Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Victime colaterale

zolameister

Postări Recomandate

Re: Victime colaterale

SCANDAL-SCANDAL-SCANDAL

Personal eram curios cine o sa-si dea cu parera,

cine este informat si cine o sa bata campiiiiiiiiiiiiiiiiii.

DAR

Am stat de vorba cu "Sighisoara", cu Sorin Parvulescu si cu comisia (CNOR).

-"Sighisoara"

Au avut optiunea (chiar de mine sugerata) sa apeleze la un club afiliat pentru a fii cu actele in regula la competitia lor.

S-a oferit Clubul ORR de la inceput. Cu 30 zile inainte de competitie s-a mai oferit clubul de la Targu Mures si chiar personal m-am oferit cu clubul de la Bucovina.

A doua varianta a fost sa se retraga din calendarul competitional si sa se declare ca intalnire prieteneasca de baut bere sau altceva ce doreau ei. Personal eu nu avem ce sa le reprosez, deoarece stiu ca ei fac demersuri cu clubul sa intre in legalitate si sa se afilieze la FRAS. Personal sustineam cauza lor in fata tuturor. Exemplu sunt baietii de la Agnita.

DAR, toate astea NU S-AU INTAMPLAT.

- comisia (CNOR)

Inainte cu cateva zile sa inceapa competitiei de la Sighisoara, comisia s-a reunit si s-a pus in discutie competitia de la Sighisoara.

S-a ajuns la concluzia ca toate cluburile fac demersuri sa intre in legalitate si pentru asta ne-am adunat toti sub o federatie .

Toti incercam sa ne ajutam reciproc pentru a intra in legalitate. Astfel comisia a ajuns la concluzia ca clubul de la Sighisoara nu a facut nici un demers pentru a gasi o solutie competitiei lor si mai mult din informatiile afisate pe site-ul clubului s-a tras concluzia ca sunt prima etapa dintr-un alt campionat de Off-Road "Inter Carpatica Trophy 2010"

Comisia cu majoritate de voturi a depus o hartie prin care a instintat FRAS despre aceasta competitie.

FRAS a luat masurile pentru o astfel de competitie.

- Sorin Parvulescu.

Sorin este membru intr-un club mare de Off-Road, care sustine intrarea in legalitate a miscari Off-Road.

Stia ca comisia va lua atitudine in fata acestei competitii. Sunt multe persoane care NU au participat la aceasta competitie deoarece nu au vrut sa legitimeze prin prezenta lor o competitie care nu respecta nici o regula.

Daca Clubul de Sighisoara avea un acord cu politia rutiera din Sighisoara, problema cu dosarul penal nu exista.

Dar politia rutiera nu poate da un acord (mai ales pe o competitie AUTO) daca organizatorul nu are un permis de organizare.

Acest permis de organizare il elibereaza FRAS prin CNOR.

Acest permis de organizare se elibereaza si in acord cu protocoalele semnate de FRAS cu Politia Rutiera CENTRALA, ROMSILVA,

Ministerul Transportului (departamentul de drumuri) si alte cateva institutii publice centrale.

Toate acordurile pe care le-am primit pana acum toti (inclusiv eu) au fost eliberate fara un permis de organizare.

AU FOST ILEGALE.

Am citit aici ca comisia se ascunde sau asa ceva.

Comisia nu se ascunde, asa cum ne-am obisnuit toti in padure sa rezolvam problemele privindule in fata, asa privim si problemele din miscarea de Off Road si ne asumam in fata tuturor deciziile care le luam.

Pe multi care ii vad comentand CONTRA aici nu-i cunosc si nici nu cred ca o sa-i cunosc, daca nu vin si ei la o competitie unde sa-si asume si ei decizii. Macar pentru masina lor.

Dar tot acestia vor sa fie informati, sa-si dea si ei cu parera, v-am spus eu cum va cataloghez.

Concurentii care stiu cum e sa te uzi pana la chiloti si sa ramai fara apa sau sa te tarai cu masina pana la FINISH,

nu va mai lasati influentati de toti aterizatii cu pareri.

Competitiile alea unde v-ati simtit bine tot noi le-am facut "astia din comisia asta" si dupa cum stiti de multe ori cu bani din buzunar.

Exista printre dumneavoastra si oameni care nu au multa experienta in Off-Road, dar jos palaria pentru argumentele si discutiile pe care le au.

Sunt ce-i care vin din spate in sportul asta si nu se impiedica de nimic.

Vor sa termine TRASEUL.

Va salut cu respect.

RASTY

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 254
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Rasty, nu te astepti sa faca si cei de la Sighisoara si ei acelasi lucru adica sesizind POLITIA asupra faptului ca pe un drum public vor circula si masini fara itp(stiind faptul ca nici o masina cu rollcage nu trece itp daca nu e omologat rar), neinmatriculate.. in timpul unei etape sau cupe anuntate in calendar?

PUTETI VOI sa garantati ca nu se poate intimpla asa ceva?

De ce nu ati actionat contra organizatorilor si ati lovit in piloti care vin si in CN?

Personal consider ca aceia pe care-i numesti TIRIPLICI ridica pasiunea de la nivel de hoby la nivel de sport pe banii lor altfel ati ramine 2-3-5 care sinteti asi...

Pe cind cu regulamentul pe anul 2010 avind in vedere ca daca Sighisoara era organizata legal trebuia sa fie gata pentru ca anul competitional era inceput?

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

da....imteresant.....vad ca noi astia aterizatii....mai mult sau mai putin fortat...trebuie sa ascultam....si sa ne supunem.....fara sa ne dam cu parerea...

cam intarziata reactia la comentarii.....sau s-a urmarit intai reactiile tiriplicilor si a.....aterizatilor

:sl1cnor vegheaza......

ptr mine personal acesta e un subiect inchis.....

Link spre comentariu

Rasty, nu te astepti sa faca si cei de la Sighisoara si ei acelasi lucru adica sesizind POLITIA asupra faptului ca pe un drum public vor circula si masini fara itp(stiind faptul ca nici o masina cu rollcage nu trece itp daca nu e omologat rar), neinmatriculate.. in timpul unei etape sau cupe anuntate in calendar?

PUTETI VOI sa garantati ca nu se poate intimpla asa ceva?

Astia care facem competitii sub FRAS avem urmatorul avantaj.

Primim permis de organizare cu care luam acordul de la politia rutiera locala.

Acest permis de organizare il primim dupa ce sa instintat politia rutiera centrala,

adica daca vrem sa inchidem un drum national, o putem face.

Pentru cei care vor sa faca reclamatii la etape sau cupe sub FRAS, "SA FACA"

E din categoria "I-am zgariat masina"

Sunt curios daca isi asuma responsabilitatea pentru asta.

De ce nu ati actionat contra organizatorilor si ati lovit in piloti care vin si in CN?

Comisia a actionat impotriva clubului orgnizator.

S-a intamplat ca un concurent a avut de suferit.

Comisia nu a trimis politia in strada.

Politia locala a luat masurile pe plan local.

Personal consider ca aceia pe care-i numesti TIRIPLICI ridica pasiunea de la nivel de hoby la nivel de sport pe banii lor altfel ati ramine 2-3-5 care sinteti asi...

Aia care ridica nivelul nu-s din categoria cu "muste in cap".

Pe cind cu regulamentul pe anul 2010 avind in vedere ca daca Sighisoara era organizata legal trebuia sa fie gata pentru ca anul competitional era inceput?

Regulamentul terminat de comisie ESTE DOAR PENTRU ETAPELE DE CAMPIONAT NATIONAL.

Sighisoara trebuia sa-si faca regulament propriu, le-a fost lor mai usor sa afiseze regulamentul din 2007.

Asta nu inseamna ca Comisia are obliogatia sa faca regulametul pentru competitia de la Sighisoara

Rasty

Link spre comentariu

da....imteresant.....vad ca noi astia aterizatii....mai mult sau mai putin fortat...trebuie sa ascultam....si sa ne supunem.....fara sa ne dam cu parerea...

cam intarziata reactia la comentarii.....sau s-a urmarit intai reactiile tiriplicilor si a.....aterizatilor

:sl1cnor vegheaza......

ptr mine personal acesta e un subiect inchis.....

Da in principiu eu am lasat un timp, sa vad si eu ce argumente pro sau contra se aduc. Eu scriu in nume personal pe acest forum.

Fata de statusul care ti-l pui singur, nu vreau sa-l comentez.

Vad ca esti moderator, deci tu stii mai bine.

Rasty

Link spre comentariu

N-am inteles nimic! Jur! Da'n fine! Nu cumva Tsuparu a participat si el la aceasta manifestare automobilistica? Tsupareeee te denunt penal ca ai participat la acesta competitie! Sa moara Cici in ravena daca nu imi mai spui vreo doi cu acarete d'alea neinmatriculate care doresc sa imparta o celula rece cu Sorin Parvulescu!:grin:

Cineva a spus mai sus: "infractiunea CARE IL PRIVESTE IN MOD DIRECT PE INFRACTOR (pentru ca asta este la ora aceasta)" - nu mi se pare corect sa-l catalogam pe Sorin Parvulescu infractor! Doamne iarta-ma...ce naiba am devenit noi?

P.S. tsupare sa ai in vedere dimensiunea dintre gratii ca sa stiu daca iti arunc portocale sau mandarine!:y

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

Regulamentul terminat de comisie ESTE DOAR PENTRU ETAPELE DE CAMPIONAT NATIONAL.

Sighisoara trebuia sa-si faca regulament propriu, le-a fost lor mai usor sa afiseze regulamentul din 2007.

Asta nu inseamna ca Comisia are obliogatia sa faca regulametul pentru competitia de la Sighisoara

Rasty

Alooo domnu' Rasty

Comisia a fost creata si se doreste sa lucreze ca si organ tutelar al miscarii de off road din Romania! Ca si purtator de cuvant al cluburilor de profil din Romania. Ca interfata intre sportivi si organele administrative ale statului. Etc.

Aceasta comisie este condusa de persoane sau personalitati din acest sport, alese democratic de catre reprezentanti cluburilor din tara si nu invers! Nu conducerea CNOR alege cluburile.

Este si era de datoria comisiei sa definitiveze regulamentul, fisele tehnice si caietul de sarcini, pana la inceperea competitiilor mentionate in calendarul aprobat pentru 2010. Asta ca sa nu tinem cont de termenul prezentat de conducerea comisiei, potrivit caruia in 15 zile de la sedinta din 6 martie, documentele mentionate anterior ar fi trebuit sa fie gata... Tot de datoria comisiei este si atragerea tuturor resurselor pentru indeplinirea la timp a sarcinilor asumate.

Ce s-ar fi intamplat daca cei de la Sighisoara doreau sa organizeze competitia ca si o cupa, adica dupa regulamentul CNOR? Si ca sa fie tema de gandire si mai mare: ce s-ar fi intamplat daca doreau observatori de la CNOR pentru evaluarea competitie astfel incat sa fie luata in considerare ca si etapa pentru 2011? Dupa ce criterii, cum si de cine ar fi fost evaluata?

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

9 Pagini in cateva zile,scrise majoritatea de oameni care nu au fost prezenti la Sighisoara,numai din auzit si so on!Oare de ce?

Cupa Sighisoara asa cum aparea in Calendarul Oficial,a devenit(dupa cum spun organizatorii) Intalnirea Prieteneasca Sighisoara!La start s-au prezentat 20 de masini,dintre care sa spunem ca maxim 5 sau 6 imatriculate cu acte in regula.Toate cele 20 de masini au luat startul,s-au intors numai 3!Restul au ales abandonul,mai devreme sau mai tarziu,si majoritatea s-au intors pe asfalt catre pensiune(unii prin mijlocul orasului)!Cred ca oricare dintre respectivele masini putea fi oprita de politie,si putea avea aceeasi problema!

Din regulile obligatorii ce erau prezentate pe site-ul clubului,nu stiu daca au fost toate respectate.Masina inmatriculata?Rollcage?

Dupa cominicatul oficial,cred ca fiecare echipaj a mers pe cont propriu,majoritatea fiind foarte entuziasmati de prima competitie,oficiala sau neoficiala!Nu cred ca trebuie sa dati vina numai pe organizatori,sau numai pe participanti!A fost o intamplare nefericita,de care s-a discutat Sambata seara,cand erau prezenti majoritatea participantilor!

Rezolvarea sper sa se gaseasca curand!Pana atunci nu cred ca rezolvati nimic doar vorbind!

Editat de Johanna_vonR
Diavolul nu s-a născut cu coarne – i le-a pus femeia....
Link spre comentariu

Rasty...am deschis acest topic ca sa aducem la lumina cele intamplate la Sighisoara.Umbla zvonuri ca s-au facut presiuni,s-au facut reclamatii la politie,mediu,alte autoritati locale,s-a vrut scoaterea lui Parvulescu din competitii.....Nu sunt avocatul nimanui.Incercam sa tinem un echilibru intre FRAS prin CNOR si eveniment Sighisoara.Nu este acuzat nimeni,in schimb majoritatea celor de pe forum considera ca s-a creat un precedent periculos si se gandesc sa treaca in haiducie decat sa fie sub patronajul dictatorial al FRAS.Poti in mod oficial sa ne dai niste lamuriri?Dar nu cele cu permisul,masina inmatriculata ca astea sunt un fel de "povesti de adormit copilul".

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Domnilor, sa nu uitam ca in acest spatiu virtual trebuie sa discutam civilizat! Nimeni nu are dreptul sa judece sau sa condamne pe nimeni. Cine greseste si nu se conformeaza legilor plateste! Nu accept absolut nici un atac ...

Rasty - ai dat un raspuns usor subiectiv semnandu-l in nume personal (lucru inteligent din partea ta), dar e totusi un raspuns! E totusi de apreciat, RESPECTE MELE...

O intrebare mai am - cum se va implica dpdv al omeniei si al fair play-ului membrii FRAS in solutionarea problemei OMULUI Sorin Parvulescu. Zarurile e clar, au fost aruncate ... Caile de atac impotriva dosarului penal sa zicem ca le stim ... Veti incerca sa sustineti moral sau logistic aceasta persoana fizica, Sorin Parvulescu, membru al unui club care tinde spre legalitate in demonstrarea "nevinovatiei" lui ?

Sighisoara, nici o reactie? Va asigur ca aceasta este o discutie in care toti cei care se aseaza la masa AU SANSE EGALE! Singura conditie - fara acuze, fara jigniri! Doar intrebari/raspunsuri sau idei argumentate!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Care este motivaţia refuzului celor de la Sighisoara la propunerile de colaborare venite din partea ORR-ului sau a celorlalte cluburi (Bucovina respectiv Tg, Muresul)? A existat vreo motivaţie? Sau au refuzat pur şi simplu?

Trooper, bănuiesc ca tu ai discutat cu ei. Poţi să ne dai niste detalii? Că in lipsă de detalii, lumea scoate tot felul de supoziţii, unele realiste iar altele fanteziste.

Link spre comentariu

Pentru ca ma consider o persoana echidistanta, vin si cu o complectare, care insa ne priveste pe toti cei atrasi de fenomenul off road

De vina pentru situatia in care ne aflam, suntem in primul rand noi!

Desi se discuta despre necesitatea intrarii in legalitate, prea putini au si intreprins ceva in acest sens. Din feb 2008, cand la sedinta cluburilor s-a stabilit ca fiind imperios necesar obtinerea CIS-urilor pentru structurile sportive organizate, pana la data de 6 martie 2010 numai 7 indeplineau acesta conditie.....

Cred ca este cazul sa vorbim mai putin si sa facem mai mult.

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Comisia a fost creata si se doreste sa lucreze ca si organ tutelar al miscarii de off road din Romania! Ca si purtator de cuvant al cluburilor de profil din Romania. Ca interfata intre sportivi si organele administrative ale statului. Etc.

Silviu, uiţi sa faci o completare. Organ tutelar şi purtator de cuvânt al cluburilor de offroad AFILIATE la federaţia aferentă acestui domeniu.

Ţi se pare normal ca tu sa fi afiliat, sa platesti taxele de rigoare, dar sa fi pus in aceeasi oala cu cluburile care , majoritatea dintre ele nici macar nu au toate actele necesare de a functiona ca si un club sportiv daramite sa fie afiliate la federatie? Nu cred. Te-ai afiliat pentru ca drepturile tale să fie apărate.

Ce s-ar fi intamplat daca cei de la Sighisoara doreau sa organizeze competitia ca si o cupa, adica dupa regulamentul CNOR? Si ca sa fie tema de gandire si mai mare: ce s-ar fi intamplat daca doreau observatori de la CNOR pentru evaluarea competitie astfel incat sa fie luata in considerare ca si etapa pentru 2011? Dupa ce criterii, cum si de cine ar fi fost evaluata?

Calendarul competitional nu incepe cu Cupa de la Sighişoara.

Daca cei de la Sighişoara vroiau sa facă cupa dupa regulamentul CNOR, ar fi trebuit să îşi facă înscrierea în CNOR.

Aşa cum s-a spus, regulamentul CNOR este valabil pentru etapele de campionat şi, îmi permit ca să competez eu, pentru cupele care doresc să devină etape de campionat în anii următori.

Etapele de campionat încep cu Bucovina în 20 mai iar cupele care tind să devină etape, nu ştim in acest moment care sunt acelea dar în nici un caz, nici una nu începe mai devreme de 27 mai.

Restul competiţiilor, cupe, trial-uri etc, au nevoie de un regulament propriu.

Singurele precizări necesare în acest moment se referă la limitarile maşinilor ca şi elemente de construcţie pentru ca oamenii să ştie cum să şi le pregatească.

În rest, nu văd nici o grabă legată de regulament.

Link spre comentariu

O intrebare mai am - cum se va implica dpdv al omeniei si al fair play-ului membrii FRAS in solutionarea problemei OMULUI Sorin Parvulescu. Zarurile e clar, au fost aruncate ... Caile de atac impotriva dosarului penal sa zicem ca le stim ... Veti incerca sa sustineti moral sau logistic aceasta persoana fizica, Sorin Parvulescu, membru al unui club care tinde spre legalitate in demonstrarea "nevinovatiei" lui ?

Din pacate nu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare, din mai multe motive.

Dar in padure TOTI ne ajutam uni pe alti, nu conteaza ca sunt sau nu in puncte.

Asta sta la baza acestui sport.

Daca se intelege asta se vor simplifica foarte multe.

...............................................................................

@silviub

Ti-a raspuns Max mai bine decat mine.

Eu cu Bucovina sunt primul club care fac etapa si la care se va aplica regulamentul facut de comisie.

Si tot eu sunt si primul club care trebuie sa indeplineasca caietul de sarcini.

Sa vedem daca ii ies actele lui GOGO ca atunci el o sa fie primul club.

Daca nu reuseste o sa vina un club afiliat sa scoata actele pentru competitia lui.

Intrebare.

S-a afisat cum se scot licentele de sportiv, stiu ca clubul tau e afiliat.

Ti-ai scos licenta??

Intrarea asta in legalitate se face si ea cu niste pasi.

Primul pas este ca sportivi sa-si scoata licente de sportivi.

Al doilea pas va fii (pentru cine vrea) sa-si intocmeasca pasapoarte de vehicol, daca vor sa-si imatriculeze masinile modificate ca masini de concurs. Nu mai este nevoie de ITP si poti sa pui pe ea cate rollcage-uri vrei. Asta datorita unu-i protocol facut de FRAS cu RAR.

Mai vrei si ceilalti pasi sau le luam si noi pe rand sa fim eficienti si sa nu zapacim oamenii.

Rasty

Link spre comentariu

Din pacate nu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare, din mai multe motive.

Dar in padure TOTI ne ajutam uni pe alti, nu conteaza ca sunt sau nu in puncte.

Asta sta la baza acestui sport.

Daca se intelege asta se vor simplifica foarte multe.

E clar raspunsul! Rasty esti un adevarat politician! Numai ca eu, in calitate de ziarist, n-am cum sa nu fac "pe ziaristul": nu cuvantul "toti" trebuia sa-l scoti in evidenta, ci cuvintele "IN PADURE"! Ioane ai primit raspunsul: Parvulescu nu e in padure, ci la tribunal! Q.E.D.

Link spre comentariu

Dupa 2 zile de deplasare si munca asidua la masina de Croatia cu Mariusica si Vali la BV am revenit in noaptea asta acasa si in fata Mac-ului....

Measajul a fost FOARTE CLAR ! ... pacat ca au fost victime colaterale si mai ales Sorin Parvulescu si cei amendati ca au traversat DN-ul cu gumele muradare de noroi ( ex: Tavi si altii ).... prin urmare titlul topicului este foarte corect: "victime colaterale"

DAR... in RAZBOI CU CINE ?!

... in razboi cu o mentalitate depasita ? nerealista ? de bravada ? de Gica Contra ? sau cu cineva care fara scrupule, Machiavelic si rapid ne faciliteaza intrarea in legalitate ?... poate ...

Inca din toamna fara sa fiu implicat direct, am inceput sa asist la discutii intre FRAS si reprezentanti CNOR si nu vreau sa manii pe nimeni dar oamenii au dreptate ... iar conform zicalei "scopul scuza mijloacele" viitorul sper ca va fi intrarea in legalitate, continuarea Cupelor si Etapelor la nivel de Circuite/Expeditii si nu la nivel de Trialuri ( ca in unele tari din vest ) ... mai scumpe putin ce-i drept , dar asta pana o sa inceapa sa apara si sponsorii...:wink:

deci: pana una alta RASTY a redactat foarte succint si la obiect motivele intrarii in legalitate ( prin FRAS ca altu nu exista ... )

SPER si CRED ca cei cu factor de decizie din conducerea CNOR ( Rasty, Radu Florin... ) vor lua in considerare "victima colaterala" de la Sighisoara si ii vor permite concurentului Sorin Parvulescu participarea in etapele de CNOR si cu carnetul suspendat ! ... de fapt aceasta ar fi rezolvarea acestui topic si prin care se va recunoaste de catre toti greseala facuta...

... pt cei mai multi care nu sunt in tema sau isi dau cu parerea, vreau sa le pun o intrebare simpla:

Daca la o Cupa sau Etapa va apare un accident cu decesul unuia sau ambilor dintr-o masina, cine credeti ca va prelua responsabilitatea, avand in vedere ca s-a desfasurat intr-un cadru organizat ( ATENTIE: nu am pomenit de legal ) ?

P.S.1:

Pe......................! Nenea Petru, dar pe mine de ce nu ma intrebi pe ce forum sunt banat? Ca te astepti sa fiu banat:ha:, nu?

Lasa Petre nu fi suparat, pe langa tine si Yonutz si eu sunt banat ( sau voi pt ca mi-ati tinut partea ) :2dr

P.S.2: Vali pe numele real "Moldoveanu", iar pe numele intreg: Valentin Leonte, zis si mecanicul de "serviciu" la Jeep-urile noastre, si-a dorit din tot sufletul sa aiba si el o poza pe forum... asa ca va avea una cu "obiectul muncii"... asta ca sa mai destind putin atmosfera...

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Cum spuneam devina, pentru situatia in care ne aflam, suntem toti. Si ma refer in primul rand la obtinerea CIS-urilor.

@silviub

Ti-a raspuns Max mai bine decat mine.

Eu cu Bucovina sunt primul club care fac etapa si la care se va aplica regulamentul facut de comisie.

Si tot eu sunt si primul club care trebuie sa indeplineasca caietul de sarcini.

Sa vedem daca ii ies actele lui GOGO ca atunci el o sa fie primul club.

Daca nu reuseste o sa vina un club afiliat sa scoata actele pentru competitia lui.

Ai dreptate cand afirmi ca regulamentul este obligatoriu numai in etapele de campionat. DAR CNOR este o structura sportiva nationala care isi creste si/sau atrage noi participanti din miscarea de masa. Nimeni nu se naste direct sportiv de performanta. In mod logic, toata masa de pasionati trebuie sa beneficieze de un cadru unitar, regulament, dupa care sa se poata ghida (chiar daca nu este obligata sa-l respecte). Iar regulamentul si celelate, trebuie sa fie disponibile inainte de inceperea competitiilor din calendar!

Intrebare.

S-a afisat cum se scot licentele de sportiv, stiu ca clubul tau e afiliat.

Ti-ai scos licenta??

Sunt cred ca ultimul pe care trebuia sa-l intrebi asta.

In acest moment sunt aprox. 5 cluburi afiliate la FRAS! Dintre acestea lipsesc multe dintre cele ce s-au inscris ca si organizatoare de competitii in 2010....

Cred ca prima data ar trebui sa-i intrebi pe cei din consiliul director cand isi obtin CIS-urile. Apoi sa-i intrebi pe cei cu CIS-uri cand se afiliaza la FRAS. Si la final poti intreba cand vor avea licente.

Ca sa-ti raspund la intrebare. Intai fac pasii necesari pentru a vedea daca pot sa-mi inscriu masina, ca si masina de competitii. Am insa nevoie de fisele tehnice... Abia apoi ma gandesc sa-mi iau licenta.

Intrarea asta in legalitate se face si ea cu niste pasi.

Primul pas este ca sportivi sa-si scoata licente de sportivi.

Al doilea pas va fii (pentru cine vrea) sa-si intocmeasca pasapoarte de vehicol, daca vor sa-si imatriculeze masinile modificate ca masini de concurs. Nu mai este nevoie de ITP si poti sa pui pe ea cate rollcage-uri vrei. Asta datorita unu-i protocol facut de FRAS cu RAR.

Mai vrei si ceilalti pasi sau le luam si noi pe rand sa fim eficienti si sa nu zapacim oamenii.

Tocmai pentru ca nu vreau sa zapacim oamenii, trebuie sa stim in ce cadru ne vom desfasura activitatea.

Totusi nu ai raspuns la intrebarile:

Ce s-ar fi intamplat daca cei de la Sighisoara doreau sa organizeze competitia ca si o cupa care sa respecte regulamentul CNOR? Ce s-ar fi intamplat daca doreau observatori de la CNOR pentru evaluarea competitie astfel incat sa fie luata in considerare ca si etapa pentru 2011? Dupa ce criterii, cum si de cine ar fi fost evaluata?

Toate cele de mai sus, in conditiile aprobarii unanime (si a celor cu si a celor fara CIS) a calendarului competitional 2010. Sau a fost o gresala a comisie faptul ca a acceptat la discutii cluburile fara CIS?

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Sa stii ca am citit de 2 ori si tot nu am inteles.

Nu inteleg ce vrei sa punctezi exact.

Ai dreptate cand afirmi ca regulamentul este obligatoriu numai in etapele de campionat. DAR CNOR este o structura sportiva nationala care isi creste si/sau atrage noi participanti din miscarea de masa. Nimeni nu se naste direct sportiv de performanta. In mod logic, toata masa de pasionati trebuie sa beneficieze de un cadru unitar, regulament, dupa care sa se poata ghida (chiar daca nu este obligata sa-l respecte). Iar regulamentul si celelate, trebuie sa fie disponibile inainte de inceperea competitiilor din calendar!

Tu consideri ca trebuia publicat regulamentul de CN ca concurentii sa se ghideze??????

El este facut in totalitate dar mai necesita o ultima intalnire a comisiei pentru ultimele corectari.

Anul acesta nu se clasifica clasele in CN dupa modificarea masini.

Openul va merge cu 35 la roti maxim.

Aceste lucruri deja se stiu, crezi ca concurentii mai au nevoie si de alt "GHIDAJ" din regulamentul de CN ????

Sunt cred ca ultimul pe care trebuia sa-l intrebi asta.

In acest moment sunt aprox. 5 cluburi afiliate la FRAS! Dintre acestea lipsesc multe dintre cele ce s-au inscris ca si organizatoare de competitii in 2010....

Cred ca prima data ar trebui sa-i intrebi pe cei din consiliul director cand isi obtin CIS-urile. Apoi sa-i intrebi pe cei cu CIS-uri cand se afiliaza la FRAS. Si la final poti intreba cand vor avea licente.

Eu te-am intrebat pe tine personal sau nu ai inteles asta.

Ce treaba are comisia cu consiliul director?

Sincer nu am inteles ce vrei sa intreb si pe cine.

Am sesizat doar o forma asa birocratica in aplicarea une-i legi.

Ca sa-ti raspund la intrebare. Intai fac pasii necesari pentru a vedea daca pot sa-mi inscriu masina, ca si masina de competitii. Am insa nevoie de fisele tehnice... Abia apoi ma gandesc sa-mi iau licenta.

Eu ti-am pus intrebarea cu o logica. Deoarece poti sa-ti iei tu fisele tehnice, dar nimeni nu o sa-ti completeze nimic pe ele daca tu ca individ nu ai

licenta de sportiv. Masina nu o inmatriculezi ca club si nici ca persoana fizica trecatoare pe trotuar.

Ma asteptam la tine sa gasesti soluti PRO pentru concurenti si cluburi, esti unul din cei care si-a oferit suportul la comisie.

Ce s-ar fi intamplat daca cei de la Sighisoara doreau sa organizeze competitia ca si o cupa care sa respecte regulamentul CNOR? Ce s-ar fi intamplat daca doreau observatori de la CNOR pentru evaluarea competitie astfel incat sa fie luata in considerare ca si etapa pentru 2011? Dupa ce criterii, cum si de cine ar fi fost evaluata?

Din cate imi amintesc ai fost la ultimele sedinte. S-a anuntat Sighisoara ca vrea sa faca cupa dupa regulamentul CN pentru a intra in CN??

Sau iti reamintesc eu, ca chiar ei au zis ca nu sunt interesati sa intre CN, deaorece nu le permite terenul de acolo si alte cateva motive.

Toate cele de mai sus, in conditiile aprobarii unanime (si a celor cu si a celor fara CIS) a calendarului competitional 2010. Sau a fost o gresala a comisie faptul ca a acceptat la discutii cluburile fara CIS?

Se vede ca esti mai aspru decat comisia in sine. Adica trebuia sa stam de vorba cu 2 cluburi. Ca doar 2 erau afiliate cu acte in regula.

Aici cred ca ti-ai atras multa antipatie de la cluburile care inca nu au CIS-urile scoase.

Ti-am raspuns la intrebari asa cum am inteles eu, dar sunt informatii pe care tu deja le stiai.

Sincer tot nu inteleg ce ai vrut sa punctezi exact.

Rasty

Link spre comentariu

Respect! am urmarit cu iteres acest subiect si fara sa supar pe nimenea indrasnesc sa trag o concluzie ; asa cum am scris mai la inceput "unde-i lege nu-i togmeala" asta este evolutia fireasca a lucrurilor(in acceptul meu) si ca atare trebuie sa mergem inainte. Lipsa de informare cit si ambiguitatea celor spuse , scrise nu face bine nimanui , dar totodata prin definitie forumul este spatiul unde lumea isi exprima idei , opinii si acest lucru este bine ca se intimpla , intreb retoric unde am fi fost daca cei care au ceva de spus nu ar face asta de teama (de ori ce fel) . Asa ca , cu multa intelepciune sa trecem peste si sa ne bucuram de pasiunea care ne uneste (si pe cei mai vechi si pe cei mai noi) ca nici uni nu detinem secretul apsolut(a se sesiza nota glumeata) . Pace si intelegere!

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Parerea mea e ca trebuie sa se intre in legalitate. Si trebuia sa se dea un exemplu. Din pacate victima i-a cazut Parvulescu. Putea fi oricare altul...

Dar concluzia mea din aceasta poveste este ca trebuie sa ne selectam bine concursurile in care mergem iar organizatorii sa isi asume buna colaborare cu toate organele locale. Si sa prezinte niste garantii in acest sens. Nu mai merge sa facem evenimente pe genunchi, pe principiu lasa ca se poate. Uite ca nu se mai poate....

Ce e asa de greu ca atunci cand vrei sa organizezi o competitie,- repet COMPETITIE, indiferent ca e etapa de campionat sau cupa - sa respecti niste reguli. Daca FRAS-ul se constituie ca entitate suprema in lumea offroad-ului trebuie sa ii respectam conditiile.

Pritenestile eu stiu dupa stiinta mea ca sunt altceva. Adica ma vad eu cu niste prieteni si ne dam. Ne mai oprim, mai bem o bere, ne ajutam unul pe altul. Nu ne intrecem dupa un roadbook. Ala e deja concurs.

Ma dau si eu prin teren de prin 2003 - 2004. Asa ca pot sa imi dau si eu cu parerea fara sa intru la categoria TIRIPLICI:uameni

Just Me
Link spre comentariu

Domnilor,

Deviati cursul acestui topic! Din punctul de vedere al meu si al altora cred ca singura reactie care lipseste cu desavarsire aici, ca sa fie acest subiect CLAR ca lumina zilei, este a celor de la Sighisoara.

Ptr cei care au una alta de impartit cu ceilalti ...

V-as ruga va gasiti loc ptr platit polite sau trasaturi de maneca in alta parte (la o bere?:grin:) unde darul vorbirii si al auzului va vor facilita sau nu in final o clarificare a lucrurilor!

Sa lasam partile implicate, cele mai in masura sa ne lamureasca in tot ceea acest caz ...sa ne lumineze ... Sighisoara? Chiar nu exista o reactie din partea voastra? Niciuna? :uameni

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Tu consideri ca trebuia publicat regulamentul de CN ca concurentii sa se ghideze??????

El este facut in totalitate dar mai necesita o ultima intalnire a comisiei pentru ultimele corectari.

Anul acesta nu se clasifica clasele in CN dupa modificarea masini.

Openul va merge cu 35 la roti maxim.

Aceste lucruri deja se stiu, crezi ca concurentii mai au nevoie si de alt "GHIDAJ" din regulamentul de CN ????

De unde se stiu aceste lucruri? Este un comunicat oficial?

Eu ti-am pus intrebarea cu o logica. Deoarece poti sa-ti iei tu fisele tehnice, dar nimeni nu o sa-ti completeze nimic pe ele daca tu ca individ nu ai

licenta de sportiv. Masina nu o inmatriculezi ca club si nici ca persoana fizica trecatoare pe trotuar.

Ca sa prezinti o masina unei comisii tehnice, ea trebuie sa indeplineasca niste conditii ce rezulta din fisele tehnice.

Poti sa-mi spui daca s-a stabilit si este undeva oficial prezentata data pana la care poti sa aplici pentru licenta?

Ma asteptam la tine sa gasesti soluti PRO pentru concurenti si cluburi, esti unul din cei care si-a oferit suportul la comisie.

Propuneri pentru intregirea regulamentului am trimis asa cum s-a cerut si pana la data stabilita. Asa ca daca mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere. Sustinerea si suportul meu pentru aceasta miscare exista in continuare.

Din cate imi amintesc ai fost la ultimele sedinte. S-a anuntat Sighisoara ca vrea sa faca cupa dupa regulamentul CN pentru a intra in CN??

Sau iti reamintesc eu, ca chiar ei au zis ca nu sunt interesati sa intre CN, deaorece nu le permite terenul de acolo si alte cateva motive.

Am mai zis, era un scenariu ipotetic, care vroia sa puncteze ca odata cu inceperea calendarului competitional, trebuie sa existe si un regulament clar si aplicabil.

Se vede ca esti mai aspru decat comisia in sine. Adica trebuia sa stam de vorba cu 2 cluburi. Ca doar 2 erau afiliate cu acte in regula.

A fi for tutelar inseamna a fi riguros si impartial. Deci DA, trebuia discutat numai cu cluburile ce indeplineau la data sedintei conditiile impuse de comisie si acceptate de toti. Citez spre aducere aminte: "in partea a doua a sedintei se va trece la stabilirea regulamentului, taxelor si calendarului pentru 2010, numai cu cluburile afiliate sau care prezinta actele necesare afilierii".

In aceasta situatie, in sala la data sedintei mai erau 5 cluburi ce aveau toate actele necesare afilierii: Club 4x4 - Max, ORCA - Bucur, Mures - Octavian, TAC - Virgil si CORB - eu. Deci erau 7 cluburi. Daca vrei poti!

Aici cred ca ti-ai atras multa antipatie de la cluburile care inca nu au CIS-urile scoase.

Daca respectand temele si termenele de comun stabilite, imi atarg antipatia celorlalti implicati in miscarea off road, atunci .....

Ti-am raspuns la intrebari asa cum am inteles eu, dar sunt informatii pe care tu deja le stiai.

Da, le stiam, dar gasesc normal ca aceste informatii sa fie prezentate oficial si nu din gura in gura.

Sincer tot nu inteleg ce ai vrut sa punctezi exact.

Ca trebuie sa ne debarasam cu totii de mentalitatea gen "las-o ba ca merge asa" si sa respectam ceea ce ne-am propus sa indeplinim si asta pana la termenele pe care le-am stabilit.

Eu ma opresc aici si pentru ca urmeaza Sarbatorile Pascale, va urez tuturor:

SARBATORI FERICITE SI LUMINA SFANTA SA VA CALAUZEASCA PASII!

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Toata lumea stie deja de faimosul comunicat CNOR prin care eram anuntati ca Sighisoara nu mai face parte din CN 2010, intrucat nu si-au indeplinit cele necesare/solicitate/etc. Cand am ajuns la Sighisoara, stiam de chestia asta, si cred ca la fel stiau toti cei care au ajuns acolo.

Problemele au aparut abia a doua zi, cand printre participanti au inceput sa circule zvonuri cum ca deja exista reclamatii la Primaria Sighisoara (venite de sus..., oare de unde?) cum ca acest eveniment nu ar fi legal intrucat nu este organizat sub egida FRAS. Din cate stiu eu autorizatia primita de la orice primarie atunci cand vrei sa organizezi un concurs suna ceva de genul : Ne dam acordul cu conditia ca organizatorul sa isi obtina toate avizele si autorizatiile necesare desfasurarii in legalitate a evenimentului in cauza. Legea sportului spune ca pe teritoriul Romaniei nu poate fi organizata nicio competitie fara acordul federatiei sau ramurilor federatiei in cauza. Chestiunea este foarte discutabila, daca noi am organiza un campionat de fotbal inter-blocuri fara sa avem aprobarea FRF-ului, inseamna ca am fi toti pasibili de puscarie? Sau FRF-ul poate da in cel mai bun caz un comunicat prin care sa anunte Cupa Interblocuri la Fotbal ca fiind un eveniment ce nu este organizat sub egida lor. Aici situatie este similara, mai mult FRAS-ul prin CNOR anuntase deja ca Cupa Sighisoara nu este sub umbrela FRAS, asa ca participantii stiau ca vin doar "sa se dea", deci era o competitie fara miza.

Partea nasoala a aparut pe traseu, cand la un Stop-Timp am fost energic avertizat de un organizator ca dat fiind faptul ca masina noastra nu era inmatriculata urma sa traversam DN-ul (cateva pozitii mai incolo) incarcati pe o platforma care urma sa ne debarce un km mai jos unde se re-intra pe drum ne-public. Chestia asta se intampla ca urmare a unor probleme pe care le avusese un concurent cu Politia Rutiera deoarece masina sa era ne-inamtriculata. La momentul respectiv nu stiam ca este vorba de Sorin Parvulescu si nici ca i se intocmise dosar penal. Siderat, l-am intrebat pe organizatorul respectiv de ce nu anuntasera politia rutiera despre eveniment, intrucat stiam ca la alte concursuri se conta pe cooperarea politiei. Raspunsul sau a fost cam asa: "Bineinteles ca am anuntat Politia Rutiera din Sighisoara despre acest eveniment, avem si acordul lor printre celelalte autorizatii pe care le-am obtinut insa se pare ca le-a venit un ordin de la Bucuresti sa opreasca masinile din acest concurs, sa verifice in PRIMUL rand daca sunt inmatriculate, si sa verifice in al DOILEA rand daca soferii au consumat alcool." Deci, era vorba despre un ordin venit iarasi de sus..., din nou ma intreb, oare de unde?

Cine a dat aceste "ponturi" stia clar ca la acest gen de intalniri masinile nu prea au acte sau ITP. Ceea ce m-a intristat foarte tare a fost partea cu alcoolul. Persoana care a informat si actionat via IGP Rutiera - IJP Mures - Politia Rutiera Sighisoara stia si ca la petrecerile de seara unii mai beau cate ceva. Deci, dupa parerea celui care a atentionat autoritatile politienesti, toti de acolo am fi fost niste betivi inconstienti care pleaca la drum numai atunci cand am fi rupti de beti, asa ca iata un bun motiv pentru a fi opriti si testati cu etilotestul.

Cand am ajuns in pozitia unde urma sa traversam DN-ul si sa parcurgem un km prin sat, politia era prezenta, insa pe noi nu ne-au verificat nici la acte nici la bautura. Oricum, platforma ne astepta acolo si probabil isi dadusera seama din verificarile anterioare ca nu este nimeni baut asa ca probabil au hotarat sa economiseasca mustiucurile de la etilotest.

In concluzie, nu cred ca treaba asta are vreo legatura cu FRAS-ul. Cred ca mai degraba cineva care are legatura cu miscarea noastra (si chiar nu stiu cine ar putea fi) a avut de platit niste polite baietilor de la Sighisoara (si iarasi nu stiu caruia dintre ei). Iar din toata povestea asta a suferit in primul rand Sorin Parvulescu, iar daca situatia va persista vom avea de suferit cu totii in scurt timp.

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

topicul deja degenereaza....s-a plecat de la un fapt....si s-a ajuns pana aici

ptr discutarea si disecarea regulamentelor puteti deschide alt topic

personal eu l-as inchide....ideea ptr care a fost deschis s-a cam pierdut de mult......o seara buna

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare