Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

inlocuire rulmenti, garnituri, simeringuri puntea fata

ab03fge

Postări Recomandate

saptamana viitoare vreau sa inlocuiesc rulmentii, simeringurile, garniturile din puntea fata. mai am nevoie de piese marcate in poza .

de unde pot cumpara piesele marcate cu rosu?

poate stie cineva si dimensiunile simeringurilor notate cu 1 in poza.

restul pieselor sant deja achizitionate.

Editat de ab03fge
poza
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: inlocuire rulmenti, garnituri, simeringuri puntea fata

acest kit complet l am comandat si eu din state ... tot din motive ca nu as gasii unele semeringuri am ales ca comand kitu complet la un pret OK ... incearca la autonet ...

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

acest kit complet l am comandat si eu din state ... tot din motive ca nu as gasii unele semeringuri am ales ca comand kitu complet la un pret OK ... incearca la autonet ...

daca tot ai schimbat nu ai dimensiunile la simeringurile marcate in poza?

Link spre comentariu

Poti sa vb cu Marius alias Turagmes....o sa te ajute cu siguranta iti dau nr lui 0722 ******

ce dragut esti tu. preferam sa ma abtin. pot si eu sa intru asa pe la toate posturile si sa zic "si eu am vazut ..., si eu am un prieten ,......si mie mi se pare ca ... nu mi se pare .....etc etc. ."

Editat de ab03fge
mi se pare ca am vazut ca nu am vazut cum trebuie ce trebuie ...
Link spre comentariu

ce dragut esti tu. preferam sa ma abtin. pot si eu sa intru asa pe la toate posturile si sa zic "si eu am vazut ..., si eu am un prieten ,......si mie mi se pare ca ... nu mi se pare .....etc etc. ."

pai ti-am zis ca mi-a dat sfaturi,se pricepe la samurai si de asta ti-am zis ca te poate ajuta...cu ce am gresit? :uameni

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

garniturile alea le-am comandat eu acum cateva zile....cam 60 ron bucata...originale...termen de livrare intre 5 si 8 zile...de simeringuri nu am intrebat....dar sigur se gasesc :grin:

Link spre comentariu

@marius :h5:h5 din cate am vazut in cartea samuraiului garniturile trebuie taiate. sant 9999% convins ca nu o sa le cumpar . prefer sa le fac eu din cauciuc de grosime corespunzatoare.

@adipsc88 ala bala mandarina ....:uameni:uameni. totusi mi se pare ca .... si pana la urma niciodata nu a fost ca sa nu fie cumva.:grin:

poze din tipul lucrarii o sa postez aici. sa nu isi mai bata capul si altii.

Editat de ab03fge
Mare om , sa traiesti Marius
Link spre comentariu

Garniturile de la homocinetica trebuie taiate, altfel nu ai cum sa le bagi. Aia de la Suzuki asa spun. Si vezi ca nu sunt simple O-ringuri, au o forma mai aparte, nu poti sa iei orice o-ring sa-l pui acolo. Simeringurile nu stiu ce cote au dar daca vrei iti dau codul pe original pentru ele ca sa le poti comanda.

Daca faci poze eu zic sa deschizi un topic nou de gen "reinnoire homocinetica la Samurai" fiindca sunt multi pe-aici care nu au facut-o inca si cred ca ar prinde bine.

Bafta!

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

acu zic si eu....cata minte va trebuie ca sa taiati acele garnituri....

daca trebuiau taiate...nu o faceau aia cu ochii mici????

decat sa le tai....mai bine nu le schimbi....

din cate stiu eu....s-ar putea sa ma insel....dar cauciucul e de felul lui....elastic...deci...il poti intinde...ca sa intre unde trebuie

lasand gluma la o parte....am schimbat o plasa de garnituri de genul ala..de Patrol...de Samurai...dar nu a trebuit sa tai nici una....:ha:

Link spre comentariu

Daca vorbim de aceleasi garnituri, cele de sub paslele de la homocinetica, poti sa nu le tai in cazul in care desfaci complet homocinetica. Altfel (Suzuki recomanda sa le schimbi la 10.000 de Km), trebuie sa le tai, manualul iti spune si la ce unghi faci taietura, cum montezi, ce silicon special folosesti, etc.

Poate si explici cum ai reusit sa nu le tai si fara demontarea completa a homocineticii.

Link spre comentariu

decat sa ma chinui cu taiat ...potrivit....silicon si alte de genul asta....mai bine desfac tot...cu ocazia asta ma ocup de rulmentii rotii curatat si uns...bad articulatia planetrei daca necesita si ea curatare si ungere.....curat etrierul ca are marele talent de a se bloca pe suruburile culisante...

eu asa as face.....:grin:

Link spre comentariu

decat sa ma chinui cu taiat ...potrivit....silicon si alte de genul asta....mai bine desfac tot...cu ocazia asta ma ocup de rulmentii rotii curatat si uns...bad articulatia planetrei daca necesita si ea curatare si ungere.....curat etrierul ca are marele talent de a se bloca pe suruburile culisante...

eu asa as face.....:grin:

garniturile alea nu o sa le cumpar, mi se pare un pret exagerat. le construiesc eu cumva.

puntea o sa fie demontata de pe masina . o sa fie desfacut grupul curatat totul cu motorina. cu ocazia asta o sa sudez si talpile pe care se vor monta arcurile peste punte . nu stiu cum se numesc dar am vazut pe un forum facute din profil dreptunghic.(m-am pricopsit si eu cu 4 bucati)

Link spre comentariu

parerea mea este ca in nici un caz nu se taie acea garnitura-simering pentru ca nu se va putea etansa niciodata ,deci ai lucrat degeaba,vaselina dupa ce se va incalzii un pic va curge pe afara.Vrei sa modifici in SPOA si te scarbesti la 120 lei,apropo pentru SPOA trebuie sa pui si flanse la cardane de 30 mm atat fata cat si spate sau sa lungesti cardanele (cea mai buna varianta este cu lungirea cardanelor pt ca cu flanse se modifica unghiul in "rau" )Dai un ban dar stai in fata vorba lui Gothe

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

parerea mea este ca in nici un caz nu se taie acea garnitura-simering pentru ca nu se va putea etansa niciodata ,deci ai lucrat degeaba,vaselina dupa ce se va incalzii un pic va curge pe afara.Vrei sa modifici in SPOA si te scarbesti la 120 lei,apropo pentru SPOA trebuie sa pui si flanse la cardane de 30 mm atat fata cat si spate sau sa lungesti cardanele (cea mai buna varianta este cu lungirea cardanelor pt ca cu flanse se modifica unghiul in "rau" )Dai un ban dar stai in fata vorba lui Gothe

nu ma scarbesc dar 120 lei nu dau atat pe 2 bucati de cauciuc daca era ceva special mai ziceam dar consider ca le pot face acasa..

pt. spoa am tot felul de cardane . si mai lungi si mai scurte si flanse pt adaptarea gaurilor . mai trebuie doar sa cumpar niste furtune de frana de matiz.

Link spre comentariu

e o vorba pe aici pe la noi.....

ce-a spus dracu dupa ce a tuns porcul....grea treaba si proasta lana....

cam asa si tu cu garniturile alea.....

dar vb cuiva.....fa cum crezi ca-i bine....doar e masina ta:grin:

Link spre comentariu

nu ma scarbesc dar 120 lei nu dau atat pe 2 bucati de cauciuc daca era ceva special mai ziceam dar consider ca le pot face acasa..

pt. spoa am tot felul de cardane . si mai lungi si mai scurte si flanse pt adaptarea gaurilor . mai trebuie doar sa cumpar niste furtune de frana de matiz.

eu zic ca totusi sunt ceva specialite,avand in vedere ca aceste masini nu umbla prea mult pe asfalt ci mai mult pe coclauri si prin tot felul de ape ,aceste garnituri tin piept la patrunderea apei in ansamblul omocinetic ,de altfel apa este inamicul nr 1 al omocineticii si cand te gandesti cat costa un cap de planetara,rulmenti fuzeta si rulmenti de la pivoti cred ca te razgandesti dar vorba unuia,de fapt este masina ta,banii tai.........

tel 0744621055

Link spre comentariu

@Marius: crezi ca este bine ca la fiecare 10.000 de km sa demontez complet homocinetica, sa schimb pasle + garnituri numai ca sa nu tai garniturile? Intreb fiindca eu la 10.000 le schimb, chiar daca tai garniturile cum zice in manual. Asta ar fi cam o data la 7 luni la mine.

Hai sa fim putin seriosi si sa zicem asa:

- articulatia homocinetica are anumite componente care sunt "consumabile". Adica paslele, garniturile, la o adica si capacele + etansarile semicirculare din metal. Deci partea de etansare.

- piesele care se uzeaza mai greu adica: rulmenti, simeringuri de etansare de pe langa planetare, rulmentii planetarelor.

Suzuki spune asa: schimbi des elementele de etansare ca sa protejezi restul elementelor mai durabile.

Eu am schimbat cu mana mea elementele de etansare la homocinetica si, daca te conformezi manualului, nu are pe unde sa patrunda apa. Problema este ca garniturile se uzeaza in timp tocmai de la contactul lor cu "bila" articulatiei si de aici pot veni probleme de infiltrare.

Daca procedez gresit, te rog sa ma contrazici. Este o discutie productiva din care toti putem sa invatam cate ceva. :h5

Link spre comentariu

eu nu stiu ce spun cartile....poate ca sunt eu mai ignorant :grin:.....dar indiferent de starea acelor garnituri tot desfaceam pe acolo tot ce trebuia ....ca pe unde mergea masina......era musai....scoteam planetara afara....o curatam...o ungeam....curatam oala aia ....stii si tu cam ce gasesti pe acolo.....daca era necesar schimbam garnitura...daca nu...nu

in general faceam treaba asta primavara si toamna...indiferent de nr de km

Link spre comentariu

acu zic si eu....cata minte va trebuie ca sa taiati acele garnituri....

daca trebuiau taiate...nu o faceau aia cu ochii mici????

Si in manualul de service de la Jimny zice ca se taie garniturile alea.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

daca asa zice manualul....le puteti taia linistiti...doar e masina voastra.....

eu la a mea prefer sa desfac tot...si sa las garnitura intreaga.....asa fac eu....nu-i nimeni obligat sa faca cum fac eu

eu atat intreb....daca trebuie taiata...de ce nu vine taiata de-a gata....ca doar toata lumea stie ca e intreaga?

Link spre comentariu

sunteti siguri ca vorbiti de aceeasi piesa ce trebuie taiata?Eu cred ca nu ,am impresia ca cei care zic de taiere se refera la garniturile de pasla care in unele seturi vin dintr-o bucata si in altele vin taiate direct,alea chiar trebuie taiate pt ca nu se intind atat de mult sa treaca peste bile

tel 0744621055

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare