Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie telescoape / amortizoare

gigi_naste

Postări Recomandate

cam demult ma gandesc sai pun si eu 33- uri jenti cu et negativ -30 am achizitionat de pe forum un bady lift de 4cm ce sfaturi imi da-ti pentru telescoape ca kit ome parca este prea mult acuma.... sor potrivi cele originale ale masinii binenteles luate noi....ms mult
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfat achizitie telescoape

Ele se potrivesc prea bine daca nu ai inaltat-o din suspensie. Daca vrei sa fie mai rigida ia niste arcuri si amortizoare de LWB si pe fata strange barile. Arcurile pe spate o sa-ti ofere vreo 5cm dar mare grija cu amortizoarele,nu sunt mai lungi decat cele de pe SWB.

Link spre comentariu

Body lift-ul nu modifica prinderile amortizoarelor - daca nu ai umblat la arcuri poti sa pui lejer originale (ma refer ca lungime). Cele originale ca producator sunt surprinzator de bune. La mine au mers multi ani pana s-au dus. Acum am pe fata de la Ford Expedition - iar pe spate de la camion rusesc GAZ 53 pentru ca masina mea este mult mai grea acum si am saltat-o si din suspensii.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Te sfatuiesc sa nu pui arcuri duble pe galloper scurt - o sa topai dupa aia de mama focului. Daca o vrei mai inalta varianta ideala ar fi second de patrol - au spirele variabile (parca asa se zice), daca nu de patrol atunci de la mitsu sau galloper lung. In acest caz vei avea nevoie de amortizoare mai lungi cu cativa cm - cam cu cat o sa o ridici.

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

pai galloparul este varianta lunga si vreau sai pun al doilea rand de arcuri sal mai protejez ca mai car incarcaturi cu el........apropo vitalies se potriveste bady de mitsu la galloper....... si ce sai fac sa o inalt si din barile de torsiune sau este de ajuns un bady lift tinand cont ca masina o folosesc zi de zi....daca stie cineva de opereche de arcuri de patrol de vanzare sa ma indrume si pe mine...:tk

Link spre comentariu

daca-i lung e ok. Body lift-ul are dezavantaje si avantajele sale. Daca este masina de zi cu zi merge - la masina de concurs eu as renunta la body si as taia din aripi. Nu trebuie neaparat sa cumperi kit de body de pajero - daca nu ma insel pajero are 10 puncte de fixare iar gall lung are 12. Orice strungar iti face piesele pentru body muuult mai ieftin decat cele din kit.

Pentru 33 va trebui sa faci si body si arcuri suplimentare, pe fata strangi barile de torsiune dar in prealabil tai jumatate din tamponul de pe bascula - altfel nu va avea deloc cursa in jos ceea ce nu e bine.

Mai exista o modalitate se cheama body lift nelinear - adica pui inaltatoare mai mari pe fata si apoi din ce in ce mai mici spre spate, ultimul rand de prinderi raman pe sasiu. In felul asta ridici botul masinii mai mult fara sa umbli la torsioane - iar spatele apoi il ridici din arcuri cat vrei, sau pana egalizezi spatele cu fata.

Link spre comentariu

cam demult ma gandesc sai pun si eu 33- uri jenti cu et negativ -30 am achizitionat de pe forum un bady lift de 4cm ce sfaturi imi da-ti pentru telescoape ca kit ome parca este prea mult acuma.... sor potrivi cele originale ale masinii binenteles luate noi....ms mult

...eu folosesc la galloper lung ridicat doar din gume 31x10.5, amortizoare KYB de care sunt f.multumit.

...si am platit doar 170ron/buc.

recomand marca.

md

Link spre comentariu

:tk dma daca te rog sa-mi dai niste repere sau coduri fac cinste sau da-mi pe pm nr tau de tel ca am pe cineva in c-ta si vine saptamanal in calarasi si poate mi le ia si mie de la voi sai spun de unde sa le ia:h5

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

am schimbat arcurile de pe galloper cu unele de patrol de spate se potrivesc perfect rezultatul sa inaltat masina cu aproape 20cm astept ptr sfarsitul lunii sa-mi sosesasca amortizoarele mai mari cu +5 cm sper sa am si aparatul ptr fotografii

Link spre comentariu

ma-m apucat de masurat vechile arcuri de galloper au 38cm lungimea lor date jos iar cele de patrol din mesajul pe care la-m primit de la cel de unde le-am cumparat au 47cm la fel decomprimate. sper sa nu spun o prostie imi cer scuze daca este asa dar mie asa mi sa parut ca sa inaltat cu aproxm. 20 cm binenteles fara sa masor asa la ochiometru de aceia ma-m apucat sa le masor......astept sa-mi vina amortizoarele parca cu +6cm sa vad cum vin si eventualele modificari pe care tebuie sa le mai fac.....astept de la voi eventualele sugestii si sfaturi:tk

Link spre comentariu

47-38 fac 9 cm nicidecum 20. Arcurile de patrol daca nu sunt mai vechi ( ca sa fie lasate ) trebuie scurtate cu o spira - am mai scris asta. Oricum cele de patrol au spirele progresive si se comprima mai bine decat cele de galloper Eu am arcuri de patrol second hand si nu s-a ridicat masina cu mai mult de 5 cm.

Editat de vitalies

Link spre comentariu

de aceia ma-m apucat sa le masor cu mirajul asta al inaltarii parca ma furat cu totul imi pare rau ca nu am masurat garda la sol inainte si dupa dar din greseli se invata .......vitali nu te contrazic dar sigur sa inaltat cu mai mult de 5cm. Ma uitam la o toyota care era incaltata cu 35 inaltata din arcuri, amortizoare bari de torsiune, scimbate tijele cu unele mai mari la barile de stabilitate spate si binenteles taiat din aripi fara bady lift arata bestial

Link spre comentariu

Daca pui 35 pe masina si pastrezi bara stabilizatoare inseamna ca o faci de fite nu pentru teren. O sa vezi masina mea cand ne-om vedea si daca tu o sa vezi un lift mai mare de 5 - hai 7 cm cu arcurile de patrol eu le mananc :ha:

PS garda la sol nu se modifica din arcuri - poti sa pui arcuri de locomotiva. Garda la sol se mareste NUMAI din cauciucuri.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

in sfarsit au sunat cei de la nisan4x4 maine o sa am amortizoarele mai lungi cu 5cm acum dilema?????? pe spate problema rezolvata prin montarea arcurilor de patrol dar pe fata sai cumpar un bady lift sai pun sau sa o inalt doar din barile de torsiune sa nu stric amortizoarele astept parerile voastre cat mai repede sa ma apuc de treaba:tk

Link spre comentariu

Am mai scris - Solutia IDEALA pentru masini cu bari de torsiune si bascule pe fata - BODY LIFT PROGRESIV

Link spre comentariu

in sfarsit......intreband si eu pe la mecanicii nostri de un bady lift progesif..hm pauza cei ala sunt nevoit cred daca nu gasesc alta solutie sai pun bady tre sa iau legatura cu gepeto[ATTACH]74660[/ATTACH]

[ATTACH]74661[/ATTACH]

Link spre comentariu

Body lift progresiv inseamna cand este ridicata doar o parte a masinii. Adica pe fata pui distantiere de 5-6 cm apoi progresiv pui tot mai mici pana ajungi la ultimul rand pe spate unde nu pui nimic - adica lasi suruburile cu distantierele originale.

Daca aveam mintea de acum atunci imi faceam acest tip de body lift.

Link spre comentariu

in sfarsit......intreband si eu pe la mecanicii nostri de un bady lift progesif..hm pauza cei ala sunt nevoit cred daca nu gasesc alta solutie sai pun bady tre sa iau legatura cu gepeto[ATTACH]74660[/ATTACH]

[ATTACH]74661[/ATTACH]

Cam cat te-au dus cu tot cu transport? Sunt cumva mai lungi decat cele stock? Astea din poza vad ca-s de fata

Link spre comentariu

da sunt de fata si cele de spate sunt la fel parca pe cutie sunt cele de spate ....... sunt mai lungi cu 5cm le-am luat de la nea luigi pirsu daca gresesc scuze parca pe forum nisan4x4 undeva la 2000 de lei

Link spre comentariu

nea luigi ma sfatuit sa nu-i fac bady lift progresiv ca se duce dracu caroseria sa imcerc sa o ridic di barile de torsiunecam 2cm pe fata iar pe spate merg fara probleme

Atunci fa ce-ti zice Nea Luigi - eu stiu cel putin 5 masini cu acest body lift care participa la competitii - nu fac offroad de gratar. Si nu s-a dus dracu nimic la ei - dar o sti Dumnealui ce o sti.

Link spre comentariu

sunt in ceata total oricum tre sai fac ceva pe fata ca sa intre 33-uri sincer va spun ca sunt de acord cu bady progresiv ca pe spate sa inaltat destul ........ dar intrebarea intrebatoare unde fac bady cine mi-l face recomandari ceva poate reusesc pana la intalnirea gal.. sa inalt tractorul

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare