Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Răspuns Agricultura 4x4.

Resiteanul

Postări Recomandate

Rog moderatorii să-mi permită o explicatie asupra activităţii care mă determină să am o maşină 4x4. Disciplina care mă caracterizează mă face să respect atenţionările moderatorilor, dar şi educaţia mă obligă să răspund celor care mă chestionează intr-o problemă. Deci, pentru Adipsc, pentru Dirigu şi pentru U2_2: în primul rând numărul meu de telefon:0734779377, este deschis permanent, pot răspunde la problemele care nu pot fi discutate pe forum.

Pentru că întrebările voastre au fost puse pe forum, vă răspund tot pe forum,ulterior aceste discuţii să le purtăm respectând regulamentul.

Răspunsul: teritoriul ţării este fotografiat aerian, şi se obţin ortofotoplanuri, prin fotogrametrie. Acestea conţin informaţii inclusiv cu ce este cultivat sau ocupat terenul.Pentru că fotogrametria este foarte scumpă,ea nu se actualizează anual(ultima a fost în 2005). Pentru a urmări modificările de ocupare a terenului, sau de neocupare a lui, de împădurire sau de defrişare a lui,atunci, anual,sau la cel mult 2 ani se fac niste determinări de probă în nişte puncte determinate statistic. Dacă acele determinări arată că s-a schimbat majoritar configuraţia terenului şi a modului de ocupare, atunci se repetă fotogrametria. Practic, aceste determinări indică momentul când trebuie refăcută fotogrametria.

Acum procedura practică: primesc niste hărţi(generale şi de ansamblu) pe care am indicate nişte puncte.Punctele respective ca orice punct geografic sunt caracterizate de latitudine şi longitudine. Cu ajutorul hărţilor mă apropii de zona punctului. Cu ajutorul coordonatelor geografice introduse în GPS-special,ajung la punct.Când sunt pe punct apăs Enter pe GPS şi fixez punctul. Este valabilă marcarea când sunt pe puct(0 Metri sau până la maxim 3 metri de centrul acestuia, alfel punctul nu este validat). E ca o aterizare la punct fix în paraşutism. După marcarea punctului, urmează completarea unei fişe de observaţie şi efectuarea unor fotografii a punctului şi a zonei, după anumite reguli şi tehnici. Acolo unde în pozele postate de mine apare o şapcă sau un tricou, este punctul O. Rupsesem pe nişte dulăi ciobăneşti fanionul care se utilizează în mod normal pentru marcarea punctului. Punctele pe care le primeşti sunt alese pe repartitor la calculator.Atunci când se organizează sesiune, recrutarea personalului se face prin anunţ public naţional.Plata se face pe punct validat. GPS-ul se ţine deschis toată ziua cât lucrezi, şi inregistrază tot traseul. Periodic GPS-ul se descarcă pe un calculator, se trec datele pe suport CD şi se transmit la unitatea beneficiară, unde operatorii le validează,sau nu.Câştigul financiar acoperă cheltuielile cu maşina(combustibil,uleiuri cauciucuri) eventuale reparaţii(capete bară, saboţi,planetare) şi rămâne ceva şi pentru cel în cauză. La prezentarea membrilor am spus cu cât am achiziţionat vitara. Sunt banii curaţi rămaşi după 3 sezoane de activitate.Pentru alte răspunsuri, vă rog să mă sunaţi.

Mulţumesc moderatorilor de la Discuţii diverse pentru înţelegere.

Editat de Resiteanul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Răspuns Agricultura 4x4.

Interesanta ocupatie mai ai!

Te invidiez un pic dar imi dau seama ca nu este usor! :x

Intr-un fel LIBERTATE TOTALA!!! :br

La prima vedere te plimbi si primesti banii pentru asta! :grin:

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Pentru Nessum: Da, la prima vedere, te plimbi şi cîştigi bani. La a doua vedere, munceşti şi cîştigi bani.Că munca e frumoasă e altceva...

Pentru Renegade: Oarecum, fac la sol ce fac cei din aer! Consemnez strict ce e într-un punct dat şi pe o rază de 250 metri. Valorificarea observaţiilor mele, respectiv verificarea cum zici tu, o fac alţii. Depinde şi de scopul zborurilor de fotogrametrie:nu înseamnă că raportările mele sunt aferente strict zborurilor controlate de dumneavoastră.

Link spre comentariu

Fain part time ai :) Cred ca oricarui iubitor de aer liber i-ar placea asa ceva. Mie unuia sigur! Nu mai aveti locuri libere? :)

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Foarte frumos! Sunt convins ca ai ocazia sa ajungi unde nici nu stiai ca se poate...

Daca ai idee cand si unde se fac noi recrutari, te rog spune-ne, cred ca suntem multi interesati.

Bafta!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare