Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Agricultura 4x4.

Resiteanul

Postări Recomandate

Re: Agricultura 4x4.

Aşa cum aţi observat s-au montat şi cele două bări, la cea din spate confecţionându-se suporţi noi şi trainici pentru stopuri, pentru număr şi în ultima fotografie observându-se şi locaşul pentru camera video de marşarier.

Editat de Resiteanul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 257
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

S-a mai recondiţionat un prezon de prindere al galeriei care era rupt,se aşteaptă zilele acestea un hi-lift pentru a-i găsi şi acestuia locul,iar eu am vizionat pe calculator modelul de şablon pentru vopsitorie, pe care firma l-a ,,scos" identic cu cel avut de maşină la achiziţionare, la milimetru.Când se va trece pe interior, maşina v-a primi câteva dotări electronice de clasă, care, probabil, vor primi şi critici, dar pe care eu le socotesc utile prin pustietăţi. Dar toate la timpul lor.Pe curând!

Link spre comentariu

Sa nu iti para rau de munca depusa pe o "coaja" coapta.

Eu am avut un proiect ce se asemana cu masina ta la modul la care si masina mea era plina de rugina... Talere la arc mancate, oala spate desprinsa, gauri in podea de treceau pisicile prin ele...

S-a lucrat la masina cu aparat de sudura cu sarma, nu s-a pus autogenul pe ea; acum, dupa un an de zile de cand am terminat tinichigeria, am ajuns la concluzia ca mai bine asteptam sa gasesc una mai buna la tabla.

Ce-i drept, Suzuki-ul are o "coaja" pusa pe un sasiu, o sa aiba mocheta, nu o sa se mai observe ce a fost. Mai mult, la tine se face lucrare de calitate.

Mult succes si sa iasa asa cum iti doresti!

1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v.
Link spre comentariu

Pentru Silvrache:Mulţumesc pentru încurajări. După încheierea proiectului voi posta referitor la comportamentul în exploatare şi implicit la justificarea unei astfel de investiţii. Pentru că eu cred că forumul are nu numai rostul de a arăta soluţiile de ,,reabilitare" a unei maşini ci şi fiabilitatea soluţiilor adoptate. Binenţeles, pentru mine rămâne şi satisfacţia activităţii cu o echipă entuziastă şi profesionistă.Cu bine!

Link spre comentariu

acasă, în garaj ?....

În principiu depinde unde stai. Dacă stai la Bloc e bine sa il ai în masină în portbagaj cât mai jos să nu facă cu ochiu'. Dacă stai la casă si tii masina in curte sau garaj sunt o gramadă de soluţii astfel:

1. pe bara din faţă

2. pe bara din spate

2. pe capotă

3. deasupra pe un roof rack

5. în spate prins în picioare de roata de rezervă

SPOR LA TREABA!!!

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Pentru Ancuţa_laurenţiu: Mulţumesc frumos.Dacă nu se va descoperi o soluţie ingenioasă de interior,voi opta pentru soluţia bara din spate sau roata de rezervă.Bara din faţă rămâne pentru troliu, roof rack nu intenţionez să-i instalez.Voi comunica şi posta fotografii cu varianta finală.Încă odată, mulţumesc frumos.

Link spre comentariu

Prezent XX: Sper ca aceasta să fie ultima răsturnare pe dungă din această sesiune de preparare. S-a dat ultimul strat de antifon,s-a finisat rezervorul de benzină, idem pompa,s-a montat pompa,apoi rezervorul şi scutul rezervorului, mai apoi galeria de evacuare şi toba de eşapament.

Link spre comentariu

Prezent XXI:Iată şi scutul de care vorbeam! Se impun câteva precizări:

1.Scutul frontal e confecţionat după modelul consacrat pe acest forum, doar că are prinderea în cinci puncte( recomandarea mecanicilor) şi este singurul cu grosimea corespunzătoare pentru off-road;

2.Restul scutului e confecţionat dintr-o tablă uşoară, pe care am avut-o la îndemână. Fiind un model propriu am considerat că e mai bine să confecţionăm un model uşor şi să-l vedem cum se comportă la funcţionarea în regim normal, şi dacă totul e OK să confecţionăm unul pentru off-road. De aceea l-am botezat ,,varianta de oraş". Această variantă va servi drept şablon pentru varianta ,,grea";

3. Scopul acestui scut este de a proteja tăblăria pe dedesupt,de apă şi noroi, rămânând doar eşapamentul neprotejat, şi binenţeles de lovirile puternice pe dedesupt;

4. Varianta prezentată are 4 tronsoane demontabile independent, fără a necesita demontarea eşapamentului.

5.Nu este afectată cu nici un milimetru garda standard la sol.

Link spre comentariu

Pentru Adammoga80: Intenţionez ca printre echipamentele pentru situaţii delicate să figureze şi o staţie radio CB. M-am documentat-şi voi mai continua-te rog însă o lămurire legată de antenă.Mai precis de amplasarea ei.Chiar nu poate fi amplasată mai marginal? Am văzut că tu ai amplasat-o chiar pe centrul capotei, cunosc motivaţiile,dar pot fi pierderile de semnal chiar atât de mari? Eu doresc o instalare stabilă şi definitivă, nu vreau cabluri la vedere, maţe înşirate, sunt adeptul lucrului îngrijit,curat,sigur.In interior staţia ar avea un loc distinct şi nederanjant, dar antena, pe lângâ faptul că are un spic destul de evident(1,5-2 metri),să-ţi şi sară în ochi, parcă e prea mult.Nu sunt doritor de antenă magnetică, mi-aş dori una fixă, puternică, plasată mai discret, şi dacă e şi telescopică, cu atât mai bine. Ca să fiu şi mai explicit: m-ar deranja atât de mult un amplasament aşa central,încât aş fi în stare să renunţ la staţie. O să încerc să mă lămuresc şi la un club de radio-amatori, dar până atunci ce mă poţi sfătui?

Link spre comentariu

Vizitator sweeper

Nene, multzumesc tare mult pentru tot topicu' asta. Sper sa am ocazia sa fac si io asa ceva pe o masina, s-o iau de la ground zero si s-o fac ca la carte. Ca asa ai facut matale, de fapt, ai scris cartea. Inca o data, multzumesc.

Ce kit de suspensie ai pus pe ea? Si cat te-a costat?

:br si :tk

Link spre comentariu

Pentru Sweeper:Am fost plecat într-o zonă fără net,de-aceea întârzierea.

Mulţumesc pentru aprecieri.Este cu adevărat o provocare să începi de la zero,dar şi satisfacţiile sunt pe măsură.Kit-ul de înălţare l-am luat de la cineva care nu ştiu de ce nu mai activează pe acest forum.Telefonul meu este 0734779377,sună-mă pentru informaţii suplimentare,sau lasă-mi un număr de telefon,pentru că nu vreau să încalc regulile-bune,rele-ale forumului.Kit-ul a fost montat doar de probă şi apoi dat jos. Aşa cum am scris la inceputul postărilor, este primul 4x4 cu reductor şi levier,celelalte fiind fie 4x4 permanent (Subaru), fie cuplate electronic(H.Tucson). În concluzie vreau să cunosc şi să stăpânesc întâi performanţele maşinii stoK, şi apoi să le îmbunătăţesc. Ca şi în agricultură: întâi te aşezi bine în şa şi te obişnuieşti cu bidiviul, şi-abia după aceea sari peste obstacole. Cu bine!

Link spre comentariu

Prezent XXII: Am început paşii spre cabina de vopsitorie,maşina fiind preluată de ,,preparatorul" Claudiu. Miercuri se vor aplica şabloanele, iar joi se va finaliza vopsitul. ,,Artiştii" mi-au promis că modelul solicitat va fi respectat la milimetru. Acum să-i văd!

Link spre comentariu

Nici până acum n-a fost uşor,dar ce urmează mi se pare cel mai dificil:partea electrică:pe lângă ce prevede instalaţia electrică standard a maşinii, eu mai adaug câte ceva. Iar ce s-a făcut până acum s-a făcut cu băieţii atelierului.Electricianul este ,,de împrumut". Dacă n-o fi tot la fel de priceput, deşi toţi îl recomandă?. Eu am totuşi o variantă de rezervă, un electrician care mi-a instalat o bijuterie de ,,staţie electrică" pe o rulotă, cu redresor 220 la 12 Volţi, când pică reţeaua intră automat pe baterie şi invers, când revine reţeaua reintră automat pe 220, cu iluminat prin invertor la 220 de la baterie în tuburi de neon de 18 waţi, cu o sursă alternativă de curent pentru orice eventualitate(minigenerator de 900 Waţi) şi alte chestii din astea. Pentru început însă, din respect pentru echipă, merg ca şi până acum pe mâna lor.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare