madax Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 M-ar interesa caracteristicile acestui tip de masina cu acest motor: putere, consum, avantaje, dezavantaje cheltuieli in Ro ( impozit, vigneta, inmatriculare si alte taxe d-ale noastre ) precum si in teren. Stiu doar ca are distributia pe pinioane si...nu prea te lasa la ...greu. Altele va rog! Nu ar strica si ceva exemple ( teoretice si ...foto, chiar ) GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Acu o ora ne-am intors in Brasov cu un 4.2 la tractiune si un 4.2 proaspat achizitionat pe platforma.Masina care a tractat a urcat Posada si cu a 5-ea!!!!!!!!!Eu zic daca ai o posibilitate de a o achizitiona,fa-o dupa care citesti parerile...:h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Acu o ora ne-am intors in Brasov cu un 4.2 la tractiune si un 4.2 proaspat achizitionat pe platforma.Masina care a tractat a urcat Posada si cu a 5-ea!!!!!!!!!Eu zic daca ai o posibilitate de a o achizitiona,fa-o dupa care citesti parerile...:h5 felicitari de achizitie:2dr sa fie oare cel de pe autovit? englezul? Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 (editat) Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje TD42 4.2 litre, water-cooled, diesel engine, 4 Cycle, 6 Cylinder, in-line, OHV, Crossflow cylinder head, high camshaft, Precombustion chamber 96mm x 96mm 4169 cc 22.7 :1 85kw @ 4000 R/min (Din) 264 Nm @ 3200 R/min (Din) Editat Februarie 28, 2010 de Endevour “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Impozitul e in jur de 2520 RON . Taxa de poluare ... fara numar... oricum ar trebui niste date ... anul primei inmatriculari si norma de poluare. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 (editat) Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje sunt 3 modele de motoare 4,2, respectiv: 1. TD42 cu pompa de injectie liniara, cu putere la 130 CP, cu comanda vaccumatica a pompei de injectie, motor fabricat pana in 1995, si cel mai raspandit dealtfel 2. TD42 cu pompa de injectie rotativa BOSCH Kiki, cu power de 116CP 3. TD42T , cu pompa de injectie roatativa si turbina, montat pe Y61. Pt primul exista kit turbo ce-l "umfla " la 210CP. - nu are distributie, deci nici cheltuieli pe aceasta tema - ia 11 litri de ulei la motor si are 2 filtre de ulei (prefiltru si filtru) - are 2 filtre de motorina - 2 baterii - consum cam cu 10% sub RD28T - culbutori reglabili Pe langa constructia robusta a motorului (motoare ce merg pe la milionul de kilometri) de remarcat sunt si cutiile de viteza, cutii de camion HD, muuuullllttt mai robuste si fiabile decat cele de pe masinile cu 2,8Td. Sunt cutii pe care se poate monta lejer motorul de 6,2 de Hummer H1 fara a se rupe. cele care au troliu mecanic au implicit priza de putere pe cutie cu care poti invarti diverse agregate Ambreiajul a crescut de la 245mm (la 2,8Td) la 275mm Cardanele au cruci de dimensiuni mai mari Casetele de directie sunt mai mari si mai solide decat la 2,8td Puntea spate e un mare rahat in schimb, nu are blocant, si e total neflotanta , adica are cate un sg rulm conic pe roata si planetarele se sprijina cap in cap in diferential. Crapa un rulment....esti pa, nu mai misti de pe loc, se cracaneaza ambele roti pe spate. Raport 4.11, ceva cam mare. E mare treaba da schimbi rapoartele cu cele de 2,8Td (4.625) sau te scarpini de niste 4.88 Cuplaje de roata manuale, originale de Nissan, evident ca cele automate nu fac treaba pe o masina heavy duty......... Troliul mecanic=minunea tehnicii - viteza variabila functie de cat accelerezi - sincronizare perfecta cu rotile - actionare independenta fata de roti sau nu - free-ul e un cuplaj de roata , interschimbabill - cablu de 50m Iti pun niste poze cu jucaria mea Editat Februarie 27, 2010 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Ms pt date. Arata FB masina si sunt convins ca e si super intretinuta in ciuda anilor ( cat are, daca nu sunt indiscret? Mi-a zis Micutu de ea - sau poate de alta ). Acest model nu are dif. blocant pe spate? si nici pe fata? Cat sunt toate taxele la masina ta inmatriculata ( impozit, vigneta, RCA )? sunt 3 modele de motoare 4,2, respectiv: 1. TD42 cu pompa de injectie liniara, cu putere la 130 CP, cu comanda vaccumatica a pompei de injectie, motor fabricat pana in 1995, si cel mai raspandit dealtfel 2. TD42 cu pompa de injectie rotativa BOSCH Kiki, cu power de 116CP 3. TD42T , cu pompa de injectie roatativa si turbina, montat pe Y61. Pt primul exista kit turbo ce-l "umfla " la 210CP. - nu are distributie, deci nici cheltuieli pe aceasta tema - ia 11 litri de ulei la motor si are 2 filtre de ulei (prefiltru si filtru) - are 2 filtre de motorina - 2 baterii - consum cam cu 10% sub RD28T - culbutori reglabili Pe langa constructia robusta a motorului (motoare ce merg pe la milionul de kilometri) de remarcat sunt si cutiile de viteza, cutii de camion HD, muuuullllttt mai robuste si fiabile decat cele de pe masinile cu 2,8Td. Sunt cutii pe care se poate monta lejer motorul de 6,2 de Hummer H1 fara a se rupe. cele care au troliu mecanic au implicit priza de putere pe cutie cu care poti invarti diverse agregate Ambreiajul a crescut de la 245mm (la 2,8Td) la 275mm Cardanele au cruci de dimensiuni mai mari Casetele de directie sunt mai mari si mai solide decat la 2,8td Puntea spate e un mare rahat in schimb, nu are blocant, si e total neflotanta , adica are cate un sg rulm conic pe roata si planetarele se sprijina cap in cap in diferential. Crapa un rulment....esti pa, nu mai misti de pe loc, se cracaneaza ambele roti pe spate. Raport 4.11, ceva cam mare. E mare treaba da schimbi rapoartele cu cele de 2,8Td (4.625) sau te scarpini de niste 4.88 Cuplaje de roata manuale, originale de Nissan, evident ca cele automate nu fac treaba pe o masina heavy duty......... Troliul mecanic=minunea tehnicii - viteza variabila functie de cat accelerezi - sincronizare perfecta cu rotile - actionare independenta fata de roti sau nu - free-ul e un cuplaj de roata , interschimbabill - cablu de 50m Iti pun niste poze cu jucaria mea GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 (editat) Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje 1.patrolul 4,2D vine fara blokant spate , cu punte total neflotanta cu frane pe tambur si cu rapoarte de 4,11. Eu , la al meu, i-am schimbat puntea spate cu una de 2,8TD cu blokant Nissan iar pe fata am bagat un ARB, binenteles ca am umblat si la rapoarte......... 2.are omologare de autospeciala, impozit 530ron/an, asigurarea e mai scumpa ca la Patrolul autoturism cu aproape 100 ron si rovignieta costa 390 ron pe an. Avand in vedere ca impozitul era pe undeva pe la 2600 ron (deh, motor de 4200), deranjul de a face acaretul "utilitara" ....merita! Editat Februarie 28, 2010 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Citit , vazut....:tk patrolul 4,2D vine fara blokant spate , cu punte total neflotanta cu frane pe tambur si cu rapoarte de 4,11. Eu , la al meu, i-am schimbat puntea spate cu una de 2,8TD cu blokant Nissan iar pe fata am bagat un ARB, binenteles ca am umblat si la rapoarte......... GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Nissan Patrol 4,2 d scurt are blocant spate (din fabrica) si discuri frane spate .Raportul in grupuri este 4,11 . Nu-i masina ca Nissanu':banana "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje sunt 3 modele de motoare 4,2, respectiv: 1. TD42 cu pompa de injectie liniara, cu putere la 130 CP, cu comanda vaccumatica a pompei de injectie, motor fabricat pana in 1995, si cel mai raspandit dealtfel 2. TD42 cu pompa de injectie rotativa BOSCH Kiki, cu power de 116CP 3. TD42T , cu pompa de injectie roatativa si turbina, montat pe Y61. Pt primul exista kit turbo ce-l "umfla " la 210CP. - nu are distributie, deci nici cheltuieli pe aceasta tema - ia 11 litri de ulei la motor si are 2 filtre de ulei (prefiltru si filtru) - are 2 filtre de motorina - 2 baterii - consum cam cu 10% sub RD28T - culbutori reglabili Pe langa constructia robusta a motorului (motoare ce merg pe la milionul de kilometri) de remarcat sunt si cutiile de viteza, cutii de camion HD, muuuullllttt mai robuste si fiabile decat cele de pe masinile cu 2,8Td. Sunt cutii pe care se poate monta lejer motorul de 6,2 de Hummer H1 fara a se rupe. cele care au troliu mecanic au implicit priza de putere pe cutie cu care poti invarti diverse agregate Ambreiajul a crescut de la 245mm (la 2,8Td) la 275mm Cardanele au cruci de dimensiuni mai mari Casetele de directie sunt mai mari si mai solide decat la 2,8td Puntea spate e un mare rahat in schimb, nu are blocant, si e total neflotanta , adica are cate un sg rulm conic pe roata si planetarele se sprijina cap in cap in diferential. Crapa un rulment....esti pa, nu mai misti de pe loc, se cracaneaza ambele roti pe spate. Raport 4.11, ceva cam mare. E mare treaba da schimbi rapoartele cu cele de 2,8Td (4.625) sau te scarpini de niste 4.88 Cuplaje de roata manuale, originale de Nissan, evident ca cele automate nu fac treaba pe o masina heavy duty......... Troliul mecanic=minunea tehnicii - viteza variabila functie de cat accelerezi - sincronizare perfecta cu rotile - actionare independenta fata de roti sau nu - free-ul e un cuplaj de roata , interschimbabill - cablu de 50m Iti pun niste poze cu jucaria mea Sper sa nu fiu offtopic,dar vreau sa-ti multumesc ptr cele scrise despre 4.2!Inca o data m-am convins ca am facut o alegere buna:h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje da...bun topicul...acum am si eu o intrebare....la acest tip de motor....sonda manometrica ptr presiunea de ulei....am vazut unde este....dar cea de a doua ....care aprinde si stinge becul.....stie cineva pe unde e? nu de alta dar astazi acul indicator arata presiunea ca de obicei...iar becul rosu....era aprins...cand mai tare....cand mai palid..... spre seara...am observat ca nu mai face figuri....si toata tevatura asta am impresia ca se datoreaza unei treceri mai in forta printr-un parau.... dar pentru linistea mea...vreau sa vad cam pe unde are locatia acea sonda....ca sa fac o masurare a presiunii uleiului....sa pot dormi si eu linistit :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje aceeasi sonda misca si acul si becul...... de fapt e aceeasi sonda ca la RD28T ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje 1.patrolul 4,2D vine fara blokant spate ..... QUOTE] Nissan Patrol 4' date='2 d scurt are blocant spate (din fabrica) QUOTE'] :oc:oo:?: Apoi , are sau n-are? "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje multzam fain de raspuns....inseamna ca ori sonda a luat-o razna...ori a fost din cauza apei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje 1.patrolul 4,2D vine fara blokant spate ..... QUOTE] Nissan Patrol 4' date='2 d scurt are blocant spate (din fabrica) QUOTE'] :oc:oo:?: Apoi , are sau n-are? Daca e scurt are. Am doua 4,2 d : in 5 usi nu are ,in 3 usi are.Clar ?:x "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Cristal clear !! Sa traiti, am inteles:tk "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje de ieri si eu sunt posesorul unui 4,2 sambata o sa ma duc sa-l iau....si are blocant mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje de ieri si eu sunt posesorul unui 4,2 sambata o sa ma duc sa-l iau....si are blocant :ha: o sa deschidem un nou topic:"NOI...proprietarii de Patroale 4.2" felicitari ptr achizitie!:wink: NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje da......asa ee....hai sa-l facem....:D:D:D mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 2, 2010 Autor Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje ROMANI, vi se pregateste ceva!!! :wink::wink::wink: Dupa ce iau si eu unul ( cat de curand ), ma bag la topic, bineinteles ca invatacel pentru inceput. da......asa ee....hai sa-l facem....:D:D:D GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Ca sa ma bag si eu in seama....mi-am pus 4.2 pe Y61 scurt :grin: (fost 3.0) Nici nu simte 35-urile :tr deja ma gandesc la 38x14.5!! Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micutu Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Ce sa se mai pregateasca, ca esti un fericit. Sa-l stapanesti sanatos. Azi am sa beau una dintre sticlele alea de vin, sa fie udat bine. :br. Ai luat o masina, de o sa bagi moarte in populatie. '' Sa stii ca poti sa ii pui si plug daca vrei ''. Mai faci o deszapezire ceva. Scoti vecinii din necazuri la iarna.:xAi luat masina frate. Anii 70' au trecut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje :tk pentru tot. Stai s-o vad in ograda si atunci e mea. Adevarul ca am niste tarlale de arat, semanat si discuit pe langa localitate, asa ca sigur voi fi solicitatla munca campului:ha: Iaran s-a dus, asa ca o sa ma gandesc cum sa o bag si la treierat. Da, poate ii pun si un plug, ceva si ma bag la astia cu reparat soselele, ca s-asa sunt pe spongi. Asa, benevol, ca apoi sa ies si eu cu bmw-ul ( cum ieseam odata ).:ha: Deci, anuntul oficial de improprietarire va fi cand acaretul intra in curte ( sa vad daca are loc, ca am spatiul la intrare cam mic ) Ce sa se mai pregateasca, ca esti un fericit. Sa-l stapanesti sanatos. Azi am sa beau una dintre sticlele alea de vin, sa fie udat bine. :br. Ai luat o masina, de o sa bagi moarte in populatie. '' Sa stii ca poti sa ii pui si plug daca vrei ''. Mai faci o deszapezire ceva. Scoti vecinii din necazuri la iarna.:xAi luat masina frate. GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 6, 2010 Autor Partajează Postat Martie 6, 2010 Re: caracteristici motor nissan 4,2 diesel. avantaje, dezavantaje Sunt intru-totul de acord cu deschiderea unui astfel de topic( saptamana viitoare il iau pe cel a lui ,,nissan 4x4,,, cel de 4,2d) si ne ma sfatuim in privinta eventualelor probleme aparute la ele. Sunt speciale fata de celelalte (nu vreau sa fiu malitios privind celelalte masini nissan cu motorizari diferite ), asa ca trebuie sa le acordam atentia cuvenita, nu? :ha: o sa deschidem un nou topic:"NOI...proprietarii de Patroale 4.2" felicitari ptr achizitie!:wink: GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate