boldwhich Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 salutari, mai am si eu o intrebare , care este cel mai bun ulei de motor pt disco 2 td5 aprox 230000 km in carte scrie sa se foloseasca numai ulei creat dupa standardele acea: a1 b1 b2 dar nu gasesc decat b3 b4 , pana acum iam bagat mobil 1 turbo diesel track 5w-40 un ulei care cica e creat printre altele si pr vehicolele care sant folosite offroad, dar il cam mananca , cred ca cele b3 b4 sant niste standarde mai noi, va rog sa imi spuneti ce uleiuri folositi si cat de multumiti santeti de ele :tk discovery td5 '02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: ulei disco 2 td5 daca a fost exploatat in conditii normale motorul TD5 la 230.000 km este abia la jumatate din viata. eu folosesc uleiuri de viscozitate mare 5W40 full sintetic acum am in ea Shell Helix Ultra insa mai toti producatorii consacrati au produse similare in aceasta clasa. uita-te mereu la clasificarea API / SAE care e f importanta . dupa litera S urmeaza o alta care cu cat e mai mare cu atat mai performant uleiul . de ex : SJ>SF , SM>SJ etc. DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: ulei disco 2 td5 Uleiul recomandat este 5W30 si am folosit si eu la ultimele schimburi(Valvoline). Se poate folosi si 5W40 iar eu voi baga ceva mai vascos gen 5W50, daca tot vine vara si masina are km. multi ( a mea are deja 200 mii). Daca uleiul dispare, trebuie vazut daca nu cumva se pierde, pe la garnituri, sau capacul acela de la chiulasa , rotund, care este in spatele ventilatorului .Eu am spalat bine motorul si am depistat pierderile si le-am oprit. Cita vreme nivelul scade, nu creste(semn de chiulasa fisurata,sau garnituri la injectoare), nu e chiar asa de rau... Uleiul pe care-l folosesti, de camioane, s-ar putea sa se arda si din cauza faptului ca turatia motorului e ceva mai mare la Disco decit la camioane. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: ulei disco 2 td5 Eu folosesc Mobil1 5W50 "Racing formula" si la 10.000km imi scade de la max la jumatatea dintre max. si min.(ceea ce e normal).....motorul are 185.000, dupa ce l-am cumparat(la 140.000km) i-am aplicat un tratament cu Metabond Gold...........Verifica-i compresia si daca pare obosit motorul(depinde de cum l-ai talpalit) poti folosi ceva aditiv care ii limiteaza consumul de ulei (din gama Slick, cu teflon sau ceva cu bisulfura de molibdem, acum sunt sute de tipuri, te orientezi si tu). Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boldwhich Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: ulei disco 2 td5 da cred ca ai dreptate uleiel ala este pt camioane nu mam gandit ca motoarele de camion lucreaza la turatii mai mici (spre rusinea mea mai sant si mecanic ,unul tanar care mai are de invatat cei drept dar asta nu e o scuza :grin:)in rest motorul merge foarte bine iam schimbat garnitura capacului de la injectoare si capacul acela de plastic de la chiulasa (pierdea mult pe acolo) mai am niste pierderi dar superficiale o sa merg si eu tot pe valvoline , cand am luat masina din germania avea tot valvoline si nu consuma deloc cu tot cu capacul ala care nu mai etansa cum trebe . A, si am mai observat caa dupa ce iam pus ambreiajul ala hd parca nu mai are sprintul ala din nainte cate odata il are cate odata nu sa fie de la senzorul ala de la admisie ? lam mai curatat dar nu mai stiu cu cati km in urma :tk discovery td5 '02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boldwhich Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: ulei disco 2 td5 sa sti ca la motoarele turbo nu e indicat sa folosesti aditivi pt ca e foarte probabil sa se infunde niste orificii foarte foarte mici de ungere din turbina si sa se prajeasca in scurt timp , o stiu de la cineva care cred ca e singurul din romania care repara turbine de aproape ori ce fel. daca imi aduc bine aminte pies care contine acele orificii se num cuzinet dar nu seamana deloc cu cel de la arborele cotit, aditivul adera la suprafetele solicitate la greu asa cum sant acei cuzineti. mersi de sfat oricum discovery td5 '02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate