Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lopata

Postări Recomandate

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

io am tot incercat diverse modele de lopeti. am ajuns la concluzia ca alea pliabile is ca gumele AT. adeq nus bune nicaieri. sau sunt bune ca sa nu mergi pe janta...

avand in vedere ca ai pickup si nu samurake (no offence suzucarilor :grin: ) eu zic sa iei scule dedicate.

personal folosesc o cazma telescopica ca e buna daca tre sa sapi sub masina sau o faci lata si ai mult de sapat si o lopata usoara pt nisip/zapada/pamant moale. asta usoara cica si pluteste. si am vazut ca o au toate masinile pe la dakar...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate cazmaua mea militara e disparuta.. nu o mai gasesc, si am cautat-o prin toata casa.. asa ca am fost nevoit sa cumpar altceva. La Bricostore (sau practiker) se gasesc lopeti "auto" (15-20 RON).. de fapt o lopata adevarata cu o coada mai mica. Pare destul de solida. Se gasesc si pe componente separate, adica partea metalica si coada separat, in cazul in care vrei sa faci o dimensiune proprie.. a mea am facut-o pe la 90 cm in total... sa intre in portbagajul de Tico.

Acum astept zapada.. ca nu am mai vazut de mult.. ca pregatit sunt.

Am mai vazut in Practiker si lopata pliabila gen militar.. se plia in 3 parti,.. destul de compacta, pe la ~30 ron, insa nu parea atat de solida ca cea militara pe care o avusesem.lopata

asa arata aia pliabila la ~30 ron

http://www.military-shop.ro/imagick.php ... 7339&h=300

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

nu va bagati la astea din3 bucati par solide dar sunt din material f slab

se indoaie pur si simplu

fiskars sunt mega ok

pacat ca sunt scumpe...deh

ce e eftin mai bine nu iei

cel mai bine e sa dati pe la obor si sa cautati dupa ceva calumea militar

ca o fi romanesc, nemtesc, suedez sau rusesc, nu conteaza

asta daca mai puteti sa stati o leaca, ca nu o fi ceva urgent

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Recomandarea mea de tzaran prost :

-cazma Fiskars, coada telescopica pentru spart gheata si sapat gropi

-lopata Nic Impex, coada telescopica pentru zapada, nisip etc.

1.Cazmaua Fiskars are poza mai sus, e profesionala si practic indestructibila la utilizari normale, eu am de 5 ani... :grin:

2.Lopata Nic Impex, este profesionala, este folosita de salvamontisti si alpinisti pentru diverse utilizari in zapada, avalanse etc., costa in jur de 150 ron la magazinul Himalaya / Bucuresti, eu am de 7 ani, 2 bucatele ( sa mearga treaba mai repede )... :grin:

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Intr-adevar, cazmaua Fiskars este cea mai buna.

Cand iesiti dupa ploaie, e bine sa luati cu voi pe cineva care se pricepe... :grin:

http://picr.de/upload/576168.jpg

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Re: Lopata

Salut.

Este ok sa ai o lopata mica , usoara la tine.

Dar ganditi-va ca noroiul are 50 cm, mai gasiti si crengi prin el, afara este frig...sau mai rau viscol.

Am fost intr-o situatie asemanatoare acum cativa ani in urma, avand o lopata militara, mica....in aceste conditii aceast ustensila devine inutilizabila.

De curand mi-am luat o lopata marca "African Outback".

Este in intregime metalica, robusta, fabricata pt offroad in Africa de Sud de catre http://www.africanoutback.co.za/.

Iar pretul a fost unul mai mult decat decent.

Ca sa nu incalcam regulile forumului, cine doreste sa trimita un PM.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

eu o am asta de la fiskars si e foarte rezistenta . o poti folosi ca: sapa , lopata , harlet .... e mica e pliabila . pentru mine e ok

nu am alta poza decat asta ( si toporul e superb) :hi

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

:grin: Salutare tocmai am intrat in posesia unei cazmale cu varf ascutit Fikcars.Arata frumos este usoara si usor de manevrat.Nu am testato dar pare tzeapana.Pret 120 ron de la un supermarket nu dau numnele sa nu fac reclama.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare