Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cumparare masina noua din Germania

stanley

Postări Recomandate

Din punct de vedere legal, daca cumperi din Germania un autoturism pentru firma ta care este platitoare de TVA in Romania (si dovedesti cu acte acest lucru),poti plati pretul netto. Merita sa faci acest lucru daca vrei un model care, sa zicem, nu se aduce in Romania sau daca nu iti ajung momentan banii ca sa platesti la pretul brutto (ar fi o diferenta de cca 6000 euro in minus fata de valoarea bruto). Pana aici totul bine.

Dar apare o problema. Am luat legatura cu un fel de firma care are o activitate de bursa in domeniul auto (NETCAR.DE), iti configurezi masina, beneficiezi si de ceva discount comparativ cu situatia in care te-ai adresa direct unui handler, in final firma iti face legatura cu un handler, se face un contract, se plateste sau nu un avans, masina vine peste 2 luni, dar ei zic ca masina va mai trebui sa stea in Germania 30 de zile la handler in showroom dupa ce ajunge, pentru a i se face inmatricularea (brieful german), deabea dupa aceea putand sa o iei.

Nu am finalizat discutiile (discuta cineva la telefon in numele meu, eu nestiind germana), urmeaza faza in care se va face legatura cu handler-ul prin care se va face contractul. Dar nu inteleg, de ce nu se poate scoate masina din Germania cu acele numere provizorii (parca tot rosii ca la noi) valabile 30 zile urmand ca in aceasta perioada in Romania sa se faca procedura de RAR, inmatriculare definitiva.

Ma gandesc ca daca masina mai sta 30 zile la handler, in perioada asta se va face si drive test cu clienti interesati, iar atunci nu se va mai prelua la 0 km. Este cineva in tema cu aceste proceduri din Germania pentru a ma lamuri?

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cumparare masina noua din Germania

eu am luat masina din germania pe firma, normal fara sa platesc acolo tva.

ce nu inteleg de ce te complici cu firma aia de intermedieri care sa negocieze pt tine...? cauti dealerul direct in germania si discuti in engleza cu el, sau folosesti traducerea automata pt emailuri si iti iei masina cu nr de 5 zile de la ei ca sa o poti aduce in tara.

scuze poate nu am inteles eu bine rolul intermediarului....

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

Depinde foarte mult de tipul de masina pe care al vrei,si de contractul care al are dealerul cu fabricantul.Adica ideea e ca fabricantul nu vrea sa faca concurenta dealerilor din Romania in speta ta.Pentru alte masini dealerul face tagezulasung adic inmatriculare de o zi.Acum 2 saptamani am cumparat pentru cineva din ro un porsche cayene de la un dealer porche din germania,printre alte discutii a fost si acea de ce nu vinde in asia,china,unde cu ceva vreme am fost si am gasit ceva oameni interesati de masini sh din germania.Raspunsul a fost direct:nu imi permite fabricantul ,si risc sa imi ia licenta.

Acum 1 an am comandat 2 masini(x5 si q7) tot pentru ro la o firma de genul netcar ,si anume airportcars.de niste neseriosi,am platit avans 15% si am asteptat 4 luni nu 3 cum au zis dupa masini,imaginativa stresul meu si al clientilor timp de o luna.....(avansurile insumau 22000 euro).....

Ca sa nu mai vb de cate drumuri am facut,mi-au gresit o optiune la una dintre masini....cei de la bmw (handlerul de la care am luat efectiv masina) era atat de suparat pe ei incat a zis ca e ultimul contract cu ei.....

Sfatul meu discuta direct cu un handler...daca vrei consiliere..evident free...da un pm.:grin:

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

Depinde foarte mult de tipul de masina pe care al vrei,si de contractul care al are dealerul cu fabricantul.Adica ideea e ca fabricantul nu vrea sa faca concurenta dealerilor din Romania in speta ta.Pentru alte masini dealerul face tagezulasung adic inmatriculare de o zi.Acum 2 saptamani am cumparat pentru cineva din ro un porsche cayene de la un dealer porche din germania,printre alte discutii a fost si acea de ce nu vinde in asia,china,unde cu ceva vreme am fost si am gasit ceva oameni interesati de masini sh din germania.Raspunsul a fost direct:nu imi permite fabricantul ,si risc sa imi ia licenta.

Acum 1 an am comandat 2 masini(x5 si q7) tot pentru ro la o firma de genul netcar ,si anume airportcars.de niste neseriosi,am platit avans 15% si am asteptat 4 luni nu 3 cum au zis dupa masini,imaginativa stresul meu si al clientilor timp de o luna.....(avansurile insumau 22000 euro).....

Ca sa nu mai vb de cate drumuri am facut,mi-au gresit o optiune la una dintre masini....cei de la bmw (handlerul de la care am luat efectiv masina) era atat de suparat pe ei incat a zis ca e ultimul contract cu ei.....

Sfatul meu discuta direct cu un handler...daca vrei consiliere..evident free...da un pm.:grin:

Buna,

Este vorba despre un Mitsubishi Pajero Invite 3 usi, o varianta nu cu foarte multe dotari (partea mecanica, transmisie, siguranta sunt la fel la toate variantele) dar se preteaza la a o aranja ulterior pentru offroad. Acuma sunt in faza de incheiere comanda cu netcar, urmeaza sa ma puna in legatura pe email cu un handler care sa-mi trimita formularul de contract pe net, eu sa-l trimit inapoi prin posta semnat, stampilat (la pretul netto), am inteles ca nu se da avans (sau poate n-am inteles bine!), masina vine in 6 saptamani si va mai sta 30 zile, dupa ce am achitat-o, dupa care se preia cu brief-ul facut. Varianta asta de Pajero nu se aduce in Romania. Pretul netto este cca 25400 pe baza unui discount de 17,5%. Am apelat la varianta asta deoarece sunt la limita cu banii si este vorba de un TVA de cca 5000 euro pe care nu-i am (taxa de prima inmatriculare este cca 3500 euro!) La telefon s-a vorbit cu cativa handleri care spuneau ca Mitsubishi nu-i lasa sa vanda cu un discount mai mare de 10,0%, deci repet, este vorba de comanda pentru masina noua 2010. Pentru 2010 s-a revizuit motorul 3,2 DI-D fata de 2009 dpdv al consumului si al dinamicii, altfel se pot gasi pe la handleri in stoc Pajero Invite din 2009 cu ceva km dar culmea, chiar mai scumpe!

Sunt curios sa vad formularul de contract care astept sa mi-l trimita pe mail. Nu-mi vine sa cred ca nu trebuie platit un avans.

Ti se pare dubioasa toata problema cu netcar.de? Cand voi sti cine este handler-ul, i se poate verifica seriozitatea din prezentarea firmei pe net (vechime, aprecieri, etc). Ce ma sfatuiesti?

Numai bine,

Dan

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare