Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimnylica fara martor de "rezervor gol"???

shoricelu

Postări Recomandate

Am ramas de cateva ori cu 3-4 l in rezervor. Fara sa mi se aprinda vreun martor care sa ma anunte ca ar fi cazul sa ma "prezint" la pompa. Abia acum mi-am luat o rezerva de 10l dar mai am pana la "gol" si ma roade curiozitatea. Sa fi avut el Oltcitul si Jimnilica nu???? :pr1

Cu sanatate!

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jimnylica fara martor de "rezervor gol"???

:ha: iti vine sa crezi sau nu ...... jimny nu are avertizor luminos pentru rezervor

singurul avertisment este ca daca mai ai doar ”vapori ” de combustibil in rezervor... smuceste intens (e din experienta proprie... deci nu ma contraziceti)

e nasol... mai ales in vremurile astea de criza :grin:

nu il lasa pe ultima suta de metrii, da-i sa bea...

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Eu am un martor portocaliu in extrema dreapta la Jimny din 2006! La cel din 2000 nu am ajuns pe rosu niciodata, pentru ca de fiecare data cand plec la off-road ... fac plinul! Nu se stie ...

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

:uameni

in alta ordine de idei, moftul tot moft ramane;) asa ca o sa caut o posibilitate de a pune "atentiometru" la rezervor! sarumana de idei! sunt la obiect! :))

Mai ai varianta ca atunci cand e acul la carburant la jumatate sa-i faci plinul.

Ce zici de idee?

Si preventiv o canistra plina de 20l?

Ce zici de idee?

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

daca gasesti o solutie viabila, fara multe modificari.... spune si altora, ca nu toata lumea are dotari optionale ca acestea...:ha:

multam mult...

Link spre comentariu

m-am gandit la o solutie. Dar deja e patentata si o ofer doar contra cost. Suna cam asa:

Martor la rezervor: Prind un japonel, il bag in rezervor, ii pun un colac de salvare, il leg cu mainile la spate, ii leg sub genunchi niste pietre (in asa fel incat sa nu treaca de fluierul piciorului), am grija sa nu se scufunde dar sa stea drept....iar pe fundul rezervorului lipesc muuulte ace cu gamalie cu varfurile ascutite in sus, in asa fel incat volumul de benzina de la (de sub) varfurile acelor si pana la tabla rezervorului sa fie echivalentul a 7-9 litri. La japonel de gat atarn un microfon si difuzorul mi-l pun in bord. Instalatia o alimentez la 12V (eventual bricheta) Si ... no problem, imi dau eu seama cand sunt aproape de epuizarea combustibilului!!:Gr

Pai se poate asa ceva??? Sa stau fara martor la rezervor?????

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Poate ca functioneaza , poate nu , ca mai sint si unii maso....

O gheisa cred ca e o solutie tehnica mai finutza , o tii preventiv in masina ca sa te intretii in arta conversatiei fara cuvinte ...cind se termina benzina ...

Sau ...solutia nasoala , fara gheisa...

:montezi un contact Reed , care este de fapt un tub de sticla vidat , cu doua lame care se pun singure in contact atunci cind de tub se apropie un magnet .

Contactul Reed e folosit la citeva tipuri de alarme iedtine , de tipul celor care au un magnet ce se lipeste de usa/geam , iar alarma pe tocul usii/geamului . De asemenea , mai sint prezente in relee cu contecte flexibile in vid (aceeasi Marie , cu aceeasi palarie ...dar privita din spate ...) care se folosesc acolo unde nu e admisa scinteia dintre contactele deschise .

Tubul -care e lung de 18 mm , la un diam de 3 mm . se monteaza cu efort minim pe suportul sondei de nivel , iar pe tija plutitorului se monteaza magnetul , de preferat unul metalic (neodium sau....) care e usor de gasit la unele rulete magnetice (sau , pentru perfectionisti , pe net -la bucata 1 leu per buc....pina la tona ) .

Totul se poate face cositorit in cel mai obisnuit mod , depinde de cine si cum vrea sa se complice in detalii .

Si atfel obtii un contact de nivel scazut , care se inchide atunci cind magnetul ajunge in imediata vecinatate .

Recomand pentru inceput legarea lui la un avertizor sonor simplu , deja existent pe masina - claxonul ....pentru economie ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

hai sa ne intelegem un lucru....

cine vine cu idei ( interesante, de altfel...) sa faca bine sa puna ceva poze sau macar o schita de mana, daca nu aveti cote si alte desene la scara...

hai ca incet incet o scoatem la capat

:banana

Link spre comentariu

Da vad ca va place adrenalina! Functioneaza litrometrul? La ce mai e necesar si becul aprins in bord? Pai, daca vezi ca acul se apropie de "rosu", pune mana, frate, si alimenteaza, ca n-ai nevoie de pana..."aluia"!

La Vitara nu am bec indicator, insa de cum se apropie acul de zona rosie, ma si gandesc sa alimentez, mai cu seama ca am pompa de benzina in rezervor, si nu e deloc bine sa "rontaie" pe uscat, si sa imi deranjeze gunoaiele de pe fundul rezervorului...

La Fabie am bec indicator, si, pe vremea cand traficul din Bucuresti nu era asa haotic ca acum, am testat distanta pe care o pot parcurge cu rezerva. O data, de doua ori, pana cand era sa dau de dracu in mijlocul intersectiei, si m-am lecuit de teste fara sens. Asta cu bec cu tot! De atunci, nici nu mai astept sa se aprinda! Acum habar nu am daca mai functioneaza, parol!

Dar cel mai bun mentor in toata povestea asta mi-a fost indicatorul din bordul primei mele Dacii 1100. Ala arata in mod constant nivelul de luna trecuta... Ziceai ca mai ai cam 10 litri, si deodata iti murea masina in drum, si atunci sa vezi distractie, ca pe vremea aia benzina era pe ratie!

Sfatul meu ar fi: daca nu sunteti siguri ca va ajunge carburantul pentru drumul pe care vi l-ati propus, mai bine alimentati la plecare. Macar asa faceti economie la becuri, led-uri si alte candele...

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

Pina la urma , asta e cel mai bun sfat....

Daca nu ai treaba ...asta e alta discutie .

Daca crezi ca ai neaparata nevoie , asta e de asemenea alta ....

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

macar a functionat ideea cu arta conversatiei. Si, cum tot de arta se leaga si amorul, poate ca o sa tin seama de toate sfaturile... poate doar de acelea care-mi recomanda sa nu raman cu rezervorul "gol". Pana una-alta, canistra de 10 litri si-a gasit loc perfect in portbagaj. Topicul ar fi pacat sa fie inchis, desi s-a spus mult din ce se putea spune. Ar mai putea ramane deschis "o lecutza"? :))

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Totul se poate face cositorit in cel mai obisnuit mod , depinde de cine si cum vrea sa se complice in detalii .

Si atfel obtii un contact de nivel scazut , care se inchide atunci cind magnetul ajunge in imediata vecinatate .

Recomand pentru inceput legarea lui la un avertizor sonor simplu , deja existent pe masina - claxonul ....pentru economie ...

Asta inseamna ca o sa claxoneze incontinuu daca ajunge la puntul limita? :ha:

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Cu siguranta , si asta te va invata minte sa nu mai lasi rezervorul precum Sahara ....

Cit de curind voi cauta contactul de care am vorbit mai sus si-l pun in foto . Dupa mine asta e cea mai simpla solutie , ca si instalatie separata care nu intervine in electrica cu alte modificari .

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Doar Jimny modelul curent are asa ceva. In schimb, litrometrul nostru arata mai putin decit e in realitate, ca sa ne indemne sa trecem pe la pompa. La mine e cam asa: cind arata jumatate, mai intra vreo 10-12l (in loc de 20) si cind e trei sferturi gol mai intra vreo 20-22l.

Oricum la masinile cu injectie nu e bine sa mergi cu rezervorul gol ca omori pompa.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Salut,

pentru ca la samurai am umblat de curand la bord in cautarea unui scurt,

am ajuns si la ceasul indicator de combustibil, care, are 2 bobine. Una

actioneaza acul indicator, cealalta actioneaza un contact. Nu m-am obosit

sa urmaresc circuitul contactului, pentru ca pe mine ma interesa temperatura,

dar sunt aproape sigur ca are legatura cu martorul de rezervor aproape gol, cu

toate ca nici eu nu am bec de rezervor gol. Deci, cel putin la samurai, cred ca

se poate incerca sa se urmareasca in ce mufa duce contactul respectiv, si sa

se puna un bec.

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

Hmm... ciudat. La masinile "normale" becul de avertizare nivel carburant are un circuit separat (si deci si sonda speciala).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Cam asa ceva arata un plutitor cu contact magnetic. Am modificat eu recent contactul unei sonde pentru un grup electrogen. Il montezi foarte simplu cu o platbanda sau ceva la nivelul care il vrei in continuarea sondei initiale a masinii, iar cand combustibilul ajunge la nivelul lui pica plutitorul si se face contactul magnetic. De aici foarte simplu un releu basculant sau de protectie far sau de care vrei cu bobina la 12vdc sau 24vdc daca asa ti masina si gata iti pui un bec in bord si ai rezolvat problema. Sigur ai si in suzuki un buton fals ceva unde sa pui un bec. In rest succese si sanatate maxima!

Don't hate the player, hate the game!

Toyota Hilux Vigo 3.0 D4D

Link spre comentariu

Cam asa , desi eu ma gindisem la ceva mult mai simplu , sa 'parazitezi ' sonda de origine cu un magnet pe tija de la plutitor si cu contactul REED intr-o pozitie convenabila . alaturi .Asta in cazul in care sistemul nu e coaxial .

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Se poate folosi si un senzor magnetic, un SM 234...! Cred ca-i mai simplu...! Astfel de senzori sunt, cu tot cu un mic magnet, in unele taste de masini de scris/tastaturi de calculator...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare