aasergiu Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Am strans si eu ca tot pasinatu de off road vreo 2500 de lire si as pleca in anglia sa-mi iau un mitsubishi pajero cu motor de 2.8D de prin 93-96 varianta lunga,cu vreo1500 lire,si as vrea sal inalt atat ca sa fie garda la sol (inre pamant si scutu de la baia de ulei) de vreo 50 cm,vreau sa o inalt atat de mult pt ca am vazut un mitsu care avea garda la sol mai inalta decat genunchi mei,pragu era mai sus cu o palma decat genunchi mei , si cu anvelope de 33x12,5,ma poate ajuta/indruma cineva cum o pot inalta atat pt ca am ramas fascinat de acea masina? -de unde pot procura piesele? -ce modificati trebuie facute? -si daca miar ajunge un buget de vreo 3 mii euro de investit numai in ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ionak88 Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog Daca as fi in locul tau as alege in mod sigur modelul scurt.Consum mai mic,mai sprinten,mult mult mai capabil in teren accidentat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aasergiu Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog il vreau pe cel lung pt ca este mai spatios si ies la gratare cu ea,si mai car si cate ceva cu ea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog eu am inaltato cu un chit OME(amortizoare,arcuri,bare de torsiune)si am 45cm de la prag la sol.Daca vrei mai mult iti trebuie un body lift,ceea ce implica multa munca si automat modificari tehnice ale massinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog Am uitat sa scriu ca am anelope pe 31,dar tu daca ii pui 33-uri,mai castigi ceva in inaltime! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog Cred ca faceti o confuzie. Garda la sol se masoara intre pamant si punte si nu intre pamant si prag. Ca sa ai o garda la sol de 45-50 de cm iti trebuie cauciucuri asa i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog Ai dreptate,dar eu i-am dat un punct de reper in comparatie cu ce a masurat el cu genunchiul,sa stie cat se inalta numai din suspensie si anvelope! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog Am strans si eu ca tot pasinatu de off road vreo 2500 de lire si as pleca in anglia sa-mi iau un mitsubishi pajero cu motor de 2.8D de prin 93-96 varianta lunga,cu vreo1500 lire,si as vrea sal inalt atat ca sa fie garda la sol (inre pamant si scutu de la baia de ulei) de vreo 50 cm,vreau sa o inalt atat de mult pt ca am vazut un mitsu care avea garda la sol mai inalta decat genunchi mei,pragu era mai sus cu o palma decat genunchi mei , si cu anvelope de 33x12,5,ma poate ajuta/indruma cineva cum o pot inalta atat pt ca am ramas fascinat de acea masina? -de unde pot procura piesele? -ce modificati trebuie facute? -si daca miar ajunge un buget de vreo 3 mii euro de investit numai in ea. KIT inaltare Trailmaster 950/1000 Euro ( include tot ce se poate ) bara fata HD tip ARB ... 700 Euro Troliu 350-400 Euro Praguri...se pot face Home Made... cam 150 / 200 Euro ambele deci te incadrezi in bani.... daca le faci toate astea unde te pot trimite dai max 500 Euro pe manopera.... da-mi un PM dupa ce iti iei masina. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog O poza cu bara fata HD se poate ca m-ar interesa si pe mine una! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drujba Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 (editat) Re: Sfaturi si ajutor va rog ... as pleca in anglia sa-mi iau un mitsubishi pajero cu motor de 2.8D de prin 93-96 varianta lunga,cu vreo1500 lire,... In primul rand sa te uiti la rugina. In Anglia masinile din anii aceia au foarte multa rugina pe dedesubt datorita aerului sarat. Si nu este vorba de cateva puncte ci toata partea inferioara. Fara rugina nu vei gasi, dar poate reusesti sa gasesti una mai putin afectata. ... as vrea sal inalt atat ca sa fie garda la sol (inre pamant si scutu de la baia de ulei) de vreo 50 cm,vreau sa o inalt atat de mult pt ca am vazut un mitsu care avea garda la sol mai inalta decat genunchi mei,pragu era mai sus cu o palma decat genunchi mei , si cu anvelope de 33x12,5,ma poate ajuta/indruma cineva cum o pot inalta atat pt ca am ramas fascinat de acea masina.... Mitsubishi este o masina greu de inaltat foarte mult. Din cauza faptului ca are pe fata bascule in loc de punte rigida si din cauza ca arcurile fata sunt de fapt niste bare de torsiune. Cu orice kit de suspensie vei reusi sa inalti spatele, iar fata va ramane mai jos, vei obtine aspectul de "bot pe labe" Bineinteles, vor veni posesori de Mistubishi dupa acest post si vor spune: Nu e adevarat, poti sa strangi barele de torsiune atat de mult incat sa egalizezi fata cu spatele. Poti, dar se vor intampla urmatoarele: 1. Fata va deveni extrem de rigida. 2. Unghiul de cadere al rotilor se va modifica astfel incat rotile iti vor sta in V. Chestia asta se poate corecta cu modificarea pozitiei basculei superioare prin inserarea unor saibe intre sasiu si prinderea basculei. Poti corecta si rigiditatea suspensiei fata prin folosirea unor amortizoare cu arcuri coilover, dar este o solutie destul de scumpa. In concluzie, din suspensie o poti inalta maxim 4 cm, ca sa o inalti si mai mult trebuie sa bagi un body lift (sa ridici caroseria de pe sasiu) ceea ce este o tampenie (ridici inutil centrul de greutate al masinii) Ca sa pui roti cu 33X12,5..., iti trebuie jante cel putin JJ 8,5, adica late de cel putin 8,5". Doar cu suspension lift nu iti vor intra, pe fata iti vor atinge in partea dinspre prag a aripii. Ca sa iti incapa rotile astea trebuie fie sa scoti overfenderele si sa tai aripile, fie sa bagi un body lift de 5 cm cel putin - ceea ce repet, este o tampenie. Eu am bagat 33X11,5 si a trebuit sa tai cam 4 cm din aripa de jur imprejur. De ce este o tampenie sa bagi body lift: se ridica caroseria in timp ce toate elementele ce tin de motor, cutie, etc, raman jos. Trebuie prelungite conductele de frana si cea de la pompa de ambreiaj, dar in general gasesti o rezerva de conducta sub forma de spira la intrarea conductei in caroserie. Trebuie sa gasesti adaptoare pentru a conecta levierele de la cutia de viteze si de transfer. Trebuie sa adaptezi coloana de volan. Trebuie prelungite conductele dintre radiator si motor (am mai vazut oameni care si-au lasat radiatorul mai jos, renuntand practic in felul asta la o parte din suprafata sa). Trebuie prelungite furtunele de admisie deoarece intercoolerul pleaca in sus cu caroseria in timp ce motorul ramane pe sasiu. Si probabil mai sunt chestii pe care trebuie sa le faci... Iar toate astea sunt inutile, pentru ca sasiul si puntile tale raman jos, asa ca nu maresti capacitatea de trecere peste obstacole. Cred ca cea mai mare roata care iti intra fara sa tai aripile si fara body lift este 32X10,5 R15 sau 265 75 R16. Si mai este un aspect pe care majoritatea il lasa uitarii: in momentul in care treci de la roti cu diametru standard de 29,6" la 33", vei pierde cam 15% din puterea motorului ( la fiecare inch sau tzol adaugat la diametrul de rulare se pierd cam 4% din puterea "pusa pe pamant"). Rezultatul va fi ca masina va trage mai greu, consumul va creste substantial plus ca se va suprasolicita toata transmisia. Solutia ieftina este sa modifici raportul de transmisie din punti, adica coroana si pinionul de atac cu unele avand raport de transmisie mai ridicat. La 2,8 TD Intercooler vei avea probabil 4,67 si vei putea pune 4,88 sau vei avea 4,9 si va trebui sa pui 5,3. Alte rapoarte mai sus nu exista. Solutia mai scumpa este sa modifici cutia de transfer, adica sa optezi pentru un kit de cutie de transfer de la Gearmaster. -de unde pot procura piesele? -ce modificati trebuie facute? -si daca miar ajunge un buget de vreo 3 mii euro de investit numai in ea. Slava Domnului, piese se gasesc cacalau, sunt mai multi care vand. Daca vrei doar sa te plimbi, sa tii masina doar pentru ture, iti trebuie un kit de suspensie mai bun, roti ca lumea si troliu (nu chinezesc) pe care sa il montezi pastrand bara originala a masinii. Toate astea le poti rezolva in 3 mii. Bafta, sper sa iti gasesti ce iti place. :h5 Editat Februarie 28, 2010 de drujba alea, alea, piesele..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aasergiu Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog mai pus pe ganduri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog Salutare. Nu am deschis alt topic pentru ca in principiu am aceiasi problema ca si aasergiu@ ,daca se considera offtopic rog un moderator sa stearga mesajul. Urmaresc cu mult interes topicul pentru ca ma aflu cam in aceiasi situatie,o sa cumpar maine un Pajero lung si ma gandeam sa o inalt putin doar din cauciucuri fara sa fie nevoie sa tai din aripi sau bara.Cineva spunea: Cred ca cea mai mare roata care iti intra fara sa tai aripile si fara body lift este 32X10,5 R15. Am cautat asa ceva dar nu am gasit,ma poate ajuta cineva? S-au daca ar mai fi si alte dimensiuni de anvelope care se potrivesc fara sa fiu nevoit sa ii fac un body lift sau sa tai din aripi.Stiu ca ar fi o solutie cu 32x10.5x15 dar nu vreau sa schimb jantele originale de pajero care stiu ca sunt 7J.Cu 33x10,5x15 s-ar inalta suficient dar pot sa le montez fara sa tai din aripi si fara body lift? "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drujba Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog ... Urmaresc cu mult interes topicul pentru ca ma aflu cam in aceiasi situatie,o sa cumpar maine un Pajero lung si ma gandeam sa o inalt putin doar din cauciucuri fara sa fie nevoie sa tai din aripi sau bara.Cineva spunea: . Am cautat asa ceva dar nu am gasit,ma poate ajuta cineva? S-au daca ar mai fi si alte dimensiuni de anvelope care se potrivesc fara sa fiu nevoit sa ii fac un body lift sau sa tai din aripi.Stiu ca ar fi o solutie cu 32x10.5x15 dar nu vreau sa schimb jantele originale de pajero care stiu ca sunt 7J.Cu 33x10,5x15 s-ar inalta suficient dar pot sa le montez fara sa tai din aripi si fara body lift? Exista anvelope 32X10,5 R15, BF Goodrich MT de exemplu, dar ce spuneam eu mai sus era ca aceste anvelope ar intra in conditiile in care ai pune o suspensie care sa iti inalte putin (3-4 cm) masina. Fara sa pui suspensie, fara body lift si fara sa tai din aripi iti intra maxim 31X10,5 R15. alea, alea, piesele..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Sfaturi si ajutor va rog Mersi mult de raspuns, am citit prin mai multe topicuri despre dimensiunea maxima care ar intra pe Pajero si erau destul de confuze datele,uni spuneau ca iti inta si 33/10,5/15 si ca ar atinge doar daca iei viraj maxim sau in conditii extreme de off road alti spuneau ca 32/11,5/15 ar merge dar cu flanse...etc...etc.Asta vroiam un raspuns clar din care sa stiu sigur nu presupuneri,mersi inca o data pentru raspunsul promt. "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate