Mugur Postat Noiembrie 16, 2007 Partajează Postat Noiembrie 16, 2007 Pe un stadion, Cam cu ghinion, Iată vine iute, Pfui, ferea că pute, Un cioban gherÅ£oi, Cu-o turmă de oi! Una-i mai pestriţă, Oaia Nicoliţă, Una care zburdă E o oaie Surdă, Iar una peltică Se numeÅŸte Dică. Åži pe la peluză Stând buză la buză, Mări, se vorbiră, Ei se sfătuiră Printre căcăreze Ca să mi-l lucreze Pe cel antrenor Că-i prea bârfitor Åži are la soare, Un hotel prea mare, Åži maÅŸini prea tari, Åži cam mulÅ£i dolari!... Åži acel cioban, Evident, ţăran, Fără pic de frică L-a demis pe Gică, Åži de-o lună-ncoace Gura nu-i mai tace, Cică el cioban, I-a luat MerÅ£an Åži noaptea la trei ÃŽi ducea femei -Bre patron de paie, Care nu faci baie, De o lună-ncoace Gura nu-Å£i mai tace! Ori turma nu-Å£i place, Ori eÅŸti bolnăvior, Păstor impostor? -Auzi, hahaleră Cu faţă mizeră, Mare derbedeu, Tu ÅŸtii cine-s eu? Eu sunt, ÅŸtiu creÅŸtinii, Sabia luminii, Sunt Jiji jupânul Åži a tot stăpânul. - Stăpâne, stăpâne, ÃŽÅ£i cheamă ÅŸ-un câne Cel mai bărbătesc Åži cel mai frăţesc, Åži la stadion Dă-i un milion, Poate derbedeul Bate CeFeReul. -Fraiere, insist, Tu eÅŸti ziarist, Nu cumva eÅŸti oaia Lui IoaniÅ£oaia? -Bre Jiji la noi Nu există oi, Caută-Å£i în pripă Oaia la echipă, Åži-o să-Å£i vezi măiastră, Oaia roÅŸ-albastră; Iar în dosul stânii Mai ascultă-Å£i cânii, Zi-le-o vorbă bună, Ca la cap să-Å£i pună Fluier ardelean, Al lui Corpodean; Fluierul ca mierea, Al domnului Serea; Fluier cu venin, Al lui Constantin! Vântul când a bate Prin ele-a răzbate, Punctele s-or strânge, Oile vor plânge Cu lacrimi de sânge, Că tu la prostime Le vei da iar prime! Iar de o să pleci La Parchet în beci, Să le spui curat Că te-ai însurat C-o mândră crăiasă, A lumii mireasă; Că la nunta ta A căzut o stea; Iar restul de stele Å¢i-au cântat manele, VieÅ£aÅŸi ÅŸi ocnaÅŸi Ai avut nuntaÅŸi; PreoÅ£i iubitori, Doi judecători, Păsărele mii, Åži stele făclii! Iar dacă-i vedea, Pe la DeNeA Unul cu burtică, Pe nume Mitică, Din ochi lăcrimând, Pe hol alergând, Pe toÅ£i întrebând Åži la toÅ£i zicând: "Cine-au cunoscut, Cine mi-au văzut Åžmecher marinel, Tras printr-un inel? FeÅ£iÅŸoara lui, A coniacului; PeriÅŸorul lui, Ca al oului; OchiÅŸorii lui, Ca ai x-ului?" Tu, ciobanul meu, Să îi spui mereu Că acel băiat V-a cam înfundat, Iar la spectatori, Ä‚ia "infractori", Să le spui curat: "-Gata, v-am lăsat!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Noiembrie 17, 2007 Partajează Postat Noiembrie 17, 2007 A ignora pe cineva e o pedeapsa aspra si elevata pe care persoanele non-elevante nu ar intelege-o niciodata.... Cel mai mare pacat in viata este ca atunci cand ai de a face cu acest gen de persoane non-elevate, nu poti folosi elevatorul asupra lor, ca nu e cum... trebui sa te cobori la nivelul lor ca sa te inteleaga... altfel nu intelege... nici de-l certi, nici de-l lauzi si de-l ignori nici atat... Am avut de-a face cu mult prea multi oameni prosti ca sa ma conving ca de fapt cu prostu trebuie sa te comporti si tu ca un prost ca altfel nu intelege.... Singura alternativa este sa nu te mai complici... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 17, 2007 Partajează Postat Noiembrie 17, 2007 A ignora pe cineva e o pedeapsa aspra si elevata pe care persoanele non-elevante nu ar intelege-o niciodata.... Cel mai mare pacat in viata este ca atunci cand ai de a face cu acest gen de persoane non-elevate, nu poti folosi elevatorul asupra lor, ca nu e cum... trebui sa te cobori la nivelul lor ca sa te inteleaga... altfel nu intelege... nici de-l certi, nici de-l lauzi si de-l ignori nici atat... Am avut de-a face cu mult prea multi oameni prosti ca sa ma conving ca de fapt cu prostu trebuie sa te comporti si tu ca un prost ca altfel nu intelege.... Singura alternativa este sa nu te mai complici... Ai mare dreptate ... Dar de ce sa comport eu prosteste, ca sa inteleaga si prostul ...Cea mai mare pedeapsa ptr el este sa nu inteleaga de ce ...! Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce tot repeta Jiji obsesiv ca toti banii ii are din afaceri corecte? El deja si-a cumparat acele dosare care il incrimineaza. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Noiembrie 17, 2007 Partajează Postat Noiembrie 17, 2007 Nu stiu daca o sa inteleaga el pedeapsa asta, dar macar nu ne coboram noi! Si totusi si asta e important... :D Clar ca Jiji si-a cumparat toate dosarele si a facut tot ce era omeneste posibil... nici dracu nul mai prinde... Oricum noi sa fim sanatosi... daca vecinu' are o turma de "capre"... asta e... n-am ce sa-i fac... sau ma rog turma de oi :D... eu imi vad de capra mea... sau ma rog... de tractor :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate