Vizitator soso-bum Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 salutare tuturor vitaristilor in ultima vreme tot mai multe diferentiale de vitara ''cedeaza'' am zis sa vin in ajutorul vostru sa va impartasesc cateva din constatarile mele in legatura cu diferentialele de fata la vitara anul trecut am rupt si eu 3 carcase de diferential tocmai sa aflu motivul. marea majoritate cedeaza la clopotul din spate,adica partea unde intra cardanul,intre cei 2 rulmenti in cazul meu a cedat la o manevra de varf de deal cand rotile din fata s-au desprins de sol,iar la contactul cu solul: trosc. dupa mine carcasa cedeaza deoarece nu rezista fortei de forfecare intre cardan si planetarele din fata. solutia este sa evitati aceste manevre,sau sa va puneti o carcasa de diferential de sideckik,care este din tabla foarte solida pt cei care vor sa cumpere diferential ATENTIE mare la: -diferentialele comercializate se vand in marea majoritate ca si complect adica vanzatorul nu prea stie configuratia lui,el nu desface diferentialul sau nu vinde piese din el -la vitara intalnim 3 rapoarte: 8-37(specific motoarelor de 2000cm) (pinion-coroana) : 8-39 : 8-41 -deasemenea iesirea de la pinionul planetar poate fi :-22 caneluri :-26 caneluri ADICA SANSE REDUSE SA CUMPERI CONFIGURATIA DORITA DACA NU E DESFACUT SA VERIFICI referitor la raport pinion-coroana:daca montati o alta configuratie de rapoarte ca cea originala sau diferita de cea de pe puntea spate la PRIMA cuplare 4x4 face TROSC:al referitor la varianta cu iesirile spre planetara daca montati o configuratie diferita de cea a planetarei ori nu intra planetara,ori intra si se invarte degeaba(o planetara de 22 caneluri intra dar nu prinde ,iar una de 26 caneluri nu intra pe un pinion de 22 caneluri) voi posta poze in legatura cu cele afirmate:g a 2-a varianta intalnita de rupere a carcasei este lovirea directa in partea din fata de pietre,bolovani etc,care poate fi eliminata prin montarea unui scut,montarea unui kit de suspensie,montarea unei carcase hard. voi reveni si voi detalia cele expuse cu poze sau fraze pe intelesul tuturor:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucic Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Hallo! Ma pregatesc ..... sufleteste ..... :D .... sa schimb uleiul din diferentiale fata/spate ( nu stiu pe unde a umblat masina pana sa ajunga la mine .....).Nu am apucat sa imi sui masina pe o rampa sa vad ce presupune operatia ( ma pregatesc sa o fac eu ). Trebuie vreo cheie speciala pentru deschiderea surubului de scurgere si al celui prin care se umple la loc (cheie gen imbus sau ceva de genul ....) ? Cand fac operatia de inlocuire trebuie sa fiu atent la ceva anume? sau pur si simplu o sui pe rampa , desfac surub de umplere si cel de golire ( pun vas sa recuperez uleiul uzat ... e cel mai bun la impermeabilizat gard de lemn expus la intemperii), astept ....astept...astept..., dupa ce s-a scurs tot, pun surubul de golire inapoi si pun cantitatea din fisa masinii corespunzatoare diferentialului, pun si surubul de umplere la loc si "sa fiu sanatos!" Sau operatia e mai complexa? Multumesc. SUZUKI VITARA 1992 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Nu stiu la Vitara,dar la Samurai nu ai nevoie de vre-un imbus specia,doar de o cheie fixa sau inelara, tubulara care nu mai stiu exact de cit este:sc(douazeci si ceva..).Banuiesc ca si la Vitara e la fel.Desfaci surburile( de golire intii si apoi de umplere) iar pe cel de la golire il verifici si il stergi bine.E posibil sa aibe urme de metal(pilitura) deoarece surubul are un magnet ca sa adune toate particulele de metal.daca ai putea sa schimbi si garniturile la ele ar fi bine.Dupa ce te "plictisesti' de scurs uleiul,pui la loc dopul de la golire si pui uleiul pe gaura de umplere.Se umple pina la nivelul gaurii de umplere.Uleiul, incearca sa il bagi cu o pompa de ulei sau sa fie cald( la temperatura camerei) daca incerci sa il bagi cu o pilnie si un furtun,pentru ca v-a dura mult.Asa ca te sfatuiesc sa faci schimbul intr-un garaj incalzit, sau cind s-o mai incalzi afara. Nu zic ca asta este"formula magica" de schimbat uleiurile in diferentiale.Eu asa am facut si a functionat.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Hallo! Ma pregatesc ..... sufleteste ..... :D .... sa schimb uleiul din diferentiale fata/spate ( nu stiu pe unde a umblat masina pana sa ajunga la mine .....).Nu am apucat sa imi sui masina pe o rampa sa vad ce presupune operatia ( ma pregatesc sa o fac eu ). Trebuie vreo cheie speciala pentru deschiderea surubului de scurgere si al celui prin care se umple la loc (cheie gen imbus sau ceva de genul ....) ? Cand fac operatia de inlocuire trebuie sa fiu atent la ceva anume? sau pur si simplu o sui pe rampa , desfac surub de umplere si cel de golire ( pun vas sa recuperez uleiul uzat ... e cel mai bun la impermeabilizat gard de lemn expus la intemperii), astept ....astept...astept..., dupa ce s-a scurs tot, pun surubul de golire inapoi si pun cantitatea din fisa masinii corespunzatoare diferentialului, pun si surubul de umplere la loc si "sa fiu sanatos!" Sau operatia e mai complexa? Multumesc. ai nevoie de un patrat,gen baia de ulei de le vekea dacie iar uleiul la nivel nui nici o mare smekerie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA da ai nevoie de un patrat ASEMANATOR vechii dacii dar este mai mare si este strans ca dracu asa ca iti sugerez sa faci rost de una tapana si sa cureti foarte bine patratul sa culce perfect in el cheia ca de nu ti se invarte si atunci INCEPE DISTRACTIA ceea ce zicea colegul PYZ este la baia de ulei suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Sa inteleg ca vitarele cu 26 caneluri, au planetare mai HD?Cel putin asa pare din poza 2. In poza 4 este montat un distantier , din ce motiv? vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Sa inteleg ca vitarele cu 26 caneluri, au planetare mai HD?Cel putin asa pare din poza 2. In poza 4 este montat un distantier , din ce motiv? nu neaparat cele cu 26 caneluri sunt mai tari,carcasa exterioara a planetarei este slaba la unele modele din 95-97,efectiv peste bile este o tabla care cedeaza. in poza 4 este montat o platbanda care coboara diferentialul mai jos pt a aduce unghiul planeterelor la cotele initiale,si daca faci manevre nepermise de diferential tot nu te iarta.eu am incercat toate variantele.am sa revin deseara cu argumente. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Planetarele de 26 par mai groase decat cele de 22 (conform pozelor tale). De ce ar ceda carcasa daca este protejeta de scut? La distantierul asta ma refer: vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Planetarele de 26 par mai groase decat cele de 22 (conform pozelor tale). De ce ar ceda carcasa daca este protejeta de scut? La distantierul asta ma refer: La cum arata, e carcasa de la diferential sparta, nu este un distantier.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA da ai nevoie de un patrat ASEMANATOR vechii dacii dar este mai mare si este strans ca dracu asa ca iti sugerez sa faci rost de una tapana si sa cureti foarte bine patratul sa culce perfect in el cheia ca de nu ti se invarte si atunci INCEPE DISTRACTIA ceea ce zicea colegul PYZ este la baia de ulei Nu,nu vorbesc de baia de ulei,ci de diferetiale.Am schimbat personal uleiul la diferentiale,cutia de transfer si cea de viteze.Peste tot am avut suruburi cu cap hexagonal.Poate cel care a avut masina inainte le-a schimbat.O sa pun si poze cind s-o mai linisti vremea.Dar banuiesc ca in afara de capul suruburilor,restul e cam cum am zis..:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Planetarele de 26 par mai groase decat cele de 22 (conform pozelor tale). De ce ar ceda carcasa daca este protejeta de scut? La distantierul asta ma refer: Scutul protejeaza doar de lovituri nu si de manevre ciudate carcasa se sparge din cauza fortei de forfecare intre cardan si carcasa satelitilor,adica cardanul tine,sateliti si planetarele tin,si cedeaza nenorocita de carcasa de aluminiu care nu este calculata la fortele care le dezvolta cauciucurile mari si resapate care sunt ff grele,dar daca nu faci manevra aceea scapi,daca faci.....bagi mana la buzunar:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Am priceput. Eu am vitara din 97 si banuiesc ca are 26 caneluri(asa am citit prin mai multe locuri) la care trebuie sa gasesc o solutie de reconstruire a carcasei, din tabla de otel, ca si cea de aici: http://www.puresuzuki.com/ANVILa.jpg http://forums.off-road.com/suzuki-geo-all/134581-calmini-anvil-axle-housing-sidekicks.html vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA planetarele cu 26 de caneluri sunt foarte slabe in ceea ce priveste borcanul de catre diferential,este din tabla de 1 mm facut unde sunt bilele si la forta se deformeaza acea carcasa si dupa care are joc mare si se rupe ceea ce ai pus tu in poza este un diferential fata facut de cei de la calmini dar este grozava suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA la piesa 6 te referi? vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA la piesa 6 te referi? in primul rand se duce piesa 8 si dupaia piesa 6 depinde de stilul de condus si de ce gume pui pe masina daca pui simexuri cum te duce capul ar fi bine sa cauti planetare cu carcasa serioasa.,si sa cauti o carcasa de diferential de metal.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA da despre piesa 6 vorbeam la cele cu 22 de caneluri este foarte tapana acea piesa,din curiozitate eu am dat cu ciocan de 5kg in el serios si nici macar urma nu a ramas suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA da despre piesa 6 vorbeam la cele cu 22 de caneluri este foarte tapana acea piesa,din curiozitate eu am dat cu ciocan de 5kg in el serios si nici macar urma nu a ramas ce a facut planetara aia bulane de ai dat cu 5 kg in ea ti-am zis eu ca esti un killer de masini:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA ADI pt tine special am facut azi poze la o vitara din 97 exact ca a ta studiaza planetarele slabe si rugina care s-a dezvoltat ff bine masina are 110000km si am pus 2 poze sa vezi cum se monteaza un scut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Ok.Merci.A mea are 121000mile dar nu are rugina aia. In poza 2 cat ai ridicat suspensia de sta in halul ala planetara? Vad ca ai sudat acea bara transversala, dar daca il faceai cu 14 cm mai lung in fata si il prindeai direct de teava aia ce inchide sasiul in fata ce era? Eu asa l-am prins. vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Ok.Merci.A mea are 121000mile dar nu are rugina aia. In poza 2 cat ai ridicat suspensia de sta in halul ala planetara? Vad ca ai sudat acea bara transversala, dar daca il faceai cu 14 cm mai lung in fata si il prindeai direct de teava aia ce inchide sasiul in fata ce era? Eu asa l-am prins. planetara sta asa pt ca e apasat bratul sa intre arcul inapoi:ha: doar nu crezi ca o planetara merge in unghiul ala? de mine fa scutu cu 50 cm mai lung si prindel de capota:x fiecare cum vrea,eu asa am sablonul si asa fac,si sunt bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Eleganta sudura... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ioaneugen Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA soso uite cum sa rupt la mine diferentialul fata,dar sa intepenit partea cu pinionul ala care este legat de cardan,se invarte foarte greu,din cauza asta asta sa se fi rupt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA Degeaba faci un scut sanatos daca il prinzi in 3 suruburi cum l-ai prins tu. Prinde-l macar in 6 surubui,2 in fata,2 in spte si doua la mijloc. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA soso uite cum sa rupt la mine diferentialul fata,dar sa intepenit partea cu pinionul ala care este legat de cardan,se invarte foarte greu,din cauza asta asta sa se fi rupt. cunosc ruptura:ha: s-a rupt de la ghidusia facuta de tine,a aparut forta de forfecare si cel mai slab a cedat daca nu ai mai incercat sa mergi pe 4x4 dupa trosnitura sa mai rupi ceva scapi cu o carcasa care nu cred sa mai gasesti separat o sa iei un dif complect si daca nu ai bafta sa nimeresti configuratia ta skimbi carcasa si faci reglajul:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ioaneugen Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Re: despre diferentialul fata VITARA da am sa iau un diferential,dar poti sa imi spui de ce se invarte greu pinionul asta pe carcasa asta din poza.se invarte foarte greu de abia il pot invarti cu mana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate