Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sa ne amintim....

Max

Postări Recomandate

Mai tineti minte cartile de joc Animale din continente?

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2009/01/animale.jpg

Ne jucam si invatam.

Mai exista in ziua de azi ceva asemanator?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sa ne amintim....

Carucioare cu rulmenti. Cate coate sparte am avut din cauza lor. :ha:

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2006/03/kart_85651-497x500.jpg

Link spre comentariu

Baga repede o schita si cu skate-board-ul facut din rotile de la patinele cu rotile, alea comuniste.....eheee, cine avea d-alea cu roti de cauciuc si rulmenti era smeker....."incepatorii" aveau d-alea cu roti de plastic direct pe ax....

Link spre comentariu

Reviste:

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2009/01/start-spre-viitor-393x500.jpg

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2006/05/Modelism1_5474.jpg

"Almnahe" :ha:

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2006/05/Stiinta_si_Tehnica_1988_SirG.jpg

Carti

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2006/03/habarnam1-386x500.jpg

Altele:

Mobra

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2009/03/mobra-relansare-365x500.jpg

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2009/01/autobuz-gaz.jpg

Nelipsitul peste de sticla de pe televizor :ha:

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2006/04/peshte_54745.jpg

Link spre comentariu

Carucioare cu rulmenti. Cate coate sparte am avut din cauza lor. :ha:

http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2006/03/kart_85651-497x500.jpg

coate sparte? da' de degete belite nu zici nimic? ma rugam de tata....NU ARUNCA RULMENTII!

astral...esti(erai:ha:) deja high-tech...

MAX.... de ce ne rascolesti??? am visat ani de zile la o saritoare..... ceva cu un arc si doua coarne...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

caruciorul ala era 4X4 ?

ce alte dotari avea?

oricum erau foarte tari , aveam cu rulmenti de banda transportoare , dinaia cu cauciuc pe ei .:wink:

nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet
Link spre comentariu

aveam cu rulmenti de banda transportoare , dinaia cu cauciuc pe ei .:wink:

Ei, noi nu ne permiteam asa ceva. Cred ca ai tai erau nomenclaturisti. :ha:

Link spre comentariu

Ei, noi nu ne permiteam asa ceva. Cred ca ai tai erau nomenclaturisti. :ha:

avea bunicul meu de la hunedoara geanta mai mare :ha:

nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet
Link spre comentariu

sa va povestesc despre MOBRA mea? de atunci....

aripa fata inaltata

comenzi de CZ (acceleratie :ha:)

contact de ARO, cu cheia aferenta...

roata spate de CZ (nu imi cereti sa va spun dimensiunile... era mai groasa...

o segmentam saptamanal... 10 lei un set de segmenti....

acul cu trepte din carburator era la maxim.... cumparam benzina cu 20 lei/l, de la diversi bisnitari...

ne dadeam pe camp, la pipera....eram vreo 10-15.... aproape o banda... nu am lezat niciodata pe nimeni... doar faceam praf mult vara....si zgomot mult ... iarna ne dadeam pe gheata pe lac....

man, e greu.... si e tarziu....s-au schimbat treburile.... sa vad cum reactioneaza cineva acum daca i-a disparut copilul din raza vizuala mai mult de 15 minute....

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

De cand nu ati mai vazut un copil catarat intr-un copac?, cand a fost ultima oara cand ati vazut copii jucandu-se :ratele si vanatori , ascunsa , 123 pui stop , elasticul, teava cu cornete ......vremurile se schimba mai repede decat credem.....

P.S. cornete imi faceam din biblie ......erau subtiri foile si trageam foarte departe.....deh...copil...

Never stop exploring
Link spre comentariu

Ce vremuri.....mi-aduc aminte ca un coleg de-al tatalui meu(Dumnezeu sa-l odihneasca) nu avea copii si castigase la loz in plic un Kart cu motor de mobra pe care tata mi l-a facut cadou la 6 ani. Eram vedeta cartierului, scolii,etc. Cate fugareli cu militia, cata galagie, cat chin cu el. Pentru ca nu ma lasau cu el prea mult pe strada il scoteam pe dealuri. Acum realizez de unde si pasiunea pentru offroad. Bineinteles ca aveam o gasca mare dupa mine si cand nu mai urca el aproape il luam pe sus dar era frumos.

Primul meu calculator a fost un HC-90 romanesc la care foloseam un casetofon cu casti sa incarc jocuri sau programe. Acolo m-am desavarsit in MS-DOS. Eram tot zgarieturi si pe dealuri de dimineata pana seara asta in cazul in care nu eram printr-o tabara la navodari. Cornetele le faceam cu bold ca erau mai interesante si eram tot timpul in razboi cu cartierul vecin. Cata bataie am mai luat eu la vremea aia (de la parinti) ca faceam toate relele posibile. Acum e altfel........Laptop, masina japoneza sau/si germana, prafuri, cash, arme, etc

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

Ce vremuri....

Ma uit pe strada si vad copii care nu stiu sa alerge, am in lista de messenger copiii prietenilor care nu au mai mult de 5 ani, astia mici isi traiesc copilaria on-line, generatia mea afara, pe "terenul" de fotbal sau pe maidan. Noi ieseam la fotbal si ne intrebam cine are cea mai buna bashica, copiii de acum se intreaba cine face serverul pt FIFA :ang1

P.S. Stie cineva daca se mai face guma Turbo? :grin: Ultima oara am gasit acum 2 ani dar cred ca era veche de 7 :ha:

"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

Pot spune ca am avut o copilarie frumoasa si sanatoasa, cu toate neajunsurile ei. Rupeam o pereche de tenesi la 3 zile si alergam pana faceam gauri in incaltari.

Ultradezvoltarea tehnologiilor parca subjuga si comprima azi zilele copiilor nostri ... Nu mai e acelasi farmec ca odinioara, cand asteptam cu nerabdare ora 19.45 sa dam pe bulgari sa vedem "Nu zaiet, pagadi" sau "leganosht", cand faceam negot cu surprize si masinute de fier, cand trageam cu cornete in plasele de tantari ale vecinilor ...hehe ce vremuri ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pot spune ca am avut o copilarie frumoasa si sanatoasa, cu toate neajunsurile ei. Rupeam o pereche de tenesi la 3 zile si alergam pana faceam gauri in incaltari.

Ultradezvoltarea tehnologiilor parca subjuga si comprima azi zilele copiilor nostri ... Nu mai e acelasi farmec ca odinioara, cand asteptam cu nerabdare ora 19.45 sa dam pe bulgari sa vedem "Nu zaiet, pagadi" sau "leganosht", cand faceam negot cu surprize si masinute de fier, cand trageam cu cornete in plasele de tantari ale vecinilor ...hehe ce vremuri ...

Si invizoace ( d-alea de sarma aruncate cu prastia cu elastic)

:y:y

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Poate ar trebui sa ne implicam mai mult...Am fost cu copiii in parc si intr-0 zi m-am jucat cu ei "Tara,tara,vrem ostasi!".Unul din baieti i-a spus mamei lui:"Mami,a fost cea mai frumoasa zi in parc!"Deci,faceti-va timp si invatati copii sa se joace!Le place si in plus va veti simti bine.In ochii lor veti fi niste eroi!

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

De cand nu ati mai vazut un copil catarat intr-un copac?, cand a fost ultima oara cand ati vazut copii jucandu-se :ratele si vanatori , ascunsa , 123 pui stop , elasticul, teava cu cornete ......vremurile se schimba mai repede decat credem.....

P.S. cornete imi faceam din biblie ......erau subtiri foile si trageam foarte departe.....deh...copil...

Adi ... eu am vazut saptamana trecuta un copil urcat in copac si pe garaj:wink: era fiu-meu..Si asa cum zice Nike, trebuie sa ne gasim timp pentru copii si sa-i invatam sa ne jucam! De 2 zile ma dor umerii ca m-a pus copilu` sa umblu in maini. Aseara l-am surprins ca invata si el :ha:.

Eu cred ca e important sa-i invatam cum sa se joace, ca de calculatoare si altele vor avea timp:h5

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Da e nasol dar asta e realitatea tot mai multi dau viata reala pe o viata virtuala prefera sa stea pe mess sa joace jocuri mmo decat sa iasa la un gratar sau o excursie pe munte si traba asta nu e numai la copii mai mici ci si la adolescenti

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Eu nu pot sa uit prastia din zgarci de masca de gaze (o adevarata arma alba daca foloseai bile de rulment) ''pistolul'' facut cu injector de tractor zgarci si cui in care puneai pucioasa de chibrit si ....poc iti mai sarea in deget :ha:tunurile cu carbid ...astea nu le-as mai recomanda copiilor din ziua de azi.Ahh mai era pocnitoarea facuta din surub si punga si inca o ''arma'' cu care am spart geamul unei masini ''straine'' facuta din tub de medicamente caruia i se taia fundul se punea un balon la un capat se introducea un ''proiectil'' se intindea balonul si plici la ''bulanele'' fetelor mai mari :ha:.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Domnilor.......eu cand am fost mic am fost rau.....RAU din cale afara.....mi-a zis mama ca de aia nu mi-a mai facut un frate sau o sora, de rau ce-am fost. La 5 ani , eu stateam la bunici la tara ca ai mei lucrau amandoi, i-am culcat bunicii 30 de pui. Pe mine ma puneau sa dorm la pranz, ''ca sa cresc mare'', si eu m-am gandit ca si puii sunt mici si trebuie sa doarma. Ideea a fost sa-i pun pe prispa casei la umbra sa doarma, dar ei nu stateau de fel, asa ca i-am amortit cu farashul metalic, i-am invelit pana la gat cu un tzol si m-am culcat. Nu cred ca poate sa-si imagineze cineva bataia care am luat-o, prima pe care nu am sa o uit vreodata, dupa pierderea a 30 de pui.

Magnetofon am avut Majak205 si pe urma cu pile si relatii a cumparat tata un Kashtan de la Bucuresti pe care a platit 10.000 lei cand el era 9700 in magazin, dar nu se gaseau. Eu ma ocupam de aranjarea benzilor si scriam marunt discografia pe hartie sa incapa pe capacul benzii magnetice. Ce chefuri am mai facut cu mag-ul ala. Imi aduc aminte ca am invatat tabla inmultirii(acu 27 de ani) cu un casetofon Sanyo care nu avea butoane de actionare, avea o maneta ca un schimbator de viteze. Actionai in jos era ''play'' inapoi era ''stop'' in stanga derula inapoi si in dreapta derula inainte. Avea si propriu microfon cu fir ,iar microfonul avea buto de on-off care actiona inregistrarea. Ascultam ABBA, BONEY M, ELVIS, BEATLES si altii.

Ce vremuri..........cel mai mult timp il petreceam vara la strand sau pe malul garlei, pe dealuri unde jucam de toate, iarna inghetam pe langa bloc. La film mergeam duminica de la 10 la matineu, gogosi si lapte batut de la magazin, dimineata inainte de scoala, iar joia aduceau savarine.

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

Frumoase amintiri!

Prima mea bicicleta: Pegas Camping - 1515 lei in 1971, in vreme ce Pegasul Kent, sau model 41 sau model 51 costa 1200 lei. Bicicleta Tohan - 800 lei, bicicleta Pionier - 600 lei, Ukraina - 1200 lei. Pe toate am mers, ca faceam schimburi in fata blocului: "Da-mi si mie toacla ta pana la colt, ca iti dau si eu toacla mea o tura in jurul blocului".:Hr

Ne laudam si ne certam care are bicla mai buna. Altfel, cazaturi, julituri, cafteli si plimbari cu 5 lei in buzunar pana la km 36 la popas, ca acolo aveau Pepsi! Stia mama sau tata pe unde umblam? Nu! De ce oare? NU APARUSE TELEFONUL MOBIL!!!:y

Apoi, revista "Autoturism" - de aici am invatat cum sa imi surubaresc Dacia 1100, era plina de sfaturi utile (actualele "tips and tricks"). Inca am colectia 1983 - 1989.

Revista "Tehnium" - scheme de amplificatoare, preamplificatoare, orgi de lumini cu tiristoare (apropo, mai am in casa una cumparata de gata prin 1984, perfect functionala).

Cursurile de radioamatorism de la Casa Pionierilor sector 6, unde activam sub indicativul yo3 kwe (ianchi oscar trii kilo uischi eco).

Doamne, AM IMBATRANIT CUMVA?!?!:old

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

Revista "Tehnium" - scheme de amplificatoare, preamplificatoare, orgi de lumini cu tiristoare (apropo, mai am in casa una cumparata de gata prin 1984, perfect functionala).

Cursurile de radioamatorism de la Casa Pionierilor sector 6, unde activam sub indicativul yo3 kwe (ianchi oscar trii kilo uischi eco).

Doamne, AM IMBATRANIT CUMVA?!?!:old

Aveam si eu toata colectia revistei Tehnium. Inclusiv numarul cu schema unui circuit electronic creeat de mine. Am fost tare mandru cand mi-am vazut numele in revista. In loc sa stric banii aiurea, ii bagam cu disperare in tot ce inseamna electronica. Construiam toate tampeniile posibile incepand de la amplificatoare, orga de lumini, lumini dinamice, orga electronica, automatizari de tot felul, Sisteme de inchidere/deschidere a usilor cu cifru etc... Cumparam ca tampitu' tranzistoare BC107C din magazin cu 54 de lei desi aveam plin de asemena piese in "atelierul" meu.

Si eu am fost la Casa pionierului la sectia de electronica si automatizari. Vremuri faine...:grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare