Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare mocheta

razvan

Postări Recomandate

Stiu ca pe forum se practica mai degraba scoaterea mochetei de pe podeaua masinii pentru inlocuirea ei cu alte "chestii" care tin la noroaie, dar eu as vrea doar sa o inlocuiesc cu alta curata.

Cum rezolv problema in zonele unde este "profilata". Am scos-o si este infecta. Ar parea mai simplu sa o inlocuiesc decat sa o curat dar nu am nici o idee cum sa fac ca sa o "modelez".

Ceva sfaturi va rog?

Multumesc

VW Touareg V6 benzina - gaura neagra
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimbare mocheta

Nu imi aduc aminte cum naiba se numeste mocheta termoplastica . Adica o incalzesti cu suflanta de aer cald si suportul de baza devine deformabil , poate fi presat in cavitati (pina la o limita ) cu o rola de cauciuc sau cu un tampon din cirpe facute ghem intr-un ciorap . Asta e , m-am ramolit , nu pot sa-mi amintesc ce sa le ceri la pravalie .....

Sub mocheta mai trebuie si o pisla de izolatie , croita astfel incit sa se aseze bine pe forme , fara sa ramina goluri sau crapaturi (crevase ....) intre bucati .Asta in cazul in care nu se pastreaza izolatia veche , daca mai e in stare buna . In cazul in care nu e prea intreaga dar poate fi peticita , se lipesc petice in zonele uzate (gen calcaiul drept , de la pozitia piciorului de pe acceleratie )cu prenadez , apoi se slefuiesc , cu atentie , folosind un smirghel de granulatie 24 .Peste reparatii , se mai poate lipi (tot cu prenadez ) o izolatie mai subtire , precum terasin , sau asemanator , depinde cit vrei sa muncesti sau ce materiale gasesti .

Daca te apuci de inlocuire , studiaza cu atentie vechea mocheta .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Masina este o Frontera Sport. Sub mocheta este o pasla si intre ea si tabla niste bucati preformate din polistiren extrudat rigid care umplu denivelarile.

Exact tipul acela de mocheta m-ar interesa ca pistol cu aer cald gasim.....

Link spre comentariu

http://www.euroholding.com.ro/page.php?id=52

Mocheta 1089 - cred ca e ce vrei tu

Intereseaza-te si vezi prin cine distribuie

Sau poti sa te duci la un magazin mare de mocheta si ii intrebi pe baietii care monteaza ce model e cel mai maleabil.

Sau iei una noua gata formata

"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

Am gasit la dezmembrari ieri una gretos de murdara dar exceptionala fata de a mea......

Ma pun pe ea cu Biocarpet si vad eu ce o iesii. Mi-e teama ca mi-as prinde urechile cu mocheta la metru avand foarte multe indoituri de facut.

Multumesc oricum pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Am gasit la dezmembrari ieri una gretos de murdara dar exceptionala fata de a mea......

Ma pun pe ea cu Biocarpet si vad eu ce o iesii. Mi-e teama ca mi-as prinde urechile cu mocheta la metru avand foarte multe indoituri de facut.

Multumesc oricum pentru sfaturi.

Eu zic sa nu te pui cu Biocarpet pe ea, mai ales daca este deschisa la culoare.O sa iasa foarte misto,dar orice picatura de apa v-a face niste pete foarte nasoale pe ea.Frate-meu si-a curatat tapiseria la masina lui cu Biocarpet(un albastru deschis) si initial arata foarte bine.Dar orice picatura de apa sau de transpiratie lasa niste pete urite in urma.Mai bine te duci la o spalatorie auto sa puna jetul serios pe ea .Bafta!:wink:

Link spre comentariu

Aparat de spalat cu presiune am dar mi-e teama ca se mai usuca la vara. Si eu vreu sa termin odata cu interiorul ca sa o si folosesc ca de cand am luat-o zace in fata portii - deh, vremea asta misto...

Am vazut ca si Vanish-ul are solutie pt covoare. In locurile unde au fost montate scaunele mocheta a "ruginit". Nu stiu cu ce o scot. Sa vedem week-end-ul asta. Tot in functie de vreme. Ca m-am cam saturat de iarna asta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare