radupeica Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 am luat acum un an si ceva un Cherokee 2,1td care m-a uscat de bani(mai mult de 8000euro fara sa-i fac nici o modificare pentru off-road),printre altele i-am reparat turbina la ASM TURBO Miercurea Ciuc si la scurt timp am vazut ca am ulei in radiatorul de aer (intercooler daca nu gresesc),l-am schimbat (radiatorul) cu unul 100% curat si tot asa face. ce ma sfatuiti sa fac? multumesc anticipat. asta e masina Respecte.Radu Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Lupu Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: turbina daca nu e prea mult ulei nu e o problema garva . Uleiul poate sa mai vina si de pe furtune ( presupun ca nu l-ai spalat) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Martie 2, 2010 Autor Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: turbina nu e mult ulei dar nu trebuie sa fie acolo tot a fost spalat bucatica cu bucatica.a fost desfacut,totul e nou in el Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: turbina Buna seara, Radu ! La masini identice, probleme identice... In cazul Cherokee-ului meu, cel putin stiu de ce stau lucrurile asa. Am 300.000km cu masina, deocamdata cu nimic schimbat la motor. Mananca ulei, ca e motorul uzat, intercooler-ul e si el murdar de ulei. Incearca sa vezi daca turbina (la mine e GARRETT) are joc radial SI axial in lagare. Pentru asta trebuie desfacuta tubulatura de pe partea de aer a turbinei. Prinde cu doua degete de axul ei si misca radial si axial de acesta. Daca axul are joc, inseamna ca reparatia s-a facut prost si/sau cu materiale de doi bani. "In scurt timp", o turbina reparata ca lumea nu trebuie sa aiba joc deloc sau aproape insesizabil. Uleiul din intercooler ajunge acolo de la lagarele proaste ale turbinei, acestea gresandu-se cu uleiul motorului. Ai ulei in intercooler = ai joc in lagarele turbinei = reparatie aiurea. In caz ca ai joc in lagare, pune-i turbina in brate celui care ti-a reparat-o, s-o ia de la inceput. Masina/motorul cati kilometri au ? Stima, Dragos Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: turbina Buna seara Heavy D turbina tocmai a iesit din garantie(ianuarie) asa ca nu mai pot sa fac nimic cu ea,motorul meu are 13.000 km de cand e facut in service autorizat nu "in spatele blocului" si nu consuma ulei de loc.am facut primul schimb la 10.500km cu toate filtrele si nu am decat mici pierderi.set nou de garnituri(victor reinz)si curg toate semeringurile(ax came,distributie,palier).turbina nu e garett e altceva dar asa am luat masina(ceva after market no name).am sa verific maine jocurile axului. multumesc Respecte.Radu Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: turbina Salut, Radu ! Mi se pare exagerat sa curga pe la toate incheieturile un motor refacut de 10500km. De Victor Reinz am auzit, dar nu stiu amanunte legate de calitatea produselor respective. Motorul meu nu curge la distributie deloc, doar la palier usor, iar la kilometri pe care-i are in spate, il inteleg. Doar mananca si mai baga si in intercooler. Eu oricum o sa schimb motorul cu unul Mercedes 3.0TD cu sase cilindri si cutie automata, care asteapta reductorul ATLAS II. Asa ca, mai trag de asta micu' anul acesta, avand grija sa verific uleiul in mod constant. Turbina poate fi si marca KKK, nu neaparat Garrett. Si pacat ca nu mai e in garantie...:dr3 O seara buna ! Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bujuxp Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: turbina e normal sa ai putin ulei in intercooler . Uitate la o masina diesel de 15000 km noua si vei vedea ca are si acea. Presiunea de ulei care iti intra la turbo o scapa pe langa lagar ( axul eliciilor ) nu vei gasi niciodata o turbina sa nu scape ulei cu toate ca se zice ca este cota 0 ( dar cand se mai dilata materialele nu mai ai cota 0 ) asa ca e normal sa curga. La motor victor reinz e o firma care echipeaza ok si de calitate . Lucrez ca-ci fac motoare si probleme . Dar cand s-a pun un semering nou s-a verificat daca camasa ext este ok sau gen: ax came are uzura la contactul cu semeringur . Pentru ca daca are uzura pe acolo mai iese ulei. Important nu pune ulei peste maxim de preferat lasa-l la jumatate . Daca balboteaza tre sa iasa pe undeva. Si inca ceva e motor de renault adica el a fost bun la viata lui a tras dar depinde si materialul din sunt facute fiecare bucatele din el. JEEP XJ '99 2.5i 3.5 " Lift acasa + 13.000 winch si powertrax locker fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Martie 4, 2010 Autor Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: turbina multumesc pentru informatii.e adevarat ca nu pierde mult ulei pe la semeringuri dar existand acolo ma deranjeaza sa-l vad tocmai ca nu este normal ca un motor refacut sa aiba pierderi.la chestia cu uzura axului cu came si a vibrochenului nu m-am gandit si e posibil sa fie uzate pentru ca au si ele o varsta sau am nimerit un set de garnituri mai vechi uitate pri vre-un depozit. asta este.intr-o zi cand am timp si chef de lucru am sa le schimb daca nu se vinde pana atunci. Respecte.Radu Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate