Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Gume ALL TERRAIN de la scop: detalii profil

shoricelu

Postări Recomandate

Salut. sunt pe cale sa-mi iau niste gume ciudatzele, reesapate, de la SCOP. 195/80/15...

As vrea sa le folosesc si prin oras dar ma intreb daca pe terenuri mai "namoloase" isi fac treaba de vreun fel...

Pretul e bun dar mi-e sa nu raman prin noroaiele de pe malul Dunarii... desi Hardcore n-or sa aibe parte.

http://img59.imageshack.us/img59/4214/scopallterrain.jpg

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Gume ALL TERRAIN de la scop: detalii profil

Profilul e de BFG AT. Eu am montate originalele pe Land Rover si pot sa iti spun ca acest tip de profil e bun peste tot si nu exceleaza nicaieri. Eu o sa iti enumar ce ma enerveaza la ele, partile bune sunt restul. Pe noroi, sa-i zicem moderat, sunt de tot rahatul. Pe zapada sunt mai proaste decat anvelopele de vara. Pe pietre ude/umede sunt penibile. Am incercat aproape toata plaja de presiune si nu am scos nimic din ele. Eu unul nu o sa imi mai iau niciodata anvelope profil AT si cel mai mult ma oftic ca puteam sa iau la acelasi pret profil MT, nici el foarte stralucit, dar poate rezolvam macar jumatate din probleme.

In consecinta, sfatul meu e sa stai departe de acest profil daca vrei sa folosesti masina in afara asfaltului in conditii mai grele.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

multam fain pentru raspuns si pentru discretie:) tre sa mai adancesc sapaturile. si la anvelope si la forum, ca sa postez unde trebuie:) Multe multumiri!

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Sorin e un pic prea sever...

Am si eu pe masina d-astea. Mie imi place sa ma plimb lejer, nu prea ma bag in namoale. O singura data am ramas undeva in noroi de exploatare forestiera, clisos si lipicios, cam 20 de centimetri. In rest n-am avut probleme.

Acu', experientele si cerintele difera de la om la om, pentru mine cauciucurile sunt bune, doar ca nu mai am incredere in ele de la povestea cu innamolitu. A doua oara nu mi-as mai lua.

Link spre comentariu

treaba e clara.... n-oi face eu mult off-road, dar cred ca ma bag la niste reesapate cu "florile" mai pronuntate.... cat sa nu faca pe turbojetul pe asfalt... asa cum imi facea loganul inainte :)))

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

aceste anvelope le am eu acum pe masina. Intre una normala de vara e mare diferenta . Zgomot usor in mers la 100 Km si la 160 ron anv cum am eu 225/70/r15 mi se pare ok.

JEEP XJ '99 2.5i 3.5 " Lift acasa + 13.000 winch si powertrax locker fata
Link spre comentariu

Problema acestor anvelope nu este profilul ci producatorul. Sunt cele mai proaste anvelope resapate pe care le-am folosit vreodata. Au "armatura" din carpa si se sparg la orice solicitare, chiar si degeaba. Unul l-am atins usor in lateral de o piatra si s-a gaurit, am zis ok, am gresit eu... Al doilea a facut din senin o galma imensa pe sosea fiind, de mi-a distrus instantaneu amortizorul de directie (era montat pe fata). Pun si o poza cu cel din urma eveniment:

PS: galma era initial mai mare, poza e facuta dupa ce l-am dezumflat si l-am montat in locul rezervei.

http://d.imagehost.org/0907/SPM_A1322_Medium.jpg

Link spre comentariu

depinde si cum le-ai inimerit . Oricum ai garatie la ele si la fara aia ti le schimba. Eu am dat in 100 de gropi mari si inca nu au nimik. Sunt ok.

JEEP XJ '99 2.5i 3.5 " Lift acasa + 13.000 winch si powertrax locker fata
Link spre comentariu

depinde si cum le-ai inimerit . Oricum ai garatie la ele si la fara aia ti le schimba. Eu am dat in 100 de gropi mari si inca nu au nimik. Sunt ok.

Sunt ok comparativ cu ce? La ce imi foloseste garantia daca din cauza unei galme aparute din senin imi stric grav masina sau imi rup gatul? Dar daca se strica cind sint in.. bulgaria? Trebuia sa merg la vrajitoare inainte sa le cumpar pentru a le "nimeri" bune? Intreb si eu asa, nu vreau nici un raspuns, le-am aruncat oricum.

Link spre comentariu

touche, suzuker. da' nici 500 ron-700ron / anvelopa nu-mi vine sa dau la good-year sau altii ca sa am gume de iarna pe teren... o sa incerc BFG-urile, se pare... MT mi se par la locul lor pe sosea si acolo unde trebuie pe teren/namoale.

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

o sa incerc BFG-urile, se pare... MT mi se par la locul lor pe sosea si acolo unde trebuie pe teren/namoale.

E de departe cea mai buna solutie, gasesti cam la 500ron/buc dimensiunea care iti trebuie tie (215 75 R15).

Link spre comentariu

[...]gasesti cam la 500ron/buc dimensiunea care iti trebuie tie (215 75 R15).

Merge pe jimny stock un 215/75/15??? fara nicio problema?:Hr

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Merge pe jimny stock un 215/75/15??? fara nicio problema?:Hr

daca nu ai jante cu et negativ sau flanse distantiere, merg fara probleme, altfel o sa agate coltul aripilor in viraj.

Link spre comentariu

da saracelele de ele ce-or zice cand or sa dea de 70 de gradele soseselor??? bine nu le-o fi, right??? basca rulmentilor si mai putin planetarelor...

sau nu e dracul asha de negru cu over-sized-urile?

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Nu se intampla nimic, merg zeci de mii de km pe asfalt, iar masina nu pateste nimic. Oricum, e cea mai mica dimensiune de la BFG si singura care merge pe suzuki stock. Am o rugaminte: nu vreau sa monopolizam topicul cu discutii tip chat, asa ca te rog sa mutam eventualele discutii pe PM, unde iti raspund cu cea mai mare placere si la alte intrebari.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare