Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

consum exagerat benzina samurai

suzimm

Postări Recomandate

Re: consum exagerat benzina samurai

Am luat si eu recent un Sami care a consumat 11Litri/100 de la Arad la Satu Mare.Si mie mi se pare mult de tot, vitara cu 215/80 nu lua mai mult de 9 la 100.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu care credeam ca a mea consuma mult : Samurai 1.3 16v - 10-11 in oras cu cauciucuri de 215/75/15 (se simte mult diferenta intre cauciucurile stock si astea de 215).

Acum la problema voastra, din cate am vazut pe forum, poate fi de la sonda Lamda care nu functioneaza cum trebe. (nu dati cu pietre este doar o parere)

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

dimineata cand p[ornesc miroase tare a benzina nearsa....colegul meu are si el tot sami,,,tot gume de noroi acceasi dimensiune,,,la el nu sunt aceste simptome...oare se poate pune si samuraiul pe tester si verificat??

audi a4b8
Link spre comentariu

Eu inca nu am gume de noroi,sunt cele stock de195/65.Nu stiu ce ma va astepta sapt. viitoare dupa ce ii pun si cauciucurile de noroi.

Din cate stiu eu daca e ceva cu sonda landa se aprinde in bord becul, dar nimic.Mie mi se pare ca sta cam turata pana se incalzeste, sta pe la 2500 ture.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

si la mine sta turat mult dimineata

si pe la 2000 de ture incepe sa oscileze tare de tot

accelereaza si decelereaza,,,apoi,,,coboara dupa un timp la 700 de ture dar nu merge rotund:sc

audi a4b8
Link spre comentariu

oare se poate pune si samuraiul pe tester si verificat??

Nu stiu de tester. Si eu caut. Am incercat la Radacini si mi-au zis ca nu au nici un soft pt Samurai. La B&S am gasit cu chiu cu vai soft ca sa imi poata scrie cheia. Ieri am sunat la ei sa-i intreb de soft pt test si a ramas ca ma suna ei, dar vad ca nimic. Luni ii sun iar si cand aflu ceva iti zic.

LE : Scuze abia dupa ce am scris am vazut ca esti din Maramu :wink:

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

vad ce rezolv cu administratorul forumului,avand in vedere ca a zis ca poate sa vada ce e cu masinuta mea,,,ma gandesc si la o varianta de urgenta la reprezentanta suzuki,,,poate ca ei au program de test

audi a4b8
Link spre comentariu

Sunt multe lucruri de care depinde consumul masinii.

Ex. in conditii normale Kaprun cu roti de 31, motor 1.3 injectie 1993, ax cu came competitie, filtru K&N, eveacuare Magnaflow, si inca cateva modificari la motor ia mediu 9-10-11.

Daca schimbi vitezele la 5000-6000 ture lucrurile se schimba...

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

vad ce rezolv cu administratorul forumului,avand in vedere ca a zis ca poate sa vada ce e cu masinuta mea,,,ma gandesc si la o varianta de urgenta la reprezentanta suzuki,,,poate ca ei au program de test

Ai putina rabdare ca sa vedem ce iese la diagnoza.

Reprezentanta Suzuki ar trebui sa aiba soft si pentru masina ta (desi cei de la Toyota nu au decat pentru masinile mai noi pe care le-au vandut ei :( )

Discutam saptamana viitoare.

Link spre comentariu

ok max....sper sa dam de capat problemei.

pt mihai...ziceaica problema ta de la la un furtnuas provenea,,,era afectatata doar turatia sau si consumul?

audi a4b8
Link spre comentariu

A mea este de 1,3 cu carburatot dublu.Consumul pe asfalt nu il stiu pentru ca nu am mers cu ea decit in teren si cupe.

La competitii mi-a luat cam 50litri/100km:x:x:x(sugativa mare Veverita DALE).....si mie mi se pare mult dar o iert ca merge numai in ture.(si merge bine:h5)

I-am schimbat si eu ceva filtre,si operat niste reglaje...dar tot la fel.Bujiile sunt caramizii...compresie 13 pe toti cilindrii.....poate doar carburatorul sa fie cu probleme dar am inteles ca nu e recomandat sa umbli in ele....doar pe stand

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pana la urma cum s-a rezolvat? Ai reusit s-o pui pe tester?

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

nu,,,,nu am pus-o pe tester,,,pana la urma cred ca numai gumele sunt de vina deoarece sunt f grele....am refacut consumul si am observat ca se incadreaza undeva la 12l % cu gumele resapate..consum mixt...saptamana viitoare voi pune gumele stock pentru ca deja nu mai am noroaie pe unde umblu cu ea,,,,sunt cionvins ca va scadea consumul substantial...gumele resaptae sunt niste gunoaie dupa parerea mea....dar niste gunoaie ieftine si accesibile pt buzunarele noastre de criza.

audi a4b8
Link spre comentariu

Si la mine de cand cu 225/70/15 a crescut consumul destul de mult, mai ales urban. Afara imi ia 7-7,5 dar urban vreo 15-16. Curios e ca in mod normal 225/70/15 ar trebui sa aiba acelasi diametru cu 205/70/15 (difera doar latimea) dar nu e asa, sunt cu 1-2cm mai mari. Si evident, mai grele.

Link spre comentariu

Si la mine de cand cu 225/70/15 a crescut consumul destul de mult, mai ales urban. Afara imi ia 7-7,5 dar urban vreo 15-16. Curios e ca in mod normal 225/70/15 ar trebui sa aiba acelasi diametru cu 205/70/15 (difera doar latimea) dar nu e asa, sunt cu 1-2cm mai mari. Si evident, mai grele.

225/70/15 NU are acelasi diametru cu 205/70/15.

70 reprezinta inaltimea talonului reprezentata ca procent din latimea caii de rulare, deci 70%*225 <> 70%*205

Link spre comentariu

225/70/15 NU are acelasi diametru cu 205/70/15.

70 reprezinta inaltimea talonului reprezentata ca procent din latimea caii de rulare, deci 70%*225 <> 70%*205

Multam' frumos man, m-ai scos din bezna.:tk Omu' invata cat traieste. :grin:

De aici rezulta 2 lucruri, unul fain si altul nasol:

- consumul nu e 15-16 pentru ca de fapt fac mai multi kilometri (diametru mai mare al rotii).

- daca merg cu 50km/h unde e radar (cum arata indicatorul de bord), o iau in freza fiindca de fapt am mai mult :hw

Editat de Gil
Link spre comentariu

dupa calculele mele matematice efectuate , la 100 km aratati in bord ca si parcursi cu cauciucuri 195/80/15 de fapt in mod real au fost parcursi 105 km...deci,,,,tot pe acolo

audi a4b8
Link spre comentariu

Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference

195/70-15 136mm 327mm 654mm 2055mm 487 0.0%

225/70-15 158mm 348mm 696mm 2187mm 457 6.4%

Deci 6,4%, cam asta-i diferenta. M-am bucurat/intristat degeaba :hw

Link spre comentariu

- consumul nu e 15-16 pentru ca de fapt fac mai multi kilometri (diametru mai mare al rotii).

Iarta-ma, dar nu am inteles: tu faci mai multi kilometri intre Arad si Timisoara decat face o masina cu gume stock tot intre Arad si Timisoara?? Nu de alta, dar nu cred ca la tine se lungeste kilometrul in functie de rotile pe care le pui dimineata pe masina! Sincer...poate n-am inteles eu bine ce spui!

Link spre comentariu

ideea e urmatoarea....in bordul masinii se afiseaza km parcursi,,,,dar pentru varianta stock.incaltata cu.205/70/15,,,,adica,,,,ai mers 100 de km intre Cucuietii din Deal si Cucuietii din Vale,,,ei bine in bord iti vor aparea 100 de km parcursi intre cele 2 localitati ipotetic botezate de mine,,,,,adica e o gluma,,,buunn,,,daca ii pui gume cu diametru mai mare decat cele stock,cum ar fi 195/80/15,,,,masinuta nu o sa stie acest lucru pt ca mecanismul e facut sa afiseze km parcursi cu gumele stock....daca facem un calcul observam ca exista o diferenta de 6 cm si ceva intre circumferinta unei gume de 195/80/15si una stock ,,,,,asta insemnand ca la fiecare rotatie completa a rotii mecanismul din bord o sa se ''pacaleasca'' cu 6 cm si ceva.....facand un calcul si raportandu-ne la 100 de km reali existenti intre cele doua localitati si ce ne arata noua in bord o sa vedem ca exista o diferenta de cativa km in minus pe bord,,,nu am facut calculele exacte dar vreo 5-6 km...sper ca ai inteles acum!!

audi a4b8
Link spre comentariu

la consumul asta mai bine ne luam pajero ca ala e diesel si luam motorina de la astia cu tirurile

cit despre cauciucuri ai dreptate. consuma cu ceva mai mult cu 195/80/15, exista o mica eroare la kilometraj atit la viteza cit si la kilometri parcursi...........dar citiva cm in plus dau bine la prestanta

:Hr

ignorance is blessing
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare