Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bara ARB pentru Jimny

gabitzu

Postări Recomandate

Vreau sa-mi pun pe Jimny o bara serioasa, eventual una care sa aiba si ceva "scut" dedesubt, si am gasit modelul facut de ARB.

Arata beton, problema e ca am inteles ca se prinde direct de sasiu, din fata (cam cum se prind vagoanele unele de altele), si bara e asa de solida, ca in cazul unui soc mai dur se indoaie sasiul. am vazut poza de mai jos pe un forum, si tipul zicea ca nu avea prea mare viteza, si a "ras" in "dealul" de pe marginea drumului. Si totusi, se si vede, s-a deformat sasiul.

Intrebarea mea e: merita bara asta ARB, sau sa caut una cu sistem de prindere mai normal, care sa cedeze ea, si nu sa cedeze masina din spatele ei ?

(cum fac Daciiile cu bull-bar :lol: )

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Figo

bara

uite bara spaniola la aia neagra , AFN sau cum se chiama,...stie Lipoveanu !

si custom la aia albastra

Link spre comentariu

Pai aia custom mi-ar place mai mult, scap de problema cu deformarea sasiului ... daca e reala :lol: :lol: :lol: , ca asta incercam sa ma lamuresc.

Si bara AFN pare ca se leaga tot "frontal" pe sasiu, nu de "urechi".

Link spre comentariu

Deci e clar, lasam barele (barile ?) smechere, si o sa fac rost de una facuta mai "pe genunchi", de catre meseriasii locali :lol:

Aveti idee de vreo firma / meserias mai apropiat de Sibiu care se pricepe la treburi de genul asta ?

Link spre comentariu

Daca vrei sa montezi troliu pe masina e musai ca bara sa fie prinsa de capatul sasiului!!!

Altfel poti sa ai surpriza sa-ti pleca bara cu troliul cand te troliezu.

Exista riscul sa indoi sasiul in cazul unui impact mai puternic da eu zic ca trebuie sa fie un risc asumat :D

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Pai bara e oricum prinsa de sasiu, difera modul de prindere.

Daca cumpar/gasesc pe cineva sa faca o bara care sa se prinda de "urechile" alea din imaginea de mai sus, si nu de "tamponul" din fata, nu sta bine troliul pe ea ?

Pt ca .... OK, stiu ca e un risc asumat, si as fi gata sa mi-l asum, dar tipul din prima poza (cu Jimny albastru) zicea ca doar a "luat marginea" drumului (dealul, sau ce-o fi fost pe acolo), nu cu f mare viteza, si sasiul s-a cam deformat.

Cam cat de greu de remediat e daca se deformeaza sasiul?

Link spre comentariu

Nu stiu cum arata sasiul de jimny dar din cate inteleg eu din schita de mai sus tu ai vrea sa prinzi bara de niste urechi(prinderi) de pe sasiu care sustin bara stabilizatoare.Nu stiu cat de rezistente sunt aceste prinderi,daca nu le deformezi cand intepenest rau masina intr-un sant si te tragi cu troliul afata :D

La samurai eu mi-am facut singur bara,o sa-ti pun si cateva poze sa vezi ce a iesit,da dupa ce am studiat bine problema am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa o fixez de capatul sasiului,(care fie vorba intre noi nu e foarte rezistent :D ),da crede-ma ca folosesc masina in conditii extreme,cu o gramada de trolieri adevarate pana acuma si nu am avut nici cea mai mica problema.

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Daca dupa tot ce faci tu cu Samuraiul e inca ok, pai atunci m-ai convins :D

Eu vazusem o bara facuta "pe genunchi" pe un Jimny din Iasi, si chiar m-am uitat sub masina, de le-am speriat pe fetele respective :lol:

Era prinsa cum am zis eu, si de-asta am intrebat. Uite si o poza (am dat fuga pana in curte :D )

Acum m-am lamurit, merg pe varianta cu prindere adevarata. Si daca tot vorbim, tu ti-ai facut-o chiar singur, sau ai dat-o la vreun meserias? La mine e cam nasol, ca in Sibiu nu cred ca se gasesc oameni priceputi la de-astea ....

Link spre comentariu

Eu as prinde-o de sasiu si nu de urechile alea :D

Eu am facut sabloanele din placaj,desenele si de lucrat am lucrat-o la atelierul unui prieten de-al meu.

Si asta e facuta tot de mine :D

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare