ised8u Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 (editat) Salut! Nu mi-am luat terrano sa merg "la consum" dar un prieten mi-a recomandat un "ecotuning" la firma tcm turbo, care sustine el creste puterea si reduce consumul. pretul de 250 de euro il recuperezi cam in 20.000 km in conditii normale de trafic din ce am vazut eu. voi ce parere aveti? Editat Ianuarie 29, 2011 de Yonutz vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: eco tuning - pareri interesant ... dar vino cu mai multe detalii despre "ecotuning" .... pt motoare benzina / motorina .... turbo / fara turbo ... etc Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: eco tuning - pareri cred ca este o greseala de exprimare sau intelegere, ar trebui sa fie vorba despre ECU tuning. ECU= electronic controll unit = "calculatorul" masinii, cel care controleaza toate procesele. Ideea este ca producatorii, in ceea ce priveste performantele motorului, merg in niste margini de siguranta, care sa le permita exploatarea fara probleme acordarea de garantie pentru o perioada lunga de timp sau multi kilometri. Teoretic orice indicatori pot fi dusi spre marginea de sus, dar producatorii nu au fizic timp pentru asa un reglaj fin. Mai clar, un motor de formula 1 sau de raliu este "tunat" sa tina doar 1 cursa. Iar in acea cursa el ofera maximum posibil. Sigur ca nu este tunat doar electronic, ci intervin si reglaje mecanice si chiar piese dedicate. Foarte importanta este starea motorului, piese/ subansamble care prezinta uzuri pot ceda mai repede. Parerile sunt impartite, ca in orice interventie sunt si succese si esecuri. Important este ce vrei tu sa faci si sa-ti asumi si responsabilitatea pentru decizia ta. Daca vrei, putem spune ca este la fel ca la calculatoare: se poate face overclocking dar depinde de la sistem la sistem, de la componenta la componenta. Doua procesoare marcate identic pot reactiona diferit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: eco tuning - pareri Este intradevar un tuning ECU asa cum spui dar se numeste eco pentru ca reduce consumul de combustibil. daca este permis las site-ul fara a constitui reclama: http://tcmturbo.ro/eco-tuning.php daca nu va rog sa stergeti si sa scuzati. daca dati clik pe oferta in stanga veti vedea ca si motorul de 2,7 de la terrano este eligibil pentru un astfel de tuning. acum va dati seama ca nu stiu multe detalii, de aia intreb pe forum.... ar fi interesant sa raspunda cineva care are asa ceva, si de dorit cineva care are de mult timp si a facut multi km, eventual si off road cu un astfel de tuning vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: eco tuning - pareri Eu am facut asta la un allroad 2,5tdi 2001 si merita toooti banii!!! Principala diferenta este timpu de raspuns la acceleratie, poti face depasiri fara sa faci calcule de matematica, gaz si impinge, am blocat si EGR-u si toate astea impreuna au dus la o mai buna elasticitate(pot sa cobor intr-a sasea pana la 70km/h) merg cam cu o treapta mai sus in mai toate situatiile,demareaza mai scurt, nu trebe lungit cu 4 si 5... ceea ce duce in final la un consum mai mic decat inainte. Daca e facut calumea merita. "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: eco tuning - pareri Sunt in aceasta bransa a tuning-ului de peste 3 ani. Sa facem cateva precizari necesare: 1= exista chiptuning si OBD tuning: prima inseamna inlocuirea efectiva a EEPROM-ului din ECU, cea de-a doua presupune modificarea hartii prin intermediul mufei de diagnoza OBDII, de unde si denumirea. Avantajele ultimei sunt faptul ca este mai "safe" si uneori mai ieftina. Prima insa se foloseste la masinile dinainte de 2000 unde a doua metoda nu da rezultate pt ca tehnic nu este posibila. 2= acum, sa atacam putin sintagma "tuning si reducerea consumului": indiferent de varianta de tuning aleasa din cele posibile (vom vedea imediat ca sunt 3), consumul va scadea ! Asadar nu doar denumirea de marketing ECO presupune ca se obtine o scadere de consum, ci orice varianta de tuning aleasa. Sa aveti in vedere faptul ca la mers normal dupa resoftare consumul va scadea cu pana la 1l/100km, insa la talpa acesta va creste, logic de altfel. Insa media va fi mai mica, odata ce v-ati obisnuit cu noile performante si uzati de ele doar la nevoie si nu numa din pura placere. > la motoarele aspirate exista un singur asa-numit "stage" indiferent de cilindree, adica doar o singura modificare poti opera, cresterea fiind de 10-12% pt putere si 13-15% pt cuplu motor. Consumul va varia cu maxim 0,2l/100km, in sensul ca la mers normal va scadea iar la talpa va creste cu cifra amintita. > la motoarele supraalimentate (turbo, compresor) exista mai multe variante de putere, denumite generic "Eco", "Stage1" si "Stage2". Ele toate aduc pe langa o crestere de performante si o scadere a consumului. ce le diferentiaza este cresterea in sine a performantelor si pretul aferent platit. Adica Eco este cea mai ieftina dar aduce aportul cel mai mic iar Stg2 este cea mai scumpa insa aduce castigul cel mai mare ca performante. Daca aveti intrebari, nu ezitati. “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shy4x4 Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri Suna foarte promitator, m-ar interesa asa ceva pentru un nissan y61 din 2000 cu motor de 3000, cu 128000km in bord. Ar duce acest lucru la o "imbatranire" prematura a motorului sau dimpotriva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat Aprilie 2, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri suna bine! multumesc de raspunsuri! acum revin cu o noua intrebare. are cineva experienta cu un astfel de tuning la o cutie automata? night bird tu unde ai facut tuningul? vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri Suna foarte promitator, m-ar interesa asa ceva pentru un nissan y61 din 2000 cu motor de 3000, cu 128000km in bord. Ar duce acest lucru la o "imbatranire" prematura a motorului sau dimpotriva? Daca softul este al unui tuner de casa, atunci nu sunt probleme ulterioare (insasi masina personala are 3 ani jumatate si merge perfect). Ceea ce va trebui "ajustat" este intervalul de servisare, nu atat revizia cat schimburile din carte in privinta distributiei de ex. Adica se fac mai devreme, daca cartea recomanda 5 ani de ex, se face in maxim 4 ani. Eu sunt dealer Dimsport, asadar softul este al acestui tuner binecunoscut. Sa revenim la motorul de 3L si (probabil) 158CP / 323Nm. Dupa modificare se ajunge la 190 CP si 404 Nm. Fiind vorba despre o masina de fabricatie asiatica, cu electronica aparte, pretul este mai mare dar rezultatul este in mod cert o alta masina. “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri suna bine! multumesc de raspunsuri! acum revin cu o noua intrebare. are cineva experienta cu un astfel de tuning la o cutie automata? night bird tu unde ai facut tuningul? In cazul cutiilor automate se tine cont de cuplul maxim pe care acestea il suporta (valoare data de producator). In cazul in care aceasta valoare e mai mica decat ce se poate obtine prin tuning pt o cutie manuala, atunci se limiteaza cuplul la o valoare SAFE. “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shy4x4 Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri Aceasta modificare de putere are repercursiuni si asupra consumului, intrebarea este cat de mult? Si hai sa discutam si despre preturi, timpi de executie si cum se procedeaza. Daca este cineva pe forum care a "suferit" o asemenea interventie la al sau y61 rugam sa ne motiveze sau din potriva sa ne sperie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alibotean Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri Buna, Care sunt optiunile ca si cost si performanta pentru un Y61 RD28Ti din '98. Mersi Nissan Patrol Y61 GR 2.8 TDi - modelul intreg :grin: Plimbăreală prin lume: 2.in-jurul-lumii.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri Posesor de Nissan Pathfinder R51 motor de 2,5L, transmisie A/T, fabricat in 2005 si tunat in 2006 la Mastertuner (Florin). La intrarea in service desi in carte scrie 174HP, masurat pe Dyno indica 154HP la roata. Dupa, indica 205CP la roata. La intrare cuplul era 384Nm iar la iesire 470Nm. Am vazut o fisa de masurare Dyno pentru un Navara model 2005 cu 250Cp la roata !!! Daca tii motorul pana in 2500 ture si nu o calci tare, merge cu consum de 10,5-11% mediu. Daca o calci peste 3000 de ture, sare de sub tine. Consumul creste pana pe la 12-12,5%. Acum am consum mediu indicat 11,4% combinat. Daca mai vreti date, intrebati-ma. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri Este intradevar un tuning ECU asa cum spui dar se numeste eco pentru ca reduce consumul de combustibil. daca este permis las site-ul fara a constitui reclama: http://tcmturbo.ro/eco-tuning.php daca nu va rog sa stergeti si sa scuzati. daca dati clik pe oferta in stanga veti vedea ca si motorul de 2,7 de la terrano este eligibil pentru un astfel de tuning. acum va dati seama ca nu stiu multe detalii, de aia intreb pe forum.... ar fi interesant sa raspunda cineva care are asa ceva, si de dorit cineva care are de mult timp si a facut multi km, eventual si off road cu un astfel de tuning Despre TCM Turbo am auzit doar de bine... Domnul Voinea are in aproape fiecare judet reprezentanti, care iti scot ECU-ul copiaza soft-ul il trimit domnului Voinea care il modifica ("remapeaza" parca) in 15 minute, il trimite inapoi celui care iti lucra la masina, iti schimba softul cu cel modificat, monteza la loc si gata. Dureaza cam 45 de minute. Eu mi-am facut in toamna la un Passat la care costa 250 de Euro, dar cum sunt membru vwforum m-a luat 700 RON. Eu i-am zis sa bage doar 25 % mai multa putere si se simte enorm diferenta. Daca vrei sa-ti faci de la TCM chiptuning, fa-ti cont pe vwforum si suna-l pe Domnul Voinea 0722764706, 0766764706 si iti spune unde sa mergi in Cluj la unul dintre reprezentantii sai. Vorbeste cu el sa-ti faca un pret bun de criza si ca membru forum si o sa fii foarte multumit...cum de altfel sunt o gramada care au chiptuning de la TCM. Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Re: eco tuning - pareri Aceasta modificare de putere are repercursiuni si asupra consumului, intrebarea este cat de mult? Si hai sa discutam si despre preturi, timpi de executie si cum se procedeaza. La un mers normal, adica la fel ca inainte de modificare, consumul final va scadea cu siguranta. La talpa consumul va creste iar la inceput, cand tentatia este mare sa cunosti noile performante, asa se va si intampla. Apoi, odata ce jucaria devine ceva obisnuit, o vei folosi doar la nevoie in rest se merge normal, tot atunci si consumul incepe sa scada. Durata unei resoftari depinde de masina si de modul de implementare. Pt OBD va dura spre o ora, pt chip minim 2 ore. Preturile aferente sunt in concordanta cu manopera si cu performantele oferite. La Eco va fi pretul cel mai redus, in fct de model pleaca de la 150 euro si poate ajunge la 600 euro pt Stg2 si motoare mari (asiatice) - acolo unde se implementeaza module Raid. Pt aspirate pretul pleaca de la 250 euro si poate creste in fct de complexitatea operatiunii. Datele necesare sunt: marca si model, an fabricatie, info motor (cilindree, cod motor, putere stock). In privinta tunerilor de casa, nu e cazul sa va fac eu recomandari: cititi cu atentie pe net si veti gasi destule feed-back-uri ca sa decideti in consecinta. Eu unul am citit pe net si m-am informat la clienti aproape 1 an inainte de a face pasul final, pe care nu-l regret nici azi. Nu trebuie sa faceti la fel, dar rezervati-va totusi ceva timp pt studiu. Daca aveti nevoie de alte informatii tehnice, va stau la dispozitie. In rest, nu imi fac reclama atat timp cat administratorii nu isi dau acceptul pt asa ceva. Sarbatori fericite ! “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) Pana la urma a mai "tunat" cineva Y61 3.0? Daca da....ceva feedback nu ar strica! :ap Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) Nu stiu pe nimeni din Romania sa fi facut vreu ECU tunning la Patrol Y61 ZD30 Di (nu commonrail). Foarte dificil de facut, pentru ca ECU de la Patrol nu a fost inca "spart". Pe de alta parte, exista un alt fel de tunning, care se adreseaza....pompei de injectie. Am avut o tentativa de a-mi cumpara un asemenea chip, insa am renuntat destul de repede, pentru ca nu instalarea e problema...ci configurarea in parametri de siguranta. Amicii australieni m-au lamurit ce si cum si am renuntat la idee. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) Nu stiu pe nimeni din Romania sa fi facut vreu ECU tunning la Patrol Y61 ZD30 Di (nu commonrail). Foarte dificil de facut, pentru ca ECU de la Patrol nu a fost inca "spart". Pe de alta parte, exista un alt fel de tunning, care se adreseaza....pompei de injectie. Am avut o tentativa de a-mi cumpara un asemenea chip, insa am renuntat destul de repede, pentru ca nu instalarea e problema...ci configurarea in parametri de siguranta. Amicii australieni m-au lamurit ce si cum si am renuntat la idee. eu fac tuning la masini , sunt si dealer TCM-TURBO , dar la Y61 fara DCI , nu merge.... ca sa ma exprim asa mai clar , e ca si cum sunt 2 calculatoare pe masina , unul clasic ECU ( al motorului ) si al doilea in pompa care comunica intre ele... deci daca modific softul in ECU motor si in pompa nu , nu rezolv nimic deci Big Ursu are dreptate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) Pe Y61 este motorul de 2.8 si cel de 3.0 ....care ar fi cel commonrail?? Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) cel de 3.0 evident care este mai nou ca aparitie :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) Mai nou ce inseamna? Dupa ce an au pus 3.0 commonrail si ce cod are motorul sau cum il deosebim de non commonrail? Ma intereseaza poate poate dau peste unul!! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) mai nou in sensul ca e mai nou :) adica a aparut ulterior... 3.0 dci are acelasi cod , ZD30 , si a aparut in ultima parte a anului 2006 parca.. le deosebesti cel mai simplu prin capacul motor ( ala de design ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) Indraznesc sa adresez aici o intrebare (pe jumate off-topic, adica masina :grin: ) celor care au cunostinte sau sunt in domeniu: La o Toyota Avensis 2.2 D-CAT, unde si la cine as putea sa fac un tuning din asta eco? De preferat in Cluj sau Bihor. Multumesc. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) In oradea sunt baieti ft buni la asa ceva. Superchips/Revo. La iei pe site nu scrie de toyota, dar tind sa cred ca fac si pentru asa ceva. In cluj mai sunt 2-3. Eu as alege superchips. Inainte sa faci vreo alegere mai intreaba de unu altu sa nu alegi ceva prost. CEl putin in cluj este o firma de care eu m-as ferii!! Nu scriu numele aici :) 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Septaru Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Nissan: eco tuning - pareri (discutie generala) Sunt putini baieti in tara care fac tuning cu succes la japoneze. Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate