Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ranforsare arcuri lamelare

sleek

Postări Recomandate

Doresc sa ranforsez arcurile lamelare din spate(Nissan Pickup D22) deoarece acestea 's-au lasat'. Nu s-au lasat foarte mult dar efectul este vizibil mai ales ca masina a fost inaltata din barile de torsiune fata (greutate in fata troliu si bara metalica). Merg cu bena mai tot timpul incarcata, daca o incarc mai sanatos, caruta se lasa de spate:ha:.

Acum vine intrebarea. Cum sa fac?

De shpringuit am auzit ca nu are rost... ca se rup.

Arcuri noi de acelasi tip nu stiu daca sunt o solutie...

O soluite ar fi: Ironman LOAD PLUS

http://www.ironman4x4.com/html/load_plus.html

LoadHOG... cam aceasi chestie ca Ironman:

http://www.loadhog.co.za/intro.htm

Se pot face si la noi asa ceva? sau numai aduse de afara...

Merita sa adaug fieratania aia sau schimb suspensia (arcurile lamelare) cu una mai performanta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ranforsare arcuri lamelare

Da , se poate face , depinde de cita rabdare ai sa experimentezi diverse foi de arc .

Mai sigura imi pare varianta 'ad-a-leaf' - adica mai montezi o foaie de arc , de preferinta progresiva , cu tampoane .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Mai exista si varianta OLD Man Emu care se aduce usor si mai ales daca cari mult poate sa insemne o investitie cugetata mai ales ca exista si varianta pt sarcina suplimentara constanta mare (+ 400 kg constant) la care se mai poate adauga inca o foaie

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Nu stiu daca te ajuta, dar am vazut pe un Papuc ceva de genul asta, pneumatic. Se gasesc pe net, 300-400 euro.

"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

De shpringuit am auzit ca nu are rost... ca se rup.

QUOTE]

ai auzit prost ...

Am auzit bine:) poate pe cine am intrebat a fost informat prost.

Mai exista si varianta OLD Man Emu care se aduce usor si mai ales daca cari mult poate sa insemne o investitie cugetata mai ales ca exista si varianta pt sarcina suplimentara constanta mare (+ 400 kg constant) la care se mai poate adauga inca o foaie

Asta inseamna sa schimb toata suspensia? sau doar foile spate?

Nu stiu daca te ajuta, dar am vazut pe un Papuc ceva de genul asta, pneumatic. Se gasesc pe net, 300-400 euro.

Cauciucul ala va fi supus conditiilor de praf, umezeala, pietre etc...

poate daca faceau in loc de cauciuc un arc elicoidal ar fost o chestie...

Link spre comentariu

interesant cu suspensia pneumatica !unde zici COSTA ca gasesti pe net de vanzare tot ansamblul?? si eu as incerca sa "ajut" putin arcurile lamelare sa stea mai sus de spate monstruletul !:tk

live free or die hard!!!
Link spre comentariu

Cauta pe Google "perne de aer suplimentare" si sunt mai multe anunturi, desi cred ca toate sunt ale aceleiasi firme :wink:. Bafta

"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

Buna ziua !

Daca springuirea foilor se face de catre un meserias, nu de un farmacist, nu sunt probleme.

De patru ani circul cu foi springuite (puntea spate Cherokee 1989) si inca doua adaugate (una de ceva Volga, una fabricata ad-hoc de omuil in cauza). Nu s-a rupt nimic, iar daca suntem trei-patru in masina (de gabaritul meu, nu la juma' de norma), e extrem de confortabil.

Meseriasul m-a intrebat daca transport greutati mari si cu cat doresc mai sus masina, omul stie ce face, fierar vechi in meserie...

Dar urmeaza o conversie pe elicoidale, pentru o cursa mai mare a suspensiei in teren extrem. Si punti mai serioase, care duc stock 36" - 37", ca sa nu aiba planetarele emotii...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare