Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rulment sau... mai grav?

Tavi D.

Postări Recomandate

Salutare... am o problema la Pajero... de ieri am inceput sa simt la viteza la viraj stanga un huruit ca de fier pe fier la roata din dreapta, mergand pe 4x2. Am verificat pe loc si la viteza mica, am virat si m-am invartit in loc, nu se aude nimic. Am cuplat 4x4, nici o diferenta. De ieri pana azi zgomotul s-a amplificat, dar nu se aude tot timpul (cel putin nu din masina, nici macar cu geamul deschis) si in seara asta a inceput, la denivelari, sa se auda chiar troncanit continuat de huruit, dar dupa un timp dispare.

Am virat maxim dreapta, maxim stanga, am miscat de planetare, nimic. Placutele de frana sunt noi, ce din exterior se vede, la interior am pipait discul, are oglinda, nu se simt canale create de placuta uzata.

Am verificat roata, e stransa. Masina are distantiere la roti de 30mm.

Eu banuiesc rulmentul, voi ce parere aveti? Multumesc.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Rulment sau... mai grav?

Salutare,

Eu zic sa o ridici pe cric si sa tragi de roata, o mana pe partea de sus a rotii si alta pe partea de jos, incearca sa o misti, cu o mana inpingi cu cealalta tragi, apoi incearca pe laterale, adica: o mana pe partea stanga si alta pe dreapta si la fel cu una impingi si alta tragi. Asa-ti dai seama daca ai joc in capetele de bara, pivoti si rulmenti. Vezi de unde apara un mic joc.

Daca e din rulment se va simti, cel mai bine ar fi sa rogi pe cineva care cat de cat sa stie cu ce se mananca sa se uite in spatele rotii in timp ce tu faci aceste manevre. Eu asa stiu, sunt alti colegi mult mai avizati ca mine care te pot spune ce sa faci

Din ce descrii tu, este rulmentul.

Bafta multa si succes!

Cu respect,

mirciulika

:2dr

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Era tarziu in seara asta s-o ridic sa verific, si maine dimineata plec pana in 28, iar masina va sta in garaj. In schimb am verificat pe loc cu piciorul, am impins in partea de sus a roti si se simte un mic joc.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Parerea mea este ca rulmentul joaca feste, ar fi excelent sa incerci ce ti-am zis mai sus.

DAR, asteapta si alte pareri mai avizate de pe forum.

Mai sunt si alte modalitati de a incerca planetarele, din pacate nu le stiu.

Stiu doar ca planetarele bat, trosnesc dar nu haraie.

succese!

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Mi-e teama ca si la Pajero e la fel, cel putin asa apare in manual, nu e cod separat de rulment. Problema cea mare e ca eu nici nu stiu sigur ca e rulmentul, ca l-as comanda luna asta cat stau in Italia, ca e mai ieftin acolo. Si nici nu am timp sa verific ca peste 3 ore am avion. Mai astept si alte pareri intre timp.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Nu vi se pare cam aiurea sa cumparati fuzeta cu tot cu rulment? E turnat in ea? E o singura piesa in totalitate?

Cred ca asta e jaf la drumu mare. Rulmentul ala trebuie sa iasa de acolo,intr-un fel sau altul si gasit altu.

La L200 nu cumva e conic si sta imediat langa disc?

Link spre comentariu

Bineinteles ca e aiurea, si sunt de parere ca trebuie incercat, demontat si vazut. Eu asa o sa fac, ca sincer m-am saturat de "tehnologiile" astea de pe masinile noi, am avut volvo din 84 si l-am tinut pana in 2005, nici nu am stiut cum arata rulmentii si multe alte lucruri facute sa tina o viata. Cred ca pana la urma renunt la masinile astea noi si-mi iau ceva mai vechi dar sincer.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Am si eu prieteni mecanici si au spus ca nu se poate inlocui rulmentul din fuzeta.

Cand l-am inlocuit la Mitsu la service , a trebuit sa platesc 100e inlocuirea de fuzeta.

Cand au asamblat totul, au constatat ca nu mai functioneaza senzorul de ABS, l-au ciupit la montaj si l-au inlocuit gratis. (era cam 200 si ceva d euro 1 senzor)

recapitulam : 1 rulment 350e + montaj 100e =450e x 2 roti= 900e (si unde mai pui ca am asteptat 3 saptamani dupa livrare - de la 7 zile lucratoare)

Scuze daca sunt offtopic, dar ai dreptate in ceea ce priveste masinile noi. Am un prieten care are un Q7 de nou, 3.0D, si are acum 50000km si sa stricat pompa de motorina. Precizez ca a mers numai cu motorina din pompa (peco)

PS: @TAVI cred ca la VOLVO nu aveai rotile de la pajero?(ma refer la greutate si marime):tk

:2dr:2dr L200 2007 :2dr:2dr
Link spre comentariu

Parerea mea este ca o masina standard , mers numai onroad cu roti standard rezista foarte mult in comparatie cu una modificata.

Daca ne apucam sa punem distantiere la roti, in loc de 31 sosea sa punem 33 MT si daca mai punem la socoteala si iesirile offroad - normal ca trebuie sa ne asteptam la o solicitare mai mare a rulmentilor, a planetarelor, etc.

Offroad-ul costa si cere sacrificii.

PS: @TAVI - ar trebui sa faci o constatare la masina intr-un garaj, sa aflii exact ce problema ai - la un service nu cred ca ar costa mai mult de 50 ron in Romania. Asa o sa poti sa dormi linistit , pentru ca o sa primesti 2 vesti:

- una buna - afli ce problema ai

- una proasta - cat costa si cat dureaza

:2dr:2dr L200 2007 :2dr:2dr
Link spre comentariu

Eu am rotile originale pe masina, cauciucuri dimensiune standard. Singura modificare sunt flansele... m-am gandit si eu la ele, dar am mers foarte putin de cand le-am montat, maxim 2-3000 km. In schimb o flansa are 2kg, deci e posibil. Cel mai bine e sa astept sa ma intorc acasa, la sfarsitul lunii, sa o ridic si sa vad despre ce e vorba.

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Vizitator ciine

Ma bag si eu in tema , dar nu stiu ce model de pajero ai , pt. ca la mk1 si 2 rulmentii sint conici banali ( probabil cu marcaj A) si sunt 2 de acelas tip ( parca ) si se schimba f. f. usor dar trebuie atentie la reglarea jocului la butuc.

Nu vad de ce ,producatorul, ar renunta la solutia ,care sa dovedit f. eficienta, si sa modifice tipul de rulment.

Astept si eu lamuriri.

Link spre comentariu

Am V60 din 2002, cel din poza de la avatar sau mai vizibil aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=44415. In manual imi apare fuzeta cu totul, si la fel in programul de spare parts Mitsubishi, nu apare cod pentru rulment, ci doar pentru fuzeta. Inca nu am intrebat de pret la Mitsubishi ca astept intai sa desfac sa vad despre ce e vorba si o sa fac si poze. Asta dupa 28 ale lunii, cand ajung acasa.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Vizitator ciine

In documentatia mea ,reiese ca nu e vorba de un rulment dublu care e strins cu planetara cu tot, desi undeva mai jos se vede o foto cu 2 rulmenti conici.

Oricum rulmentul trebuie sa fie piesa independenta, dar in cazul tau la o mai atenta examinare rulmentul are chiar rol de fuzeta . E un mare cacat :hw tot solutiile vechi (mk1 si mk2)sunt mai fiabile si rezistente.

Vezi atasament cu documentatie

Link spre comentariu

Acelasi manual il am si eu. Scrie clar: in caz ca jocul in rulment e mai mare de 0 (zero), sa se inlocuiasca "hub assembly" (fuzeta). Din pacate si pe spate e la fel... si astfel revin sa subliniez parerea mea exprimata mai sus despre solutiile tehnice aplicate masinilor mai noi... si astfel de probleme nu se regasesc doar la automobile, eu ma lovesc de asemenea solutii tehnice "futuriste" si in cazul masinilor industriale mai noi...

Toate astea sunt facute intentionat pentru ca spare parts-urile sa aduca profituri mari. Eu am un topic legat de fulia alternatorului masinii mele, http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=45282 , solutie aplicata la majoritatea masinilor noi, o fulie de peste 300 euro care protejeaza periile alternatorului si care se defecteaza inainte de a trebui sa schimbi periile, care de altfel costa 30 euro la reprezentanta si pe care le-am gasit identice la 4 euro.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Vizitator ciine

Sunt perfect de acord cu tine , deasemeni te apreciez ca nu faci cheltuieli inutile ( ma refer la fulia de alternator)

Da, servisul si intretinerea masinilor pt fiecare firma in parte reprezinta o mare afacere , din care se storc bani grei de la consumatorul depasit de probleme, dar si din cauza pastrari la secret a orcaror informatii tehnice.

Degeaba te bucuri ,dupa ce ai dat o gramada de bani si ai luat o masina performanta, care cica, are consum mic de combustibil (cica faci economie) daca tu regulat ai abonament la service sa schimbe n filtre ( filtre de buci , de cur , frectii, etc)

n bucsi si consumabile care mai de care si cind vezi devizul ,incepi si vorbesti singur. Si nu ar fi tot dar mai apare cite o problema cacaciosa care de obicei te lasa in drum fara alegere ,(mai ales pe electronica ) , de te pun aia sa schimbi juma' de masina ( stilul babeste , e cel mai valabil la noi) pe bani tai , atunci chiar i-ti vine sa-i dai foc sa-i impusti pe toti si sa te spanzuri.

Si atunci stai sa te gandesti unde e castigul

Link spre comentariu

Sunt de acord cu tine si la fel de revoltat... e cea mai scumpa masina a mea de pana acum, dar e prima care ma lasa in drum (la faza cu alternatorul) si cu toata familia, bagaje, etc.

Abia astept sa ajung acasa sa demontez sa vad despre ce e vorba si o sa pun poze. Multumesc de ajutor si sustinere.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Am avut si eu pajero sport si rulmentul de la fulia principala ma costa 12 mil pt ca tot asa piesa era facuta ca sa nu poata fi schimbat rulmentul.Dar am facut o adapatre care m-a costat 100 ron.Piesele scumpe m-au determinat s-o schimb si sa trec la una cu intretinere si fiabilitate mai buna(patrol gr:jp1).Singurul lucru pe care l-am pierdut a fost confortul dar am castigat lar estul.Trebuie sa fie si o solutie mai ieftina pentru problema cu fuzeta pentru ca mi separe f.mult sa dai 350 E.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Cum puii mei... De 9 ani de cand am Pajero mk I din `83, nici nu am vazut cum arata rulmentul, dapai sa-l mai schimb sau sa-l ung? Si n-are nici joc, asta dupa cat teren si gropi a mancat masina. Aaa, plus carat remorca, gume mari, jante intoarse, etc. Si ma tenta intro perioanda sa trec la un mk II spre III... Cu asta ma ingrop:2dr

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Vizitator ciine

I-mi trece prin cap o idee, care merita luata in serios , si anume:

Adaptarea de fuzete de la mk2 sau 1 care sint aproape identice.

Asta implica adaptarea pe pivotii existenti ,care cred ca merge fara probleme .

Unghiul de cadere , de pivot trebuie sa se poate regla in plaja de valori cerute.

Schimbarea planetarelor ( nu stiu daca se potrivesc in grupul nou)

Adaptarea sist ABS ( nu cred ca ar fi probleme)

Acum avantaje care cred ca sunt de luat in seama.

Nu mai ai probleme in veci cu rulmentii si nici cu planetarele (am inteles ca si la planetare au probleme)

Poti folosii anvelope pe 15 care sunt mai uzuale (si mai ieftine )

pt teren

Cred ca intretinerea dupa (placute frana si discuri ) e mai avantajoasa

Se pot folosii huburi ,manuale sau automate (mersul cu 2x4 devine mai economicos)

In rest , ce sa zic , te compatimesc,.Totusi inainte sa te pronunti la jocul de rulment ,trebuie verificata daca planetara e stransa la cuplu cerut, daca nu va exista joc in rulment .

Link spre comentariu

Credeti-ma ca stau ca pe jar pana in 28 cand ma intorc acasa si desfac sa vad despre ce e vorba. Anul trecut in martie, cand am luat-o, s-au rectificat discurile pe fata si s-au schimbat toate placutele de frana, toate astea in Italia la service-ul agreat de dealer-ul de unde am cumparat-o, unde m-am certat cu mecanicii ca imi schimbasera doar placutele de spate si sustineau ca si cele de pe fata sunt noi, asta dupa ce facusem deja cu masina 400km si franam pe fata fier pe fier.

In momentele mele de maxim optimism tot mai sper sa gasesc un etrier slabit, o flansa slabita, o placuta de frana interioara sparta sau uzata, ceva de genul... ca daca e mai grav si dezamagirea va fi pe masura...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Azi am ridicat fiecare roata in parte si am miscat de ele. Concluzia: ambii rulmenti de pe fata sunt praf, cel din stanga are si el joc dar nu asa rau ca cel din dreapta... :ang2

I-am comandat deja, joi ar trebui sa-i am, costa un pic peste 600 RON/buc. Ieftin ca braga... :ang4

Interventia de inlocuire saptamana viitoare...

...va urma... din pacate!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Salut Tavi, daca nu te superi imi spui si mie unde ai gasit tu rulmentii la 600 Lei bucata? Peste tot pe unde am intrebat eu mi s-a comunicat peste 900-1000Lei.

Sunt absolut convins ca si ai mei sunt identici cu ai tai.

Te rog sa ne ti la curent cu evolutia lucrarilor. Numai bine.

Mitsubishi Pajero 3.2 Di-D
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare