dan Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Am un pajero din 92,cutie automata,adusa din Anglia Cand am adus-o, cand cuplam fata si incercam sa ies putin pe deal cu ea, imi caraia usor la roata din stanga fata.mecanicul mi-a spus ca e ceva cap de planetara.am tot mers asa cu el timp de 1 an.acuma, iarna aceasta, am cam fortat un pic masina,si caraia din ce in ce mai tare, mai ales la viraje. de vreo 2 sapt,mergand la vanatoare, am observat ca fata nu mai tragea deloc.ciudat e ca, cand cuplezfata in prima treapta(la mare) nu mai trage nici spatele numai daca accelerez tare, si se aud ceca "lovituri" pe mijlocul masinii......daca pun pe mic merge doar spatele sant cam sarac in cunostinte de mecanica, sau termeni, dar v-am explicat cum am stiut daca ma poate ajuta careva cu un sfat, o parere etc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ionak88 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: pajero 2.5-probleme tractiune fata Salut.La faza cu caraiala in viraje sar putea sa fie de la planetara cu pricina,sau poate sa fie si grupul fata mort.Problema cu cuplatul mai mult ca sigur ai ceva in reductor(cred ca cuplajul),care dupa parerea mea poate sa fi cedat din cauza grupului daca cum am zis mai sus sar putea sa fie el problema de unde vine caraitul(mai ales daca zici ca se aud zgomote) Primul lucru care ar trebui sal faci parerea mea,ar fi sa suspenzi masina si sa analizezi mai bine de unde vin zgomotele. ai putea sa dai cutia pe Neutru si eventual sa invarti de roti cu motorul oprit(in special de fata)ca sa vezi mai bine de unde provin zgomotele si mai important sa vezi daca se invart libere(sa nu fie retinute de nimic) Scuze expresiile mele,cred ca nu tis prea intelese findca am scris cam in graba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: pajero 2.5-probleme tractiune fata Caraitul pe care il auzeai, vine de la grupul fata, cel mai probabil satelitii planetari. Cand cuplai 4x4 hi, nu tragea deloc deoarece tu ai blocant central doar pe 4x4low. Drept urmare, cand erai pe hi, cuplul motor se ducea unde tragea cel mai usor, adica pe puntea fata, de asta nu se invartea deloc spatele. Cand cuplai pe low, cuplul se imparea 50-50 si mergea si spatele. Ai putea sa faci o verificare simpla, cupleaza 4x4 low si baga in viteza ca si cum ai vrea sa mergi inainte. Pune pe cineva sa stea in fata masinii si sa-ti zica daca se invart planetarele de pe fata (se vad burdufurile). Daca se invart planetarele, inseamna ca e de la MRL-uri problema. Daca nu se invart, inseamna ca e grupul fata de vina. Zgomotul il auzeai din mijlocul masinii deoarece se transmitea socul din grup, prin cardan, pana in cutie... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: pajero 2.5-probleme tractiune fata Klez a completat exact ce se intampla va anunt ce am rezolvat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: pajero 2.5-probleme tractiune fata Ca si completare, ridica masina pe un elevator sau pe un canal, cupleaza 4x4 low si mergi incet in fata, cineva de sub masina sa se uite la cardanul fata sa vada de roteste, daca nu inseamna ca e din cutia de transfer. Dar lucrul asta e putin probabil. Problema zic eu ca e din grupul fata. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ionak88 Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: pajero 2.5-probleme tractiune fata Si pana la urma ce avea? Grupul nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate