Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

pajero 2.5 td - intrebari

mihaila

Postări Recomandate

salutare,

care-i treaba:

la cutia de viteze V5MT1 de pe un pajero din 2004 - modelul fat wings, se pasaleste o cutie de transfer cu diff central blocabil??

si cm ce implica o astfel de modificare?

ca din cat am vazut in jde manuale, carcasa ar fi cam la fel, vorbesc de carcasa cutiei de transfer de la modelul V5MT11, doar diferentialul (sau sistemul de blocare), un senzor si comenzile ar fi in plus

multam.

p.s. - jucarie noua :banana:banana:banana

Editat de mihaila
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: pajero 2.5 td SWB - intrebari

salutare,

care-i treaba:

la cutia de viteze V5MT1 de pe un pajero din 2004 - modelul fat wings, se pasaleste o cutie de transfer cu diff central blocabil??

si cm ce implica o astfel de modificare?

ca din cat am vazut in jde manuale, carcasa ar fi cam la fel, vorbesc de carcasa cutiei de transfer de la modelul V5MT11, doar diferentialul (sau sistemul de blocare), un senzor si comenzile ar fi in plus

multam.

p.s. - jucarie noua :banana:banana:banana

Ce inseamna "se pasaleste"???

Diff-ul central este blocabil, indiferent ca este vorba de Super-Select sau nu (adica transmisie clasica part-time)

Nu prea e clara intrebarea ta, poate vrei sa reformulezi.

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

Re: pajero 2.5 td - intrebari

@drujba

adica daca se potriveste, poate fi, functioneaza, se poate, poate fi pusa, s.a.m.d.:

o cutie de transfer ss2 ceea ce implica 2H, 4H, 4Hlc, si 4Llc - V5MT11 adica super selectu' in locul celei existente 2H, 4H, 4L - V5MT1.

din cat einteleg, diferentialul central are posibilitatea de a fi blocat in varianta V5MT11.

in varianta care exista, cutia de transfer are doar 3 pozitii.

in functie de parerile voastre, o sa schimb cutia de transfer...

deci se poate au ba??

Link spre comentariu

Esti sigur ca pe pozitia 4L nu blocheaza automat si dif-ul central? Adica cum ar veni o combinatie intre 4HLC si 4LLC...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Eu am super select si cutie de viteze V5MT1.

Cutia de transfer - montata pe cutia de viteze (unii spun "integrata") este la fel pentru cutiile manuale la 2.5 TDI 2.8 TDI si 3.0 V6.

De fapt 3.0 V6 are aceeasi cutie de viteze ca 2.5 TDI - V5MT1.

Cutia de transfer poate fi cu Super Select sau fara, diferenta intre SS si fara este ca la SS ai posibilitatea de a merge cu centralul neblocat, adica poti merge in regim de 4X4 permanent pe asfalt uscat, iar diferentialul central va prelua eventualele diferente de turatie intre cardanul fata si cardanul spate, exact cam ce ar face un diferential de punte cu cele doua planetare.

Cu centralul blocat cardanele se vor invarti cu exact aceeasi turatie, ca in cazul unei transmisii "part time".

La Mitsubishi cutia de transfer fara SS este de fapt o transmisie "part time"

In concluzie, daca masina ta nu are SS si tu vrei sa montezi o cutie de transfer cu SS, nu vei simti nicio diferenta in teren, singurul avantaj pe care il vei avea este ca vei putea merge in regim de 4X4 permanent pe asfalt uscat.

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

Esti sigur ca pe pozitia 4L nu blocheaza automat si dif-ul central? Adica cum ar veni o combinatie intre 4HLC si 4LLC...

Cutiile de transfer fara SS nu au diferential central, asa ca este impropriu de vorbit despre blocarea diferentialului.

In momentul in care se cupleaza 4X4, indiferent ca este pe H sau pe L, cele doua cardane se vor invarti cu aceeasi turatie (transmisia "part time" ca la ARO, ca la Wrangler, ca la LJ 70).

La un diff cu SS acelasi efect se obtine trecand in pozitia 4HLC sau 4LLC.

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

multam fain de informatii, si de promptitudinea raspunsului.

cred ca am sa montez o cutie de transfer ss...:grin:

si sigur o sa mai trebuiasca:

- cablaje electrice

- martor bord

- alta maneta schimbator

- ...

inca o chestie:

cardanul spate este diferit (lungime) de la o cutie la alta??

...bine ar fi sa nu!:ypu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare