Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum se Exporta un autovehicul

bogthebat

Postări Recomandate

Exact asa cum ii spune titlul, intrebarea este : cum se exporta o masina? A mai exportat cineva? ce acte am nevoie?

Din cate am inteles, trebuie sa ma duc la financiar, dupa aia sa o radiez/ la politie trebuie sa spun ca o voi exporta si in acest caz primesc numere de proba, valabile 30 zile, si talon la fel, si gata.....

(masina e inmatriculata pe firma)

A mai facut cineva ceva de genul asta?

Multumesc

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum se Exporta un autovehicol

Nu primesti numere de probe. Deoarece cu acele numere nu ai voie sa iesi din raza judetului in care este inscrisa, drept urmare n-ai cum s-o exporti nici macar in orasul vecin, dapai in alta tara.

Pai daca o radiezi, ce numere vrei sa-i mai pui ? Eventual poate doar rosii, dar nici cu alea n-ai voie sa iesi din tara.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

@Astral: multzam

@ Klez : am inteles ca nu sunt numere rosii sau de PROBE, ci numere de export.

Oricum, luni ma voi interesa mai amanuntit si va tin la curent. La ce utilaje incep sa se fabrice la noi (4x4 ma refer) s-ar putea ca cineva sa mai aiba nevoie de aceste informatii

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

1. Unde vrei sa faci exportul UE sau NON-EU

ptr UE:

1.contract de vanzare-cumparare sau factura de export (de regula fara TVA)

2.radierea de la politie si financiar (se poate face si ulterior vanzarii daca masina merge pe roti)

ptr non UE

1.contract de vanzare-cumparare sau factura de export (de regula fara TVA)

2.radierea de la politie si financiar (se poate face si ulterior vanzarii daca masina merge pe roti)

3.declaratie vamala de export cu precizarea cumparatorului

Asa se exporta.

Cum se asigura circulatia/transportul unui vehicul exportat?

1. Pe platforma

2. In tir sau camion ca o marfa oarecare cu CMR in UE si T1 sau carnet TIR in statele NON-UE

3. In container

4. Cu nr vechi definitive pana in tara de destinatie (in acest caz nu se predau nr la politie)

Nu exista numere de export din cate stiu eu! :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Tara de destinatie este Spania, deci intracomunitar, iar masina merge pe roti

Multam Yonutz!

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Eu am exportat un trailer in Germania. Mi-au zis de la inmatriculari ca-mi dau numere de export ( care sunt de fapt fostele numere de leasing , care aveau valabilitate externa) cu banda rosie pe care apare data de expirare ( 2 saptamani ). Nu a fost nevoie deoarece am dus remorca "calare" pe alta remorca.

0745634366
Link spre comentariu

Re: Cum se Exporta un autovehicul

Ca o completare la likul pus de Astra, am gasit asta:

RADIEREA IN CAZUL EXPORTULUI

Aceasta operatiune de radiere se efectueaza numai simultan cu inmatricularea temporara pentru export. Se excepteaza cazurile in care vehiculul este deja exportat si se prezint dovada exportului sau a unei inmatriculari in strainatate.

Documente necesare:

- Cerere;

- Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare;

- Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare;

- Daca vehiculul este deja exportat, se solicita un document care atesta exportul vehiculului (document vamal romanesc de export, document strain vamal de import, document de inmatriculare in strainatate sau alte inscrisuri oficiale straine din care rezulta exportul ori inmatricularea in strainatate).

- Se poate da curs radierii si fara cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare si placi, daca se face dovada ca acestea au fost retinute de autoritatile straine;

- Trei exemplare completate ale certificatului de radiere;

- Documentul de identitate al solicitantului (original si copie);

- Certificatul de inmatriculare;

- Placile cu numere de inmatriculare;

In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.

Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte:

- adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie;

- copia actului de identitate al delegatului;

- copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului.

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Bogdane, in cazul asta faci factura, trimiti masina pe roti in Spania, cei de acolo trimit talonul si nr de inmatriculare si dupa aia radiezi din Politie si financiar.

Chestia cu nr temporare e destul de ambigua din cate stiu eu ... adica nu prea se foloseste si nu ti-o recomand! Dar te poti adresa biroului de inmatriculari si radieri al Politiei din Pipera ptr a capata mai multe informatii in acest sens.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare