zolameister Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Am o rugaminte ptr cunoscatori. Ce recomandati ptr inaltarea unui patrol lung 4.2,in vederea incaltarii cu 33".Stiu ca mult o sa spuna un liftkit de 2'ajunge...Eu vreau un pic mai mult.Ce inseamna compensarea unui liftkit de 4"cu o combinatie de lift si body 2'+2'.Dar inaltarea arcurilor stock cu flanse si un body de 2'?Este o intrebare vis a vis de cheltuieli si fiabilitate..... Va multumesc anticipat Zoli NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? La al meu Y60, scurt intra 33-urile doar cu flanse de 3 cm sub arcuri si nu l-as mai inalta nici 1mm pentru dimensiunea asta. Bodylift-ul e bun doar daca vrei sa montezi troliul mai sus sau mai in spate pentru un unghi de atac mai bun , eventual daca vrei sa mai ridici si rezervorul. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? box;553990']La al meu Y60, scurt intra 33-urile doar cu flanse de 3 cm sub arcuri si nu l-as mai inalta nici 1mm pentru dimensiunea asta. Bodylift-ul e bun doar daca vrei sa montezi troliul mai sus sau mai in spate pentru un unghi de atac mai bun , eventual daca vrei sa mai ridici si rezervorul. Masina nu o sa participe la concursuri,dar am experienta drumurilor cu urme de "Taf" unde n-as vrea sa am probleme.Varianta ta este una vb si cu Marius Turagmens,si are ca costuri cele mai mici din aceste variante.Intrebarea urmatoare este,daca arcurile aftermarket gen "Millner" fac fata solicitarilor din teren:wink: NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Zoli, cea mai ieftina solutie e inaltator sub arcuri si bodylift, dar e si cea mai proasta. (arcuri nepotrivite pentru offroad, telescoape scurte...) Cea mai scumpa solutie este cea cu suspensia +4". Arcurile si telescoapele de +4" sunt mult mai scumpe decat cele de +2". Daca ridici sasiul cu 10cm va trebui obligatoriu sa corectezi unghiul cardanelor prin repozitionarea cutiei si rotirea puntilor. Trebuie sa modifici pozitia sasiului fata de punti prin redimensionarea barelor panhard. Cheltuiala mare... Pierzi mult din stabilitate. Eu zic, si asa am si facut la ambele masini, sa-ti cumperi arcuri si telescoape +2" potrivite pentru greutatea masinii tale. Vezi ca specificatia arcurilor la Patrolul cu motor de 4.2 nu e aceeasi ca la cel cu motor de 2.8! Un bodylift iti faci foarte usor si cu cheltuiala mica. Spor la treaba! 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Masina nu o sa participe la concursuri,dar am experienta drumurilor cu urme de "Taf" unde n-as vrea sa am probleme.Varianta ta este una vb si cu Marius Turagmens,si are ca costuri cele mai mici din aceste variante.Intrebarea urmatoare este,daca arcurile aftermarket gen "Millner" fac fata solicitarilor din teren:wink: Zoli am vorbit cu Marius de arcurile aste par interesante dar nu stiu daca au 7spire adica +5,ar trebui intrebat? :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Zoli,2+2 este varianta cea mai buna,ai si arcuri si amortizoare ok,sii faci si un body de siguranta......pretul este unul mediu dar nu faci compromisuri la stabilite si chestii de gen mai ales ca o sa fie de tura,nu concurs,nu? varianta cu arcuri after din GB..au mai gasit si altii portitele alea si unii sunt multumiti altii nu....Hem si Cheliosu au la toy 90 arcuri cu + 20% si flanse,sunt multumiti,dar utilizarea este una prietenoasa ....acum tu stii daca dai banii de doua ori sau nu si cit de linistit si neaventuros esti...:2dr Hai sa ne betivanim cu bine la prima vedere! Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? la ce preturi se invart la patrol chiturile astea de 2'? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Salut Zoli, La SWB - 2" + talere de 2 cm si aripile taiate 2-3cm intra BFG 255/85-16, masurat 33,2 ... ating in aripa fata fff rar, la flexari "la limita". Cauta si tu Pro-Comp sunt mai ieftine si ca amortizor sunt OK ... eu nu am reusit sa gasesc codurile si am cedat ... am luat OME (arc+amortizor+talere = 960eur) si s-a mai coborit si cutia. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? http://cgi.ebay.co.uk/NISSAN-PATROL-2-8-3-0-4-2-DIESEL-FRONT-COIL-SPRINGS_W0QQitemZ220372815499QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item334f3e4e8b astea ar fii arcurile "aftermarket" ce ziceti? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili daca din cauza un astfel de lift kit se poate ca puntea spate sa fie dezaxata cu cca 2cm spre dreapta fata de sasiu. La bara Panhard nu pare umblat. Multumesc. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FELDGRAU BRONC Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili daca din cauza un astfel de lift kit se poate ca puntea spate sa fie dezaxata cu cca 2cm spre dreapta fata de sasiu. La bara Panhard nu pare umblat. Multumesc. Da'p ! In plus ai pus si degetul pe rana :bara Panhard ! fa-o reglabila ! Patrol GR 94, in continua evolutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Sa inteleg ca trebuie taiata asta existenta si cumva filetate capetele unul stinga si unul dreapta cu o "mufa cu jumatati de lungime filetate identic cu capetele barei? Cam cu cit ar trebui lungita? Ma gindesc ca e vorba de 1-3cm maxim. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei_save Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? salut zoli, la swb - 2" + talere de 2 cm si aripile taiate 2-3cm intra bfg 255/85-16, masurat 33,2 ... Ating in aripa fata fff rar, la flexari "la limita". Cauta si tu pro-comp sunt mai ieftine si ca amortizor sunt ok ... Eu nu am reusit sa gasesc codurile si am cedat ... Am luat ome (arc+amortizor+talere = 960eur) si s-a mai coborit si cutia.salutare. Poti sa-mi spui si mie unde pot gasi si eu la pretul asta (arc , amortizor, talere) ptr un nissan y61 lung din `99. Multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? salutare. Poti sa-mi spui si mie unde pot gasi si eu la pretul asta (arc , amortizor, talere) ptr un nissan y61 lung din `99. Multumesc anticipat Scuze de intarziere ... http://www.4x4shop.ro/index.php?modul=contact Si ziceam de Y60! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Am o rugaminte ptr cunoscatori. Ce recomandati ptr inaltarea unui patrol lung 4.2,in vederea incaltarii cu 33".Stiu ca mult o sa spuna un liftkit de 2'ajunge...Eu vreau un pic mai mult.Ce inseamna compensarea unui liftkit de 4"cu o combinatie de lift si body 2'+2'.Dar inaltarea arcurilor stock cu flanse si un body de 2'?Este o intrebare vis a vis de cheltuieli si fiabilitate..... Va multumesc anticipat Zoli body liftul este ieftin dar scrie si pe instructiuni sa nu faci offroad cu el, sau mai bine zis sa nu sari cu masina . Acum depinde din ce e facut bl-ul , daca e din metal cum am vazut la unii , e mai ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? eu la animalul meu am body-lift de 5 cm....si nu am avut nici o problema cu el in teren....singura problema pe care am avut-o in teren cu Patrolul a fost.....gabaritul ...in rest...nici o problema :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu31 Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Sal.mai trebuie ceva modificat la body lift de 5 ,conducte,cabluri etc.Din ce sunt mai bune teflon,fier,aluminiu:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Sal.mai trebuie ceva modificat la body lift de 5 ,conducte,cabluri etc.Din ce sunt mai bune teflon,fier,aluminiu:tk Trebuie verificata coloana de directie, iti trebuie un prelungitor, apoi cablurile de frana, furtunul de la rezervor , daca e prins pe sasiu, apoi cuta de viteza. Eu am automat si nu a fost cazul de modificare. La inaltare pe body lift ai grija la ventilator, radiatorul ramane pe caroseria care se ridica iar motorul pe sasiu, palele se blocheza in difuzorul de la ventilator, deci trebuie decupate in cazul in car nu poti cobori la nivelul ventilatorului. Body-ul meu este din plastic, unul mai solid Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 (editat) Masina nu o sa participe la concursuri,dar am experienta drumurilor cu urme de "Taf" unde n-as vrea sa am probleme. În acest caz bodylift-ul nu te ajuta cu nimic, dimpotriva. Garda ta la sol este cea de sub diferential. Aia o maresti doar din cauciucuri (diametru) sau cu axe portale. Înaltarea din arcuri e necesara pt. a-ti încape rotile. 5cm (2") e suficient pt. 33-uri. Eventual (în functie de profilul rotilor si ET-ul Jantelor) mai pui Trimmpack-ere de 5-10mm sub arcuri. Bodyliftul (înafara unor aplicatii speciale extrem de rare) are doar dezavantaje. Nu uita ca, pt. o proportionare optimala a centrului de greutate, cu fiecare cm cu care înalti masina, trebuie sa o si "latesti" tot cu atît. Si daca prin "urme de Taf" îti exprimai de fapt îngrijorarea vis-á-vis de praguri, doua Rockslider-e sînt repede facute si nu costa mult. Altfel, cei 2 cmm bodylift în plus, nu-i vei simti la praguri, ci la acoperis. eu la animalul meu am body-lift de 5 cm....si nu am avut nici o problema cu el in teren....singura problema pe care am avut-o in teren cu Patrolul a fost.....gabaritul ...in rest...nici o problema :grin: Si cu tabla podelei la maneta de reductor, pe unde acum intra apa, zgomot si fum, si cu repozitionarea radiatorului (asta daca nu cumva l-ai lasat cum a fost si ai îndepartat doar plasticul inferior de la difuzorul de aer, în detrimentul racirii), si cu racordul de la rezervor, si cu coductele de frîna, ambreiaj si vacuum, si cu barile fata-spate care trebuiesc repozitionate (daca ne intereseaza si unghiul de atac si degajare), si cu barile Phanrad, si, si, si... . Astea sînt doar cîteva din chestiile legate de bodylift, despre care însa nu vorbeste nimeni. Editat Octombrie 5, 2012 de Astral Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu31 Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Eu am 33x12,5r15mt,care la flexari mari ating foarte putin,masina este ridicata 5cm aproximativ din arcuri si amortizoare,are genti iesite inafara,as vrea 35-uri,acestea sunt mai mari cu 8cm,deci ar trebui sa ridic 5cm ca sa nu atinga,de taiat din aripi nu cred ca pot taia 5cm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Re: liftkit de 4' sau liftkit de 2'si body de 2'? Ai aceeasi problema care o am si eu. Am un kit de 5 cm OME, 33x12.5x15, nu atinge decat la flexari maxime aripa din spate in spatele rotii (nu mai am bara stabilizatoare pe spate). Vreau sa trec la 35x15.5x15, nu vreau bodylift,si voi taia din aripi cat va fi necesar (sper sa mai ramana ceva). Parerea mea este sa-ti faci suspensionlift de 10cm daca poti sa-l faci cu toate modificarile necesare, daca nu.... optinea 2 este cea care o fac eu. In privinta bodylift.... optiunea mea este NU 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate