Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Adiacent..

Vizitator redscarlet

Postări Recomandate

Vizitator redscarlet

Acum, va intreb si eu, pentru ca mai dureaza pana consult vasta "biblioteca" a internetului....poate stiti mai multe decat mine, ma intereseaza chiar si zvonurile legate de subiect.

Ce scoli de pilotaj exista in Romania?

si

De ce (spre exemplu) taxa lui Titi Aur pentru curs este de 1200 E fara TVA, iar Stefan Vasile propune o taxa de 350 E pentru acelasi tip de curs? Are legatura cu masinile de scoala sau cu tehnica predata de "profesor" in cadrul cursului?

Scolile din strainatate (DE, UK) reprezinta o alternativa?

Stiu ca ar trebui sa imi fac conturi pe alte forumuri, dar prefer inainte sa va intreb si pe voi... avand in vedere ca mai stiti una-alta legate de "pilotii" romani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stefan Vasile face scoala cu masina omului(pe iarba la Ploiesti...probabil sti deja)....La Aur scoala se face cu masina lor....Pilotaj ai sa faci si cu Vasile la fel de bine ca si cu Aur....Depinde acum ce preferinte ai ......Facand scoala de pilotaj vei obtine Patalamaua ...dar va trebui sa si pilotezi(copilotezi) in primii trei ani pentru ca alffel o faci degeaba....macar la VTM-uri unde cheltuielile sunt mai mici....ca la macadamuri si alte cele(probe din CNR ) sunt bani grei.....Aq nu cunosc posibilitatile financiare...cat despre pilotajul dincolo,nu stiu ce sa zic parerea mea e ca daca nu tintesti asa de sus,ajunge scoala la noi si de restul banilor mai bine baga in masina ca va fi ca o sugativa.Si cand vei fi la DEBUTANTI am sa fiu probabil FORLIGTER...si sa auzim numai de bine
I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

depinde pt ce te intereseaza sa faci scoala... daca vizezi licenta de pilot,va trebui sa faci la nea Fane sau la Titi,ca sunt "autorizate" FRAS.

daca vrei sa faci pt tine,poti sa faci linistita pe afara,functie de buget. Tommi Makinen are una jmekera,da' mi se pare ca sare de 10 mii cursul.

intre nea Fane si Titi,diferenta consta si in masinile de scoala,si probabil si in "numele" mai cunoscut al ultimului. nea Fane cere decat vreo suta de euri in plus daca faci pe masina lui,dar el are o Nova,de ex,pt curs cu tractiune,comparativ cu Titi,care are un clio. pt propulsie nea Fane avea parca un BMW,ca si Titi(al astuia e mai nou),iar la integrala cred ca nea Fane nu are masina...iar Titi isi pune la bataie evo-ul 9 !

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

Cineva mi-a recomandat "niste baieti din Brasov".

Din nefercire, nu "a mai pastrat legatura".

De tine (voi) e vorba?

Nu de noi e vorba....noi suntem doar un club de street racing....si mai cochetam uneori cu raliurile.....Insa masina de strada mi-am vandut-o si ma limitez la frumusetile naturii acum....street mai putin ca nu mai am cu ce....pe langa acaretul 4x4 nu mi-a mai ramas decat un PUG 206 care e departe de ce faceam .....asa ca...sorry mai mult nu te pot ajuta

Link spre comentariu

Vizitator redscarlet

@Kato...

ai acolo o gramada de profesori sti doar

Da? Ma lasi sa-tzi conduc masina? In off? :mrgreen:

Glumeam.

Nu m-am plictisit de off. Nici n-am inceput cu off-road-ul.

Ma gandeam ce cadou sa imi aleg de ziua mea... Si cum ceva invatatura nu strica niciodata...

Link spre comentariu

Vizitator redscarlet

Mda.

Deci nu m-am razgandit. Din contra.

:D

Am un opel vechi (1.9, benzina), motorul e impecabil, caroseria e mancata ... cred ca mai umblu ceva pe la punti si apoi o pot "aranja" ca sa am (de inceput) o masina de rupt. Ma rog, intai sa vad ce se poate face ... din junk.

Cat despre Titi... pe langa faptul ca e tare rau, am remarcat tonalitatea scazuta si continua (monotona?) a vocii... Exact cat sa nu-i furi meseria, sa-tzi intre pe o ureche si sa iti iasa pe alta ... Old school. 8)

Link spre comentariu

Re: Adiacent..

Acum, va intreb si eu, pentru ca mai dureaza pana consult vasta "biblioteca" a internetului....poate stiti mai multe decat mine, ma intereseaza chiar si zvonurile legate de subiect.

Ce scoli de pilotaj exista in Romania?

sunt si eu interesat...dak afli mai multe detalii - cat dureaza un curs, dak se face in Buc, la ce ajuta, etc - da de stire :h5

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
... Old school. 8)

mai degraba...west school. ;)

pe langa faptul ca omu' a invatat in vest,este un tip foarte temperat,foarte...calculat,se controleaza bine. nu degaba a iesit anul trecut campion,fara sa bata un raliu... plus ca nu spune nimic daca n-are ceva de castigat. :grin:

dar daca ai posibilitate si talent,ai ce invata de la el.vezi evolutia lui Onoriu intr-un an,pe mana lui!

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

si eu am cochetat o vreme cu ideea (si de fapt inca ma mananca) si am cautat dar m-au speriat preturile.... in anglia sunt scoli de raliu cata frunza si iarba dar preturile sunt cam ca pe la noi... doar ca acolo fiind multe poti sa speri sa gasesti ceva mai ieftin. a iar tipii aia au masini de WRC... like impreza si evo. alea scumpe cel putin (scolile)

:D daca gaseste/aude careva ceva m-as baga si eu :)

@redscarlet: baza ti-o faci cu vitara. iti spun si unde: pe ploaie la pescarus in curba e o placere, mai e un loc cu piatra cubica la eroilor (tot asa, pe ploaie)

dar cum vine iarna.... la munte in prima parcare poti sa faci tot ce-ti da prin cap :D poate gasim si niste jaloane, ne vorbim, facem si un mic traseu :grin:

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

Vizitator redscarlet

@mrJv

Hehe... Ma gandeam eu ca nu ma lasi la greu...

Pai.. ce sa zic. Vine si vacanta, si pana in sesiune poate ne dam. Macar o data...

Apoi, da, la ideea cu scoala nu renunt. In martie voi avea bugetul pentru asta, daca ma ajuta Providenta, poate si mai repede... Oricum, sa traim pana atunci intai.

PS. Apropos, pe ploaie, la Pescarus, in curba, (si in zona), se cam moare... ca si la Eroilor, a se vedea cazul Nemescu/Toncu/Arustei... mai bine cautam alte locuri, mai putin blestemate sau periculoase ...

Link spre comentariu

Vizitator redscarlet

:)

Pai, Marius, in week-end-ul 14-16 dec voi fi in Poiana, cu sefii, colegii, sefii mari, stii tu, petrecerea de Craciun. Poate mergem impreuna. Si poate vine si mrJv... Poate gasim si alte masini... :ap

Link spre comentariu

.... in anglia sunt scoli de raliu cata frunza si iarba dar preturile sunt cam ca pe la noi... doar ca acolo fiind multe poti sa speri sa gasesti ceva mai ieftin. a iar tipii aia au masini de WRC... like impreza si evo...

anglia e "patria motorsportului"! cei mai tari preparatori de subaru si mitsube sunt acolo (prodrive,HKS,etc)

cat despre "masini de wrc",depinde la care faci referire. o mitsuba noua de grupa N,care merge in WRC (PWRC)=130.000 eur,pe cand una de grupa (clasa) WRC,adica ce vezi pe eurosport mai des, sare lejer de 300.000eur! aparent aceeasi masina...(pt novici :grin: ) si din aia de PWRC,sau grupa N,are si Titi la scoala.

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

Si parerea mea ramane aceeasi...nu da banii pe curs DECAT DACA VEI PILOTA/COPILOTA...pentru ca in trei ani daca nu ai participare oficiala il pierzi...adica se anuleaza....De ce nu te dai la competitiile de mai mica anvergura ce se organizeaza din ce in ce mai des intr-un cadru mai mult decat legal...indemanare ,viteza pe 400m unde nu ai nevoie de curs...si daca tot ai bani de bagat baga-i in masina (un rollbar,un compresor sau o turbina o remapare o...ceva )si daca ai o masina pregatita un permis valabil si o casca te vei putea da si la etape de raliu ale amatorilor...apropos va fi una la Sf Gheorghe-Comandau cat de curand insa e macadam si eu nu prea agreez ruperea masinii de street pe traseu de off :grin:
Link spre comentariu

Vizitator redscarlet
Si parerea mea ramane aceeasi...nu da banii pe curs DECAT DACA VEI PILOTA/COPILOTA...pentru ca in trei ani daca nu ai participare oficiala il pierzi...adica se anuleaza....De ce nu te dai la competitiile de mai mica anvergura ce se organizeaza din ce in ce mai des intr-un cadru mai mult decat legal...indemanare ,viteza pe 400m unde nu ai nevoie de curs...si daca tot ai bani de bagat baga-i in masina (un rollbar,un compresor sau o turbina o remapare o...ceva )si daca ai o masina pregatita un permis valabil si o casca te vei putea da si la etape de raliu ale amatorilor...apropos va fi una la Sf Gheorghe-Comandau cat de curand insa e macadam si eu nu prea agreez ruperea masinii de street pe traseu de off :grin:

Ok, ok, ok...

I got it, don't worry!

Ai si tu ... dreptatea ta. Si voi tine cont de aceasta parere.

:)

Link spre comentariu

Am facut de curind un curs la scoala de pilotaj a lui Titi Aur (multumiri!). Scoala este in apropiere de Ciolpani, relativ aproape pentru cei ce stau in Bucuresti. Cursul te invata o groaza de lucruri utile pentru condusul la limita, dar care iti sint de folos si in condusul de zi cu zi. Mai multe detalii pe http://www.titiaur.ro. Am mers cu clio sport, Bmw M3, Mitsubishi EVO7 si am pus in practica cele invatate la cursul teoretic. Titi e super de treaba si isi da interesul ca sa nu pleci de acolo pina nu iti sunt clare toate lucrurile. Pretul este insa destul de prohibitiv pt multi - 1000 eur/2zile, dar... motorsportul a fost intotdeauna un sport al naibii de scump.
Link spre comentariu

Red pentru inceput cred ca ti-ar fi foarte folositor sa participi copilot la una din etapele open din camionat.Iti recomand eu cativa piloti de la care ai ce invata :grin:

Openul imbina rallyraidul cu offroadul!!

Si in rest cand ninge te duci in curtea scolii cu vitara si te joci vre-o 2 ore,intai integrala pe urma cu spatele.....prinde foarte bine :D

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare