serby Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 In manualul utilizatorului la Terrano 2 la Capitolul Anvelope pentru conducerea unui vehicul cu tractiune pe patru roti scrie asa: Lanturile pot fi montate la rotile puntii spate, niciodata la cele ale puntii fata. Nu rulati cu lanturile montate pe drumurile curate altfel puteti suprasolicita elemente al transmisiei. Treceti la tractiunea pe doua roti de indata ce conditiile o permit. La capitolul Conducerea pe timp de iarna scrie: Cand doriti puteti folosi lanturi de zapada. Folositi lanturile numai pe rotile tractoare. Acu vine si intrebarea: Care pot fi motivele pentru a nu utiliza lanturi pe fata? Este ok sa mergi pe 4WD Hi sau 4WD Lo cu lanturi doar pe spate (asta fara a lua in calcul ca masina franeaza foarte prost cu lanturi doar pe spate si ca nu prea vireaza)? PS: Descriere pentru cei care vor sa-si dea cu parerea dar nu stiu cum e Terrano 2: Are suspensii independente pe fata cu bari de torsiune si punte rigida pe spate cu arcuri elicoidale. Este 4wd temporar (fara diferential central). Cu cauciucurile cu care vine masina in talon adica 235/70/16 sau 235/75/15 ramane destul spatiu si pe fata si pe spate chiar si cand suspensia este apasata complet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Re: Lanturi la Terrano 2 Cu lanturi pe fata nu va frana aproape deloc, si probabil nici nu va prea vira cine stie ce. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 (editat) Re: Lanturi la Terrano 2 Ai citat dintr-un manual in limba romana? Poate fi o eroare de traducere... nu am mai auzit asa ceva... poate are si vreun sambure de adevar ... dar logica spune ca nu e OK. Adica de ce nu se pot pune lanturi pe fata? In noroi si pe zapada vireaza si trage mult mai bine decat o anvelopa fara lanturi, fie ea si de iarna. La masinile cu tractiune fata unde montam lanturile ? ... pe puntea motoare, deci pe fata ... atunci care-i spilu? Singura explicatie ar putea fi ceva legat de constructia puntii, cu toate ca nici asta nu prea sta in picioare, nu are nimic "special" , lantul in final nu face altceva decat mareste cu cativa mm dimensiunele anvelopei. Eu am facut anul trecut in Apuseni, cateva sute de km cu lanturile montate. Ce-i drept numai pe spate ca nu am avut bani de 4 buc :-(( , dar pe unde am umblat noi au fost suficiente lanturile pe spate.. Fara lanturi masina nu statea de nici un fel pe drum, mai ales cu MT-urile mele resapate. Cum i-am pus lanturile, cum s-a rezolvat situatia. later edit: Tot ce am scris se refera la condus in teren, nu pe bulevard/autostrada acolo sigur ajung o pereche de lanturi pe spate Editat Martie 17, 2010 de bigdaddy Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serby Postat Martie 18, 2010 Autor Partajează Postat Martie 18, 2010 Re: Lanturi la Terrano 2 Eu am citat din Terrano: Manualul utilizatorului (se refera la Terrano 2 doar ca din 2003 parca, Terrano 2 si-a schimbat numele in Terrano)versiunea scoasa de Reanult Romania in limba romana. Am deschis discutia despre lanturi gandindu-ma doar la condusul in teren (pe asfalt cu zapada sau gheata nu este nevoie de lanturi pt ca este o placere sa conduci cu tractiunea pe spate si sa faci derapaje :dr1:dr1). In manual scrie foarte clar si nu pare o greseala. Tocmai pentru ca nu am o explicatie vreau si alte pareri. Poate avea o legatura cu constructia puntii desi nu ma prind ce influente ar putea exista. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 Re: Lanturi la Terrano 2 probabil pentru a se proteja transmisia fata, care cu lanturi e foarte agresiva de asemenea, sa nu uitam ca pe fata masina are o apasare mare, asa ca probabil ca aderenta se presupune ca e buna sunt convins ca nici la directie nu ii face prea bine faptul roata are un tremurat continuu forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serby Postat Martie 18, 2010 Autor Partajează Postat Martie 18, 2010 Re: Lanturi la Terrano 2 In zonele cu zapada afanata peste gheata daca mergi cu niste cauciucuri de iarna si cu lanturi doar pe spate devine aproape imposibil sa virezi si pe langa asta franeaza foarte prost (desi modelul meu are si ABS si EBD). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serby Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Lanturi la Terrano 2 Pana la urma am hotarat sa iau lanturi deocamdata numai pe spate. M-am oprit la Pewag Austro Super Reinforced varianta de 7mm (costa 331,17 eur perechea). A mai folosit cineva asa ceva, oare rezista prin noroaie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DYKA Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: Lanturi la Terrano 2 salut ...300 de e cam mult (cel putin pt bugetul meu ) si yo voiam sa imi cumpar dar m-au descurajat preturile asa ca am renuntat si mi-am facut yo lanturi ... si nu imi pare rau de loc ... poti sa pui niste poze cu lanturile ??? sunt curios cum arata ... :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FEDEADY Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: Lanturi la Terrano 2 sal ei se refera doar pe spate datorita faptului ca are blocant spate si ar trebui sa faca fata.Ar mai fi posibil si pentru protejare articulatilor trenului de rulare . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danyel Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Re: Lanturi la Terrano 2 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68336-Utilizare-lanturi-4X4 Poate te ajuta sa te hotarasti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate