Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 (editat) Bună ziua şi bine v-am găsit. Mulţumesc Yonutz pentru încadrarea primului mesaj la secţiunea adecvată. Repet mulţumirile adresate lui Soso-bum pentru călăuzirea primilor paşi în universul 4x4. Proiectul pe care trebuie să-l realizez cu sprijinul sfaturilor dumneavoastră, trebuie mai întâi prezentat, ca să poată fi cunoscute obiectivele. Suzuki Vitara achiziţionată trebuie pregătită pentru a face faţă următoarelor solicitări: 1.Drumuri utilizate: zona montană-drumuri forestiere,pe care se circulă cu peridocul de transport buşteni, cu tractoare şi TAF-uri; :zona de şes-drumuri agricole de tractor sau căruţă, drumuri agricole abandonate; 2.Deplasările până la aceste zone se face pe distanţe de 150-200 Km pe asfalt,drumuri naţionale,judeţene sau comunale; 3.Toată activitatea este solitară, respectiv în perioada de lucru nu voi fi decât eu şi maşina, fără însoţitori; 4.În unele zone arealul de activitate este lipsit de semnal în reţelele de telefonie, iar distanţa până la prima aşezare umană poate fi de 30-40 Km; 5. Activitatea fiind complementară serviciului, se desfăşoară weekend-ar şi urmare a acestui lucru la punctele forestiere nu se mai află nimeni care să-ţi poata da o mână de ajutor; 4. în zona montană activitatea se desfăşoară până la altitudini de 1200-1500 de metri. În concluzie maşina trebuie pregătită ţinând cont de aceste caracteristici,căci n-o să pot merge până la Hunedoara de exemplu cu un rând de cauciucuri de asfalt, iar de acolo în zona forestieră Dobra, Lunca Cernii sau Bătrina cu alte cauciucuri.(E doar un exemplu) În acest sens am nevoie de sfaturile dumneavoastră pentru pregătirea maşinii. In ultimii ani am utilizat în această activitate o maşină Subaru Forester nemodificată şi nu am ratat niciodată traseele repartizate..Subaru nu este proprietatea mea, şi m-am decis ca începând cu acest an să-mi utilizez propria maşină. În acest moment maşina este în atelier pentru pasul nr. 1 tinichigerie-rezistenţă.O să mă familiarizez şi cu postarea fotografiilor şi în curând ve-ţi avea imagini cu derularea proiectului. O săptămână cât mai bună tuturor. Editat Martie 22, 2010 de Resiteanul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 (editat) Re: Agricultura 4x4. Mulţumesc pentru încurajări. Întradevăr, orice formă de organizare a timpului liber denotă o anumită formă şi stare de ,,cool-tură". Revenind la maşină proiectul are ca termen de realizare 10-15 mai a.c. Îmi propun să realizez următoarele: 1. Tinichigerie completă: maşina este acum cheală şi fiecare şurub va fi schimbat sau cel puţin desfiletat şi înfiletat la loc(în vârful muntelui n-o să am nici flex, nici truse speciale de scule,nici ajutoare) Această operaţie include şi antifonări, kelfos, insonorizante,grunduri,degripanţi,deruginanţi,WD-40 etc.) Etapa aceasta se va încheia săptămâna viitoare. 2.Schimburi complete fluide:motor, grupuri,cutii. 3.Schimbare filtre. 4.Schimbare distribuţie. 5.Suspension lift, achiziţionat deja de la furnizorul omologat pomenit în debutul postării. 6.Montare scut motor,achiziţionat de la aceeaşi sursă, ca şi cele 2 MLR-uri manuale. 7.Schimbare cauciucuri:aici trebuie găsită o formulă de compromis, cu avantaj spre teren greu dar suportabile pe asfalt. Pe asfalt eu şi pe maşina de familie de care am pomenit la prezentare, şofez în zona 85-95 Km, deci cred că se va găsi o soluţie. 8.Troliu( achiziţionat cu sau fără bară,funcţie de soluţia oferită şi de atelierul unde lucrez maşina). 9.Blocante : dacă sunt utile,dacă se pot monta, dacă nu periclitează siguranţa altor componente. 10.Alte soluţii pe care le puteţi propune,şi care pot face o maşină sigură în exploatare. 11. ,,Amenajări" de interior, ţinând cont că 2 nopţi pe săptămână sunt ,,pe teren". În general doresc modificări care nu periclitează siguranţa maşinii şi care îi pot mări performanţele de acces în teren, fără ai modifica prea mult ,,geometria". Nu pregătesc o maşină pentru fitze, nici pentru liniuţe sau sărituri, ci o maşină care să mă ducă şi să mă aducă de la o activitate cu rezultat dublu: o imensă bucurie a frumuseţii peisajului, şi un oarece câştig financiar, suficient pentru întreţinerea şi îmbunătăţirea performanţelor maşinii. Fotografiile realizate anii anteriori pe care o să le postez vor vorbi de la sine.Pregătirea de teren include şi achiziţia unui hi-lift,poate chiar a unui troliu manual, deşi în cei 8 ani de până acum nu m-am făcut de râs niciodată. Editat Martie 22, 2010 de Resiteanul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Poze din anii trecuţi: faza de lucru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Din trecut: faza II Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Din trecut: Faza III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Şi de la şes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Din frumuseţile patriei. Şi aş putea continua. Vreau însă în această seara seară să postez ceva poze şi cu maşina. Oricum, când o să am mai mult timp, o să postez şi nişte poze cu vieţuitoarele pădurii sau câmpiei. Cu cele pe care am avut timp să le fotografiez. Timp şi curaj, căci uneori a trebuit să pun repede distanţă cât mai mare între mine şi ele. Trecem la maşină. Rog pe dirigu să posteze din nou. Am greşit ceva pe aici şi am şters mesajul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Iată şi prezentul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Prezent II Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Prezent III. Nu ştiu dacă am făcut selecţia cea mai explicită, dar cam aici sunt.Se lucrează cu atenţie, şi între lucrările de bază ale firmei. De pe urma reparaţiei maşinii mele firma ar da faliment. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: Agricultura 4x4. Dar pentru aşa ceva merită tot efortul. Ultima fotografie este din capitolul,,Filmează şi fugi". Sau invers! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 (editat) Re: Agricultura 4x4. La Preda, ţi-am spus şi la telefon. Mă cunosc cu el de mult timp, de aceea nici nu-l presez. Azi, puţini mai fac tinichigerie, mai ales serioasă. Majoritatea stau pe chit şi vopsit. După 2 luni rugina e la loc. P.S. Maşina am cumpărat-o inmatriculată gata. La noi am trecut-o pe numele meu şi pe numere de Caraş. Taxele pentru talon şi numere au fost până în 150 lei. Editat Martie 22, 2010 de Resiteanul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 24, 2010 Autor Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: Agricultura 4x4. Prezent IV: despre maşina cu pricina, of course! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 24, 2010 Autor Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: Agricultura 4x4. Din aceeaşi secţiune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 24, 2010 Autor Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: Agricultura 4x4. Ultimile din această serie. Următoarea serie sîmbătă seara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 26, 2010 Autor Partajează Postat Martie 26, 2010 Re: Agricultura 4x4. Prezent V: Încet, sigur,de calitate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 26, 2010 Autor Partajează Postat Martie 26, 2010 Re: Agricultura 4x4. Mai sunt tinichigii adevaraţi si pe la noi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 26, 2010 Autor Partajează Postat Martie 26, 2010 Re: Agricultura 4x4. Trecând pe la atelier, am constatat nu numai profesionalismul, dar şi ataşamentul băieţilor faţă de proiect: mulţumesc, Aurel! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 (editat) Re: Agricultura 4x4. Prezent VI : profesionalismul lui Aurel. Editat Martie 27, 2010 de Resiteanul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Agricultura 4x4. În aceeaşi tonalitate.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Agricultura 4x4. Acţiunea Spray-zinc: toate suprafetele sudate sunt tratate cu zinc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Agricultura 4x4. Acţiunea spray-zinc, continuare: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 (editat) Re: Agricultura 4x4. Acţiunea Kelfos: toate suprafeţele pe unde s-a încheiat tinichigeria, primesc 2 straturi de Kelfos-,,mâncătorul de rugină." Editat Martie 27, 2010 de Resiteanul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Agricultura 4x4. Cam acesta este stadiul lucrării: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Agricultura 4x4. Deabia după ce maşina e în stare aceasta, urmează chituitorii, masticarii, vopsitorii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate