Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intercooler Patrol 3.3l

naspet

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea

As vrea sa montez un intercooler la un patrol K260 cu motor 3.3 turbo

de ce anume ar trebui sa tin cont si mai ales cum ar trebui calculat acesta .

Multumesc frumos

Cu respect Aurel Tofan

Nu orice om poate fi mare OM!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Intercooler Patrol 3.3l

Trebuie sa ai in vedere ca indiferent de marimea lui (in limitele bunului simt evident) vei avea un castig de putere, avand in vedere ca acum nu ai deloc (banuiesc).

Trebuie sa ti cont de traseul acestuia si de locul in care il vei amplasa.

Conditia primara sa i spunem asa ar fi ca traseul sa fie cat mai scurt si cat mai direct (fara prea multe coturi), pentru o curgere cat mai usoara a aerului.

Totodata trebuie sa mai ai in vedere amplasarea lui intr un loc relativ ferit de caldura motorului (nu ti ai dori ca prin amplasarea lui aerul care ar trebui sa fie racit de intercooler de fapt sa se incalzeasca).

Marimea lui in functie de locul pe care il gasesti sa respecte conditiile de mai sus (fara sa te gandesti prea mult la volum, nu cred ca bate vantul asa de tare prin compartimentul motor sa l poti face cat de mare ai vrea tu).

Link spre comentariu

Salutare la toata lumea

As vrea sa montez un intercooler la un patrol K260 cu motor 3.3 turbo

de ce anume ar trebui sa tin cont si mai ales cum ar trebui calculat acesta .

Multumesc frumos

Cu respect Aurel Tofan

Costica i-a montat lui virgil interculer la y60 si el stie toti pasii si problemele de care le-a intampinat .Urmeaza sa imi montez si eu in curand pet ca se simppe diferenta mai ales cand ai roti de 35.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Nene Ionica , sa-i zici 'Costica '..lu' tzapu lu' soacra-ta...

Am optat pt un intercooler de la un motor mai mare , versiune mai mare in sectiune, la care am modificat ( inlocuit cu altele custom ) capacele cu racordurile .

Cistigul de putere e vizibil , (nemasurabil la noi in groapa tirgului Galatilor , poate ca voi avea ocazia vreodata , cine stie unde ) , e un lucru bun sa cistigi putere din aer . Masina e mai nervoasa - trebuie tinut cont de faptul ca nu e un roadrunner , ci offroader. Cu toate astea , sint chiar incintat , simbata imi voi achizitiona un intercooler pt uzul propriu ... ca sa nu fac precum timplarul fara geamuri ...

Priza de aer -la comanda , din fibra , difuzorul de conducere aer din Al , suspendat de capota -inglobeaza si un ventilator plat- face si rolul de scut termic , carcaseaza intercoolerul perimetral cind capota e coborita , comanda manuala electrica cu releu si sig separata , racorduri flexibile de intercooler Iveco de 63 , mm diam int , in ideea de a scadea pierderile de presiune , cel putin pe traseul inactiv . Coturi le de la racorduri sint chiar mai largi , treaba cinstita si frumos din parte lor . Pretul e alta treba ....

A trebuit sa renunt la vasul de lichid spalare faruri , voi pirata din cel de la parbriz , cu pompa separata .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare