Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sa ne amintim....

Max

Postări Recomandate

Re: Sa ne amintim....

cine mai tine minte kit-urile electronice rusesti?

aparate de radio.....si altele de genul asta?

si acum mai am unul...perfect functional :grin:

Nu stiu rusa, dar in pronuntie libera, unul se chema "ionust", si munceai pana ii bobinai bara de ferita de turbai, iar celalalt era "zvezducica", nu aveai decat sa lipesti piesele pe placa, ii puneai baterie, si mergea. Primul avea carcasa negru cu argintiu, al doilea era rosu. Cumparam "zvezducica" asta, le montam, apoi faceam schimburi cu altii, mai cu seama pe masinute de fier cu suspensie... Preferam Matchbox.

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 luni mai târziu...

Eu nu pot sa uit prastia din zgarci de masca de gaze (o adevarata arma alba daca foloseai bile de rulment) ''pistolul'' facut cu injector de tractor zgarci si cui in care puneai pucioasa de chibrit si ....poc iti mai sarea in deget :ha:tunurile cu carbid ...astea nu le-as mai recomanda copiilor din ziua de azi.Ahh mai era pocnitoarea facuta din surub si punga si inca o ''arma'' cu care am spart geamul unei masini ''straine'' facuta din tub de medicamente caruia i se taia fundul se punea un balon la un capat se introducea un ''proiectil'' se intindea balonul si plici la ''bulanele'' fetelor mai mari :ha:.

Ha ha ha ....

"Zgarciul de MCG"-cordeluta de putare este o chestie relativ noua,eu foloseam cu succes cauciuc de la manusile de la muncitorii de la liniile electrice pe care ii urmaream cu inca 2 pretenari, cand puneau masa sa manance isi lasau echipamentul de-o parte,luau o tzuica,nu mai erau atenti,si le saltam imediat manusile:ha:

Taiam transversal o fasie de aprox 4-5 cm,luam o bucata de piele moale(de obicei de la un caramb de cisma de dama),taiam o bucata de 5cm pe 3cm,o rrotunjeam la capete,o gauream cu o potricala,bateam capse desfacute de la tenisii de Dragasani sau de la ai chinezesti(care avea),puneam un shiret de bumbac in doua pe care il coseam la capatul pielii:grin: de vreo 20-25 cm,si,pot sa spun ca daca dadeam cu piatra intr-un porumbel facea gaura in el.:y

A iesit dupa aceea moda "petardelor"pe care le faceam din minium de plumb amestecat cu bronz de aluminiu,prafuri luate de la magazinele de chimicale,puneam 2-3 pietricele in amestec,le inveleam in hartie,dadeam cu banda izoliera(pe care o saltam tot der la electricieni),si cand o puneam in prastie si dadeam cu ea in ziduri sau in garduri ziceai ca sunt grenade:banana.Cel mai mult imi placea pata de ramanea pe obiectul in care dadeam sa explodeze(ba amea e mai mare,ba a mea e mai colorata:ha:)

Era frumos!:x

bau bau
Link spre comentariu

:grin:

Eu si acum mai am orga de lumini facuta dupa schema din tehnium... surprinzator inca mai functioneaza... mai am chiar si semaforul "imprumutat" de la coltul strazii pentru ca lumina frumos

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Daca tot suntem "down on memory lane", imi amintesc si eu de primul meu calculator, un HC85 "piratat" de studenti de la fabrica din Pipera. Am dat zece mii pe el, echivalentul a cam 6 salarii de-ale mele la momentul acela. Am capiat chinuindu-ma sa copiez casete cu programe, facusem vreo 10-15 casete in conditiile in care pe o caseta incapeau vreo 10 programase. Super jocuri compatibile spectrum, favoritele fiind seria Dizzy, seria Mario, niste clone Tetris dar mai ales cel mai bun joc de biliard intalnit vreodata: Video Pool. Nici in altul nu a ajuns la realismul prapaditului ala de 16 K.

HC-ul ala mi-a si returnat ceva din banii dati, prin anul 4 de facultate facusem un program pentru proiectul la electrotehnica si l-am rulat de am capiat cu datele colegilor de an. Le renta si lor, ceea ce calculai cu un calculator de buzunar timp de o saptamana rezolvam eu in cam 15 rulare a programului.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Acum ceva timp am fost pe la ai mei si, ca un facut, s-a intamplat sa ne intalnim mai multi vecini de bloc si prieteni din copilarie. Am stat pana noaptea la povesti si aduceri aminte (toate tampeniile si imbecilitatile pe care eram in stare sa le facem, frizand absurdul si punand in pericol integritatea corporala si chiar viata fiecaruia din noi), pe bancile ciordite din parc si instalate intr-o noapte in fata blocului acum douazeci de ani. Am ras de am pocnit.

In jurul nostru stateau gura-casca o gramada de pusti din bloc, parte copii ai prietenilor, nepoti, si unii pe care nimeni nu-i stia (probabil mutati in ultimii ani). Se uitau in gura noastra si parca nu le venea sa creada ce povesteam. Cred ca am stat pana pe la 2 noaptea, si astia nu s-au miscat de langa noi.

Cand am spart gasca, deja se uitau la noi ca la zei...la plecare i-am intrebat:

"Nu-i asa ca a fost mai misto ca internetul?"...erau muti...acum ne saluta cu "saru' mana!"

S-au dus vremurile alea. Acum daca te urci intr-un pom te duc la nebunariu pe motiv ca ai tendinte suicide. Viitorul nu e roz!!!

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

Pentru Luiza am gasit o alternativa de petrecere a timpului liber.Ii place foarte mult si a dat de gustul succesului.http://neatza.antena1.ro/faze-tari/Andreea-Liza-Munteanu-dans-aerobic_2946.html

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Ehehe, eu am avut un Pegas Modern (cu 2 locuri) ... :ha:

Cu saua lunga si coarne inalte . Pe o Mobra 50 am montat coarne de bicicleta Modern sa arate ca un Harley , acceleratia am facut-o cu un maner de frana de mana.

Si mai avea tata o Minimobra luata in '78 la care am impins toata copilaria . ma certau vecini ca le bruiam antenele de la TV cand treceam cu Minimobra.

Ce vremuri !!!

Cine nu a furat un cos de la alimentara sa il puna la bicicleta sa ridice mana sus. Iar sopuri reflectorizante scoteam de la preleta lu' tata de la dacie

Link spre comentariu

Pegas Modern.....inca o mai am...e pusa la pastrare, ii facusem si sisi-bar :ha:Era cea mai cool bicla, mai ales cu cauciucul ala pe spate mai lat. Ce vremuri.....:wink:

"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare