Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimb de motor Jeep Cherokee 1989 2,1 Diesel

laczko_attila7650
 Share

Recommended Posts

Salutare

Am o intrebare destul de banala, dar la care nu am reusit sa gasesc raspuns nici de la inginerul (incompetent) de la RAR.

Am un jeep cherokee din 1989 cu motor renault de 2.1, dar din pacate cu probleme destul de mari pentru a nu merita sal repar.

As cumpara un motor, tot diesel dar ceva un pic mai puternic (100-120 hp) si un pic mai recent. Intrebarea mea ar fi care e un motor care se poate monta in el, cat mai rezistent si care se poate omologa si la RAR.

Re: Schimb de motor Jeep Cherokee 1989 2,1 Disel

Ai trecuta seria de motor in CIV?:wink:

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford

varianta cea mai buna ar fii motorul de 2500 cmc cu care s-au echipat Fiat,Renault,Iveco si care se potrivesc fara modificari pe sasiu si chiar pe carcasa ambreiajului!

Nissan y160,Terrano II -04,Toyota Rav 4 D-CAT

Dodge Ram 1500 -04

Traic BOOM Fighter 2000cmc

Schimb de motor Jeep Cherokee 1989 2,1 Disel

Buna, Attila !

Si eu urmeaza sa schimb motorul de 2.1TD cu altul, dar eu lucrez la scara mai mare.

Adica o sa pun sus un 3.0TD de Mercedes, sase cilindri, 147 CP, cu tot cu cutia lui automata si o alta cutie de transfer (Dana 300). Mai tarziu urmeaza si punti serioase...

Din punctul de vedere al celor de la RAR, dupa ce am discutat cu Albanezii mei, inainte de montare trebuie pozati (la RAR) suportii motorului de pe lonjeroane, tu fiind obligat sa prinzi noul motor tot in acele locuri. Adica, sa-ti faci suportii pentru noul motor de asa natura...

Si acte pe noul motor, banuiesc ca este o conditie obligatorie.

Stima,

Dragos

Multumesc pentru raspunsuri, un motor de 2500 ar fi ideal, si as fi foarte recunascator pentu cateva alte detalii.

Cei de la RAR miau zis ca motorul trebuie neaparat sa fie jeep, si puterea nu poate fi mai mult cu 40%.

Golul meu final ar fi, nu neaparat un monstru care mananca munti pentru cina :)) (am vazut cateva pe forumul asta) si unul mai verde fiind convertat la ulei vegetal.

Urmatoarea mea intrebare ar fi cum se numeste motorul asta de 2500 care nu necesita mari modificari, in ce alte masini sa mai montat (mai exact) si cam in ce an, ca sa pot posta un anunt de cautare. Sau daca stiti unul bun de vanzare si mai bine :D

In primul rand cred ca cei de la RAR nu accepta motorul de care se vorbeste mai sus , motorul de 2500 de mai sus este un motor SOFIM si a fost echipat pe Renault Trafic, Fiat si Iveco , din cate stiu eu nu este un motor prea reusit dar fiecare cu parerea lui . Si cei de la RAR iti vor cere un motor , nu conteaza de care dar sa fi fost folosit acel tip de motor pe Jeep si sa nu depaseasca sau sa scada cu 40% , se poate omologa si daca depaseste , dar masina intra la anumite teste care costa peste 40 de milioane . Eventual sa pui un motor 2.5 TD de pe un Jeep dar si motorul acela se stie ca nu este prea rezistent. Acum fiecare cu ce are si cu ce doreste . O zi buna la toata lumea:h5

• Like 1

Just Love Nature , Love 4x4

[/color][/size][/b][/color]

[/size]

Este vorba de motor 2.5TD 85kw (116hp) care sa pus pe jeep cherokee pana in 2001? Daca as gasi una fara prea multe kilometri si un pic mai nou (1999-2001), se poate monta pe un jeep mai veche fara modificari majore? cam la ce pret as gasi un motor de asta, de pe o masina lovita? multumesc, o zi buna

2.5 L (2499 cc) I4, with two (pushrod-actuated) valves-per-cylinder and indirect fuel injection.

Applications:

Asta ar fi?

De o buna bucata de vreme motorul e considerat piesa de schimb si nu mai este nevoie de acte pt el.(experienta proprie).

Poti sa explici un pic?

Nu mai trebuie act de provenienta pentru el sau nu se mai trece seria in CIV?

Multumesc, O zi buna

Si pe mine ma bate gandul sa pun un diesel pe Wrangler YJ dar cred ca la anu ca anul asta vreau sa ma bucur de el. La mine in cartea de indentitate la motor scrie ''FARA SERIE''

Daca te apuci de asa ceva ar fi bine sa deschizi un topic sa vedem ce probleme ai intampinat, cam ce inseamna,etc.

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Multumesc pentru ajutor

Indata ce gasesc un motor o sa deschid un topic despre convertarea lui la ulei vegetal, si voi posta toate problemele intalnite, si toae documentatia pe care gasesc. Am mai postat un anunt cu cautarea unui motor daca stiti unul bun as fi foarte recunoscutor.

Multumesc inca o data si sarbatori fericite!!!

Salutare,sunt si eu in aceeasi situatie si daca ai gasit ceva care sa se potriveasca as vrea sa aflu si eu ce tip de motor ai ales,de pe ce masina si la cati bani achizitia lui,ce costuri implica la RAR pt omologare(banuiesc ca trebuie,daca nu cu atat mai bine).Merci mult si o zi faina!

Orice lucru bun in viata e ilegal,imoral sau ingrasa

• 2 months later...

Re: Schimb de motor Jeep Cherokee 1989 2,1 Diesel

la Jeep-uri este o "poveste":

cam toate modelele americane nu au serie decat pe sasiu, din acest motiv in carti apar fara serie la motor.... cele cu motoare diesel au insa serii ca alea sunt facute pt Export sau la div fabrici de prin europa...

la ultimile modele inca nu stim cum stau lucrurile exact....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

• 10 years later...

In primul rand cred ca cei de la RAR nu accepta motorul de care se vorbeste mai sus , motorul de 2500 de mai sus este un motor SOFIM si a fost echipat pe Renault Trafic, Fiat si Iveco , din cate stiu eu nu este un motor prea reusit dar fiecare cu parerea lui . Si cei de la RAR iti vor cere un motor , nu conteaza de care dar sa fi fost folosit acel tip de motor pe Jeep si sa nu depaseasca sau sa scada cu 40% , se poate omologa si daca depaseste , dar masina intra la anumite teste care costa peste 40 de milioane . Eventual sa pui un motor 2.5 TD de pe un Jeep dar si motorul acela se stie ca nu este prea rezistent. Acum fiecare cu ce are si cu ce doreste . O zi buna la toata lumea:h5

Salutare. Aveam si eu o fantezie cu motor schimbat. Eu am 2.5TD VM si ma gandeam la cel de 2.5 CRD de pe KJ-uri parca. Aveti idee, trebuiesc modificari mari facute? E ok motorul? Multumesc

• 4 months later...
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use