albinaru Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i Desi nu s-a mai scris de multicel incerc si eu. Ce solutii (chimicale) recomandati pentru curatare, mai ales la mine unde am multa plasticaraie si contactori electrici? Tija care inchide/deschide valva trebuie unsa cu ceva? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 (editat) Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i Desi nu s-a mai scris de multicel incerc si eu. Ce solutii (chimicale) recomandati pentru curatare, mai ales la mine unde am multa plasticaraie si contactori electrici? Tija care inchide/deschide valva trebuie unsa cu ceva? cea mai buna si ieftina solutie de curatare este sprayul cu care se curata pistoalele de spuma poliuretanica ... dupa multe vizite la diverse service-uri , pt curatarea clapetei de acceleratie fara nici un rezultat vizibil , mi-am luat inima in dinti si am demontat corpul clapetei .M-am ingrozit cand am vazut ce depuneri avea in partea dinspre motor (un fel de smoala ) am incrcat cu nito diluant ...nimic , am incercat cu benzina...nimic , am incercat cu spray de contacte , spray de discuri ...nimic .Pana am vazut in garaj pe un raft Mirificul Spray pentru curatat pistolul de spuma poliuretanica .Deci face minuni pur si simplu sprey-ezi si vine jos toata mazga , nu trebuie sa freci cu nimic doar dai un jet si stergi cu carpa sau servetel .icredibil ce bine dizolva orice fel de depunere. costa cam 19 RON Sper ca am fost de folos :) de asa ceva e vorba nu fac reclama am luat ce a aparut primul pe google http://www.magazinul-meseriasului.ro/produse/182-spray-curatare-spuma-poliuretanica.aspx Editat Noiembrie 1, 2014 de timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i Buna ziua. Eu de fiecare data cind am avut de curatit asa ceve am folosit spray de curatat frine.Nu ataca plasticele si nu oxideaza conectorii electrici in afara de faptul ca se evapora rapid (daca este de buna calitate) si aproape ca nu trebuie sa sufli cu aer pentru a lasa suprafetele uscate.Dar in afara produselor chimice am folosit mai intotdeauna o mica perie de sirma facuta artizanal dintr–o bucata de teava provenita dintr–un tub de aer conditionat, in capatul careia am bagat o bucata de cablu multifilar de otel ( cablu de frina de mina) cit mai desfacut.Dupa introducerea cablului se turteste teava putin si se curbeaza dupa nevoie ca sa intre mai bine prin toate coturile. Altfel doar produsele chimice nu fac altceva decit sa “mingîie“ mizeria adunata acolo. Cit despre tija vezi sa fie doar curata fara sa o ungi cu nimic deoarece lucreza de obicei intr–o zona foarte “calduroasa“ a motorului si orice unsoare nu va rezista prea mult pe acolo in afara faptului ca unsoarea ajuta la depunerea prafului si a altor chestii care nu fac decit sa ingreuneze alunecarea tijei.Bafta si spor la treaba. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i Da! Mi se pare normal sa punem putin si muschiuletii la treaba. Va chestionam despre o solutie chimica cat mai blanda evitand faptul ca m-as putea trezi peste cateva luni ca va crapa plasticele care tin conectorii electrici. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dolmarfan Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i Am curatat si eu azi valva egr.Amandoua canalele erau pline de depuneri iar tija aceea nu mai culisa.Cel mai bun mod de a incepe week-endul!:f:gr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 (editat) Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i Am curatat si eu azi valva egr.Amandoua canalele erau pline de depuneri iar tija aceea nu mai culisa.Cel mai bun mod de a incepe week-endul!:f:gr1 E vreo diferenta? A incercat cineva sa anuleze EGR-ul? Vad ca si pe Low Range este un kit destul de ieftin pentru asa ceva. http://www.lowrangeoffroad.com/suzuki-samurai-egr-exhaust-gas-recirculation-block-off-plate-kit-seu-egrbk.html Editat Februarie 22, 2015 de Roskat Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i A incercat cineva sa anuleze EGR-ul? la samuraiele cu EGR comandat electrovacuumatic, se anuleaza fara probleme, calculatorul habar nu are. la cele de dupa 96 cu EGR electric nu am incercat. Vad ca si pe Low Range este un kit destul de ieftin pentru asa ceva. http://www.lowrangeoffroad.com/suzuki-samurai-egr-exhaust-gas-recirculation-block-off-plate-kit-seu-egrbk.html tre' sa n-ai toate tiglele pe casa sa dai 20$+transport pe kitul ala. gasesti in .ro la un sfert de pret. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i la samuraiele cu EGR comandat electrovacuumatic, se anuleaza fara probleme, calculatorul habar nu are. la cele de dupa 96 cu EGR electric nu am incercat. Care este efectul anularii EGR-ului? Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i Care este efectul anularii EGR-ului? niciunul vizibil. teoretic nu mai baga jeg in admisie. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i eu l-am anulat de vreun an. Ca si metoda am desfacut egr-ul am pus o bucata de tabla intre el si galerie am dat cu silicon si am pus la loc. Ca si efect nu am stat sa vad care e diferenta pentru ca egr-ul a fost pus pe masini pentru a micsora poluarea nu pentru a ajuta masina sa mearga mai bine. Asa ca indiferent de masina (diesel sau benzina) daca nu influenteaza calculatorul masinii (adica becuri in bord sau mai stiu eu ce eroare) anulatil fara remuscari. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i la cele de dupa 96 cu EGR electric nu am incercat. Al meu este cu EGR electric. Am desfacut azi cele doua suruburi si nu l-am putut urni de acolo. Probabil e intepenit de atatia ani... Dupa ce imi ajunge garnitura comandata o sa desfac din nou suruburile si voi ciocani putin in el in speranta ca va iesi. Sper sa nu stric nimic pe acolo :D Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dolmarfan Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 (editat) Re: curatare valva EGR la Samurai 1.3i Roskat al meu e tot electric( era intepenit si l-am batut cu ciocanul).Oricum eu trebuie sa fac RAR -ul, apoi mai vedem daca se poate anula sau nu. Editat Februarie 24, 2015 de dolmarfan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate