Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

modificari realizate la rusoaica mea

dragos nivaru

Postări Recomandate

Salutari tuturor iubitorilor de offroad si in special celor iubitori de niva!

Am stat pe ginduri daca sa creez un nou topic sau nu dar pina la urma am ales sa deschid acest topic in speranta ca si altii vor posta aici modificarile facute masinilor si as dori ca atit eu si cei care vor posta aici sa vina cu explicatiile necesare ca acestea sa poata sa fie facute si de ceilalti posesori de niva!

Doresc sa multumesc in mod expres celui care m-a sustinut in acest proiect si anume amicului Elemer care efectiv a facut deplasari de la Timisoara la Baicoi, si a muncit efectiv la masina in cinditii meteo foarte rele (se cam lipeau cheile de mina datorita frigului).

Inceput:

1. Achizitionat Lada Niva 2003 30000 km in noiembrie 2009 pret 3500 Euro din Targoviste, masina fiind a reprezentantei lada din oras.

[ATTACH]70478[/ATTACH]

2. Achizitionat jeante de aro model JR spitat, pe 15 cu ET=5, curatate cu flexul, pe care am montat o perie de sirma, aproape de luciu metalic dupa care au fost zincate la rece (folosind spray cu zinc) si aplicata vopsea alba tot la spray vopseaua fiind aplicata doar pe exterior, si un ultim strat de lac atit la interior cit si exterior. poze: jeanta curatata, jeanta zincata respectiv vopsita

[ATTACH]70481[/ATTACH] [ATTACH]70484[/ATTACH]

Mentionez ca jeantele au fost achizitionate la pretul de 60 ron/buc dintr-un remat din Ploiesti.

3. Achizitionat scaune fata de la un Opel Corsa (deci rabatabile) de la dezmembrari de linga Ploiesti la pretul de 100 ron/buc, montate cu ajutorul unor bucati de teva rectangulara de 50/50mm (cele albastre ce au fost vopsite ulterior negre). Au si Airbag:ha:.

Iata pozele:

[ATTACH]70485[/ATTACH] [ATTACH]70486[/ATTACH]

4. Achizitionat anvelope INSA TURBO reesapate profil simex cu dimensiunile 195/80/15 cu diametrul masurat de mine de aproximativ 72,5 cm si montate pe jeantele de mai sus. Setul de 4 buc a costat aproximativ 1150 ron, au fost achizitionate de la o firma prezenta cu reclama pe forum.

Din pacate nu am poze separat dar acestea se vor vedea in pozele finale.

Inchid acest post ca nu mai pot atasa poze!

yo9gdj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

5. Scurtat cirlig remorcare cu aproximativ 8cm. Deoarece am obsevat ca la inclinatii mari cirligul atingea de sol am hotarit sa il scurtez cit mai mult posibil, totodata am mutat si priza de remorca. Nu stiu daca acesta a fost o chestie utila deoarece am inaltat-o si cred ca nu mai atingea. Iata pozele (ininte si dupa)

[ATTACH]70487[/ATTACH][ATTACH]70488[/ATTACH][ATTACH]70489[/ATTACH][ATTACH]70490[/ATTACH]:

6. Montat praguri protectie diferite de cele ce se gasesc la Cluj. sursa Elemer. pozele cu ele se vor vedea in starea finala.

7. Inaltare cu aproximativ 9 cm. Aici respect deosebit amicului Elemer.

Desi pe forum mai exista un topic deschis "Inaltare Niva" abordarea este cu totul alta nu este vorba de montarea unui kit luat de la cluj, totul este facut in conditii home made.

Piese folosite sau modificari:

Fata:

Arcuri fata = 2 buc de arcuri fata de Mosvici taiate, sursa Elemer

2buc distantiere pivot superior, sursa Elemer

2 buc amortizoare Sachs Avantgarde de Mercedes clasa G si automat ridicarea suportului superior al amortizorului deoarece amortizoarele sunt destul de lungi, sursa Comert

Inversarea levierelor de comanda de pe fuzete stinga dreapta si automat rasucirea capeteor de bara cu 180 grade,

Saibe de 10 introduse sub talerul de pe bascula inferioara

Spate:

Arcuri spate de niva dar alugite, sursa Elemer

Distantier bara panhard confectionat de Elemer pe loc

Tampoane de cauciuc dur de 3 cm montate in partea superiara a arcului deoarece tampoanele mele nu aveu decit 1,5 cm confecionate loco de un nene strungar.

Cam atit imi amintesc la aceasta ora, sper sa nu fi scapat ceva, si evident munca in conditii aprige = sursa Elemer.

pozele cu forma finala:

[ATTACH]70491[/ATTACH]

yo9gdj
Link spre comentariu

Si alte poze:

[ATTACH]70492[/ATTACH][ATTACH]70493[/ATTACH][ATTACH]70494[/ATTACH][ATTACH]70495[/ATTACH][ATTACH]70496[/ATTACH]

Am uitat sa adaug o piesa confectionata din rectangulara de 50/50 mm, pe care nu am pozat-o, care compenseaza lungimea amortizoarelor spate cu cei 9 cm inaltare care de asemenea a fost confectionata de Elemer.

yo9gdj
Link spre comentariu

si inca 2 poze:

[ATTACH]70497[/ATTACH][ATTACH]70498[/ATTACH]

Mentionez ca aripile fata au fost decupate in partea de jos din fata cu aproximativ 2,5cm deoarece la viraj loveau cauciucurile.

Si inca o poza cu copilotul meu de numai 5 ani

[ATTACH]70499[/ATTACH]

PS: In speranta ca nu v-am plictisit si ca nu veti crede acest topic o lauda de sine, astept opinii si va stau la dipozitie cu orice lamurire.

Sa aveti iesiri cit mai frumoase !!!

Cu stima

Dragos

yo9gdj
Link spre comentariu

Re: modificari realizate la rusoaica mea

:br foarte fain o iesit rusoiaica. Acu, sa spui si diferentele de comportament in teren, fata de momentul anterior modificarilor facute.

Link spre comentariu

@nivaru frumoasa aratare de niva,felicitari!deci se poate!!!:2dr:banana

daca poti sa imi faci rost de 2 inaltatoare de pivot superior,ca am modificat si eu putin fierotania si e cam greu sa le confectionez din aluminiu cum ma gandisem,bineinteles modelul dupa un site de la belgieni ca si ei sunt maniaci in nive.:tk

tel meu il ai ca am mai vb la tel.

cum trage cu cauciucurile simex?masina duce si un pic mai mari,195/80/15 sunt cu 4-4,5 cm mai mari decat originalele de niva 175/80/16.

cred ca mergea si un 215/75 r15 de la o firma italiana,arata mai fioros......

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Dragos prietene sper sa te bucuri la fel de mult de rusoaica ta, si de comportamentul ei de acum incolo.la fel de mult cum m-am bucurat eu de natasha mea!

PS : sper sa faci si niste poze in teren sa vedem cam cum arata rusoaica ta pe dealurile de pe langa casa si sincer sunt foarte curios ,personal,de unghiurile la care ajung acum puntile tale!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Vizitator nivareloaded

Asa cum zice si khumall sa te bucuri de ea, sau mai bine zis sa ne bucuram impreuna!!!!

Pentru @khumall, a iesit f bine rusoaica lui dragos, ati facut o treaba f buna! felicitari!..... si acum ce sa zic khumall, te asteapta si rusoaica mea!

Link spre comentariu

@ moshu68! imi permit sa iti raspund eu la intrebarea adresata lui dragos! telescoapele folosite p fatza sunt ,p langa faptul ca sunt multa mai lungi,si mult mai elastice! adica putem spune mai moi1 la fel sunt insa si arcurile atat cele fatza cat si cele spate foarte foarte moi,adica lusreaza f bine in teren permitzand puntilor sa flexeze foarte bine!

@ dragos; daca ai vreme sa postezi si niste poze cu mutarea suportului de telescop si saibele aflate intre talerul inferior si bratzul puntii fatza! sa fie totul foarte clar si transparent!

@ luci : da luci se poate chiar mai mult de atat! sper ca in curand sa pot sa reiau povestile p un alt topc deschis unde as vrea sa povestim p marginea modificarilor aduse unei alte natasha!:x

@moshu ce motor este cel din poza de la avatar este nemaipom,enit de frumos! imi plac foarte mult treburile vechi dn perioada interbelica si cele din perioada immediat postbelica si ma bate gandul sa achizitionez un simson avo:y

Editat de khumall
Link spre comentariu

Salutari tuturor!

Imi cer scuze dar nu am avut timp sa fac foto in teren, dar sper ca in week sa rezolv !

Prima constatare:

1. Directia merge mult mai usor = posibil de la rasucirea capetelor de bara cu 180 grade sau de la suprafata mica de rulare a anvelopelor.

2. In conditii de offroad datorita distantierului de amortizoare am constatat ca partea comprimata ajunge destul de des la capatul cursei adica se termina cursa amortizorului, aici e un avantaj ca in acest moment se ridica caroseia cu tot si nu pemite atingerea anvelopei de caroserie si exista dezavajul zgomotului facut de acesta lovire (se aude ceva de genul fier pe fier), insa paretea decomprimata este incredibil de lunga.

Promit sa revin cu poze in aceste ipostaze!

Pt. Luci: Distantierele nu sunt greu de confectionat, iti trebui un strungar bun, care sa fie capabil sa decupeze o calota din interiorul distantierului!

Te sfatuiesc sa vorbesti cu Elemer !! Si problema se rezolva!

Va salut si multumesc tuturor de aprecieri !!!

yo9gdj
Link spre comentariu

@ moshu68! imi permit sa iti raspund eu la intrebarea adresata lui dragos! telescoapele folosite p fatza sunt ,p langa faptul ca sunt multa mai lungi,si mult mai elastice! adica putem spune mai moi1 la fel sunt insa si arcurile atat cele fatza cat si cele spate foarte foarte moi,adica lusreaza f bine in teren permitzand puntilor sa flexeze foarte bine!

@ dragos; daca ai vreme sa postezi si niste poze cu mutarea suportului de telescop si saibele aflate intre talerul inferior si bratzul puntii fatza! sa fie totul foarte clar si transparent!

@ luci : da luci se poate chiar mai mult de atat! sper ca in curand sa pot sa reiau povestile p un alt topc deschis unde as vrea sa povestim p marginea modificarilor aduse unei alte natasha!:x

@moshu ce motor este cel din poza de la avatar este nemaipom,enit de frumos! imi plac foarte mult treburile vechi dn perioada interbelica si cele din perioada immediat postbelica si ma bate gandul sa achizitionez un simson avo:y

O.K.

As vrea sa schimb si eu ceva pe la suspensie,dar nu acum,o sa mai astept, pt ca pana acum nu ma deranjeaza cum lucreaza.

Oricum daca o sa ma apuc de ea,o sa o fac cap-coada,dar,asta dupa ce o sa lucrez ceva la tablarie,in special la praguri.

In legatura cu motorul de la avatar,daca o sa iti dau detalii pe forum,risc sa fiu AMENDAT de catre d-nii moderatori,care o sa creada ca fac reclama(am mai patit-o):grin:

Daca vrei sa afli mai multe despre motor,ma poti suna pe nr 0761525359 sau 0723511229,sau trimite-mi un nr de tf si o sa te sun eu:h5

Sa auzim numai de bine!:h5

bau bau
Link spre comentariu

Felicitari pentru realizare , si iti doresc sa ai de o mie de ori satisfactia fata de mnca depusa !

Pe mine ma intereseaza , cum se comporta directia in teren (unghiul de cadere ???), fiindca experienta mea (tot licenta Elemer ) nu mia cam iesit .

Ori am gresit undeva cu constructia ori , ......? Nu stiu !

Este foarte greu(s-au mai bine zis e imposibil) de tinut pe trasa pe care vrei in teren .

Link spre comentariu

e evident ca parerile despre executia si comportamentul masinii vor fi mereu impartite! nu pretind ca executia sfideaza perfectiunea insa sper ca ceea ce am facut prietenului dragos sa fie cel putzin aproape de decentza!

imi pare rau ca nu v-a iesit modificarea msinii dvs ,domnule atila! acum sigur e posibil ca nici eu sa nu ma fi exprimat in modul cel mai inteligibil posibil in momentul in care am vorbit cu dumneavoastra! mai este si aspectul urmator: depinde care este dimensiunea distantierului de pivot folosit de dumneavoastra! daca este aceeasi dimensiune cu al meu adica 55mm si este inclinat spre partea interioara a masinii sub un unghi de 10 grade atunci sincer nu stiu ce sa spun decat ca imi pare rau ca experimentul a esuat!

dupa ce ama ridicat masinutza mea cu elementele de suspensie caresunt exact cele de p masina lui dragos,din joaca am fcaut concurs cu un prieten vara p malul timisului eu cu niva iar el cu o motocicleta1 am rulam chiar cu 100 de km/h p drum de pamant uscat cu diverse denivelari si nu am obsercvat ca masina sa stea mai prost decat inainte p drum! poate nu am vrut sa remarc fiind entuziasmat de "reusita" proiesctului fie.....!sper ca dragos sa poate incerca in curand masina atat p sosea ct si in teren si sa vina si el cu aspecte nemultumitoare sau de orice fel referitoare l tinuta de drum a rusoaicei ....!

va salut cu respect,Elemer!

Editat de khumall
Link spre comentariu

Multumesc de aprecieri Atila !

Ceea ce am observat eu in prima faza este ca a devenit un pic mai instabila pe sosea, fura parca ceva mai mult de spate. Pe teren nu am mers cu viteza foarte mare inca nu pot spune, dar mie imi place cum se comporta pe teren accidentat. Inca testez masina sa vad ce si cum!

Astazi am descoperit ca trebuie sa decupez si din aripa spate ca la flexari mari imi loveste cauciucul.

Despre ce descria Atila. mai sus, asa a fost prima data dupa ce am facut modificarile pina am fost si am reglat directia, dupa care lucrurile sau schimbat radical!

La reglajul directiei s-a muncit in jur de 4-5 ore de doi lucratori care mai aveau un pic sa ma bata ca s-au chinuit terbil. Au avut de furca cu unghiul de cadere, au tot bagat si scos saibe la bascula superioara si pina la urma a iesit desi ce mi s-a parut curios e ca la bacula din partea stinga saibele din fata sunt mai multe decit cele din spate (4mm fata si 2 spate), au reglat bieletele si au adus unghiul la 0 grade.

Oameni au lucrat la directie cu metoda veche fara calculator, folosind apartele cu fanta de lumina montate pe jeantele fata.

Ceea ce mi-au spus in prima faza inainte de inceperea lucrarii si anume ca "mare lucru ca nu m-am rasturnat" ma face sa cred ca dereglarea directiei dupa aceste modificari este destul de serioasa si este cred eu obigatorie aceasta operatie.

PS: As dori (chiar as fi onorat) in masura in care timpul imi va permite sa ajung la Brasov si sa trec pe la Atila sa facem o proba, daca si dinsul este de acord poate ne vedem, si cu ocazia asta sa ne si cunoastem!

Astept un raspuns aici sau PM.

yo9gdj
Link spre comentariu

Orice "Nivar"(si nu numai), e bine venit in Brasov ,pentru perfectionarea conceptiilor , si legare de prietenie , Niva fiind doar un motiv ..:h5

Elemer: eu am pus un distantier de 70 mm la pivotul de sus , ca asa era modelul pe acel site din Brazilia . iar roata nu sta 10 grade inclinat . Arata ca mercedesul cind e bracat la maxim:dr1

Va stau la dispozitie in weekenduri, ca in rest nu i-mi ajunge ziua cit de lunga e.

PS. va rog frumos sa va adresati la persoana mea prin Atila s-au Niva , ca in offroad toti avem aceasi virsta , pai nu ?

Link spre comentariu

ok Atila am sa iau aminte si am sa imi permit atunci sa iti spun Atila! nu roata trebuie sa stea inclinata la 10 grade ci distantierul de pa pivotul superior p care eu l-am facut de 55 de mm ,pt ca cel de pe site-ul brazilian mi s-a parut mult prea mare,acel distantier este facut in asa fel incat el sa nu aibe fetele paralele ci cea superioara sa aibe un unghi de 10 grade fatza de partea cealalta! atfel pivotul nu va sta in acelasi plan in care statea in pozitia initiala ,pt ca daca acel distantier are fetele plane atunci e clar ca el va sta perpendicular pe supafata bratului superior si astfel pivorul va sta iesit in afara fatza de pozitia lui initiala si anume aceea fara distantier!

Link spre comentariu

Salutari!

Ideea acestui topic este sau asa am vrut eu sa fie ca si altii sa prezinte modificarile rusoaicelor lor din care sa invatam cu totii! Sunt convins ca Atila are ce sa ne prezinte si avem multe de invatat de la el, si il rog pe aceasta cale sa o faca! (povestea la un moment dat de un pivot superior forjat).

De asemenea Lucian de la Piatra Nemt posesor de Niva si mare iubitor de Offroad are multe de povestit.

PS. Atila cu prima ocazie dupa aceast Paste vin la Brasov sa schimbam pareri!

yo9gdj
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salutari!

Revin cu o informatie!

Desi am pus anvelope de doar 195/15 in flexari atinge la greu! A fost nevoie de decuparea aripilor si tot atingea, dar acum in oala, asa ca am introdus pe tija amortizorului bucsi de cauciuc de 30mm, masina nu mai flexeza asa mult dar cauciucurile nu mai ating!

yo9gdj
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

2. Achizitionat jeante de aro model JR spitat, pe 15 cu ET=5, curatate cu flexul, pe care am montat o perie de sirma, aproape de luciu metalic dupa care au fost zincate la rece (folosind spray cu zinc) si aplicata vopsea alba tot la spray vopseaua fiind aplicata doar pe exterior, si un ultim strat de lac atit la interior cit si exterior. poze: jeanta curatata, jeanta zincata respectiv vopsita

[ATTACH]70481[/ATTACH] [ATTACH]70484[/ATTACH]

Mentionez ca jeantele au fost achizitionate la pretul de 60 ron/buc dintr-un remat din Ploiesti.

salut, o intrebare: cum ai rezolvat problema cu diferenta de diametru de la prezoanele de lada de 12 si cele de aro cu gaura de 14. ai pus flanse sau alta varianta

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare