Tudor Vreme Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Acum am una tare!: Intr-unul din drumurile mele la pescuit am nimerit o creanga de copac darimat de marginea soselei care mi-a smuls pur si simplu oglinda dreapta de la terrano2-ul meu. Nu cred ca aveam mai mult de 80-90 la ora, si probabil, adica, cu sguranta nu am reusit sa ma departez destul de obsatcolul cu pricina, care oricum era gros de cca un deget. Bun, am recuperat bucatile aruncate pe drum ( parte din ele) si am realizat ca-mi trebuie o oglinda completa, mecanica. M-am pus pe cautat pe net si am gasit relativ usor o serie de oglinzi, toate electrice si complete. Am hotarit sa iau una ( cea mai ieftina ) dintr-un schrot din Arad, ca in caz ca sint probleme sa nu am pierderi prea mari - si se pare ca nu a fost o decizie prea buna. Am montat oglinda, care e OK in perfecta stare, se potriveste bec pe usa, dar are o problema in care sper sa-mi dati un sfat: nu pot sa o reglez ca sa vad cum trebuie cu ea pentru ca desi o pun la maxim inclinata de atinge carcasa exetrioara din plastic, unghiul pe care il are nu este de ajuns. De aici se pun in discutie doua posibilitati: - ori Terrano-urile cu oglinzi electrice au usile din fata montate mai in fata. - ori oglinda mea este buclucasa adica e produsa pentru cei care stau cu scaunul dat in spate la maxim, sau suportul pe care il are in usa are fixat prost punctul de deschidere. Mi-ar trebui ca oglinda cu totul sa stea mai apropiata de masina un pic si ar fi perfect. Am verificat pozitionarea ei de multe ori, si mecanic pare sa fie totul in regula. singurul lucru care imi trece prin cap, este sa demontez partea mecanica de la oglinda veche (care e OK functionala) si sa incerc sa o montez in locul celei elecrice in speranta ca tine oglinda mai in fata si aceasta va avea loc suficient in carcasa ca sa-mi dea unghiul necesar. Mai am si suportul fixat de usa de la cea veche disponibil dar acolo e o problema de constructie caci axul vertical al oglinzi cu carcasa cu tot e prins in partea de jos cu un grover tensionat. Daca aveti idei si sugestii in afara unei oglinzi mecanice noi, va sint indatorat merci, Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serby Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Re: Oglinzi laterale Terrano2 Am patit si eu o boacana de genul asta cu un Cielo candva si am reusit sa o rezolv modificand cablurile de reglaj ale oglinzii dar dupa aia mergea pe dos (cand dadeai in stanga se muta in dreapta si invers). Masinile de obicei au trei cabluri de reglaj pe care le poti roti cum ai chef. Mai exista si posibilitatea de a scurta sau adauga ceva pe mansonul unuia dintre cabluri pentru a modifica unghiul. Grover-ul tensionat nu stiu cum arata la Terrano (ca nu am reusit inca sa rup oglinda ca sa vad ce are inauntru :wink:) dar la alte masini am reusit sa il desfac strangand arcul de tensionare in menghina. Daca pui niste poze iti pot da mai multe idei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Re: Oglinzi laterale Terrano2 nu pot sa o reglez ca sa vad cum trebuie cu ea pentru ca desi o pun la maxim inclinata de atinge carcasa exetrioara din plastic, unghiul pe care il are nu este de ajuns. , Cel mai probabil e de la un Maverick, adica cu volanul pe dreapta, la care carcasa are constructiv alt unghi. Ori folosesti mecenismul de la cea noua pe carcasa vreche, daca mai e intreaga, ori o montezi pe cea noua cu ceva distantiere. T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Vreme Postat Martie 21, 2010 Autor Partajează Postat Martie 21, 2010 Re: Oglinzi laterale Terrano2 Mihaituk, zici tu ceva adevarat aici. Cu siguranta este cazul asta cu o masina care are volanul pe dreapta. Nu mi-a trecut prin cap. Pe moment am rezolvat problema destul de simplu, am pus oginda intr-o pozitie intermediara in asa fel incit sa stea bine, si am facut reglajul, am pus o picatura de lac pe zona de pozitionare a axului veritcal care tine oglinda in suport, ca sa nu se miste singura de la vibratii si sa-si schimbe pozitia. Daca trag mai tare de ea, picatura cedeaza si am oglinda in varianta British ( nu ma mir ca i-a pus Dumnezeu pe o insula:wink:). Daca nu tine in timp o sa incerc sa montez oglinda noua in suportul vechi, asta daca reusesc sa-i dau jos saiba ( grover, sau ce o fi) si sa-l pun inapoi. In cel mai rau caz, alta... merci, Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate