Tavi D. Postat Martie 31, 2010 Autor Partajează Postat Martie 31, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Firma VIVA CAPPIO, Timisoara, str. Aradului nr.18, tel 0256-490136. Este un lant de service-uri cu sediul principal in Italia. Revin cu detalii cand o sa am. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Am fost sunat ca au sosit rulmentii, 643 RON/buc. Saptamana viitoare la service inlocuirea impreuna cu bucsile de la bratele spate. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Exista un magazin in Bucuresti la care te duci cu cota de rulment si primesti rulmentul respectiv au si curele si lanturi si preturi mici de te crucesti zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Fain de voi astia din Bucuresti, ce sa zic!?... problema la modelul asta e ca rulmentul vine cu o parte din fuzeta. O sa fac poze cand le iau si le duc la service, adica miercurea viitoare, ca nici eu nu stiu exact cum e. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Si crezi ca nu poate cineva sa-l cumpere si sa il trimita oriunde? numai ca trebuie cotele lui respectiv diametru interior, exterior si latime apoi numarul rindurilor de bile, daca sint rotunde sau nu Asa ca daca ai modelul scos e mai usor de intrebat zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? E bine de stiut, cand o sa le am in mana masor si putem intreba informativ daca se poate face, de data asta le-am cumparat, dar pentru viitor poate fi util, si mai sunt si altii interesati, cu siguranta. Eventual pot trimite la Bucuresti unul vechi si vedem daca se poate face. :tk [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Ok dupa ce il am pot merge si intreba zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator cristian m Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 (editat) Re: Rulment sau... mai grav? buna, uzura la rulmentii de MK3 se verifica cu roatile ridicate pe cric. in general uzura apare datorita infiltrarii de mizerie printre garnitura de izolatie dinspre planetara. se invarte roata si daca se aude huruit asta e. nu se simte uzura prin miscarea rotii pe verticala din cauza rulmentilor capsulati in carcasa care sunt fara reglaj odata montati se strang la cca.200Nm cu cheie dinamometrica si se aliniaza canalele cu gaura din axul planetarei. la japanparts in bucuresti ii gasesti la 475 ron/buc. facuti de NSK cu comanda in cca. 10 zile. vin completi cu flansa si prezoane noi. in legatura cu achizitia de rulmenti separat tot ce pot sa va spun este ca rulmentii sunt in inchi (am incercat sa gasesc e imposibil). in afara de asta rulmentii la mk3 sunt fara carcasa exterioara carcasa e hubul care se monteaza pe fuzeta. cred ca s-ar putea face o adaptare dar e complicat - gasirea unor rulmenti care sa se potriveasca la axul flansei cu diametrul interior dupa aceea alezarea hubului la dimensiunea exterioara a rulmentului su bucsarea (peretele hubului e ramane cam subtire dupa alezare???, realizare unei bucse distantiere care sa se aseze nimai pe carcasa exterioara a rulmentului etc. - ajunge sa coste mai mult decat face. sper c-am fost de ajutor o zi buna Editat Aprilie 6, 2010 de cristian m Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 7, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Eu zic ca jocul vertical al rotii este numai din rulment, nu cred ca poate fi din altceva. In plus, cel din dreapta si huruie in mers rau de tot. Azi am dus masina la service, maine or sa se ocupe de ea. Pun si pozele cu rulmentii noi. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciine Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Frate, nu te supara , dar asta nu e masina pt offroad, asa ca vinde-o si ia un mk 1 sau 2 la care nu vei umbla la rulmenti pina o duci la remat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 7, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Este folosita ca si masina de familie, nu a pomenit nimeni de off-road, asa ca nu va mai treziti "vorbind" doar de dragul de a mai colora stelute deasupra pozei de la avatar. Sfaturi si pareri pertinente sunt in schimb binevenite oricand. Dar daca te referi la drumurile noastre in general, atunci sunt de acord, si chiar de parere ca multe din gropile inevitabile transformate in adevarate borduri sunt mai daunatoare decat o partida de off-road facuta cu cap. Cel putin eu nu am facut off-road grav cu ea care sa-i distruga rulmentii, dar inaintea mea nu bag mana-n foc ca a mers doar pe asfalt. Riscurile masinilor second, asta e. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 9, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Pana acum s-a rezolvat partea stanga fata... au lucrat in doi o zi intreaga, dar lucrarea este de nota 10... era totul ruginit, suruburile se rupeau in loc sa se desfaca, practic un dezastru, dar la sfarsit totul este curatat si arata ca nou. Din pacate senzorii de ABS nu se desfac fara sa se distruga, si pana acum am gasit doar pe original la 1000 ron/buc in Tm, 235e/buc la Mitsubishi, si 218e/buc in Italia, ceea ce mi se pare de-a dreptul exagerat, costa mai mult decat rulmentii, asa ca pentru moment va sta fara ABS, iar cu timpul ii schimb cu altii noi. Mai cautam after-market, dar pana acum nici o varianta. Jos palaria pana acum pentru cei doi mecanici ialieni, si cu riscul de a parea reclama, daca aveti nevoie de un service de 4x4 serios si cu experienta de peste 25 de ani in domeniu, intrebati de AWAK 4x4 din Timisoara sau contactati-ma pe mine si va dau date de contact. Sunt scumpi ca si manopera, dar eu cel putin din experienta mea de pana acum nu am vazut nici un mecanic in Romania care sa lucreze asa. In plus, se ocupa de preparari masini de off-road si rally-raid, sunt producatori de accesorii 4x4: telescoape, trolii, etc Pana luni nu se mai poate lucra la masina, dar luni se va rezolva si dreapta. Pun poze ca sigur spun mai mult decat 1000 de cuvinte... inclusiv cateva cu "acareturile" din jurul service-ului. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 9, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? alte poze... [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RobertAmbrozie Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? In una dintre poze este un rulment conic cu o camasa exterioara cu cele 4 urechi de prindere . Aceea este piesa ce se inlocuieste ? FAIR WINDS ! Mitsubishi Pajero 3,2DiD 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? In una dintre poze este un rulment conic cu o camasa exterioara cu cele 4 urechi de prindere . Aceea este piesa ce se inlocuieste ? Da, sunt practic doi rulmenti conici montati fata-n fata, dar in partea fixa (cea cu urechile de prindere) sunt prelucrate practic inelele exterioare ale rulmentilor, si ele s-au uzat. Si nu exista posibilitatea de a-l desface sa-l ungi pentru ca sunt capsate, si nici nu se regleaza prin strangere. Cel din poza s-a desfacut pentru ca a fost incalzit pentru demontare. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? Problema rezolvata! Rulmentii sunt schimbati, sper sa tina mult si bine, partea din fata e ca si noua. Mai pun cateva poze de ieri. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Re: Rulment sau... mai grav? ...inca doua... [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 (editat) Re: Rulment sau... mai grav? Senzorul de ABS din dreapta a fost salvat, iar cel din stanga am reusit sa-l repar, adica l-am rupt de tot ca era doar crapat la baza de sus, am lipit firele care duc la bobina din varf, corpul senzorului l-am lipit la loc cu poxipol, l-am montat si... FUNCTIONEAZA!!! (munca de chinez batran facuta de un bun prieten al meu, dar tinand cont ca unul nou costa peste 200 euro... a meritat, zic eu). Editat Aprilie 15, 2010 de Tavi D. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 11, 2013 Autor Partajează Postat Mai 11, 2013 (editat) Re: Rulment sau... mai grav? Dupa exact 3 ani de la ultima postare in acest topic a trebuit sa schimb din nou rulmentul dreapta fata... De ce asa repede? Destul de ciudat... Ori l-am "nimerit" de proasta calitate, ori... Nu stiu ce sa zic... Am avut niste AT-uri Good Year vreo 3 ani care erau cam deformate, se echilibrau, dar se auzeau pe strada 2 din ele ca nu calca uniform, si unul era chiar pe dreapta fata... De data asta rulmentul l-am cumparat de la Mitsubishi, nu e original, dar e japonez, Jakoparts, la 900 lei, mi-au facut reducere la 800 lei pt ca doar ce cumparasem niste accesorii de la ei... Si nu am primit numai rulmentul ca in pozele precedente din topic de acum 3 ani, asta avea si partea centrala cu caneluri in care intra planetara, si automat si flansa cu prezoane... Am uitat sa fac poze din pacate... Acum am decis sa renunt si la flansele distantiere la recomandarea insistenta a celor de la Mitsubishi, care zic ca la modelul asta de rulment si de masina orice modificare a ecartamentului afecteaza grav rulmentii care se uzeaza prematur... We'll see... Editat Mai 11, 2013 de Tavi D. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ugod Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Rulment sau... mai grav? din cati am montat eu mai mult de 10-15k km nu tine nici unu aftermarket original costa 150 euro si after e pe la 80 euro nu stiu de unde iei piese dar nu prea au preturile care trebuie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 11, 2013 Autor Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Rulment sau... mai grav? Eu am cam 50k km de cand i-am schimbat pe amandoi, si nu erau japonezi, ceva nemtesc cred. Acum 3 ani i-am luat de la Viva Cappio, de data asta de la Mitsubishi, unde originalul costa 285 euro fara TVA, iar asta Jakoparts a fost 800 lei cu TVA si mi l-a adus in 2 ore, nu am mai cautat in alta parte pentru ca ma grabeam foarte tare ca trebuia sa plec de acasa de 1 mai si nu am avut chef de surprize cu zilele libere care au fost in perioada asta. Spune-mi te rog, eventual pe PM ca sa nu facem reclama, de unde le iei tu la preturile pe care le-ai mentionat. Multumesc. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moartea Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Re: Rulment sau... mai grav? Eu zic ca nu este reclama cred ca multi posesori de v60 au nevoie de piese! Problema rulmentilor la modelul asta este cunoscuta si de importator care mi a spus ca in principiu daca nu folosesc original sa ii schimb eu la 30 000! Înainte sa crape ei! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate