Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Victime colaterale

zolameister

Postări Recomandate

Re: Victime colaterale

Pst, pssst, Laure...fii atent: daca inregulamentul ROMANESC zice sa ai carnet, se presupune ca el sa fie recunoscut de autoritatile din ROMANIA! Deci, asadar si prin urmare :grin: la 16 ani nu esti recunoscut drept posesor legal al carnetului de conducere din Zair, SUA, Coasta de Fildes sau Coasta de Azur!:hw

Unde SCRIE asta ?

- un act emis de un Guvern din alta tara pt un cetatean al acelei tari este recunoscut si valabil in lume pt o perioada de timp limitata sau nu DACA NU SUNT SPECIFICATE EXCEPTIILE, de exemplu carnetul tau de conducere este recunoscut in orice tara din Europa pt o perioada limitata de timp sau nu ( daca te muti in germania de ex. in 90 zile esti obligat sa iti schimbi carnetul si sa dai un scurt examen de legislatie )... daca nu te muti in Germania este valabil cat va fi valabil si in romania... nu CRED sa existe vreo referire in legislatia romaneasca la VARSTA unui cetatean (strain) posesor de carnet auto ...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 254
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Art. 20

(1) Conducatorii de autovehicule trebuie sa posede permis de conducere si sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti, cu exceptia celor care conduc un ciclomotor, care trebuie sa aiba cel putin varsta minima de 16 ani impliniti.

Art. 78

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana fara permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori acesta i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin. (2) se sanctioneaza si persoana care incredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta unor produse ori substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.( CODUL RUTIER)

Capisci?

Link spre comentariu

aici se discuta despre meciul dintre FRAS vs clubul din Sighisoara....acum vad ca se discuta regulamentul de circulatie :grin:

nu mai bine se inchide topicul...ca oricum ocupa spatiu degeaba pe server

Link spre comentariu

Marius, in Grecia antica cine se retragea dintr-o polemica folosind argumente arbitrare era omorat cu pietre!:yOmul a avut un dubiu tot cu privire la astfel de cauze "penale". In fond, nimeni nu-njura asa ca putem lasa topicul deschis pana cand "inculatul" va avea o decizie din partea Justitiei.

Link spre comentariu

Nu este vinovat "topicul" pentru cuvintele lui rasty! Cel mult, el e vinovat, dar omul are dreptul la libera exprimare mai ales ca este oficial al FRAS! Nu am nicio competenta sa inchid un asemenea topic, dar cred ca ar trebui sa ramana deschis. Vor fi mii de victime colaterale in acest campionat. Asa ca poate sa se muleze pe orice problema de acest gen!:tk

Link spre comentariu

nu uita...Rasty a vorbit in nume propriu....faptul ca este membru Fras-Cnor...indeamna la alegerea mai atenta a cuvintelor...si aici e ca in politica...esti acolo sus in stratosfera....lumea are pretentii....cel putin la exprimare

dar ...aerul inaltimilor este tare....si te poate tulbura.......mai devreme sau mai tarziu unii uitam de unde am plecat

Ps....eu atat asteptam de la acest topic...o reactie oficiala a Fras-Cnor si a clubului din Sighisoara....in urma evenimentelor intamplate cu ocazia concursului.....nu am primit....asta e.....iti multumesc partid ca m-ai calit....

si mai e o chestie Petre...e bine sa-ti cunosti dusmanii....atat cei din fata cat si cei din umbra

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Rasty nu poate vorbi in nume propriu. Aia a fost o "mini scuza". Cum Basescu nu poate vorbi in calitate de "simplu cetatean" pentru ca NU ESTE! Un oficial este oficial tot timpul cat se exprima in spatiul public. Numai acasa cu nevasta si copii nu e. Deci Rasty a vorbit in numele CNOR mai ales ca nimeni din CNOR nu l-a contrazis si nici nu s-a delimitat de pozitia lui cu "tiriplicii". Prin urmare, topicul e bun!

Link spre comentariu

Marius am scris si acum cateva pagini, FRAS-u nu este capabil nici macar sa preia niste reguli gata facute de la FIA sau de la altii trecuti prin asemenea experiente (asa se intampla si la compionatul national de raliuri care este organizat de mai multi ani) si in care regulile si regulamentul este interpretat dupa interesele diferitilor si nu asa cum trebuie.

Link spre comentariu

... FRAS-u nu este capabil nici macar sa preia niste reguli gata facute de la FIA

@mihai aro, tu ai idee ce vorbesti?

Vrei ca noi, in offroad, sa aplicam regulile FIA? Ai impresia ca exista vreo masina in offroad in momentul de fata care sa indeplineasca regulile FIA?

Daca ne impune cineva regulile FIA, vom face offroad doar in curtea din spatele casei, cine are.

Eu zic sa ganditi inainte de a scoate chestii din acestea.

Link spre comentariu

aici se discuta despre meciul dintre FRAS vs clubul din Sighisoara....acum vad ca se discuta regulamentul de circulatie :grin:

nu mai bine se inchide topicul...ca oricum ocupa spatiu degeaba pe server

Marius, mai opreste-te odata cu inchiderea topicului.

Aici nu se discuta numai "meciul" dintre FRAS si clubul din Sighisoara ci eu zic ca se discuta si se lamuresc o gramada de alte situatii care tin de legalitate, de cum trebuie sa procedam si cum nu trebuie sa procedam.

Tot asteptam reactia celor de la Sighisoara? Jenant. Stam ca milogii asteptand o explicatie care oricum nu o sa mai vina. Se poate vedea clar ca asa cum nu au dat doi bani pe intrarea in legalitate asa ca si celelalte cluburi, la fel, nu vor da doi bani pe parerile noastre de aici.

E drept ca nu suntem nici o autoritate pt ca cineva sa fie obligat ca sa stea drept in fata noastra si sa dea explicatii cand avem noi chef.

Marius, mihai aro sau altii...Ce ati facut voi pentru ca FRAS-ul sa stea drepti la raport in fata voastra? Cine naiba suntem noi?

Faptul ca stam si ne dam rotunzi pe un forum in fata tastaturii unde toata lumea prinde curaj si au impresia ca pot sa arunce jigniri permanet fara sa raspunda pentru ele, nu ne dreptul ca sa cerem noi raspicat ca cineva sa nea dea raportul.

:uameni

Link spre comentariu

Max eu sunt un neica nimeni...un ilustru tiriplic....nu vreau ca Frasu sa stea drepti in fata mea...dar nici eu....sau altii ca mine....offroaderi de tastatura nu trebuie sa stam in fata lor in pozitia ghiocelului si cu borcanul de alifie in mana..

eu nu tin minte ca cei de la Fras sa se agite ptr a-mi obtine o autorizatie necesara desfasurarii vreunui concurs...

pana acum suntem chit...nici noi nu am facut ptr Fras....nici ei ptr noi.

si asa ptr mine....cu ce am jignit eu Fras-ul?

dimpotriva...unul din membrii Fras m-au jignit pe mine

Link spre comentariu

dimpotriva...unul din membrii Fras m-a jignit pe mine

Nu te-a jignit rasty pe tine cu acel cuvant "tiriplic". Nici nu-si permite si nici nu cred ca este genul. El s-a referit strict la schulti (parca sau Schult...in fine, vezi exact topicul). Sighisoara va avea o pozitie in cateva zile, dar nu asta este punctul principal, dupa parerea mea. Ci faptul CA NU NE MAI INTELEGEM INTRE NOI, in kilul meu! Ce aveti mai oameni? Este limpede ca FRAS-CNOR vor depinde de noi ca memebri, pt ca NOI PLATIM! Deoacamdata insa NU AM SCOS NICIUN BAN DIN BUZUNAR, deci nu-i puteam trage la raspundere. Eu astept sa-mi taie prima chitanta! Abia apoi, in calitate de PLATITOR, cer ceva! La Sighisoara scorul s-a reglat intre Sorin Parvulescu si cei de "leatul" sau din offroad. La fel si cu tsuparu! Nu-i asa, nenea Tsuparu? Oricum...oricand...esti binevenit in KAMIKAZE!

Link spre comentariu

Nu-i asa, nenea Tsuparu? Oricum...oricand...esti binevenit in KAMIKAZE!

... @Petre... sa-ti povestesc ca O.R.R. este clubul lui Tuparu... (adica C.Fantana este in acte si nu altcineva) sau nu stiai asta :wink: ?!

Link spre comentariu

Apropos de organizatori, federatii, etc. Vedeti ce se intampla la federatia de alpinism dupa tragedia de acum 5-6 ani.Printre altele sunt raspunzatori ca nu au adus la cunostinta participantilor starea vremii. Nu considerati offtopic.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Apropos de organizatori, federatii, etc. Vedeti ce se intampla la federatia de alpinism dupa tragedia de acum 5-6 ani.Printre altele sunt raspunzatori ca nu au adus la cunostinta participantilor starea vremii. Nu considerati offtopic.

Exact ce prezentam si eu aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=51872

Link spre comentariu

E un pic offtopic dar o sa fiu scurt.

In acest an daca,o sa ma mai dau,o sa o fac in alt club nu in nou infiintat club ORR.

Am primit invitatii de la mai multe cluburi,le multumesc tuturor si o sa ma hotaresc ce fac.

Multumesc Petre :h5

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Max....Mihai cred ca se refera la regulile aplicate de Fras la raliuri

multumesc, da este vorba de raliuri, si nu o sa mai comentez pentru ca nu are rost, timpul ne va demonstra cat de bine sau rau ne va fi, sper sa ne mearga cat mai bine si sa nu mai avem astfel de discutii.

Link spre comentariu

Art. 20

(1) Conducatorii de autovehicule trebuie sa posede permis de conducere si sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti, cu exceptia celor care conduc un ciclomotor, care trebuie sa aiba cel putin varsta minima de 16 ani impliniti.

Art. 78

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana fara permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.....( CODUL RUTIER)

Capisci?

intre timp m-am interesat pe la IGP...

intre toate (majoritatea ) statelor civilizate EXISTA Conventii Bilaterale de recunoastere reciproca a anumitor acte,

mai exact intre SUA si Romania se recunosc reciproc pe teritoriul celeilalte tari actele de identitate, pasapoartele de toate felurile, cartile de asigurare ca si carti de identitate precum si carnetele de conducere indiferent de varsta sau handicapul detinatorului daca sunt in perioada de valabilitate !!!

in cazul carnetelor daca titularul este minor trebuie sa respecte regimul din SUA / sa conduca insotit de un adult cu carnet....etc

aceste conventii Sunt DEROGARI de la Legea Romana prin aceste Acorduri Bilaterale, respectiv de la Regulamentul Circulatiei.

...cu alte cuvinte ai 16 ani, ai si cetatenie/rezidenta americana, ai carnet de SUA, esti in Romania si poti conduce LEGAL o masina insotit de un adult PUNCT.

Dl. Andrei Ciobaca si nu numai este unul din cei care s-au atacat ca a Iesit un pusti pe locul 1 la Buzau...

si in final partea asta cu discutia de legislativ si regulament e cam offtopic...

@Petre.... oricum nu am mai inteles una...dar lasa...

Editat de worldscape

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare