Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Victime colaterale

zolameister

Postări Recomandate

Re: Victime colaterale

Nu pot sa cred ca un for creat de noi si la care aderam de buna voie si nesiliti de nimeni ar fi in stare sa ne faca tot noua rau cu buna stiinta...

Nu pot sa cred ca este posibil ca intr-o zi sa ne ascundem haiduceste sa facem ceva offroad...

Pur si simplu nu pot sa cred...Ce i s-a intamplat lui Sorin Parvulescu cred ca este un nefericit accident, o intamplare...

Daca nu...si toate necredintele mele de mai sus se dovedesc a fi adevarate, atunci , in mod cert, voi renunta la acest sport...

Semaco, din pacate NU a fost un accident !

dar asta nu ti-o spun ca sa nu te mai vad in offRoad, ca tin prea mult la prietenia noastra !!! :2dr

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 254
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca au aceste hartii si in regulamentul competitei se prevede "masini inmatriculate care pot circula pe drumuri publice" organizatorii competitiei sunt oarecum absolviti de vreo vina.

Ioane, voi asta trebuie sa rezolvati si cu atat mai mult cu FRAS-ul.... ca peste jumate din masini nu sunt inscrise.... in 2009 politia stia de asta si asista si dirija circulatia la trecerile peste DN-uri.... nu s-au legat deloc de masinile concurentilor...

ai idee cate masini du raliu sunt inscrise ? ( tot sub jumatate )

ai idee care masini din Rally Raid sunt inscrise ( nici una ...sau pe acolo )

sa te vad pe tine cu masina taiata daca mai iei vre-un RAR...asta ca sti prea bine ca daca nu vor nu trece prin RAR nici macar o masina cu aripa julita !!!

Link spre comentariu

Ioane, voi asta trebuie sa rezolvati si cu atat mai mult cu FRAS-ul....

Laure tu crezi ca eu sunt vreo autoritate? :ha: Faptul ca sunt informat prin parcurgerea tuturor regulamentelor si legilor posibile atat la nivel national cat si la nivel international crezi ca imi da vreo putere sa rezolv ceva? Man ... trezeste-te!

Prin prisma clubului care il reprezint in colaborare cu celelalte cluburi vom incerca intai sa gasim, dupa aia sa sugeram o modalitate cat mai domestica (a nu se intelege ca imbratisez vreo forma ilegala de competitie) de a se putea practica acest sport in continuare. Atat ca nivel de competitie oficiala cat si la nivel de hobby (intalnire adhoc amicala).

Precizez ca practic acest sport din placere, nu ptr bani sau alte interese. In acelasi timp cu respectarea legilor si regulamentelor in vigoare. Nu stiu cum se vad de la voi lucrurile ... dar de la mine se vad cam asa: esti legal esti intangibil. Orice forma de protest poate fi luata in seama doar daca demonstrezi ca activitatea pe care ti-o desfasori este sub aripa legalitatii, oricare ar fi ea. Altfel? Stiti povestea cu pisica vecinului ...tocmai am gasit-o cu urme de Simex pe ea ...saracuta! :uameni

Inca o data invit pe toata lumea participanta la discutie sa o facem constructiv. O discutie care sa ramana aici si sa ne foloseasca tuturor. Nu supozitii gratuite, acuze grave, presupuneri!

Asteptam inca o reactie oficiala a organizatorilor care inca nu a venit si o relatare a participantilor care au avut probleme.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ioane.... tu ESTI o autoritate pe forum , ca si MAX ca si alti Mermbrii / Reprezentanti de cluburi...

Voi va intalniti in sedinte comune cu cei de la FRAS...

Voi trebuie sa ajungeti de comun acord si sa mergeti uniti cu o concluzie.... nu sa va treziti acolo si sa dati cu batu la ce spun ei....

si apropos de asta: Ce scrie in regulamentul FRAS privitor la tipurile de masini inscrise intr-o competitie ? Este permisa participarea cu masini neinscrise sau prototipuri ?

Inca ceva, ca si o "fisa" care mi-a picat acum:

Sorin Parvulescu NU va mai putea participa la urmatoarele etape de campionat din cauza acestei intamplari penibile ?!

... oameni buni, eu zic ca aici ar trebui sa ne unim si sa il sustinem pe Sorin ! ... sa ii fie permisa participarea in CNOR si sa se faca exceptie de acest incident !

Editat de worldscape

Link spre comentariu

Nu am nimic cu Sorin. E regretabil ce s-a intamplat ...dar iti expun un caz din viata reala: merg cu o masina neinmatriculata la un recovery sa zicem ...pe drumurile publice si imi pierd dreptul de a conduce urmare a nerespectarii legilor in vigoare. Crezi ca daca tu si 100.000 de insi ar face o contestatie la autoritati respectiv Politia Rutiera sa-mi recapat acest drept ati fi luati in seama? Urmare a faptului ca am incalcat legea circulatiei chiar si pentru a face o fapta nobila stiind inainte toate riscurile care mi le asum urcandu-ma la volanul unei astfel de masini?

Singura portita este dupa parerea mea: gasirea unei modalitati prin care sa rezulte legalitatea acelei intalniri. Prin care sa rezulte respectarea unui regulament al acelei intalniri chiar si circuland cu o masina neinmatriculata. Prin care sa rezulte ca exista un acord scris din partea autoritatilor ca acea intalnire este autorizata in vreun fel (aici nu ma refer neaparat la autoritatea sportiva ci la cea locala)! Daca exista aceasta baza si un acord scris cu organizatorul (chitanta prin care a platit participarea) atunci Sorin poate face contestatie si isi poate obtine inapoi permisul ...Daca nu, este intradevat victima colaterala ...

Link spre comentariu

@Iane eu nu ma refer la nici o contestatie sa-si recapete permisul... ci la o chestie mult mai simpla: sa cereti FRAS-ului/Organizatorilor sa i se permita sa participe la urmatoarele etape de CNOR cu carnetul suspendat.....

Link spre comentariu

Nu s-ar putea posta aici pe forum regulamentul ala de concurs , de inscriere, de participare sau ce-o mai fi , asa cum e , ala dupa care trebuie sa se desfasoare campionatul de off-road astfel incat toata lumea sa vada, sa stie ce si cum ?!?

Link spre comentariu

deci cu alte cuvinte....trebuie sa ne asteptam la...surprize surprize...din partea imparatiei.....

trebuie sa ne facem pile solide la toate organele de control ale statului.....si ce-i mai important...sa nu uitam vaselina acasa.....ca daca picam in apa ne papa rechinii oricum...asa ca daca tot o fac,.....s-o faca ....mai cu scarba :ha:

Link spre comentariu

Si pe mine ma uimeste faptul ca pe telefon si pe viu aud anumite povesti, iar oamenii respectivi nu le posteaza pe forum, ba chiar se poarta ca si cum n-ar fi asa :-(

Asa ca, neintelegand, nu dau eu drumul la pisica...

Dar tare mult mi-as dori sa inteleg ...

De asemenea, zic iarasi ce ziceam si pe threadul cu 'avantaje / dezavantaje': pe forum suna totul bine (din gura/pix) dar cand trecem la practica apar problemele, in special la partea de 'intalniri prietenesti adhoc'.

EDIT:

In ceea ce priveste intamplarea lui Sorin Parvulescu: nu i s-a facut dosar penal ca s-a dat la o competitie neautorizata. Nu dezinformati! Ci ptr ca a condus un vehicul neinmatriculat pe drumurile publice (cel putin asa am inteles). Deci nici o legatura cu FRAS-ul. Si in cadrul unui concurs patronat de FRAS, lucrurile cu dosarul penal ar fi stat la fel. Este regretabil acest lucru pentru ca este colegul nostru.

Yonutz, aici sper sa te inseli. Pentru ca altfel inseamna ca FRASul este intr-adevar inutil...

Intr-un concurs 'oficial', 'legal', 'sub autoritatea suprema a lu frasu' :-) ar trebui sa poti participa la extrem cu masina de extrem, ca de aia te afiliezi, nu ?

Link spre comentariu

@watcher

N-ai inteles ...

Sighisoara nu a fost un eveniment oficial sa poti trage la raspundere FRASul. Intalnirile neoficiale (sa le zicem asa) se fac pe barba si riscul organizatorilor si al participantilor. De asta sus ziceam ceva de legalitate ...SUB ORICE FORMA cat sa ne protejeze de situatii de acest gen!

Sorin a circulat cu o masina neinmatriculata pe drumuri publice.

Chiar daca s-ar fi sesizat cineva si ar fi "praduit" intalnirea la autoritati tot nu putem sa ne luam de acel cineva. NU AVEM BAZA LEGALA! Singurul motiv ar fi moralitatea ... Cu ce il ajuta asta pe Sorin?

Acum toti ne intrebam ...Cine e responsabil ptr aceasta situatie? Cum putem face sa il ajutam pe Sorin sa-si recapete permisul inapoi? Cum putem face in viitor sa evitam astfel de situatii chiar si la intalnirile prietenesti (care nu sunt cu regim de competitie si nu sunt sub acoperirea FRAS, sa zicem asa) ...

Link spre comentariu

Eu am inteles :-) da cred ca nu ai urmarit tu ce am facut eu cu italic ;-) Ziceai in pasajul ala ca si daca ar fi fost patronat de FRAS concursul tot i-ar fi luat carnetul dlui Parvulescu...

Problema chiar cea de moralitate este, ca de-a lungul timpului s-au mai luat diverse amenzi (mierla de apa, cauciucuri murdare la BV), in schimb acum arata foarte urat ca tocmai autoritatea 'protectoare a offroadului' sa 'aduca nenorocirea' pe capul participantilor

Link spre comentariu

Daca in regulamentul de competitie scrie masina inmatriculata (sa poti circula pe drumuri publice) atunci te conformezi, n-ai ce face.

Daca in acelasi regulament exista si alte posibilitati cum ar fi masinile neinmatriculate (fara drept de circulatie publica) atunci organizatorul ar trebui sa se ocupe in exclusivitate de aceste detalii.

Daca nu exista regulament ...atunci fiecare pe barba lui! Si raspunde fiecare ptr ceea ce face in afara legii!

Noi facem aici supozitii si scenarii... ATAT! Sa vedem ce va spune FRASul (de fapt cred ca deja a spus prin comunicat), organizatorii si participantii ... Prin prisma acestor detalii trebuie sa judecam acest caz. Prin luarea cuvantului partilor implicate. Lipsa lor de reactie poate forma un raspuns destul de clar la una din intrebarile noastre.

Link spre comentariu

atatea vb cand totul e asa simplu ....:

toti moderatorii au dreptate restul BAN ... :uameni

Declaratia Drepturilor Omului

Articolul 20.

1. Orice persoana are dreptul la libertatea de întrunire si de asociere pasnica.
  2. Nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-o asociatie.

( daca nu e cu voi ..nu inseamna ca e impotriva voastra ...)

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

atatea vb cand totul e asa simplu ....:

toti moderatorii au dreptate restul BAN ... :uameni

Declaratia Drepturilor Omului

Articolul 20.

1. Orice persoana are dreptul la libertatea de întrunire si de asociere pasnica.
  2. Nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-o asociatie.

( daca nu e cu voi ..nu inseamna ca e impotriva voastra ...)

absolut!

eu unul din toata povestea asta am inteles asa:

- cei de la sighisoara nu au avut toate hartiile in regula

- cei de la orr le-au oferit sprijin sa poata organiza totusi legal competitia

- cei de la sighisoara nu l-au acceptat

- fras-ul a retras licenta de organizare celor de la sighisoara

- cei de la sighisoara au tinut totusi evenimentul

- cei de la fras au emis comunicatul in care declarau competitia ilegala

nu am inteles (si nu am vazut nici un organizator al evenimentului in discutie care sa spuna ceva pe topicul asta) ce s-a intamplat de fapt la discutia pe care au avut-o cu cei de la orr si care a fost de fapt motivul pentru care le-au refuzat sprijinul.

max a explicat atat aici (cat si in celalalt topic deschis de dok) ca problema a fost legata de lipsa unor aprobari din partea autoritatilor, motiv pentru care fras-ul a declarat competitia nelegala. cu asta m-am lamurit. insa nimeni vad ca nu aduce in discutie motivul pentru care sighisoara a refuzat orr-ul, iar mie exact asta mi se pare a fi un aspect determinant al acestei discutii.

pe langa asta, mai exista alte doua componente, as spune off topic:

dosarul penal care i-a fost intocmit lui sorin parvulescu si ban-ul doctorului.

prima chestiune iar este usor neclara, pentru ca nu stim circumstantele ca sa putem arata cu degetul intr-o directie anume: s-a intamplat la eveniment, s-a intamplat dupa in urma unei sesizari, cum s-a intamplat, repet, nu stim. yonutz a spus la un moment dat ca este prevazut in lege ca in concursuri pot participa doar masini inscrise in circulatie. de asemenea, max, in calitate de om care a avut de-a face cu hachitele autoritatilor romanesti, ne-a spus ca problema inmatricularii masinilor a fost una cu care s-a confruntat la randul lui, organizand MMOF-ul, dar ca, in conditiile in care politia a fost informata, traversarea unor drumuri publice nu a fost o problema pentru masinile neinscrise in romania, ba chiar au si cooperat cu politia foarte bine. deci, teoretic, nu ar fi trebuit sa fie probleme nici la sighisoara. dar, au fost, iar la intrebarea de ce nu cred ca in cazul de fata putem deocamdata, din lipsa de informatii, sa ne pronuntam.

acum, bannarea lui dok:

@yonutz: dupa cum ai spus si tu, "Eu zic sa lasam cu totii orgoliile la o parte. Sa facem o discutie constructiva sa vedem care este calea spre a ne bucura in continuare de acest sport. N-as vrea ca in cativa ani sa se ajunga ca in statele din vest adica la "un sport de tarc" urmare a indaratniciei noastre." asta insemnand inclusiv dreptul la replica. nu vreau sa fiu inteles gresit, insa, parerea mea este ca, intr-o dezbatere, intr-o polemica, oamenii trebuie sa isi sustina punctele de vedere. or ca sa si le sustina, trebuie sa poata. iar in cazul asta, pe forum, acolo unde noi, membrii de rand putem vedea, nu se mai aude una dintre voci. departe de mine rolul de avocat al doctorului. sunt sigur ca poate si singur, eu iti spun aici parerea mea despre genul asta de gest definitiv. sigur, temperamentul meu este in mod limpede diferit de al tau, dar asta este unul dintre lucrurile care ne aduna, diferentele dintre noi. nu mi-e in fire sa inchid usi in nas, de aceea imi este si greu de inteles o actiune de genul acesta, mai ales in conditiile in care deasupra micii noastre comunitati se aduna nori destul de intunecati ... pe langa asta, mie mi se pare ca pozitia ta vis-a-vis de dok a fost de la primul topic una de forta pentru ca altfel nu imi pot explica fraza: "Sub ce considerent iti permiti sa deschizi un asemenea topic aici??? El il percep generator de scandal si drept urmare il voi inchide. Daca iti manifesti dorinta de a protesta in vreun fel in ceea ce priveste aceasta decizie te astept sa o faci pe privat! "

repet, nu cred ca are cineva nevoie de un avocat, insa modul acesta de adresare este profund, dar profund jignitor. la adresa mea, in calitate de cititor al topicului cu pricina, in calitate de membru al acestui forum, in calitate de mic-contributor la calitatea si tonul general al forumului. nu cred ca trebuie uitat faptul ca noi, cei multi, care citim, scriem cateodata, aducem alti oameni alaturi de noi pe forum si la iesiri, noi zic, incercam sa fim cat mai civilizati in primul din rand datorita respectul de sine si apoi al respectului datorat celorlalti. care in cazul unei asertiuni ca cea pe care am citat-o nu isi are locul intr-un spatiu civilizat.

@max: categoric, la tine acasa iti impui regulile. de aceea oamenii se aduna in grupuri de prieteni: au acelasi set de reguli, cu care se simt confortabil, cu care sunt obisnuiti si pe care le respecta. intotdeauna, cand suntem invitati undeva intuim regulile si le urmam. daca sunt in vizita la un nefumator, nu am sa-mi aprind impasibil tigara. am sa ies afara sa fumez. e de bun simt. un forum cred ca este totusi mult mai eterogen decat un grup de prieteni. in primul rand sunt mult mai multi oameni. mult mai multe pareri. sigur, sunt pareri care te deranjeaza si pareri care nu te deranjeaza. insa, eu cred ca asta este un aspect secundar. teoretic ar trebui sa primeze respectul. si, cu tot respectul max, vorbele tale nu au fost in spiritul unei comunitati in care eu am invatat ca cel mai important aspect este cel al camaraderiei si al solidaritatii.

ma refer la "Am ajuns ca sa ma cert cu moderatorii care ma acuza ca vorbesc frumos cu tine pt ca esti director de spital. Ei bine nu e asa. Am vorbit frumos din bun simt. Nu ma intereseaza absolut deloc cine si ce esti.

Tine cont ca aici nu este spitalul matale ca sa te comporti cum vrei.

Esti complet pe dinafara domeniului offroad. Comporta-te ca atare. Lasa-i pe cei implicati si afectati direct ca sa se exprime, sa isi spuna punctele de vedere la modul realist.

Ti s-au inchis deja doua discutii pe aceat tema. Deja ai inceput-o pe a treia. La fel de acid si de nedocumentat ca si primele. "

nu inteleg. ce-are "spitalul matale" cu chestiunea noastra?

ce-are "esti complet pe dinafara domeniului offroad" cu pasiunea noastra comuna?

sunt surprins pur si simplu din punctul de vedere al unui membru absolut oarecare al acestui forum, nu vreau sub nici o forma sa-mi fie interpretate aceste intrebari fie si numai ca o umbra a vreunui repros (doamne fereste!) pur si simplu sunt surprins de vehementa exprimata si de ton. atat. repet, nu fac nimanui nici un proces de intentie, este absolut corect ca in casa ta sa ma conformez regulilor tale, insa, nu inteleg de unde a plecat supararea pe doctor. am citit si rascitit posturile lui si in afara de nedumerirea si supararea care razbateau din vorbele lui, nu am inteles atacurile acide si nedocumentate. era parerea omului despre un subiect care-l preocupa, si-a exprimat-o in agora. si a primit un sut in bot. aici nu mai inteleg. si sunt surprins, asa ca, inca o data, imi manifest aceasta surprindere in scris, fara ca prin asta sa inteleaga cineva ca ma iau de oameni. pur si simplu intreb.

va multumesc pentru rabdare.

Editat de Yonutz
Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD "Portzelanul" (care s-a dus de cativa ani buni...) :)
Link spre comentariu

din cate mai tin eu minte aici se discuta altceva....ce este intre Dok si Yonutz se poate discutra pe privat sau in alt topic...forum....samd.....

iar faptul ca unii aici spun una...iar in alta parte alta....arata multe

asa ca am o rugaminte...lasati acest topic dedicat evenimentului de la Sighisoara ...

Link spre comentariu

As vrea totusi ca sa dau niste raspunsuri legate de @dok

Am fost acuzat de un moderator cum ca vorbesc frumos cu Dok pt ca e cine e. Eu am spus ca vorbesc frumos cu toti indiferent de pozitia lor in societate. Nu fac diferente de clasa sociala, profesie, religie, etnie etc... In nic un caz nu am comentat situatia, profesia sau pozitia sociala a cuiva.

nu inteleg. ce-are "spitalul matale" cu chestiunea noastra?

Se refera la comportamentul lui Dok la faptul ca nu respecta decizia (buna sau rea) a unui moderator de aici de pe forum.

I s-a atras atentia o data, nu l-a interesat si a mai deschis un topic. I s-a mai atras atentia o data, a deschis din nou aceeasi problema in acest topic.

Nu l-a interesat ca sa imi trimita un mesaj in care sa imi sesizeze ca nu e de acord cu reactia moderatorilor si ca se simte nedreptatit.

Din contra, i-am trimis eu un PM si m-am oferit ca sa il informez corect asupra subiectului pentru a putea face acuzatii documentate. Nu mi-a raspuns la PM-ul meu.

Am ajuns la concluzia ca pur si simplu doreste ca sa faca show pe forum.

Cand i-am spus ca e pe dinafara offroadului m-am referit a offroad-ul ce tine de participarea la competitii. adica daca tot nu il intereseaza concursurile ci doar iesirile in natura, neparticipand la nici o competitie si necunoscand fenomenul din prisma aceasta, nu cred ca e in masura ca sa faca acuzatiile pe care le-a facut. Ma face ca sa ma simt jignit eu care doresc sa fiu in legalitate.

Din punct de vedere a BAN-ului lui Dok,

Dok a fost tratat mai bine decat a fost tratat Yonutz pe forumul unde este moderator Dok si unde a primit BAN fara macar ca Yonut sa fi scris ceva.

Deci democratia noastra este mai democarata decat democratia lor.

Dok a fost avertizat inclusiv datorita faptului ca a ajuns cu discutia oarecum la "calitatea" acestui forum care "a virusat offroad-ul din Romania".

Ca sa revenim la subiectul topicului.

E ciudat ca noi tot scoatem o gramada de supozitii si scenarii iar organizatorii si participantii nu se implica ca sa vina cu explicatiile oficiale si reale.

Nu sunt de acord nici cu modul de actiune a celor de la Sighisoara si nici cu reactia poate prea dura a FRAS-ului.

Pe de alta parte, si participantii, fiind informati ca aceasta competitie este ilegala, si-au asumat riscul participarii la competitie.

Deci, toti au partea lor de vina.

Intrebarile puse mai sus sunt indreptatite. Adica de ce s-a refuzat ajutorul ORR-ului?

Organizatorii au informat autoritatile locale cu privinta la desfasurarea concursului?

Link spre comentariu

NU credeam vreodata ca am sa fiu de acord cu worldscape dar imi pare rau sa spun ca mi se pare ca are dreptate

In consecinta eu intreb ca posibil viitor participant la CN:

Avind in vedere ca Sighisoara era prima cupa in calendarul oficial asta inseamna ca incepea anul competitional FRAS'ul trebuia sa termine regulamentul sa stim cu ce masini avem voie si cu care nu, trebuiau delimitate clasele, trebuiau stabilite dimensiunea cauciucurilor, trebuiau emise licente, trebuia stabilit daca avem voie cu masini inmatriculate ca si masini de concurs si in ce conditii puteam circula pe drumurile publice

Eu personal nu cred ca e o coincidenta ce s-a intimplat cu Sorin Pirvulescu si cu cei de la Sighisoara

PROBLEMA mare pe care o pun eu spre discutie este ca DACA fras'u a facut mojicia respectiva cerind exces de zel din partea POLITIEI oare cei de la Sighisoara nu pot face la fel la orice cupa sau etapa de campionat???

NU cred ca sint multe masini cu care ne dam in teren care sa treaca un examen RAR in strada daramite la sediul lor

IN CONDITIILE ACESTEA MAI MERITA SA MAI MERGEM SI SA RISCAM MASINA SI LIBERTATEA NOASTRA MERGIND LA CUPELE SI ETAPELE DE CAMPIONAT? (cu conditia sa avem masini neinmatriculate sau fara a avea in regula toate actele)

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

La evenimente 4x4 anterioare, am asistat incantati alaturi de alti pasionati, alaturi de oameni obisnuiti, alaturi de oameni ai legii la trecerea masinilor care mai de care modificate cu multi bani, multa pricepere si in primul rand cu mult suflet si chiar daca au mers pe drumuri publice la un moment dat, au fost privite cu entuziasm atat de ceilalti participanti la trafic cat si de politistii prezenti la fata locului.

Consider ca "organizarea" incidentului de la Sighisoara este un act vadit de agresiune impotriva tuturor celor care nu platesc tributul ...

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Am auzit si citit cu o profunda dezamagire cele petrecute la Sighisoara. Cred insa ca directia discutiei a denaturat.

Eu vad situatia cam asa:

-- CNOR nu a reusit sa puna la dispozitia cluburilor si sportivilor cadrul de desfasurare a campionatului 2010, in 15 zile de la sedinta din 6 martie, asa cum s-a stabilit! Aici intra: regulament cadru, fise tehnice autoturisme, caiet de sarcini pt organizator de competitie, dar si protocoalele semnate intre fras si autoritatile administrative pt sustinerea ramurii sportive (primarii, politie, romsilva, agvps, RAR, garda de mediu)! Prin urmare ar fi trebuit amanata inceperea calendarului competitional 2010 stabilit! Nu doresc sa aud ca nu a fost timp, perioada de 15 zile a fost propusa de conducerea CNOR... In plus au fost destule persoane/cluburi care s-au oferit sa ajute, dar...." nu este nevoie, ne descurcam, daca trebuie vorbim "

-- In baza bunului obicei, daca regulamentul pentru anul in curs nu s-a definitivat, se aplica cel din anul anterior. Adica se pastreaza necesitatea de a avea masina inscrisa si de a avea carnet de conducere valid pe teritoriul tarii. Din dorinta de a promova acest sport si incuraja performanta, din pacate in anii trecuti au fost foarte multe competitii unde regulamentul nu a fost respectat. Cu alte cuvinte si organizatorii si sportivii si-au asumat niste riscuri cunoscute. Cu toate astea nu au fost probleme, colaborarea la nivel local cu autoritatile si politia ajutand la depasirea acestor neconformitati. La Sighisoara insa, in baza comunicatului CNOR de exludere din calendar a cupei, relatiile locale nu au mai contat....

Ce este mare pacat in acest caz, este ca au avut de suferit si sportivii = platitorii de taxe de afiliere, de licenta, de participare.... Adica ne-am cam dat singuri cartonasul rosu!

Cred astfel ca foarte multi dintre sportivi isi vor reevalua dorinta de a participa la competitiile din calenderul FRAS, cel putin pana la rezolvarea problemei legate de inmatricularea masinilor de concurs ( regulament/fise tehnice si parteneriat cu RAR pt omologare).

Pana vom vedea documentele mentionate :tk si hai :2dr

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Daca FRASUL a facut o sesizare la autoritati cum ca undeva se desfasoara o actiune, competitie, cupa sau pur si simplu o intalnire intre practicantii de off-road, inseamna ca o astfel de initiativa din parte lor e inceputul sfarsitului.

Daca itraevar s-a procedat asa, inseamna ca in tara asta nu se mai poate face nimic de acest gen decat daca trece prin FRAS. E trist.

Poate multi dintre noi nu vrem sa devenim sportivi si nu ne intereseaza etapele de campionat. Poate vrem doar pur si simplu sa simtim adrenalina pe care ti-o da un concurs, o competitie, fara a ne interesa punctele stranse la finalul anului.

S-a tot dat in sus siin jos cu legea, prevederile legale si altele. Daca o luam asa, cate din masinile pe care le detineti si le folositi in concursuri corespund din punct de vedere legal - ITP, RAR etc? Poate nici una.

Intradevar, sa circuli pe drumurile publice cu o masina neinmatriculata, e infractiune. Faci asta, iti asumi consecintele.

Parerea mea e ca acest topic nu a fost deschis pt a discuta de masina inmatriculata sau neinmatriculata.

Cred ca s-a dorit a se sublinia faptul ca am cam mierlit-o daca nu ne dam doar in cadru organizat si agreat de FRAS.

E trist. Faci ceva fara ei, castigi minim un dosar penal. (asta ar putea fi o ideea de concurs: cine urca pe podium la o cupa, primeste premiu o citatie la politie. Ar fi interesant).

Dar, asa cum ne ajuta bulgarii cu inmatriculatul masinilor, poate vor gasii tot ei o solutie si la aspectu asta. Poate pe ei nu ii deranjeaza sa organizeze cineva ceva la ei si sa castige toata lumea implicata ceva. Cine stie.

Link spre comentariu

@ocsever

Eu nu am spus niciodata ca voi restrictiona accesul unui user la informatie sau voi lua dreptul la replica vreunui membru al forumului. Nu vreau sa comentez ce se scrie pe alte forumuri cu si despre mine si in nici un caz banarea lui dok nu s-a facut pe acest criteriu. Urmareste regulamentul forumului si o sa vezi justetea acelei decizii.

Vis-a-vis de FRAS si Sighisoara - fratilor ne zbatem creierii aiurea sa vedem cine a fost de vina, cine a stat capra, cine a bagat-o primu sau cine a platit capra ...

Un amplu si bun subiect de discutie este - cum sa facem ca de acum incolo sa putem practica acest sport legal la nivel de competitie sportiva (mai bine zis in limitele legii) fara sa ajungem la dosare penale sau alte porcarii aruncate pe strasse de autoritati. Anume:

A. Ne inscriem intr-un club afiliat, platim licenta de pilot, ne dam la concursuri oficiale sau cele neoficiale, unde dam banii numai contra chitanta si regulament, numai dupa ce ne-am asigurat ca organizatorul ne va oferi toate intimitatea, logistica sau legalitatea necesara?

B.Ne dam in continuare pe unde apucam pe propriul nostru risc fie la intalnirile adhoc fie la cele neoficiale nerecunoscute asumandu-ne toate riscurile ?

C. Ne constituim intr-o liga, una "protestatara" si blocam in tot ceea ce face FRASUL prin neprezentarea la competitiile oficiale.

Cand ai o structura organizata nu e bine, cand e haos iar nu-i bine, cand lucrurile sunt asa ametite (strasnic motiv de preacurvaraseala) e si mai rau. Cum o dam tot nu e bine! Ce ar trebui facut?

LE

Silviu,

"Nu doresc sa aud ca nu a fost timp, perioada de 15 zile a fost propusa de conducerea CNOR"

Faci sau o sa faci parte din FRAS? Stai ca nu inteleg ... Nu sunt alesii vostrii? Acum ce facem nu ii mai recunoastem? Nu le mai dam credit? Ii revocam?

La Sighisoara insa, in baza comunicatului CNOR de exludere din calendar a cupei, relatiile locale nu au mai contat....

Daca relatiile locale ar fi fost pe hartie cu stampila si semnatura...acum nu ar fi existat precedentul Sighisoara! Din pacate in Romania contemporana treburile facute pe vorbe nu mai valoreaza un leu. Deci ...

Ne-am obisnuit sa facem lucrurile cu partea posterioara ... Si de fapt nu facem decat sa ne-o tragem singuri ...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Iertati-mi ignoranta, dar oare ca sa declari un concurs/eveniment ilegal nu cumvatrebuie sa existe o lege care sa fie incalcata? Ca daca nu e o lege, de ce e ilegal? Carevasazica neicusorilor, daca nu e regulamentul....nu e lege! Ergo....(adica "deci" dar asa par eu intelectual) care este ilegalitatea daca nu ai punctul de reper legea?:hl

P.S. Si ca sa vedeti ce ZIARIST sunt, iata cum as fi dat eu stirea daca habar n-aveam cine sunteti si ce faceti si asa mai departe: "Politia a intervenit in forta in Sighisoara pentru a bloca un concurs ilegal, pe bani, organizat de un club de offroad local. In urma interventiei fortelor de ordine, un participant s-a ales cu dosar penal pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat. Suma de bani provenita din competitia ilegala va fi confiscata de politie.

Offroadul s-a dezvoltat in ultimii ani intara noastra, dar in mod ilegal avariind pasunile si padurile, dar mai ales aducand prejudicii grave mediului!" E? Ce ziceti? Daca era un ziarist acolo cu ganduri necurate? Hai...spuneti-mi ca sunt ziarist d'ala najpa!:y

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare