir. Vorbeste cu baietii de pe cojbuc langa I.M.H.

Dupa cum ti-am vazut eu softtopu nu mai ai ce face la el

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu

Eu cred ca ce-a mai buna solutie e sa faci unul nou din prelata de tir. Vorbeste cu baietii de pe cojbuc langa I.M.H.

Dupa cum ti-am vazut eu softtopu nu mai ai ce face la el

Daca-mi pun bare in spate, e posibil sa schimb forma sorft-topului, deci nu are rost sa fac unu` nou pana nu ma hotarasc cum va fi...

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

pt.intretinere fermoar cel mai bun e tot sapunul. Am incercat si WD40 si sprayul lubrefiant dar tot frecarea dintilor cu o bucata de sapun a dat cele mai bune rezultate.

Am uitat.

Am manufaturat si un maner mai mare pt.fermoar pe exterior ca ma tot chinuiam cu originalul cel mic.E dintr-o bucatica da teava de Cu si o sarma.Acum merge perfect.

Dar cu ce ar trebui sa dau pe vinilinu` soft topului sa nu se coaca de la zapada,ploaie si soare? Nu ar merge oare ceva ulei siliconic ca pe la chedere?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Aceeasi problema am si eu la Vitara si am mers la un amic pielar care zice ca nu prea mai merge intinsa ori inmuiata pielea pt ca e coapta de soare si exista posibilitatea ca cea mai mica fisura sa degenereze intr-una mare. Geamul pe spate il am foarte matuit, dar ala a zis ca se schimba foarte usor, iar fermoarul deasemenea se poate schimba, dar si el recomanda o prelata noua.

Link spre comentariu

cel mai bine se intretine o prelata de 20 ani coapta si uzata,prin aruncarea ei la gunoi si cumpararea uneia noi!!!

sunt unele dinalea vechi care se fac ca tabla,si mai ales geamurile de la prelate vechi,dar si prelatele,se"usuca",devin casante,iarna se sparg foarte usor.

o prelata noa de calitate costa in jur de 300 euro,si o strangi in maini ca pe burete si nu ai treaba cu ea cativa ani.eu zic ca merita investitia

-nu recomand prelate handmade,facute din prelate de tir.nu o sa se intinda niciodata perfect,o sa o fluture vantul de te doare capul,si calitatea este indoielnica,daca nu chiar groazanica!!!va zic din proprie experienta,ca am facut si eu candva...cand nu gaseai nicaieri prelate prin tara noastra

fermoarul din spate nu cred ca este o idee buna sa il dai cu ulei,caci uleiul atraga praful,si dataorita curentilor de aer,in spatele masinii se strange cel mai mult praf.fermoarul se spale frecvent cu apa si sapun sau solutie de vase.:y

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare