Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum pot verifica daca merge 4H, 4HLc si 4LLc

antudose

Postări Recomandate

Salutare,

Am un Pajero 1996, cutie automata. Stie cineva cum imi dau seama daca merge 4H, 4HLc si 4LLc? Daca am schimbat de la maneta manuala 4H, 4HLc sau 4LLc e clar ca merge? Luminile de la bord nu imi arata decat cand cluplez 4H (toate 4 becuri aprinse - pozitia 2 in imaginea atasata). Apoi cand pun 4HLc sau 4LLc nu se mai aprinde nimic. M-am uitat sa vad daca sunt becurile pentru diferentiale (pozitiile 3 si 4 din imagine) arse si sunt OK.

Stie cineva cum imi dau seama daca functioneaza?

Merci,

Andrei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum pot verifica daca merge 4H, 4HLc si 4LLc

pai treba e simpla. pe modul 2h ai transmisie doar pe axa spate (asta se poate verifica vizual cu ajutorul cuiva care priveste din exterior cum patineaza una din rotile de la axa spate,poti proba pe zapada sau chiar pe uscat daca bagi masina cu fata intr-o ravena ,sa o faci sa patineze). pe modul 4H ,aceeasi poveste doar ca trage si fata si daca o singura roata este in aer,oricare ,masina sta pe loc ( lucreaza diferntialul central). pe modul 4HLc, diferentialul central este blocat , iar masina se comporta ca un 4x4 clasic( in acest mod fiecare punte are tractiune cu conditia sa aibe aderenta la ambele roti de pe aceeasi axa. altfel patineaza cate o roata ,fata- spate. iar pe 4LLc este aceeasi treba ca la 4HLc doar ca este pe "mic" adica lucreaza si reductorul din cutia de transfer. sper ca m-am facut inteles....

• Like 1

TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413

cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi.

Link spre comentariu

In 4HLc trebuie sa se aprinda ''lampa C'' dintre punti,e portocaliu. Pentu teste gaseste pe camp o portiune cu zapada sau noroi si un prieten care sa-ti zica ce si cum se invarte daca nu ai posibilitatea sa ajungi la un service sau macar un elevator...

Link spre comentariu

Vizitator ionak88

In modul 4LLc masina se comporta ca si in modul 4HLc singura diferenta fiind viteza,masina deplasanduse mai incet avand o forta de tractiune mai mare. Schimba din 4HLc in 4LLc si daca masina se deplaseaza mai inet, inseamna ca functioneaza.Cel mai usor iti dai seama dand in retur. Daca totul functioneaza inseamna ca ai o problema electrica,ceva cu indicatorul din bord,sau senzorii de pe cutia de transfer

Link spre comentariu

merci de info, asa banuiam si eu insa speram ca o pot testa si singur ... bag seama ca nu ...

Inca ceva, in poza atasata ar mai fi un bec intre rotile din spate, nu este notat fiindca poza este de pe manualul de la alt model de Pajero si probabil nu are senzorul. Stie cineva pentru ce este acel bec? Este cumva pentru 4LLc si becul "C" sa fie pentru 4HLc?

PS

Are cineva manual de utilizare pentru Pajero generatia 92-99? Ma ofer sa il scanez. Am cautat pe forum si am mers la toate linkurile si nu am gasit decat manuale specifice pentru motor sau alte chestii. Eu as vrea unul general sa imi explice ca la prosti cum se foloseste masina :-(

Link spre comentariu

Becul "C" este de la blocantul central (am editat). Daca nu ai pe consola centrala , sub casetofon un buton pe care sa scrie R/D Lock, atunci masina ta nu a fost dotata cu blocant pe axa spate.

In legatura cu maneta reductorului. Esti sigur de faptul ca ai schombat pana pe ultima pozitie , adica 4LLc ? Spun asta (fara suparare) deoarece in pozitia "N" (neutral) se sting toate becurile de pe "masina cu beculete" de pe bord. Pentru 4LLc(ultima treapta de la maneta de reductor) din neutral maneta trebuie impinsa usor dreapta si apoi in fata.

Lumini pe bord :

2H--doua becuri verzi , puntea spate

4H--4 becuri verzi , puntea spate si puntea fata

4HLc--4 becuri verzi, puntea fata/spate si un bec portocaliu, diferentialul central

N-- toate becurile stinse

4LLc-- identic 4HLc

La actionarea blocantului se mai aprinde un bec portocaliu la puntea spate .

Editat de sese
  • Like 1

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

Salut sese,

nu am buton R/D Lock deci nu am locant pe spate (probabil de aceea nici nu merge ledul)

Cat despre lumina "C" care ar trebui sa se aprinda la 4HLc si 4LLc cum am mai spus, nu merge. Imi este insa mai important sa vad daca functioneaza blocantul central decat becurile si de aceea o sa incerc sa vad daca merge mai greu masina la 4HLc si 4LLc decat la 4H.

Iar cu bagatul in 4LLc am invatat de curand :-) (trebuie apasata maneta)

• Like 1
Link spre comentariu

Vizitator ionak88

ANTUDOSE Ziceam ca atunci cand faci proba sa vezi daca masina schimba din 4HLc in 4LLc,dupa ce ai schimbat in 4HLc dai in retur si apreciezi cam cu ce viteza te deplasezi,dupa aia opresti si schimbi in 4LLc si dai din nou in retur,daca atunci masina se deplaseaza mai incet inseamna ca cutia de transfer schimba de pe mare pe mic si invers,adica 4LLc functioneaza. Am zis sa incerci in retur fiindca sesizezi mai usor diferenta,dand inainte iti dai un pic mai greu seama fiindca cutia e automata si tot schimba treptele. Daca iti trage si fata si spatele atat in aceste 2 moduri cat si in 4H,atunci totul functioneaza.

Link spre comentariu

SE TESTEAZA FOARTE USOR DACA CENTRALUL ESTE BLOCAT IN POZITIA 4HLC SAU 4LLC.

1.Pe asfalt cuplezi 4H si virezi maxim stanga sau dreapta accelerezi un pic si iei piciorul de pe gaz ... masina trebuie sa ruleze in continuare

2.Tot pe asfalt cuplezi 4HLC SAU 4LLC si repeti manevra dar de data aceasta masina trebuie sa aiba o tendinta de franare cand iei piciorul de pe acceleratie.

Atentie !!! vitezele la care faci testul sa fie de bun simt (pana in 20 km/h)

Link spre comentariu

Merci mult tuturor pentru explicatii, au fost mai mult decat clare, am testat si .... MERGE!!! :-)

Mai mult, am mai desfacut bordul si am schimbat becul din nou si ... MERGE SI BECUL.

Ce mi-as mai putea dori ...?

:grin:

• Like 1
Link spre comentariu

Vizitator ionak88

So stapanesti sanatos si sa ai grija de ea cum are ea grija de tine!!!

Link spre comentariu

salut,

iti mai dau si eu un pont, probabil te vei lovi si de asta: daca iti clipoceste aiurea becul portocaliu de la diferential, adica se aprinde si cand nu trebuie sau nu se aprinde cand ar trebui, sau jocul luminos este neregulat, trebuie sa schimbi uleiul de la diferential, ca e terminat de tot :)

am avut si eu problema asta, vreo 2-3 senzori erau chiar blocati de mizerie, si mi-au zis la reprezentanta ca ar trebui schimbati. dar dupa ce am facut schimbul de ulei, dupa vreo 2 saptamani si-au revenit si nu am mai avut probleme. uleiul era in ultimul hal.

din ce stiu eu, la transmisiile astea manuale nu sutn probleme daca senzorii iti arata aiurea, senzorii nu influenteaza cutia, fiind mecaniza.

numai bine!

Link spre comentariu

Merci BooBoo de info. Eu tocmai am schimbat uleiul la cutia de viteze automata, la cea de transfer si la cele 2 diferemntiale (fata spate). Cum am spus, am schimbat si becurile si acum merge perfect. Nu pot insa spune daca schimbarea uleiului a facut sa mearga insa sunt convins ca un ulei consumat poate afecta buna fuctionare a senzorilor.

O zi buna!

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare